banhoppnings-träning :D

Idag var vi iväg och hoppade på Nydala. De har en lång bana uppställd samt en lite kortare. Alla hästar hoppade superfint, jättenöjd med dom. Tantbrun gjorde sin första träning på bortaplan sen Elmia.
 
Quicksilver - Kändes väldigt positiv och hoppade fina språng igenom hela passet. Blir bara bättre och bättre för varje ridpass. Nöjd med utveckling på honom under våren, nu väntar lite sommarvila för honom.
 
Dino - Just nu är han bara fantastisk varje pass. Hoppade så fint genom hela passet. Men det märks att jag inte tränat han fullt ut under våren och han blir flåsig. Dock lång bana och jobbigt med två stycken två-kombinationer och en tre-kombination. Men nu får han en kort paus i 2-3 veckor och sen kör vi igång lite hårdare träning och satsar på höstens mål och tävlingar.
 
Tantbrun - Första bortaträningen som sagt. Kändes att hon tyckte det var så kul och hon taggade till. Kändes precis som vanligt och jag har saknat att hoppa henne i ''tävlingsmiljö''. Hemma är hon inte jättetaggad eller noggrann. Men vi har mycket markarbete att jobba på, gymnastikövningar och galoppträning. Snart är vi tillbaka. 
 
Gusti - Hoppade fint och bra, men han gick bara en runda. Han har varit lite störd av ett sår han fått på mulen nu i en vecka och så drog han upp de i lastbilen på vägen idag... Han skakar med huvudet då och då och märker att han blir störd. Så fick räcka med en runda men det gjorde han fint! :)
 
Paddan - rider han 2 gånger i vecka och han var oxå med och hoppade! Hoppade lika fint som vanligt och gör allt väldigt enkelt!  
 
En linje på Tantbrun, finns språng på alla hästarna på min instastory ''iisabellaf''.

Hjärtats födelsedag

Idag fyller Hjärtat 3år. Tiden går så fort! Hon verkar vara en väldigt positiv och lättlärd häst med bra psyke. Vi mätte henne till 164cm så hoppas hon växer ett par cm till! Lite liten nu...
 
Tredje gången vi galopperar och kanske sjätte gången vi rider henne utan ledare. Så duktig! Verkar ha en fin balans i galoppen och för varje pass utvecklas hos. Lite vingig men det blir bättre hela tiden.
 
 
Juste, Tess seminerades med El Barone igår, vi hoppas det tar sig. När det är utländskt semin så kan man bara beställa måndag-torsdag så det måste matcha med brunsten. Men jag tror det blev bra... Vi håller tummarna att det tar sig!!

glada besked

Jaaa, tävlingarna får starta med restriktioner från 14 juni!!! :D Fortsättning följer.....
 
 

veckan som gått

I tisdags hoppade jag Tantbrun en bana på ca 120, det var planen att göra det innan dagens sista återbesök. Allt såg fint ut på återbesöket och nu kör vi bara vidare. Känslan när vi hoppade var inte så bra, utan hon bara plöjde på och jag kunde knappt bromsa. Så nu har vi mycket att träna på!! Markarbete och gymnastikhoppning...
 
Jag red Hjärtat för första gången i tisdags, hon är så duktig och snäll. Har inget bus för sig utan accepterar allt jag begär. Dino var oxå väldigt lätt att rida in. Idag red jag igen och tränade på styrningen, vi travade och galopperade även över en bom. Det blir väl 2-3 pass till innan betet, mer hinner vi inte. Vi tar igen det i höst! Då ska vi även påbörja inhoppningen! :D Kul! Ska försöka få någon mer film på henne.
 
Dino och Gusti var på träning igår. Båda var väldigt fina och fräscha. Vi hoppade mycket gymnastikhoppning och avslutade med några enkelhinder. Märktes att de tyckte det var kul att komma iväg, båda var väldigt pigga och framåt när vi började hoppa. :)
 
Ett språng på båda!
 

Galopp

Galopp på Hjärtis idag för första gången!😍 Så duktig!! Finns film på min instastory "iisabellaf".
(null)


v.22

Igår var jag och Ylva ute på längre tur med Dino och Gusti. Vi har inga jättebra ridvägar här i närheten och nu när man har tid hade det varit roligt att hitta lite nya. Vi red en längre runda, lite över en timme med trav i backar, lite galopp och mycket skritt. Roligt att rida en ny sväng. Finns även en annan runda jag vill testa. Detta är sånt man aldrig hade utforskat om det var mitt uppe i en tävlingssäsong. Något gott i allt det tråkiga.
 
Denna vecka är det sista veckan med fullt i stallet. Har en träning i veckan och sen ska vi iväg och hoppa alla hästar på söndag igen. Träna lite banhoppning! Sen åker unghästarna på bete, Dino kommer få lite vila här hemma i 2-3 veckor. Tantbrun och Gusti tränas på men kommer vara ganska lugnt med ridning i juni. Så då kan man lägga tiden på annat som behöver fixas här hemma! Sen efter det får vi hoppas att tävlingarna drar igång igen....
 
Fin QS. :)

vilodag

Hästarna har vilodag idag...har haft träning här hemma på morgonen och snart ska jag till jobbet. Jobbar till 22, jobbar även imorgonkväll så blir ridning på morgonen. 
 
Gräset är gott nu, snart får Dino och Gusti gå i gräshagen vi har här hemma. 
 

bra dag!!

Idag började vi dagen med att åka bort till Bankeryd med QS. Gjorde allt precis som en tävling. Hoppade fram på en bana och sen gick vi upp till tävlingsbanan och hoppade den direkt. Han var jätteduktig, hoppade fint genom hela banan och var ''felfri'' i båda rundor. Mycket nöjd med honom!

Sen red jag resten här hemma, Dino, Gusti och Tantbrun trimmades igenom. Dino och Gusti fick även skutta lite. Tantbrun kändes fin, mer framme nu som vi jobbat på. Dino kändes superfin och hoppade bra, avslutade på ett räcke på ca 130 och det gjorde han lätt och fint. Gusti var duktig, känns bättre på marken nu och hoppade oxå väldigt bra. Då jag upplevt han lite stark mot hindren ett tag nu så jobbade vi på en linje med 4 galoppsprång där jag hoppade in och gjorde halt ett par gånger. Sist åkte jag och red Paddan. När jag kom tillbaka så red pappa Hjärtat på banan. Hon travar själv nu med bra bjudning, jätteduktig. Pappa gör ett bra jobb så jag kanske inte ens behöver sitta upp innan betet, men vill nog testa henne ett pass! :D
 
Andra rundan, filmen börjar på hinder nr 3.

fina hästar på träning igår

Träning igår med QS och Paddan. QS jobbade mycket markarbete i början. Han är väldigt fin på marken, men ska försöka kräva ännu mer samling på honom nu. Hoppningen blev mest styrka för hans del, hoppade en tre-kombination med oxrar. Så det blev jobbigt för honom! Men duktig var han! Paddan var fin som alltid, hoppade oxå tre-kombinationen och sen avslutade vi med en bana. Duktig!
 
Imorgon ska vi iväg med QS igen, blev lite kort inpå men ingen annan dag som passade i helgen. Han ska mest iväg för miljöträningens-skull. Ridklubben har tävlingshinder framme med bana uppställd som vi kan hoppa igenom, vi har bara 10 minuter dit så det blir smidigt! :)
 

bra tisdag

Tantbrun idag, skuttade en bana på 1m-110. Känns bra men vi har en del att jobba på tills vi är i samma form som vi var på sista tävlingen förra året. Resten av hästarna har oxå jobba på bra idag, trimmat igenom Dino, Gusti och QS. 
 
 
Pappa och Hjärtat, idag! :) Imorgon är det träning med QS och Paddan. 
 
Maj har bara flygit förbi....snart åker unghästarna på bete så några få pass kvar för Hjärtat, Karla och QS.

Ut på tur

(null)

Tantbrun på tur idag, äntligen lugn! Senaste turerna har det varit bocksprång på stället.... 😅 Denna vecka är det träning och till helgen tänkte jag åka och hoppa på ridklubben då det är "öppen bana". QS är den som får åka dit! Roligt när det händer lite.


ledig helg och en liten fundering

Ledig helg framför mig, igår blev det en lång dag och några hästar ridna. Hoppade bland annat Quicksilver lite här hemma och han känns fin trots att det endast blev lite motionsridning veckan innan. När man inte är ute och tävlar ser man inte riktigt samma resultat på utvecklingen men jag tycker han blivit mycket starkare i galoppen och hoppningen. Att åka iväg och hoppa olika typer av hinder verkar han oxå göra väldigt bra. När tävlingarna kommer igång kommer vi att vara redo. Innan sommarbetet vill jag hinna med iallafall en träning och en öppen bana till. 
 
Idag började dagen med en träning här hemma, väldigt roligt att hålla träningar och kunna hjälpa till. För mig är det ganska lugnt med hästarna idag, har fixat stallet och allt. Ska om en stund iväg på kalas, händer inte mycket mer än så. Tråkigt väder idag så det gör väl inget. Nästa vecka ska det bli bättre!
 
Tävlingsstoppet förlängs vilket inte var helt oväntat. Läste ett väldigt bra inlägg av Lisen. Det är så konstigt att de öppnar för barn upp till 18år men prioriterar inte oss andra som på ett eller annat sätt lever på det. Förstår att det inte är ridsportsförbundet som tagit beslutet om att barn ska få sporta men kan de få tävla i corona måste vi väl andra oxå få göra det? Små tävlingar för att bara fortsätta utbilda och göra resultat hade varit något. Konstigt att ridsportsförbundet inte gör något åt det. Smittspridningen är minimal på tävling, värre på mitt jobb som jobbar i matbutik där man är mycket närmre folk och tar i varor och ''varandras grejer''.
 
Jag är glad att jag har min lilla verksamhet hemma och inte står med en massa kostnader för hyra av anläggning osv... Jag har mitt extrajobb som jag kan jobba mer på nu och får sätta verksamheten lite på paus. Jag försöker rida och utbilda så gott det går, om det fortsätter i höst får jag försöka sälja några hästar ändå. Just nu ser jag att allt står lite på paus. Har accepterat läget mer och försöker träna på andra grejer man kanske inte gjort om man var mitt uppe i en tävlingssäsong. Det finns inget dåligt som inte för med sig något gott. Men man längtar ju tills allt är lite mer stabilt och det börjar komma igång igen....
 
 

Torsdag

Trimmat Gusti och Dino över låga hinder idag, tänkte hoppa lite mer till helgen. Båda lite "oridna" nu när jag inte trimmat så mycket, men båda kändes okej! 😊  Jag rider mycket utan stigbyglar nu för att stärka min sits, jag känner att jag är svagare i vänstersidan och har svårare i vänstervarv. Även över hindret kan jag ibland vrida mig lite och tappa trampet i vänster stigbygel. Det gäller att påminna sig själv hela tiden.💪🏻

De andra har vilat då jag jobbat hela dagen. Imorgon börjar jag rida tidigt och sen jobbar jag på kvällen. Sen väntar en ledig helg men tyvärr dåligt väder.... nästa vecka ser bättre ut!
(null)


13 maj

Alla hästar har gått idag, nu känner jag mig frisk och pigg igen! 
 
QS trimmade jag igenom och skuttade lite låga hinder med, kändes helt okej då vi inte trimmat på ett par dagar. Tantbrun gick på banan, trimmade och skuttade. Hon är väldigt stark och lyssnar inte riktigt, samtidigt som hon inte riktigt är framme för skänkeln. Vi har en del jobb framöver. Hjärtat gjorde ett fint jobb på banan, travade med bra bjudning på linan. Snart borde vi kunna rida henne ''fritt''. Dino och Gusti gick på tur. I dagarna nu tänkte jag hoppa alla, har inte blivit några ordentliga hopp-pass sen jag blev dåligt.
 
Från min nya altan! Längtar till varma sommarkvällar nu.

TB Drammen 2019

 
Försökt skriva ihop något inlägg men det händer inget roligt att berätta just nu. Så jag kör en tillbakablick till Drammen som vi var i för ett år sedan. Tantbrun, Chelsea och Gusti var med. Förutom att det regnade hela tiden så var det en rolig helg!
 
Chelsea blev 2a i en klass och kommer ihåg att jag var sååå nära vinst. Hade varit så kul att få vinna där för det var väldigt fina priser till 1an. Ibland släpper man aldrig något sådant! haha
 
 

ridit!

Igår red jag lite och även idag. Igår red jag Tantbrun på banan och QS på tur. Tänkte det får bli samma imorgon. Idag hade jag lite träning här hemma på morgonen och sen var jag iväg och red en häst. Efter det tog vi Hjärtat, pappa travade henne flera varv med bra bjudning idag (på lina). Jätteduktig! Eftersom pappa jobbat henne från marken någon vecka nu och även fick hoppa upp på henne tidigare i veckan när jag vilade så har vi bara fortsatt så. Jag ska ta över henne snart, men bra att få lite hjälp. :)
 
Efter Hjärtat var jag så trött så red inte mer. Jag kommer fortsätta ta det lugnt och göra så mycket jag orkar. Eftersom det inte är några tävlingar så känner jag inte att jag måste skynda igång.
Så snart jag är fullt igång igen ska jag göra ett nytt försök med öppen bana eftersom det inte blev många språng sist.
 
Hjärtat! Hon är så fin, tänk att vi i höst ska börja med lite hoppning, nästa år tävla. Tiden går fort!
 

torsdag

Tack så mycket för era krya på dig hälsningar. :)
 
Har inte ridit idag heller men har haft ridhjälp med ett par stycken. Bland annat har Hjärtat travat med ryttare för första gången. Roligt! Tantbrun har haft en liten hovböld som kom i måndags men ser ut att vara bra från den nu, Några dagars vila för henne men det ''passade'' ju ändå ganska så bra nu.
 
Falsterbo inställt, inget ännu om tävlingsstoppet ska förlängas... Vi får väl se vad som händer. Hästarna ska iallafall iväg på vila snart har jag bestämt nu. Lite tidigare vila i år och så blir det längre höst-säsong om tävlingarna kommer igång.
 
Två som gillar varann!

Hjärtat skrittad

Onsdag och jag har mest varit inne och vilat. Jag blir så rastlös när jag är van vid att vara igång mycket. Var ute och hjälpte till lite med hästarna under eftermiddagen. Hade ridhjälp med tre stycken. 
Pappa har hjälpt mig jobba hjärtat från marken nu någon vecka sen idag hoppade han upp och skrittade några varv! Hon är jätteduktig. Det är ju snart dags för bete så jag vill gärna att hon går att ridas lite mer än bara skritt tills dess!

Sen var tess på en koll då hon började brunsta igår (trodde vi), men det hade tydligen börjat tidigare. Så vi avstod denna gång då det förmodligen skulle vara för sent på fredag och transporten från Belgien är dyr. Vi hoppas på nästa gång!

Hjärtat😍 imorgon ska vi trava lite!
(null)


inte riktigt som tänkt

I söndags var vi iväg och skulle hoppa öppen bana med 5 hästar igen. Men hann inte ta många språng innan jag gick omkull med en häst och fick en smäll i huvudet. Blev helt konstig, tappade minnet och kändes som jag var i en dröm. Blev akuten för mig istället. Fick stanna över natten då stigbygeln smällde till mig i magen, så de ville ha koll så inget hade gått sönder. Men det var lugnt så kunde åka hem på förmiddagen dagen efter.
 
Har iallafall fått en hjärnskakning så tar det lite lugnt nu. Har lite ridhjälp så fyra hästar har gått idag. Gör egentligen inget om de vilar för det verkar ju inte bli några tävlingar ändå. Så därför har jag inte uppdaterat på några dagar, har mest sovit nu då jag varit väldigt trött i huvudet. Börjar bli bättre nu.

regnigt

Så här har det sett ut två dagar när jag ridit nu, regnigt och kallt. Ser ut att bli bättre väder snart. 
 

1 maj

Då var det maj, sommaren närmar sig. Just nu väntar jag och förmodligen alla andra på något besked om tävlingsförbudet kommer att förlängas. Man vill ju veta så man kan lägga upp någon sorts plan. Men det lutar väl mot att tävlingsstoppet förlängs ytterligare? Vill kunna lägga upp en plan med vilor för unghästarna, mitt andra jobb, semester osv... Efter helgen borde de ha lite svar.
 
Igår fick alla hästar gå på tur och nu ska jag snart gå ut och börja trimma. De ska ridas igenom inför söndag då vi ska åka på öppen bana igen. Roligt att komma iväg lite igen. :)
 
QS i ondags, trött efter träningen xD

RSS 2.0