måndag

Man tappar motivationen lite när tävlingarna är inställda i minst 2 månader. Ingen vet om det kommer bli förlängt eller inte... Gusti och Dino var i super-form. De behövde verkligen tävla. Unghästarna måste tränas på hemma och åka på öppna banor, så där har vi mer att träna på. Jag kommer förhoppningsvis kunna åka på mycket hoppträningar oxå för att hålla motivationen uppe. 
 
I veckan är det dock ingen träning. Jag tänkte sätta upp lite gymnastikövningar som jag kan hoppa till helgen med nästan alla hästar. Jobbar tre dagar i rad nu så får rida några hästar efter jobbet.  
 
Om 3,5 veckor är det återbesök med Tantbrun, tiden går fort. Så det kommer nog gå fortare än vad det känns tills tävlingsförbudet förhoppningsvis uppehör.
 
Såg så mycket fram emot första utomhustävlingen i Aneby. De har en riktigt trevlig bana att rida på och det brukar nästan alltid gå bra där. Här är en 130 förra året där vi blev 3a. :) 

paus...

Alla tävlingar inställda till 31 maj. :( 2 månader framöver.... Så tråkigt. Jag hade ett gäng bra hästar att starta nu, vissa skulle säljas. Men det går inte just nu för hästarna måste ha resultat på tävling innan försäljning. Det är ju lika för alla, det kommer stå still. Jag är glad att jag har ett extra jobb jag kan jobba mer på så jag har ändå en inkomst. De jobbet drabbas inte av detta heller.
 
Ja det blir ju att träna mer och åka på ''öppna banor''. Vara väl förberedda när tävlingarna kommer igång igen. Men det kan ju förlängas, man vet ju ingenting. 
 

lördag

Igår var det ridning hela dagen och sen sist fick jag för mig att löshoppa Hjärtat. Hon är aldrig löshoppad innan så Karla fick vara lite draghjälp. Det gick bra, hon var lite försiktig så det blev bara låga hinder.
 
 
I torsdags så kom det en ny häst hit som ska stå här i en månad för träning. 4årigt sto, hoppstammad. En vän till mig äger den! Så henne har jag ridit idag och även Karla. Har ridhjälp med Dino och Gusti sen vilar de andra. QS är nyligen vaccinerad så kommer låta han ta det lugnt i dagarna. Ska snart iväg och rida en häst sen är jag klar för idag!
 
Igår kom det nya bestämmelser och alla tävlingar är från och med nu inställda... Så tråkigt. Man vet ju ingenting, hur länge kommer detta hålla på? Jag ställde faktiskt in öppen bana imorgon, känns inte jätte-akutellt att åka nu. Sparar på dom och tränar hemma. QS behövde vaccineras oxå! Jag tror inte det blir några tävlingar innan sommaren... Detta kommer nog ta längre tid än vad man tror... :(

hoppning

Gymnastikhoppning för hästarna idag.
 
Fyra oxrar med ett språng emellan, bommar på marken som ramar in dom. Fokus på att de skulle hoppa rakt! Tre räcken med ett språng emellan och bommar emellan för att bromsa upp. Sen ett räcke på volten.
 
Dino - Känns väldigt fin och hoppade rakt. Han hoppade lite snett på träningen senast så ville träna det idag. Väldigt lugn och lagom hemma, på träningen ganska pigg och busig. Behöver nog komma iväg och hoppa innan Aneby.
Karla - Lite stel för dagen, men har inte trimmat igenom henne sen tävlingen. Så får bli ett trimpass imorgon.. Hoppningen gjorde hon jättebra och detta är hon duktig på eftersom hon är så kvick.
QS - Fin på marken och gjorde övningarna bra. Även om han blir lite långsam upp i fram. Men vi tränar på på just de så han blir kvickare och starkare!
Gusti (ingen film) - Han kändes väldigt fin på marken och hoppade räckena bra. I oxer-serien hoppade han lite snett så det var en bra övning för honom. 
 
På söndag ska vi iväg och hoppa unghästarna på en ''öppen bana'', utomhus! Deras tävling blev ju inställd i helgen så detta blir jättebra!
 

Karla 1meter

Karla har gjort en väldigt bra utveckling under den tiden hon varit hos mig. Hon känns som en väldigt lätt och enkel häst i hoppningen, lätt att rida på hinder och är väldigt kvick. Arbetet ligger mycket på marken nu att göra henne starkare i galoppen och rakare/mer lösgjord. Men det kommer med tiden. Nästa tävling hoppar vi nog 1m-110. :)
 

ny vecka!

Jobbat dag idag...alltid lite segt att ge sig ut och rida efter jobbet. Men när man väl kommit ut kommer man igång. Fem hästar att gått idag, hade ridhjälp så vi tog Gusti och Tantbrun på tur. Dino gick på banan. Jag red Blazi på banan en stund och han var jätteduktig.
Sist red jag QS en stund, han skulle egentligen vilat men han får vila imorgon istället. Annars hade jag haft 7 hästar att rida imorgon... :)
 
I helgen är det ingen tävling då den blev inställd. Såg att Grevagården verkar ha sin men vet inte om jag ska åka dit. Satsar nog på utomhustävlingarna nu istället och tränar på hemma. Kanske åker iväg och hoppar unghästarna i helgen bara. 
 
QS efter kvällens pass!

resultat

Tävlat idag med QS och Karla.
 
Karla hoppade felfritt i båda rundor. Kändes väldigt bra och enkelt. Hon är så lätt att rida på hinder då hon har en bra, kvick galopp.
 
QS var lite spänd i första rundan men felfri. I 1meter var han fin men vi rev hinder nr 2 så 4 fel. Bra start för hästarna på tävlingssäsongen.
 
Karla!

igår och idag

Fullt upp med ridning i dagarna. Igår fick bland annat Gusti hoppa, han känns fin och fräsch. Springer på lite och hade önskat att han väntade lite mer innan hindren. Dino trimmades och vi jobbade på rakriktningen. Idag gick både Gusti och Dino på långtur i skogen med mycket galopp. QS trimmades igenom en kort stund. Tantbrun gick på banan och var lugn och snäll. Osv... :)
 
Imorgon blir det lokal tävling i Gislaved med QS och Karla. Deras första tävling i år och jag har försökt förbereda dom så bra som möjligt. Men allt kan hända med unghästar...xD Båda går 90cm och 1meter. Nästa helgs tävling blev inställd så detta blir nog sista inomhus.
 
Gusti. :)

torsdag

Hästarna klara. Har hoppat Karla och QS inför en eventuell tävling på lördag! 
 
Blev lite banhoppning. Tog fram ett nytt plankhinder och sen fick de hoppa igenom en tre-kombination med räcken. Hade bommar emellan för att bromsa upp. Karla var väldigt pigg idag, men hoppade ändå bra. QS var lite lugnare, väldigt positiv på hinder och hoppade fint. Ibland vill han springa lite intill så var noggrann med att ge han ordentligt med markbom på hindren. Blazi gick en stund på banan och resten vilade. 
 
Nu ska jag snart till jobbet. Jag är glad att jag har ett extrajobb som inte blir lidande i denna situation. Hur har ni det med jobb? Blir ni påverkade?

inställt

Falbygdens blev inställt. Anmält till en annan tävling nu istället, får se om den blir av. Även fast allt stannar upp så gör inte hästarnas träning det. Alla ska fortsätta tränas och ridas enligt plan. Om tävlingarna skjuts upp har jag mer tid till att konditionsträna/galoppträna som det inte blivit så mycket av i år. Man får åka iväg på öppen bana/träningstävla istället. Unghästarna måste fortsätta komma iväg och träna den biten. Även de äldre är bra om de får komma iväg och hoppa banor. Ingen vet hur länge det blir tävlingsuppehåll. Såklart tråkigt, men det finns inget att göra...
 
Lång dag, långt jobbpass och sen ut i stallet och rida. Hade hjälp av Ylva så vi tog två hästar var. Imorgon har jag ännu ett långt jobbpass, 13-22. Så ska upp tidigt och rida på morgonen. QS och Karla ska hoppa bland annat.
 
Några språng från igår! :)

tränings-tisdag

Dino var fin på träningen. Inte varit iväg sen Göteborg så han var pigg och inte riktigt så lydig på marken som han brukar. Men hoppningen var jättebra. Han gjorde fina språng hela träningen igenom. Vi hoppade bana med hinder snabbt ur sväng. Sen en båge jag alltid tycker är svårt att rida, men som kändes bra.
Tränade oxå en ''ny'' häst som jag hoppat i ett par veckor nu. Han gick fint han med och det kändes bra. Kul! :)
 

blir det några tävlingar....

Hästarna här hemma klara, alla ridna eller longerade utan Tantbrun för hon fick vila. Det blåser och då blir hon knäpp. Jag är lite sparsam med longeringen för dels är hon alltid jätte-knäpp med de (bockar och springer som en galning) och det blir mer onödig belastning på hoven då... Dino är inne och torkar inför träningen vi ska åka på snart.
 
Såg att fler ställt in sina tävlingar i helgen. Jag är osäker på om Falbygdens jag ska åka på i helgen blir av. Segt att gå i ovisshet. Det känns ju inte som smittspridningen på häst är så speciellt stor... Då är jag mer ''rädd'' över smittspridning på mitt jobb (jobbar i matbutik). Där vi hanterar pengar, varor, kommer närmre folk osv... Människor som är förkylda kommer in och handlar. Där om någonstans borde man ju se över och göra vissa åtgärder. Exempelvis dra ner på öppettider. Men det kommer väl förhoppningsvis det med. 
 
Får väl se hur detta utvecklar sig. Kanske ställs alla hästtävlingar in ett tag framöver. Svårt för hästsporten att fortsätta hålla tävlingar när allt annat ställs in, kanske till och med skolor stängs ner? Som sagt segt att gå i ovisshet, man vill ju veta och ha en plan. Men det är ju lika för alla.

Måndag 😃

Bra dag idag, alla hästar har gått trots att jag jobbade på dagen. Hade hjälp av Ylva som tog två hästar, Gusti och Karla! Första gången någon annan rider Karla än jag, sen hon kom hit! Hon skötte sig bra.😃

Jag red Tantbrun, QS och Dino. Trimmade igenom Dino då det är träning för honom imorgon. Blazi longerades på banan. 

Imorgon ska jag rida alla hästar innan vi åker iväg på träning. Så blir upp tidigt för att hinna rida utan stress.😃
(null)
Hjärtat låg och sov häromdagen😍!!

Ridhus

Igår jobbade jag sent till 22, var fullt med kunder pga Corona..... tydligen måste man bunkra? Så det var fullt upp. Sen har jag varit iväg i ridhus på morgonen med Gusti och Dino. Trimmat lite. Fick bli tidigt då jag ska jobba nu igen 12-18. Lite stressiga dagar i helgen men så blir det ibland. I eftermiddag är ridbanan ridbar igen👍🏻 så då hinner jag rida ett par hästar efter jobbet imorgon!
(null)


Snö...

Imorse kom det en hel del snö... ingen av mina hästar har snösulor kvar så det fick vila. Får bli ridhus i helgen då snön kommer ligga kvar som det ser ut nu. Kunde iallafall börja lite med Blazi i stallet så får vi rida på banan nästa vecka.

Följer tävlingarna både nationellt och internationellt. Många som har ställt in. Får se hur det blir med dom jag har planerat. Som det ser ut nu kommer den nästa helg bli av så får hoppas på det!
(null)


träning

Idag har vi varit iväg på träning med unghästarna, vi hoppade bana med lite titthinder och båda gjorde det bra (Karla och QS). Nu känns de redo för tävlingsdebut nästa helg (om dom inte ställer in?).
 
Imorgon hoppas jag att vädret är bättre och inte blåser/ösregnar... alla hästar bör gå då jag jobbar i helgen +måndag och inte kan rida alla varje dag.  
 
 

Nyklippt

QS klippt nu med, skönt att ha det klart! Imorgon är det träning med båda unghästarna. Sista träningen innan tävlingsdebut för oss!🌟🤗
(null)
Stor skillnad när pälsen är borta 😅 så fin han blev!

onsdag

Karla helklipptes igår, fick jobbas lite på banan efter det och var pigg!! QS fick med trimmas igenom och tog ett par språng vilket kändes bra. Lite spänd för dagen bara, i blåsten..
Tantbrun var helknäpp i blåsten så tror hon får vila även idag (och kanske imorgon). Det ska blåsa rätt mycket här i dagarna. Dino och Gusti har jag ridhjälp med både idag och så hade jag det igår.
 
Karla blev väldigt fin när hon fick av vinterpälsen, näst på tur är QS. :)

v.11

Måndag och ny vecka. Såklart pigg och motiverad efter gårdagens tävling. Idag har jag ganska lugnt, unghästarna gick mycket förra veckan så de får vila idag. Gusti vilar såklart med. Så har bara Tantbrun och Dino att rida. Jag ska även jobba ikväll.
 
I helgen är det tävlingsfritt, så då blir det en jobbhelg istället. Det kommer även en ''ny'' häst i veckan (Blazi) som ska vara här för träning några veckor. Jag red in han i höstas och nu är han 4år och ska vidarutbildas lite. Därför är det fullt med hästar i stallet nu, jag rider även en häst 2 gånger i veckan. Förra våren hade jag 8 hästar i träning hemma och det kände jag att det var alldeles för mycket. Jag vill kunna göra ett bra jobb med varje häst.
 
Gusti i 140 igår!

Bästa Gusti

Gusti var så fin idag på tävlingen. Felfri och 6a i 130. Sen gjorde han sin första 140 inomhus felfritt och blev 7a (första utanför placering). Red lugnt då jag vill samla nollor och kvala 145 på han.🌟🌟🌟🌟
(null)
❤️❤️❤️

Lördag

Idag har alla gått på tur utan Tantbrun. Ylva som hjälper mig rida var här och vi red ut två var! Tantbrun gick på banan och var sååå lugn. Äntligen! 

Sen har Gusti friserats lite inför imorgon! Startar inte förrän eftermiddag så hinner ta de andra hästarna innan.😃
(null)

(null)


hoppning idag

Hoppat fyra av hästarna idag. Tantbrun fick gå på sin första tur på ett bra tag, skötte sig bra! 
 
Dino - Hoppade ett räcke och en oxer med bom före. Han hoppade lite till vänster så korrigerade honom med de. Sen hoppade han en lång serie ett par gånger. 
 
Gusti - Hoppade bara ett räcke och en oxer med bom före ett par gånger då han ska tävla i övermorgon. Så då vill jag ha han pigg och fräsch. Gjorde fina språng, känns riktigt bra nu!
 
Karla - Fick göra samma som Dino. Var jätteduktig. Nedan är två språng på 110.
 
QS - Samma som Karla/Dino. Kändes oxå väldigt fin. Behöver jobba vidare på språngkurvan/kvickheten och styrkan. Ett språng på han nedan.
 
 
 

igångsättningen fortsätter

Igår åkte jag Skåne tur och retur med Tantbrun. Vi var på ännu ett återbesök, hon skadade sig i omhoppningen på Elmia förra hösten. Riktig otur.... hon fick en hovbensfraktur. Men allt ser fint ut och läker fint. Alla leder okej. Så nu ska vi börja galoppera, sen ett återbesök om 7 veckor igen, då ska vi ha hunnit med att hoppa låga hinder. Vi tappar ju såklart lite på säsongen men den är lång och vi hinner tävla en hel del i år ändå. Så det känns iallafall bra.
 
Innan röntgen.

Tandkoll

Jobbade på dagen och sen kom "tandis" på eftermiddagen. Men hann rida QS, Karla och Tantbrun innan. Alla gick på banan. Tantbrun börjar äntligen coola ner...gått bra sista veckan. Skönt.

Hästarna fick tänderna fixade och Hjärtat vargtänderna utdragna. Jag kollar tänderna ca en gång per år på mina hästar. Så nu var det gjort för i år. Imorgon jobbar jag kväll och börjar redan vid 14. Sen upp tidigt på torsdag och åka med Tantbrun.  Mycket nu i dagarna men i helgen blir det lite lugnare!
(null) mars

Äntligen mars-månad, närmre våren hela tiden. Hovis har varit här hela förmiddagen och skott ett par hästar. Jag har trimmat igenom Dino en stund på banan. Han fick en veckas paus i arbetet pga vädret (inga snösulor) men det passade ganska bra då han ska få en tävlingspaus nu fram tills utomhussäsongen. Han kändes väldigt mjuk och fin idag trots lite vila. Karla har gått på en tur och i senare i eftermiddag ska Gusti och QS ut på tur ihop.
 
Imorgon kommer tandläkaren och ska kolla tänderna på alla hästar. På torsdag ska jag på återbesök med Tantbrun och på söndag är det tävling för Gusti. Roligt!

träning i ridhus

Imorse åkte vi iväg till ridhus med Karla, Gusti och QS. Jag hoppade först en häst där och sen red jag mina, så 4 hästar hoppade och alla var duktiga.
 
Karla var väldigt fin idag, hennes språng kommer mer och mer nu och idag hoppade hon sitt bästa hittills. Väldigt fina, jämna språng där hon är kvick i benen. 
 
QS var duktig med, hoppade allt enkelt. Han hoppar väldigt väl i början, sen blir han lite trött och långsam. Nu kommer jag fokusera på att hoppa lite teknikövningar med honom får att få han lite kvickare samt starkare i språnget.
 
Gusti fick följa med då vi ska tävla nästa helg och han har inte varit iväg på ett tag. Han hoppade väldigt fint och väl. Vi hoppade bana på 130-140 och det kändes enkelt. Inga hinder är stora på hans rygg. Ska bli en spännande säsong med honom nu när han stärkt sig ännu mer och förhoppningsvis landat ännu mer i huvudet. :)

RSS 2.0