Tisdag

Gusti trimmades igen nu ikväll inför träning imorgon! Han känns fin🤩 Dino fick skutta igår, låga hinder på ca 1 meter. Kul att ha han igång igen. På torsdag planerar vi att hämta hem QS och Karla, de har redan vilat en månad!! Tiden flyger förbi.... ska bli kul att sätta igång dom och förhoppningsvis kunna tävla i höst!
(null)


Hoppning

Lite kvällshoppning för Gusti och Tantbrun idag. Båda känns bara bättre och bättre. Tantbrun kommer in i träningen mer och Gusti är mycket fin på marken vilket ger resultat i hoppningen. De fick hoppa en teknikövning, blev inte så många språng men båda skuttade fint! Dino får komma igång några pass till innan vi börjar hoppa!

Imorgon ska vi backträna alla tre😃
(null)


Sol och värme

Ännu en härlig dag, jag älskar värmen! Började rida imorse och var klar till lunch, alla trimmades igenom. Lite slöa av värmen men vi kämpade på. Jobbade mycket med serpentinbågar för att känna att de är lika mjuka i båda sidor, spårar på böjt spår och är raka på rakt spår. Tantbrun känns lite stelare i ena sidan och innan avbrottet var hon väldigt liksidig så vi jobbar på med det. Gusti som gärna blir rak och stel är detta en väldigt bra övning för, han känns nu väldigt liksidig!


Lite tvättning och målning i boxarna inne i stallet. Blir så fräscht!
(null)

På kvällen såg jag den osynlige motståndaren på SVT! Intressant att se hur elitidrottare gör nu i corona.
(null)


Ut på tur

Igår regnade de hela dagen, så ändrade planen och lät de vila. Blev ridning idag istället efter jobbet, "alla" 3 gick på tur. Pappa tog en så gick det lite snabbare!

Imorgon ser det ut att bli väldigt varmt så ska börja rida tidigt, 4 hästar ska ridas.😃 Härligt!!
(null)


tävlingen igår

Igår var det äntligen dags för tävling. Tantbrun och paddan gick 120 och båda var felfria, paddan tog en placering som nr 5.
 
Sen blev det en lång väntan pga restriktionerna för corona till Gustis 130 klass. Han var fin på framhoppningen men inne på banan var det lite svårt byggt för oss. Ett väldigt tittigt hinder redan som nr 2 så där fick vi ett stopp. Jag tycker det var lite oschysst att bygga så, ganska ovanligt hinder och det tycker jag man borde sätta lite mer mot slutet. Nu har vi inte varit ute sen mars, så vi är lite ringrostiga. Vi var inte dom enda som hade problem med de hindret... Bara ta nya tag till nästa tävling, vi kommer snart igång!
 
Idag öser det ner regn, jag är ledig så rider nog lite mer mot kvällen och hoppas det slutar då. Dino ska igång idag och jag ska nog rida Gusti och Tantbrun så de kan vila imorgon (jobbar då). Tiden går så fort, unghästarna har redan vilat 3 veckor så planen är att ta hem dom nästa vecka!

glad midsommar

Gusti fick ställa upp på midsommarbilder igår. :) Trimmade igenom hästarna igår-morse och dom känns fina. Båda vilar idag då jag snart ska till jobbet och ville kunna ta det lite lugnt på förmiddagen. Imorgonbitti åker vi till Aneby och hoppar, så ska gå ut och packa ihop grejerna så allt är klart. Ska bli så roligt att tävla imorgon, senaste tävlingen var i mars!! Jag gör första starten ihop med paddan vilken ska bli roligt och Tantbrun gör sin första start sen Elmia!
 

Härlig dag

Bra dag där jag fått mycket gjort! Gusti trimmades imorse och var väldigt fin! Vi har haft en period nu där han känts lite stel och seg, men det börjar släppa nu. Ska bli kul att starta lite större klasser på honom nu när han känns fin!

Tantbrun blev klippt och fin, fick nya skor och sen hoppade vi inför söndag. Teknikövningar blev det, kändes okej. Hon är ringrostig men jag tror det kommer släppa ju mer vi träna. Markarbetet behöver bli bättre oxå men vi kämpar på!

Uteboxarna blev målade invändigt och blev väldigt nöjd!! Ser så mycket fräschare ut nu. Imorgon ska jag måla utsidan en gång till, sen är det boxarna i stallet som ska tvättas och målas! Skönt att få även de rent och fräscht!
(null)

(null)

(null)
Tantbrun klippt och fin😍

dräktig

Tess var på koll igår ca 14 dygn efter semineringen. Hon var dräktig! Kul! Hingsten är El Barone e. Emerald. Så förhoppningsvis får vi ett föl nästa år, lång väg kvar...
 
Igår trimmade jag igenom Tantbrun, kändes okej. Hon ska hoppas idag efter hon fått nya skor, vi ska testa en ny skoning. Så får se hur hon känns på den. Gusti gick på tur så han ska trimmas idag. Sen ska jag klippa Tantbrun och fortsätta med uteboxarna... :)
 
Han hoppar väldigt fint!!! Spännande!!

Måla uteboxar

Hästarna vilar idag, jag håller på med att måla uteboxarna. De ska målas två gånger, så har att göra!  Fint blir det iallafall😃
(null)


gusti hoppfilm

Varmt och härligt väder ute, kan det inte vara så här året runt.. Vill aldrig att sommaren ska ta slut...
 
Hade en träning här hemma på morgonen. Sen fick Gusti trimmas och hoppas lite teknikövningar. Dels denna nedan på filmen. Vi gjorde en liknande övning på träningen i onsdags, vi skulle komma med normal galopp in och bara sitta upp lite, inte hjälpa till med handen. De skulle vara uppmärksamma själva på andra hindret. Gusti var riktigt uppmärksam och vi höjde faktiskt upp till 145 en gång. Brukar inte hoppa stora hinder i vanliga fall. Men han gjorde det lätt. Sen hoppade vi en oxer med två bommar innan (först ca 3-3,5m och ca lika långt till nästa bom). Gjorde han med fint! Avslutade med att hoppa en räcke-kombination på kortsidan.
 
Tantbrun trimmades igenom ordentligt. Hon hoppade ju i onsdags så ska hoppa henne i början på nästa vecka istället. Mycket lösgörande, få loss henne i sidorna, tempoväxlingar, volter. Jag red mycket utan stigbyglar för att träna sitsen. Sen klippte jag Gusti så han är fin till nästa helg. Tantbrun tar jag nästa vecka för hon behöver inte lugnande...var iväg och red Paddan oxå. Nu har jag anmält hästarna till tävling nästa helg. Ska bli kul att få starta igen!! 
 
 
Imorgon ska hästarna backtränas, vi rider på morgonen innan det blir för varmt!

fredag

Tantbrun efter sin tur idag! 
 
Imorgon ska jag klippa Gusti (han behöver lugnande), Tantbrun tar jag nästa vecka närmre inpå tävlingen. Båda ska trimmas och Gusti ska nog få hoppa lite. Sen ska jag fortsätta måla uteboxarna som jag började med idag, det blir väldigt fint!!

Tränat och snart ska vi tävla!

Varit och tränat idag, Tantbrun och paddan. Tantbrun känns lite ringrostig i hoppningen, så hon behöver nog bara ut och tävla/göra rundor! Sen tränar vi på hemma med markarbetet och teknikövningar. Men det var en bra träning för henne! Paddan var fin som alltid och gjorde allt superbra! Ska bli kul att starta han på tävling!😃

Nu har vi planerat första tävlingen och den blir om 1,5 vecka i Aneby. Jag jobbar då men ska åka på morgonen då jag inte börjar förrän 15. Får ta klasserna lite efter de! Men kul att bara komma ut och tävla lite!!! Nu är det nära så nu får man ligga i🤣 Hästarna måste klippas oxå! Allt kommer vara så mycket lättare om tävlingarna bara kommer igång, jag behöver ha något som driver mig framåt. Att bara träna hemma är inte min grej, men nu hoppas vi att vi kan tävla på lite.🤩
(null)

(null)


v.24

Ny vecka! Idag har Tantbrun och Gusti trimmats igenom. Båda var fina, speciellt Gusti som självmant gick i den låga formen. Han blir oftast ganska hög och där vill jag inte ha honom. Han fick även hoppa dom tre räckena på böjt spår vilket han gjorde fint.
 
På onsdag ska äntligen Tantbrun få följa med på träning, det var ett bra tag sen nu. Har en planerad tävling i slutet av denna månad så nu känns det äntligen som man kan träna mot något. Ska bli så kul att få starta igen!!
 
Gammal bild, dåligt med nya bilder nu.

Fredag

Blev ingen backträning idag, det spöregnade och hästarna var spända. Man måste nämligen förbi några kor och hästarna är inte så glada i dom i vanliga fall när de är avspända...😅 Nytt försök nästa vecka! Det blev en kortare tur för dom istället!

Nu väntar jag på att proppar till tävlingarna ska komma ut så man kan börja planera lite och anmäla sig!! Ska bli så kul att få börja tävla igen, det behövs för motivationen.😃
(null)
Hästarna njuter i kvällssolen😍

Övning

Dagens övning för Tantbrun! Tre räcken med ett språng lite på böjt spår, ca 6,5m. De ska behålla samma galopp och hålla sig på mitten, inte dra sig åt något håll.

Hon gjorde den bra, fick ihop henne och hon hoppade fina språng! Gusti ska få göra samma i dagarna.
(null)


backträning

Idag blev det backträning för Gusti, Tantbrun skulle oxå följt med men hon hade tappat en sko. Den är på nu igen så får rida imorgon. Blir markarbete med gymnastikövningar. På fredag ska vi ändå rida och backträna igen. Härligt att hinna rida längre rundor på lite mer än en timme, väldigt bra träning!
 
Verkar som att tävlingarna kommer köra igång ganska så normalt igen. Man får inte åka längre än 15 mil men det gör man ju knappt på endagars-tävlingar.. Men 50 starter i varje klass får det vara. Så jag kommer kunna starta ett par stycken hästar på varje tävling vilket känns kul! Aneby ska ha snart men jag både jobbar och deras upplägg var sådär. De hade redan öppnat anmälan innan de kom med nya direktiv idag, synd... Väntar nu på nya proppar så man kan planera lite tävlingar i sommar.
 
Igår morse när jag red tidigt. Varma sommardagar, snälla låt denna sommar bli lång.

Hjärtat galopp

Hjärtat i måndags. Började ta stöd på bettet och hade en bra framåtbjudning. Verkar bli en pigg häst! Kul!
 

Varma dagar

Två väldigt härliga och varma dagar. Igår vilade alla hästar förutom Hjärtat som jag red sent på kvällen. Hon var så duktig! Det blev sista passet för henne denna period. Ser så mycket fram emot hösten och nästa år, få utbilda ännu en uppfödning.

Imorse var jag uppe tidigt och red Tantbrun. Det blev markarbete med fokus på framåtbjudning, kvickheten samt lösgörande. Kändes väldigt bra! Sen red jag paddan och var klar vid 10 med ridningen då Ylva tog Gusti på kvällen.

På väg hem nu efter att ha lämnat unghästarna på bete, QS, Karla och Hjärtat. QS och Karla vilar någon månad och Hjärtat vilar så länge det går. Dino vilar hemma ca 3 veckor. Kommer ha väldigt lugnt i Juni månad, endast 2,5 häst att rida men snart är det fullt igång igen. 

(null)


RSS 2.0