Sol

QS igår, inte snyggaste klippningen. Ska helklippas innan tävlingsdebuten om 3 veckor🤩 imorgonbitti åker vi iväg och hopptränar i ridhus, kul!
(null)


torsdag

Sol men kallt idag, så skönt. Hästarna har varit lugna och snälla. xD Underlaget på banan var lite si sådär, så red ut både QS och Gusti. QS behöver springa i backarna för att stärka sig, bra träning! Tantbrun gick på banan, 20 minuters trav. Lugn och fin! Skönt. Om en vecka ska vi på återbesök, jag har ingen aning om hur det kommer se ut. Vi har haft en krokig igångsättning eftersom hon varit så ''knäpp''. Men vi har gjort så gott vi kunnat!
Karla hade tappat en sko så det blev vila...Dino har inga snösulor (tog bort dom innan göteborg) så han har vilat sen de kom snö. Får nog vila veckan ut, sen kommer hovis nästa vecka och kan ta på dom om snön tänker vara kvar.
 
Har gjort om lite i fliken ''mina hästar'' för att lättare se vilka hästar som står i stallet just nu. 
 
Lugn och fin tantbrun.... :)

favoritövning

Onsdag och idag har det varit lugnt med ridning så var klar tidigt!
 
Karla fick gå ett pass på banan, lite spänd pga blåsten men det släppte sen. Jobbat henne över min favoritövning ett tag nu (två bockar med ca 21 meter imellan) där jag rider på 6-7 språng och hästen ska behålla samma galopp. Karla väljer gärna att landa i vänster så har haft lite problem i högergaloppen. Men idag landade hon många gånger i höger och gjorde den bra! 
Vi har tragglat på ett tag nu, ibland har det känts hopplöst faktiskt men nu äntligen börjar det släppa. Hon gav en bra känsla igår på träningen och det ska bli kul att se hur hon utvecklas i vår!
(Gammal bild på min övning).
 
Gusti gick på tur. Tantbrun vilade av säkerhetsskäl... QS fick oxå en vilodag då han kändes lite trött igår. Till helgen ska vi åka iväg och hoppa i ridhus igen. Karla, QS och Gusti! Gusti ska tävla nästa helg och behöver komma iväg en gång innan dess. Roligt!

Träningstisdag

Varit på träning idag, på väg hem nu! Innan idag red jag Gusti en stund på banan, trimmade igenom. Tantbrun longerades bara för hon var helt knäpp!😅

Sen träning för Karla och QS. Första träningen med Karla och jag fick bra hjälp med henne! Har haft lite problem med att fatta vänster galopp så det löste vi bra idag. Hon kändes väldigt fin i galoppen och hoppningen, känns att hon börjar stärka sig nu och komma in i mitt system. Bara fortsätta så nu!

QS var näst ut och han kändes för dagen något trött. Gjorde alla övningar bra men måste få han lite kvickare i galoppen. Så hem och träna!
(null)


Härligt!!

Härlig dag idag, alla hästarna var fina och avspända! Passade på att rida ut då det inte blivit så mycket turer nu när det blåst! Karla, Gusti och Dino fick komma ut. Tantbrun gick på banan då jag inte vill chansa och rida ut henne ännu. Men hon var väldigt lugn idag trots att hon inte fick något lugnande. QS trimmades igenom då han behövde de innan träningen imorgon, kändes bra! 

Det var denna dagen, imorgon kommer det nog snö.... 
(null)

(null)


Söndag

Blåsten fortsätter.... hästarna fick en vilodag igår och longerades idag. Passade ganska bra i detta väder... Imorgon ser det ut att bli bättre och då ska alla gå. 😊

Nästa vecka är det träning igen med Karla och QS. På helgen funderar jag på att åka iväg och hoppa med dom på ett nytt ställe. De behöver som sagt träna på detta nu innan tävlingsdebut. Ingen tävling till helgen med de andra hästarna!

(null)
Dino🤗

Göteborg igen

(null)

(null)

Alla hästar ridna idag förutom Dino som fick en välförtjänt vila. Karla och Gusti trimmades igenom ordentligt. Gusti fick avsluta på en låg bana och gjorde det fint. Karla fick kämpa på och nu börjar jag äntligen få henne till ett bra arbete. QS var jag iväg i ridhus med och red, för att träna den biten. Han skötte sig jättebra och kändes fin på marken. Tantbrun travades 15 minuter på banan som vi är uppe i nu. Ganska lugn mot slutet!👍🏻

Nu är vi tillbaka i Göteborg och kollar kvällshoppningen då våra ackrediteringar gällde idag oxå. Snart börjar sista hoppningen för dagen!👍🏻😃

4 fel

4 fel blev det i dagens klass i Scandinavium. Han hoppade superfint både på framhoppningen och inne på banan. Men på 4an hoppade han så stort att jag kom ur balans, så då fick vi vingligt ner till kombinationen. Där skulle det vara 6 språng men jag fick in 7 och då rev vi insprånget. Annars var allt jättebra. Tråkigt nedslag och såklart är man besviken. Man vill så gärna vara felfri en sån här dag, man har bara en chans inne på banan.
 
Men han känns i så fin form, mycket mer ''färdig'' än vad han gjorde förra året. Nu får vi bara ta nya tag och satsa mot Falsterbo.
 
Dagens runda!

I Göteborg

Kom fram till Scandinavium vid 14, packat upp allt och gått med Dino en stund. Ackrediterat oss och lämnat grejerna på hotellet. Nu är jag på rummet och väntar på min pojkvän som kommer snart, då ska vi gå och äta. Sen ikväll 21.30 är det besiktning och ridtid på arenan. Så det är en stund kvar, Dino får komma ut och gå en stund innan dess oxå!

Lyxigt att få bo på hotell, det finns inga el-platser här. Imorgonbitti är det ridtid på arenan mellan 6-8.00 så ska passa på att rida lite då oxå, sen äta frukost på hotellet innan Dino ska fixas. 10.20 börjar min klass och jag har startnr 3.✊🏻✊🏻
(null)


Påväg till GHS

(null)


träningstisdag

Idag har vi varit iväg på träning, QS tränades och Karla reds en stund innan träningen och tog några språng. Båda var lite spända i början men det släppte sen, båda gjorde hoppningen fint. Men de behöver åka iväg mer, ska försöka komma iväg nu till helgen (eventuellt) och sen nästa helg. Kul med två nya hästar att rida, utbilda och tävla. De kommer nog kunna följas åt upp i klasserna i vår.
 
Imorgon blir det packa allt (hann inte idag, men det är inte så mycket när man bara har en häst med sig), bada Dino och fixa innan vi åker. Tror vi åker vid lunch så kommer vi fram i god tid. Besiktning och ridning på arenan är inte förrän 21.30 på kvällen.
Förra året! :)
 

Måndag

Jag och Dino åkte till ridhus idag, var inte jättebra väder ute (blåste ordentligt och regn) och jag skulle ändå rida en häst där. Så det passade bra. Trimmade igenom honom ordentligt och han känns fin! 🤗
 De andra fick vila pga vädret. Imorgon har jag träning med QS, Karla får åka med och så rider jag henne före. Lite miljöträning för båda. Sen ska allt packas och Dino ska göras lite fin! På onsdag åker vi mot Göteborg 😃
(null)


fin igår


sista hopp-passet innan gbg

Har ridit på ordentligt nu i dagarna för att kunna låta de vila imorgon (storm på gång). Idag blev det hoppning för Gusti, Karla och Dino. QS markarbetades och Tantbrun sprang lös på banan.
 
Dino gjorde sitt sista hopp-pass innan Scandinavium. Tror det var hans bästa hopp-pass någonsin hemma. Han känns pigg, fräsch och stark. Bra form! 
Gusti kändes väldigt fin han med. Hoppade fina språng och fin på marken.
Karla gjorde sitt bästa pass hittills. Idag var första gången jag fick henne i bra arbete, innan har hon mest kommit undan. Höll galoppen bra, kunde rakriktas och även släppa igenom lite i sidorna. Kul!
 
Imorgon får alla vila, sen på måndag får jag åka till ridhus om det blåser för mycket. Dino måste gå iallafall. :) Om det är träning på tisdag hade jag velat komma iväg med QS, vi behöver träna!
Dino<3

fredag

Imorse när jag var ute och fodrade stod älgarna på fältet igen. Snart vänjer sig väl hästarna vid dom om dom ska hänga här hela tiden..
Har bara varit inne hela morgonen, väntar på att banan ska tina då vi aldrig saltade den igår. Vädret är fint, solen är framme och det är vindstilla. Idag är en bra dag för fina avspända hästar. Hoppas på det iallafall. :)
 
Ingen tävling i helgen, så bara träna på hemma. Verkar dock bli storm igen på söndag...får hoppas det ändra sig.
Imorse!

storm och älgar

I början av veckan har det varit storm och oväder här, alla hästar har varit lite på tårna efter det. Igår och idag har vi haft besök av älgar som står på fälten utanfår vår gård, de verkar ha flyttat hit... Inga avspända hästar idag heller... Jag längtar till vår, värme, avspända, harmoniska hästar... Men vi kämpar på så gott det går. 
 
Idag har Karla och Dino gått på tur, QS och Tantbrun longerades och Gusti gick på banan. Viktigast nu är ändå att Dino rids och tränas på ett bra sätt inför Scandinavium. Ska trimma honom imorgon och hoppa på lördag. 
 
Imorgon ska alla hästar ridas och jag hoppas att de ska vara lite lugnare än de varit de senaste dagarna.... :) Ledig från jobbet är jag iallafall så jag har gått om tid på mig!
En dålig bild på älgarna igår, idag var dom riktigt nära banan. De verkar inte vara så rädda för oss heller.

Quins Diamond

 

Vår snart?

Vilket oväder som kommit nu, storm och regn. Alla hästarna har fått komma in inatt (går vanligtvis ute) och de verkar nöjda med de! 

Alla har fått vila idag, får hoppas att det går att rida imorgon. Annars kanske jag åker iväg till ridhus med de som måste ridas. Dino är den som är viktigast i och med att vi har en stor tävling om 1,5 vecka. 😊 Nästa vecka är det tävlingsfritt så blir att träna på hemma så gott det går. Hoppas på att komma igång lite med Tantbrun oxå utan att trilla av igen efter ett varv...😅

(null)

Fick användning av de "nya" uteboxarna inatt!🤗

dag 2 borås

Hemma igen efter en kall dag i Borås, eller kom hem för några timmar sen. 
 
Dino var först ut i 125 och hoppade felfritt. Han känns fin och stabil. Ibland kan han bli lite för försiktig och stå emot men denna helg har han gått väldigt fint. Så det har nog släppt nu.
 
Gusti gick 135 och rev 3-A. Var många som rev det. Kändes som han tittade till lite på B-hindret så därför hoppade han spänt på A. Men resten var bra och han hoppade med fin höjd! :)
 
Är anmäld med Karla imorgon här på JFK men tror jag stryker henne. Gör nog varken till eller från om jag startar. Hon är inte alls där jag vill ha henne ännu och då kan jag likaväl vara hemma och träna istället. Vi har många tävlingar i vår att rida! :)
Dino <3

filmer

Skuttat med QS och Karla idag. :)
 
QS hoppade en liten bana och gjorde det bra. Han börjar komma igång nu och planen med honom är att mest träna hemma samt åka iväg på träningar. Men tävling väntar vi med ett par veckor!
 
 
Karla fick hoppa ett par språng med en bom före. Bra styrkeövning om hästarna vill hoppa lite framåt istället för ett runt språng. Hon gjorde övningen bra tycker jag. Kommer nog mest hoppa sånna övningar med henne nu framöver, så hon stärker sig. Vi avslutade med att hoppa igenom en serie/tre-kombination ett par gånger.
 
 
Hästarna är fixade inför imorgon då vi åker till Borås igen! :)

dino 120 <3


lång dag

När vi var hemma idag trimmade jag igenom Karla och QS på banan. De ska skutta lite imorgon. :)
 
Gusti kvalade till final på lördag 135. Så byter dag och åker då istället så går Dino 125 (skulle åkt imorgon egentligen). Skönt med en vilodag imellan så man hinner rida ordentligt här hemma och förbereda allt innan tävling igen.
 

Bra start på säsongen

Påväg hemåt nu, blev en ganska lång dag då det var lite väntan mellan starterna.

Dino var först ut och han var taggad. Felfri i sin klass 120. Hoppade väldigt väl och fint, känns stark!
(null)

Gusti var fin han med! Felfri i 130-klassen, hoppade väldigt bra och känns pigg igen! I höstas var han lite trött mot slutet så vilan gjorde nog han gott!
(null)


onsdag

Dagen före årets första tävling. Dino och Gusti trimmades en kort stund på banan. Vi har fått lite snö här, så tog det ganska lugnt. De är inte vana vid att springa i snön. QS gick på tur, red ut med en i stallet. Blev mest skritt för underlaget var väldigt halt. 
Karla longerades igår, ska lägga in det en gång i veckan för henne. Verkar vara en bra träning för henne just nu, hon får acceptera bettet mer och arbeta utan ryttare. Idag gick hon med på tur, eftersom underlaget var så dåligt gick jag promenad med henne. Så fick jag oxå lite motion!
 
Ikväll ska jag fixa hästarna inför imorgon, bada och göra de fina. Packa alla grejer. Jag har fått rätt så bra starttider, så vi slipper vara där precis hela dagen. Dino går 120 och Gusti 130.
 
 

banträningen

Var som sagt iväg igårkväll och hoppade hästarna i ett ridhus som hade en bana uppställd. Både jag och hästarna behövde komma iväg och hoppa bana innan första tävlingen.
 
Karla var först ut. Hon gjorde allt bra, duktig på resan, duktig i ridhus, otittig på hinder osv.. Men hon är väldigt svag och jag har svårt att hoppa en bana som det ser ut nu. Väldigt svår med sin galopp, vi får inte riktigt rätt på den just nu. Det kommer såklart men väldigt jobbigt nu. Sprången var bra till en början, sen känner jag att hon blir trött och de blir då ganska ojämna.
 
Ett språng:
 
Dino var nästa. Han kändes fin och hoppade väl. Mycket starkare i sprången nu som jag skrivit tidigare. Det är lite småsaker jag vill ha bättre, vill ha han lite lättare reglerbar och jag själv måste hålla igång galoppen och inte lägga in extrasprång. Det är nog bara nu i början av säsongen det kan komma när man är lite ringrostig, men något att tänka på iallafall.
 
Delar av banan:
 
Gusti sist ut. Han hoppade väldigt fint, känns väldigt bra. Lite pigg och sparkig men det är ju okej nu. Tror han lugnar sig om ett tag. Då tror jag han blir mer lydig oxå, ibland upplevde jag att han inte riktigt lyssnade på mig.
 
Del av banan:

Solig dag

Fint väder idag, äntligen och helt vindstilla. Har varit ute i stallet hela dagen och fixat. Tantbrun fick komma ut i sin vanliga hage tillsammans med Tess äntligen. Sjukhage/box sen Elmia förra året.... Trodde hon skulle bli galen men var väldigt lugn. 
(null)

Sen skulle jag rida henne en stund på banan, börja trava 5 minuter. Efter ett varv på banan låg jag på marken. Hon var helt tokig. Sitter inte upp på henne igen utan har fått lugnande utskrivet nu som jag kan rida igång henne på. Det, tillsammans med att hon får gå i hage nu kommer nog lugna ner henne.😅👍🏻

Dino och Gusti gick på tur. QS longerades och Karla fick vila efter gårdagen.
(null)

Fortsatte med att klippa dino och han var jättesnäll, så det gick smidigt. Sist satte jag ett tillfälligt staket runt ridbanan som jag verkligen är i behov av nu. Lite busiga hästar som är i stallet. Men till våren ska det komma upp ett riktigt förhoppningsvis!😃
(null)


Banträning

Varit iväg ikväll och "bantränat" hästarna. Karla, Gusti och Dino. Alla tre duktiga och fina. Får skriva mer imorgon och då har jag även lite filmer från dagen att dela med mig av.😊 
(null)
Gusti!

hästar i stallet - sålda hästar

Hästarna i stallet just nu:
 
E. Brown Sugar, sto född 09, e. Contender - Quidam de revel.
Tävlar 140-145
 
Gusti Karl, valack född 11, e. Eldorado Vd Zeshoek - Rubert R.
Tävlar 135-140
 
Quins Diamond, valack född 14, e. Diamantion VDL - Quite Easy
Tävlar 120-125
 
Liljas Jinny-Karla, sto född 14, e. Boss - Rubert R
 
Quicksilver, valack född 15, e. Quintus RAA - Camaro M
 
Quins Heart, sto född 17, e. Heartbeat - Quite Easy
 
Quintess, sto född 04, e. Quite Easy - Almox Prints J
Fölsto
 
Längre ner finns mer info om varje häst som står i stallet just nu.
 
Sålda hästar:
 
Aquatini, sto född 05, e. Quite Easy - Robin Z
Tävlad 130, såld våren 17
 
Chelsea RTG, sto född 08, e. Careful - Ampere
Tävlad 130-135, såld sommaren 19
 
Royale AM, valack född 14, e. Lasandos - Stanford
Tävlad 120-125, såld till Royne Zetterman hösten 19.
 
Nigini, valack född 13 e. Nintender - Quite Easy
Tävlad 120, såld 2018.

RSS 2.0