Prinsen

(null)
Är några dagar hos min tränare nu, tränat alla tre idag, gick fint. Kul att komma iväg såhär!!

27 juli

Måndag och ny vecka. Denna vecka ska jag till min tränare med tre hästar, åker på onsdagmorgon (tror jag) och hem igen i slutet av veckan. De senaste somrarna har jag spenderat min tid där i 2-3 veckor, denna sommaren är det lite annorlunda så det blir bara ett par dagar. Men bättre än inget! Vi ska tävla på lördag och Växjö, sen meeting i Linköping nästa vecka. Tanken är att träna inför de!
 
Idag blev det markarbete med låga hinder för Dino, Gusti och Tantbrun. Det märks att jag inte ridit ordentligt den senaste veckan, både på mig och hästarna, man tappar snabbt. Hästarna känns lite oridna och jag lite svag i kroppen (men det beror nog mest på att jag inte tränat på ca 3 veckor nu). Blir lite så när man är iväg men bara köra igång nu igen!💪🏻
Karla tömkörde jag, hon såg mycket fin ut men jag är inget proffs på de. Men hon skötte sig bra! QS fick vilodag idag. Imorgon tänkte jag rida ut eftersom det nog blir mest träning på banan för hästarna senare i veckan när jag är iväg. QS ska klippas oxå!😍
(null)Felfritt

Quicksilver jätteduktig idag på tävlingen! Lite spänd till 90cm, felfri på hinder men efter 1an skyggade han för en häst utanför banan och stannade upp. Det gav oss 4 fel. 
I 1m var han helt avspänd och felfri! Roligt🌟 Tävling nästa helg igen och då blir det 110-debut!
(null)


Tävling imorgon

Efteranmälde till tävling med QS imorgon, NTRK. Har nära dit och det är en bra bana. Vi har inte hunnit hoppa så mycket efter vilan men 90 och 1m ska vi väl traggla oss igenom😅 Han behöver komma ut nu och samla rutin!
(null)


Ut på tur

Alla hästar har gått på tur idag i regnet, förutom Karla. Henne var jag iväg med och tränade. Eller min tränare red henne, markarbete! Vi har kört fast lite och behövde lite hjälp att komma vidare. Det gick bra! Imorgon blir det trim på banan för alla tänker jag....kanske åker iväg och hoppar QS på ridklubben! Fårse vad jag bestämmer mig för imorgon.😃
(null)


dino 130


Semesterdagar

Varit iväg i sommarstugan med några kompisar sen i söndags efter tävlingen. Så hästarna har fått vila, hade ingen som kunde rida. Men nu är jag hemma igen, så blir ridning imorgon. Skönt att varit iväg lite, då får man ny energi och motivation!
(null)


Felfri debut

Dino fantastisk och felfri i sin 130-debut!!! Så fin och så glad över honom🌟 Tantbrun blev 6a i 130, mycket bättre idag, vi har tappat lite framåtbjudning inne på banan sen uppehållet! Paddan ett retligt nedslag i 130 men superfin! 

Gusti avslutade tyvärr helgen dåligt, det läskiga hindret kom fram i 135 och han tvärvägrade att hoppa de... så ute! Verkade som dom skulle ta bort de hindret/byta ut till något annat i framtiden. Får de om det är något liknande, kanske mer inbjudande. Är det tittigt kan man alltid åka dit och träna på de innan nästa tävling i Aneby!😃👍🏻
(null)
Dino❤️❤️🌟🌟

Aneby dag 1

Varit och tävlat i Aneby idag, en tävling som gick i ett. Körde dit själv med mina tre hästar och sen kom min vän Emelie och hjälpte mig hela dagen! Även paddan med ägare kom! Så det löste sig bra.

Dino gjorde första starten sen Scandinavium och var felfri i 120. Debut i 130 för honom imorgon.🌟 Paddan felfri och placerad i 130. Tantbrun ett nerslag i 130, lite svår att reglera inne på banan, behöver mer markarbete och fler rundor på tävling. Gusti går för första gången rakt in i 140 WR dessutom och gör det sååå bra! 12 hinder 15 språng och endast ett retligt nedslag. Men sååå fint han hoppade, känns väldigt bra!

Imorgon åker vi igen med samma gäng!!
(null)

(null)

(null)


Torsdag

Fullt upp med ridning av alla hästar idag. Några hoppade, några på tur! Alla duktiga🌟 Imorgon blir det lite lugnare, men måste klippa hela dino samt frisera hans jättetjocka man. Men han kommer bli så fin❤️
(null)

(null)


dino film

Alla hästar har gått idag, valde att inte åka och träna då det bara var en grupp. Jag hoppade hemma istället och sen åkte jag iväg till ridklubben och hoppade Dino. Han har inte varit iväg sen innan hans sommarvila så det kändes välbehövligt att hoppa borta en gång innan tävlingen i helgen. QS hoppade hemma, Karla, Tantbrun och Gusti trimmades igenom. Imorgon ska jag skutta lite låga hinder på Tantbrun och Gusti inför helgen.
 
Dino var väldigt fin, hoppade en bana på 120 och höjde upp en linje till 130 (film). Om han känns fin i helgen är tanken att han ska debutera 130.  

Hemma igen

Direkt upp på hästryggen. Trimmat Dino och QS, får se om det blir någon träning med dom imorgon! De är redo iallafall🐴
(null)


filmer

Två rundor från tävlingsdagarna.
 
Tantbrun var riktigt fin i denna klass, fortfarande markarbete kvar till vi är där vi var innan. Men hoppningen var riktigt fin.

Gusti duktig i denna klass, var mycket svängar som ibland kan vara lite svårt på honom!

Några dagars semester

Dino trimmad imorse, kändes jättefin! Fick ihop han och fick han att vänta. Igår sprang han lite väl mycket och var väldigt på! Sen red vi på tur då pappa och QS följde med. Nu är jag påväg till stugan där jag och min pojkvän ska vara några dagar. Har hjälp att hålla igång hästarna tills jag kommer hem, så bra! Skönt att komma iväg lite även om jag är väldigt motiverad till att träna nu när tävlingarna är igång.😃
(null)

(null)


Dag 2

Idag ville bommarna inte ligga kvar. Tantbrun och jag fick en dålig runda i 130, ett omtramp och stigbygeln åkte över på andra sidan. Fick bryta av och fixa till, sen hoppade vi resten bra. Dock kändes hon ofokuserad inne på banan, ingen bra kommunikation alls. 
Paddan gjorde jag 130 debut med, felfri grund men nedslag i omhoppningen. Kändes bra ändå! Många som rev och vi hamnade bara några utför placering.

Gusti avslutade dagen med ett nedslag i 140. Hoppade fantastiskt både på framhoppningen och inne på banan. Roligt! Han behöver gå dom här klasserna nu för att utvecklas, hoppningen finns verkligen och han gör det så lätt!
(null)


Kvällstävling dag 2

Påväg till tävlingsdagen nr 2. Fullt upp på morgonen med hästarna. Pappa åkte med Tess på kontroll 40 dygn, allt såg fint ut! Hovslagaren la på skor på QS och Karla. Hästarna skulle ridas!

Dino fick hoppa. Gjorde den vanliga övningen och den gjorde han väldigt fint. Sen avslutade jag med några hinder i följd och då kändes han lite väl på. Lite otrimmad! Men hoppade fint. Så ska trimma igenom honom imorgon då jag åker iväg några dagar sen.

QS fick ta några språng han med, första sen vilan. Gjorde han riktigt fint och jag ser verkligen fram emot att komma igång och tävla! Karla gick en stund på banan.

Som sagt ska jag iväg några dagar, åker imorgon lunch så hinner trimma de som behövs. Sen har jag hjälp att hålla igång tills jag kommer hem. Blir inte så många dagar då jag tävlar nästa helg igen!
(null)


Bra start i grevagården

Alla hästar felfria och placerade idag!

Tantbrun och paddan i 125, nr 7 och 8a. Gusti 5a i 135. Alla superfina!!! Ny dag imorgon!
(null) (null)

(null)


tävling imorgon

Onsdagen över, fullt upp idag! Trimmat hästarna inför tävling imorgon, Gusti och Paddan. Tantbrun vilar alltid dagen innan tävling, har funkat bra att göra så. Karla longerades och QS fick vilodag. Vid lunch åkte vi iväg på träning med Dino som pappa skulle rida. Lite på skoj, en ''gubb-grupp''. Det gick jättebra! Sen hemåt och så höll jag träning här hemma. 
 
Imorgon är det kvällstävling med det rutinerade gänget, Gusti, Tantbrun och Paddan. Rider 125 och 135. Hinner rida unghästarna innan vi åker, fördel med kvällstävling!
 
Igår tog jag ett par språng på Tantbrun men hon var väldigt spänd pga blåsen. Men vi fick ett par fina språng så det känns bra. Gusti fick oxå ta ett par språng, höjde upp lite högre. Tror han behöver det, få ta i lite. Nu de senaste har han hoppade väldigt fint, hoppas han ska hålla sig avspänd imorgon... :)
 
 
Denna övning gjorde jag (som vanligt), även samma övning över en oxer.

Måndag

Vilket väder det varit igår och idag, blåser storm och regnar från och till. Bara beta av hästarna ändå. Hade bara tre att rida idag. Karla, QS och Tantbrun. Alla på banan, mest lite motionspass. Tantbrun skulle trimmas lite mer ordentligt men såg spöken i skogen (har skog bredvid banan) när det blåste så... Aja!

Imorgon planerar jag att hoppa några språng på Tantbrun och ev, Gusti. Lite förberedande inför torsdag (och fredag) då det är tävling! Pappa ska låna Dino för träning på onsdag så han skulle träna lite hemma imorgon inför de!😃  så bara fyra att rida för mig imorgon!

(null)
FavoritDino häromdagen❤️
Lagt eftermiddagen på att fortsätta måla i stallet. Inte mycket kvar nu. Måste tvätta rent boxdörrar och teglet på vissa ställen sen med. Men efter det är det klart och fräscht!!! Kan visa mer bilder då!
(null)

(null)


snart semester

Blev ridning efter jobbet idag, som tur var var det uppehåll från regn. QS och Karla gick ett kort pass på banan, hovis kommer på fredag och skor så får se hur mycket jag kan rida ut tills dess. Tantbrun gick på tur och var inte så positiv så det fick bli en kort runda (hon vägrade gå den vanliga rundan xD). Hade ridhjälp med Gusti och Dino vilket jag även har imorgon, passar bra då jag jobbar även då. Men sen har jag semester från mitt jobb.
 
Tog semester som jag brukar göra, blir alltid Falsterbo första veckan och sen åker jag till min tränare 2-3 veckor för intensiv träning/jobb. I år ser det annorlunda ut... Inget Falsterbo men kommer förhoppningsvis iväg till min tränare för lite mer intensiv träning. Finns mycket som ska fixas på gården så blir nog inte rastlös. Man får försöka lägga tid på de nu när man kan och allt är lite lugnare.
 
Åkte förbi Elmia häromdagen när jag var inne i stan. Kom och tänka på tävlingen i höst, den kommer nog inte bli av. Eftersom evenemanget tjänar pengar på publiken så blir det nog svårt. Så tråkigt. Jag hade en fantastisk tävlingsvecka där förra året. Tittade tillbaka på denna video från omhoppningen med Tantbrun i 140, felfria och 4a slutade vi. 

Nästan fullt stall igen

Alla hästarna jobbade idag, longerade QS och Gusti. Karla joggades en kort stund, Tantbrun trimmade och Dino fick skutta igen. Dino börjar komma igång nu igen, var ganska slö dom första passen men kändes väldigt fin idag! 

I helgen jobbar jag så blir lite lättare pass, ut på tur och jogga på banan. Passar bra då de gått mycket i veckan samt unghästarna som behöver komma igång lugnt.

(null)
Hästarna trötta efter första passet sen vilan😅

gusti film från träning

Sista linjen Gusti hoppade på träningen, kombination, fem korta språng till ett räcke som höjdes upp lite. Han hoppade så väl och lätt över räcket, bara klipper till. Känns så fin just nu! Hoppas han ska hålla sig avspänd på tävling nästa vecka.
 

Vilan över

Karla och QS hemma igen efter en månads vila på bete! Ska bli kul att komma igång och träna nu när vi faktiskt kommer att kunna tävla i höst🤩
(null)
Hjärtat och Karla på bild, hjärtat går kvar på betet tills i höst!


Tränings-onsdag

Varit iväg och tränat idag på dagen! Innan de trimmade jag igenom Tantbrun som skötte sig fint. Efter träningen fick Dino gå på tur!

Gusti var så fin på träningen, som jag skrivit har markarbetet blivit bättre och det märks i hoppningen. Han hoppade starka, fina språng!  Min tränare hade aldrig sett han så fin, det var kul att höra! Vi avslutade med en linje, kombination fem korta språng till ett högre räcke (ca 140) och han hoppar över de så lätt och väl! Tror han kommer hoppa bättre om han får gå lite större klasser nu framöver!
Paddan var oxå med och tränade och gick lika fint som alltid! Känns att vi börjar bli mer samspelta nu och jag är nöjd med min ridning på båda två idag faktiskt 👍🏻 ska bli kul att tävla nästa vecka!!!
(null)RSS 2.0