Fredag

Dags för tur! QS, karla och Gusti ska gå. Dino trimmas på banan!
(null)


dino träning

Här kommer ett klipp på Dino oxå. Han hoppade väldigt bra under träningen, han brukar ibland vara lite lat och toucha endel språng, på träning/hemma. Men nu var han väldigt noggrann i varje språng. Så får vara nöjd med honom. :)
 

gusti

Igår blev det ett ganska kort inlägg i bilen om träningen. Men, båda var superfina verkligen. Har lite filmer från träningen, så kan börja med Gusti. Han gav en väldigt bra känsla, och så kollar jag på filmer och vad fint han hoppar. Väldigt väl och är kvick i frambenen. Vi hade lite problem med att han tryckte till höger och då blev han lite sne innan hindret. Det kom även efter hindret när vi skulle byta till höger galopp. Så det får vi trimma på. Hade en martingal''platta'' igår vilket kan göra att det blir lite stumt och svårt att få igenom sånt. 
 
 
Nu ska jag åka till jobbet, långt pass 13-22. Så har bara ridit Karla på banan en stund och gått en promenad med QS i skogen (vill inte rida ut han själv ännu).

Fina hästar!

Båda hästarna var superfina idag! Dino var först ut och gjorde allt bra. Tycker han är lite ostadig i formen imellanåt så det jobbar vi på. I hoppningen var han väldigt fin, var nog inte i en enda bom. Känns väldigt stark i sprången. 

Gusti var fin han med. Vill lägga sig lite åt höger och bli sne mot hindret, så det får vi jobba på. I hoppningen var han oxå superfin, noggranna, starka språng. Känns bra inför årets första tävling nästa vecka som är Borås GP.🤩

(null)ny vecka

Måndagen över, alla hästar är ridna. Dino och Gusti trimmades igenom då båda ska iväg på träning imorgon! Båda kändes fina. QS fick hoppa ett par språng idag med, över titthinder vilket han gjorde bra. Karla trimmades hon med över låga hinder och det gick okej. Pigg och lite svår att komma till arbete med, men vi får ta nya tag på onsdag.
 
Imorgon är det som sagt träning igen, jobbar på morgonen så kommer inte hinna rida de andra hästarna. Så vilodag för dom. På söndag ska jag iväg på ''öppen bana'' med de hästar som kommer tävla helgen efter (Gusti, Dino och Karla).
 
Min söta katt som mest chillar:)

bra söndag!

Alla hästar ridna idag, hade ridhjälp med Gusti och Dino. Så red ut Karla tillsammans med Gusti vilket gick bra. Karla skötte sig fint! Sen red jag Quicksilver på banan och hoppade honom för första gången här hemma. Hoppade en kort bana som jag gjort med de andra och han skötte sig så fint! Ska bli ett spännande år med honom, han har många fina kvalitéer. :)
 
Skönt att ha en ledig söndag, red på förmiddagen och kollar nu världscupen och bara tar det lugnt. Hoppas att jag är frisk och pigg nästa vecka så alla hästar kan gå enligt plan!
 
Gusti blev klippt efter ridpasset, skönt att ha en häst klar. Dino är näst på tur!
Gusti och Dino!

Fredag

Idag har det känts som vår ute, "varmt", lite soligt, torrt på ridbanan osv... lite skrämmande ändå att det är så här i januari! 

Gusti fick hoppa några språng, hoppningen känns bra men lite "ur form" mellan hindren. Får trimma på!! Karla trimmades en stund men hon var så pigg och tokig så kom inte till arbete alls. Har inte kunnat rida så mycket i veckan då jag varit/är sjuk. Jag tror hon är en häst som behöver gå ett par pass på rad för att gå som bäst! Nya tag nästa pass. Dino och QS gick på tur ihop och det gick fint!

Idag:
(null)


onsdagens pass

Inte mycket bättre idag men har varit ute och ridit ändå. Karla fick markarbetas med låga hinder. Tog på ett par sporrar idag så jag kunde ha lite mer ben på henne, blev mycket bättre då. Hon var lite ojämn i bjudningen mot hinder när jag hoppade i söndags, så idag blev det mycket bättre och jämnare. Faktiskt ganska nöjd med henne. Hoppa kan hon och verkar hoppa alla typer av hinder utan problem, så det är mest att hon ska ''skolas'' nu mellan hindren. Inte springa iväg i fel galopp efteråt, inte springa mot hindren, inte byta galopp mot hindren osv... 
Quicksilver skulle jag ridit ut på tur idag med en i stallet, men hon blev lite sen så jag tog han på banan istället. Får bli tur på fredag! Vi skuttade över en sockerbit ett par gånger och han känns väldigt fin och balanserad. 
 
Gusti gick sen på tur och Tantbrun skrittades i 15-20 minuter innan hon blev galen och började springa och bocka.... Egentligen ska vi skritta 40 minuter från och med denna vecka men har inte kunnat skritta mer än 20 minuter innan hon tröttnar. Blir nog bättre om 2 veckor när vi kan börja trava samt att hon får gå ut i sin vanliga hage. :)
 
Karla, mest bilder/filmer på henne nu!

E. Brown Sugar

E. Brown Sugar är ett sto född 09 e. Contender - Quidam de Revel. Detta är min egna häst som jag ridit sen 2017. Vi har tillsammans ridit upp till svårhoppning 145. Vinst och placeringar upp till 140. Vi har starta internationellt felfritt i 2* 140.
 
Under 2019 kvalade vi till Jönköpings Horse Show där vi blev 4a i finalen.
Vi blev 3a i Ungdoms GP i Flyinge under Breeders-veckan.
Vi vann en 140-klass Winning Round som enda felfria i grund och omhoppning.
Vi red vår första internationella 1* Grand Prix.
 
 

Årets första träning!

Blev såklart sjuk igårkväll... så har vilat hela dagen så hästarna fick en oplanerad vilodag. Dino däremot åkte jag iväg på träning med på kvällen, viktigt att vi kommer igång. Vi hoppade mest gymnastikövningar och det gjorde han fint. Hoppade högt och bra över. Lite pigg och stark emellan hindren men jag tror han lugnar sig snart!🤩 Imorgon hoppas jag på att vara bättre, jag kommer nog rida i vilket fall.
(null)
Fixade han lite fin inför träningen😃

mål och tankar inför 2020

Jag hade ett väldigt bra 2019 med hästarna, nästintill alla mål var uppnådda. Nu är det ett nytt år, ny säsong, mer erfarenhet. Förra året valde jag att börja satsa mer på verksamheten och förhoppningsvis få det att gå runt någon gång i framtiden. Jag jobbar fortfarande vid sidan om och kommer fortsätta med det. Jag tycker det funkar bra och jag trivs med att ha det så (får dock inte bli för mycket på mitt andra jobb, men har hittat en bra balans). På så sätt kunde jag tävla väldigt mycket förra året, både i Sverige och internationellt. Det gav mig mer rutin och erfarenhet. Detta år har jag som mål att satsa mer på mina egna hästar och göra bra försäljningar av ett par hästar. I slutet av året vill jag kunna köpa en eller flera nya hästar. Jag tycker det är väldigt roligt att köpa, utbilda och sälja. Det behövs för min motivation. Jag vill ha lite rullians på hästar.
 
Mål med mina hästar iår:
 
Tantbrun:
 
- Rida felfritt i 145
- Kvala senior-SM
 
(Detta var mina mål innan hon skadade sig, nu kommer vi kanske inte uppnå dom. Men jag strävar fortfarande dit).
 
Dino:
 
- Göra bra ifrån oss i Scandinavium
- Kvala Falsterbo, Breeders och Elmia
- Göra bra ifrån oss på de viktigare tävlingarna ovan
- Jämnare resultat
 
Gusti:
 
- Rida felfritt 140
- Debutera 145
- Jämnare resultat
- Vinna en klass
 
Karla (mer kortsiktiga mål för henne just nu):
 
- Få tävlingsrutin
- Bli starkare 
- Förhoppningsvis komma upp lite i klasserna i vår
 
Hjärtat:
 
- Ridas in och hoppas in
 
(Jag har endast skrittat på banan med henne. Pga vädret och mycket hästar kommer jag fortsätta i vår).
 
Egentligen är målen densamma för Gusti, Dino och Tantbrun. Jag vill ha jämna resultat och Dino ska kvala unghäst-championaten. Sen vill jag såklart debutera nya höjder och det hade varit roligt att få vinna lite med Gusti (och Tantbrun, men Gusti och jag har inte tagit en vinst ännu). Friska och sunda hästar hoppas jag oxå på!

v.4

Måndagen snart över, ridit hästarna på dagen så slapp mörkret. 
 
Gusti trimmades ordentligt. Han behöver komma loss lite mer i galoppen och slappna av även när det är hinder. Så hoppade låga hinder och försökte ha kvar han i en avslappnad form. Samma jobb blev det för Dino, båda kändes okej! Quicksilver gick ett pass på banan han med, tror jag ska börja skutta han lite i veckan. Karla gick jag bara en promenad med i skogen, vågar inte ge mig ut ensam ännu och hade ingen att rida med. Så fick bli så. Tantbrun skrittades som vanligt. Trav om ca 2-2,5 veckor, det går fort.
 
Imorgon är det träning med Dino, får bara med mig en häst då jag åker själv. Roligt att komma igång, behöver verkligen träna. Dock suger det att jag börjar känna mig sjuk.. hoppas det bara är idag.
 
QS :)
 

Slut på veckan

Äntligen var denna vecka slut, varit fullt upp. Nästa vecka blir lite lugnare från jobbet så mer tid för hästarna. Ska börja helklippa dom för snart så drar tävlingarna igång. På tisdag har jag första träningen för iår!

Idag har Karla fått hoppa samma som de andra fick göra igår. Första gången vi hoppar banan samt titt-hinder. Hon börjar äntligen kännas lite starkare i galoppen och inte korsgalopp vartannat steg men fortfarande väldigt svag vilket kändes när vi hoppade bana. Mycket jobb framöver. Men hoppningen gör hon bra, hoppade allt utan problem det är mer mellan hindren som behöver jobbas på. 

Quicksilver gick ett pass på banan i mörkret. Hade "ridhjälp" med Dino och Gusti så det gick på tur!
(null)


Hoppning

Härlig lördagskväll ute på ridbanan i regn och blåst. Har jobbat hela dagen så fick rida på kvällen. Dino och Gusti behövde hoppas. Blev banhoppning för de båda. Dino kändes fin, lite stretig mot hindren men det får vi jobba på. Gusti hoppade fint men var väldigt pigg och glad. Lite mer hoppning gör nog han lugnare. Lite stel i galoppen så får trimma honom ordentligt i dagarna.😃 
Jobbar imorgonbitti så ska sova nu och hästarna får ridas på eftermiddagen!
(null)


Gusti Karl

Gusti Karl, valack född 11, e. Eldorado Vd Zeshoek - Rubert R. Gusti har varit i min ägo sen våren 2018. Han ligger lite efter men har mycket kapacitet och potential kvar. Vi har ridit felfritt upp till 140 tillsammans. Placeringar både nationellt och internationellt upp till 135 klasser.
 
2018 debuterade vi 135.
2019 var vi placerad i 2* 130 och 135 i Herning.
2019 debuterade vi 140.
2020 red vi felfritt i 140.
 
 
 
 

Quins diamond

Quins Diamond, valack född 14 e. Diamantino VDL u. Quintess ue. Quite Easy. ''Dino'' som vi kallar honom är vår första egna uppfödning. Jag red in han hösten 17 och har utbildat honom sen dess. Visar sig hittills vara en väldigt fin häst som fått mycket lovord. Mycket kapacitet och hinderklok.
 
2018 blev vi 2a i Breeders semifinalen och kvalade till final.
I finalen slutade vi 9a och kvalade Scandinavium.
2019 blev vi 2a i Scandinavium där vi red felfritt och fick bra poäng av domaren.
2019 gick han Falsterbo, Breeders final och kvalade Scandinavium samt gick Elmia. 
2020 red vi i Scandinavium med 4 fel.
 
 
 
 
 

Blåsigt och regnigt...

och mörkt! Alla hästar ridna och lite galna. Men så är det ju vid denna tid. Längtar så mycket till våren nu.

Imorgon jobbar jag 7-16 sen ska jag rida tre hästar och har ridhjälp med de två andra.
(null)


Måndag

Ute på tur imorse, fyra hästar ridna och två skodda innan jobbet!😃
(null)


film på karla

Lite trött idag, tog en lång sovmorgon innan jag gick ut och red.
 
Karla, Gusti och Dino hoppade. Första gången jag hoppar Karla, blev bara två enkelhinder snett igenom. Det blir lite att hoppa in henne på nytt, men tror hon kommer igång snabbt. Hon gjorde det okomplicerat iallafall. 
 
Dino var pigg och hoppade bra, hoppade samma hinder som Karla fick göra och sen en tre-kombination. Lite gymnastik. Gusti gjorde samma och var riktigt kvick genom ''serien''. 
 
 
Imorgon ska Quicksilver och Gusti skos, passar bra då Quicksilver tappat en sko. 

lördag

Kall och blåsig dag, saltade banan igår och harvade den så jag skulle kunna rida där idag på morgonen. Karla markarbetades och vi tar väl små framsteg hoppas jag. Det är mycket jobb och hon har lite egna åsikter om allt.
Sen red jag Quicksilver för första gången hemma, har var jätteduktig och kändes fin. Ska sätta igång lite lugnt nu och sen börja skutta lite. Ser mycket fram emot att utbilda honom. :) Skulle skrittat Tantbrun med men var tvungen att åka till veterinären med min katt som fått ett rejält sår. Fick sövas och sy det.. Nu är jag tillbaka men ska iväg på kalas/fest x2 ikväll så hon får vila idag. Gusti och Dino hade jag ridhjälp med! :)
 
Ute och harvade banan igårkväll. Än så länge har det inte behövts salta många gånger, kan ju hoppas att de håller sig runt nollan hela vintern....

alla hästar igång

Idag har alla fem hästar ridits/rört på sig som jag kommer tävla i år.
 
Dino fick hoppa några låga hinder och kändes bra. På marken jobbar vi med att komma lite mer loss och gå i en lite lägre form om jag begär det. Kändes bra mot slutet. Karla och Gusti gick på tur. Quicksilver longerades och Tantbrun skrittades en stund på banan. 
 
Tror inte jag skrivit det här men Tantbrun skadade sig inne på banan på Elmia. Hon fick en fraktur i hoven och har stått i sjukhage i 10 veckor nu. Såååå trist... men det är ''rätt tid'' för skador nu så får trösta mig med det. Var och röntgade henne i veckan och allt såg fint ut. Så nu ska vi skritta en månad, sen trava en månad. Sen återbesök. Idag var första gången jag skrittade henne, är jätteförsiktig, viktigt att hon är lugn och inte hoppar runt. Lätt att hon kan skada sig igen då. Hon kommer förmodligen kunna tävla lagom till utomhussäsongen (tror jag) och skadan kommer inte påverka henne i framtiden. Däremot hamnar vi efter och jag kanske inte uppnår mina mål jag har för 2020 med henne.
Länge sen man hade Tantbruns öron framför sig. :)
 

seg-januari

Ny vecka och januari känns bara som en seg och tråkig månad. Mest bara sätta igång hästarna igen och träna på. Jag längtar tills tävlingarna kommer igång. Imorgon ska Dino och Karla få skor, så efter det kan jag köra på lite mer. Till helgen ska jag sätta igång Quicksilver efter sin vila, roligt med ännu en ny häst att rida.
 
Har suttit och kolla på en tävlingsplan fram till Scandinavium som är v. 8. Ska tävla i Borås v. 6, bra tävling att förbereda sig på. Men innan dess ska jag åka och träningshoppa på någon pay'n jump. Dino har lätt att bli lite för försiktig och hoppa väldigt högt i början av säsongen, så bra att komma iväg och göra något innan riktiga tävlingen. Viktigaste är att vi är i bra form i Scandinavium. :)
 
Karla när hon skuttade på nyårsdagen, första gången! :)

del 2

Då fortsätter vi årsresumén från juli.
 
Gjorde sista träningen inför Falsterbo, hästarna kändes fina!
 
Åkte till Falsterbo och tävlade. Både Dino och Standos var felfria i första kvalet, i andra gick det sådär och det blev ingen final för oss. Var ändå nöjd då hästarna hoppade magiskt och jag fick många förfrågningar om de var till salu av etablerade ryttare.
 
Åkte till min tränare för lite intensiv träning i 2-3 veckor. Bra för ny motivation och mer kunskap!
 
Åkte till Linköping på meeting. Trillade av Gusti på första hindret i första klassen xD Men sen var han 5a i 135 och placerad i 130. Tantbrun var placerad i 135 och kvalade till 140 final.
 
Chelsea såldes efter 3,5 år hos mig. Usch jobbig dag, saknar henne mycket! Men hon hamnade i närheten och har det superbra. :)
 
Var i Värnamo och hade en bra tävling igen! Gusti 6a i 135 och Tantbrun 9a i 140 i ett stort startfält!
 
Det var fint väder...
 
Standos kvalade till Elmia/Breeders (Dino var klar sen innan).
 
Ett till av årets roligaste tävlingsminne, jag VANN 140 men Tantbrun <3<3<3 Det var även sista tävlingen utomhus för året!
 
Började inomhussäsongen i Ljungby. Gusti blev 6a i 130, Tantbrun gick sin första 145 inomhus. Unghästarna hoppade finfint på första inomhus.
 
Tävlade i Borås, Gusti hade en svacka och kändes lite matt. Unghästarna gjorde sista tävlingen inför Breeders med felfria rundor i 120. Tantbrun var 6a i 135. :)
 
Tävlade på Breeders. Var felfri i första kvalet med båda hästar. Dino gick felfritt igenom och fick testridas av Jeroen Dubbeldam. Vi kvalade även till Scandinavium igen!
 
Gusti och Tantbrun var oxå med. Gusti var placerad i 135. Tantbrun blev 5a i 130 och kvalade till final i ungdoms GPn. Där slutade vi 3a!!
 
Sen åkte jag till Herning igen och red 1* med Gusti och Tantbrun. Ville förbereda Tantbrun inför Elmia som vi kvalade in till. Gusti gjorde årets sämsta tävling. Tantbrun var felfri i både 135 och 140 där, vi kvalade till 1* GPn (vår första). Svår bana och liten arena, vi kom runt med två nerslag.
 
Så var det dags för årets sista tävling, Elmia horse show. Dit hade jag Dino, Stands och Tantbrun. Dino gick med 4+4 fel och ingen final. Standos var fantastisk och gick final, slutade på 4+0+0 fel. Tantbrun var oxå fantastisk och felfri rakt igen, slutade 4a totalt efter vår bästa omhoppning hittills!
 
Efter Elmia såldes Standos till Royne Zetterman, fantastiskt kul!
 
Tävlingarna var slut och jag började rida in Hjärtat
 
Blazie åkte hem och var nu inriden.
 
Köpte min projekthäst Jinny-Karla (Gustis lillasyster).
 
Åkte på semester till Thailand i 2,5 veckor! Så härligt!!
 
Köpte ännu en häst, 4åriga Quicksilver. :)
 
Efter lite vila för hästarna började de sättas igång igen!
 
Ja det var detta året de! Kommer samanfatta i lite text i ett annat inlägg. :)
 

del 1

Här kommer en årsresumé för 2019.
 
Började året med meeting i Helsingborg med Gusti och Tantbrun!
 
Var i Herning med samma hästar, 2* tävling. Gusti var placerad i 130 och 135. Tantbrun felfri i 140.
 
Tävlade i Borås under deras stora tävlingar i mars. Tantbrun felfri och högt placerad i ATG-riders league kvalet. Gusti placerad i sin 130-final.
 
Förberedde Dino inför Scandinavium med klippning!
 
Ett av årets roligaste tävling, tävlade i Scandinavium och blev 2a!!!!
 
Startade utomhus-säsongen i Aneby, Chelsea vann 120 och Tantbrun 3a i 130, Gusti placerad i 120 och unghästarna felfria!
 
Tävlade i Värnamo. Chelsea vann 120 igen, Dino debuterade 120 med två felfria rundor under helgen, Tantbrun placerad i 140, Gusti debuterade 140 finfint!
 
Åkte till Norge och tävlade i Drammen. Chelsea var på topp där med en 2a-plats och 6-plats i 120. Tantbrun gick fint och avslutade med att vara högt placerad i 130. Gusti var lite spänd vad jag minns.
 
Hade en bra helg i Värnamo igen. Chelsea 2a i 120, Dino satte sista kvalet till Falsterbo och Standos satte sitt första och andra kval. Tantbrun var placerad i 140 och Gusti hade ett ner i omhoppningen i samma klass.
 
Standos satte sista kvalet till Falsterbo i Vaggeryd. Hade legat sjuk i vattkoppor hela den veckan innan minns jag.
 
Debuterade 145-svår hoppning med Tantbrun i Falköping. Hade tre nedslag men var nöjd ändå!
 
Fick en tävlingssvacka, gjorde ingen bra tävling på varken Åby eller Mantorp. 
 
Det var fram till (och med) juni, resten av året kommer en annan dag!

trött på vintern..

Usch vilket väder idag, blåsigt och regnigt... Så här såg Karla ut efter turen...
 
 
Gusti började skutta lite idag efter den lugna perioden, skoj! Dino markarbetades lite, han får skor på onsdag så ska börja skutta lite efter de! :)

Nyårsdagen

En väldigt lugn dag idag, trött efter nyår så nästan hela dagen spenderades inne! På kvällen var jag ute och red Karla, de andra fick vila. 

Nu ska jag sova då jag jobbar imorgon, börjar 7.00. 😴
(null)
Fick bild på henne idag, så snygg i sin klippning.🙈

RSS 2.0