hingst till tess

Vet inte om jag nämt detta men vi ska betäcka Tess i år igen. 4 år sedan vi betäckte senast och det var året vi flyttade till gården. Sen har vi avvaktat lite och sett hur hennes avkommor blir. Det kostar mycket tid och pengar att föda upp hästar och då vill man såklart ha ett bra sto. Men det verkar ju inte bli jättedåliga hästar som hon lämnar efter sig så nu tar vi upp den lilla aveln vi har här hemma igen.
 
Pga läget är det svårt att välja hur som helst. Men en hingst som jag blev intresserad av var denna. El Barone 111, e. Emerald. Det är lövstas hingst som står i Belgien men det går att få skickat hit. Dock pga läget måste vi ha ett annat alternativ om det inte kan skickas som det brukar.
 
Alla hingstar är ju fina, dom är godkända av en anledning. Stoet är viktigare och kan tycka att det spelar väl inte jättestor roll vilken man tar så länge man matchar deras egenskaper. Någon gång hade det var kul att ta en riktig topp-hingst!
 
 

tränings-tisdag

Ja idag var det dags för träning, QS och Karla fick åka med. Innan de red jag Tantbrun på banan och hon fick skutta en serie på låg höjd ett par gånger. Märks att hon tycker det är väldigt kul. :) Vi har en del att jobba på i markarbetet men hon känns väldigt pigg och fräsch!
Dino och Gusti hade jag ridhjälp med.
 
På träningen så kom det en hel del regn innan vi började och det var ganska djupt och blött tyvärr. Det blev lite jobbigare att hoppa för hästarna (vi hoppade dock inte så mycket eller högt). Hoppade några små övningar och sen avslutade med en bana.
Jag upplevde att Karla blev lite trött mot slutet, hon hoppade bra och väl men tappade orken efter ett tag. På marken har vi en del att jobba på så vi kämpar vidare.
 
QS får guldstjärna då han hoppade sitt bästa hittills. Har verkligen hänt mycket nu de senaste. Men han blev lite påverkad av underlaget tycker jag, lite bromsig och ibland fick jag inte riktigt fram honom som jag ville. Men sprången var fantastiska och det mesta kändes väldigt bra! :)
 
Ett fint språng. :)

v.18

I helgen har jag jobbat kväll och ridit på förmiddagen. Gusti och Dino fick hoppa i lördags, samma som de andra två gjorde i fredags. Dino känns väldigt fin just nu, inte mycket att klaga på. Gusti känns helt okej, han springer in lite i hindren och väntar inte riktigt. Så lät han göra det och då fick han ett nedslag, sen blev det bättre. Men han hoppar lätt och bra!
 
Igår gick alla på tur. Idag har jag tagit en lugn förmiddag, men ska snart ut och börja rida. Imorgon är det träning med Karla och QS, så de ska trimmas igenom. Får se vad de andra gör, har det ganska lugnt denna vecka med ''bara'' 5 hästar hemma. På söndag ska vi iväg till Nydala och hoppa bana igen. Samma hästar åker med!
 
På fredag är det redan maj och jag väntar på något svar om tävlingarna. Om det blir förlängt tävlingsuppehåll tänker jag att unghästarna får vila i juni. Kommer tävlingarna igång blir det istället att tävla på. Så jobbigt att gå i ovisshet nu igen...
TB till bättre tider
 
 
 

fina unghästar :)

6 hästar ridna idag, det tar sin tid, var klar vid fem då jag la mycket tid på varje häst. Var iväg och red en häst först på morgonen sen började jag med mina egna. Dino och Gusti trimmades igenom då de ska få hoppa imorgon. La mycket tid på båda så hoppas de ska kännas fina imorgon. Hanna och jag tog Tantbrun och Tess på långtur i skogen. Tantbrun var galet pigg, hon tyckte det var så roligt. Får rida dit snart igen och galoppera henne. 
 
Sist hoppade Karla och QS. Båda känns fina och hoppar bättre för varje hopp-pass känns det som. Karla har jag lagt tid på att trimma henne i veckan, bara avslappning och lösgörande. Hon behöver ''tagga ner'' lite när vi hoppar, eller slappna av. Så fort hon spänner sig/blir taggad så är det svårt att hålla henne inom ramen. Men det kommer ju. Hon hoppade iallafall super. Ett grovt nerslag där hon sprang lite in i hindret men därefter rättade hon sig och hoppade väldigt bra. Det är en sån reaktion man vill ha om de river.
 
QS var jättefin oxå, han känns starkare både i galoppen och sprången. Hoppade jättefint och väldigt spänstiga språng. Roligt när träningen ger resultat. Hästarna fick hoppa fram på en oxer med bom före och efter (på båge). Sen hoppade vi en kort bana. De får gå på tur i helgen och imorgon är det Dino och Gustis tur att hoppa samma sak.
 
Mycket filmer nu men här är banan vi hoppade, hinder nr 1 kom bara med på första sen resten av banan på filmen nedan. 

många frågor om sadelkammaren

Har under åren fått många frågor om sadelkammaren. Mest gällande skåpen vi har, fick en fråga nu igen så svarar i ett inlägg. De är från IKEA och det är ugns-skåp. Jag är osäker på fall de finns kvar nu, men något liknande måste finnas. Jag är jättenöjd med dom. :) Även diskhon och bänken är där ifrån.
 

fräsch och fin

Tur och retur till Skåne idag med Tantbrun, väl där gick det fort. Vi gjorde böjprov, longerade på volten (hårt/mjukt) och röntgade hoven. Allt såg jättebra ut, hon är superfräsch! Väldigt roligt. Nu fortsätter vi hoppa igång och om tävlingarna börjar igen 1 juni så kommer hon vara startklar. Vilket känns så kul! Ganska ''passande'' med en skada nu när det ändå inte är några tävlingar. Jag tycker hon känns som vanligt och är i väldigt god form för att inte varit igång så hårt på ett tag. Men nu är det bara att köra vidare!
 
Redan nu rider och hoppar jag många fina hästar, tänk när Tantbrun är i fas, då har jag fullt av fina stjärnor att förhoppningsvis tävla. :)
Bästa <3

onsdag

Idag har det varit så varmt och skönt ute, inte precis jobbigt att vara ute nu. På morgonen skoddes tre hästar, jag försökte rida lite imellan. Karla trimmades igenom, både igår och idag. Jobbade mycket avslappning och att få henne mjuk i sidorna. Hon blir lätt lite spänd mentalt och då rak/stel i halsen. Idag kändes hon ganska mjuk, arbetat på bra. QS trimmades oxå igenom, jobbar med att han ska orka komma under sig mer med bakbenen. Hade lite bommar och låga hinder inblandat. Han orkar inte en halvhalt innan hindret riktigt, det jobbar vi med. Dino och Gusti hade jag ridhjälp med!
Sen åkte My hem efter en månads arbete här, hon har lärt sig en hel del faktiskt. Några dagar med ''bara'' 5 hästar hemma innan det fylls på med en till i maj. 
 
Imorgon åker jag med Tantbrun och checkar rehabiliteringen. Kommer säkert ta hela dagen, så blir vilodag för alla. Hoppas allt ska se fint ut nu!!

v.17

Redan v. 17, tiden går fort även fast det känns som den står still just nu. Denna vecka ska jag på återbesök med Tantbrun, hoppas att allt ser fint ut och att vi kan köra på lite mer snart. Efter gårdagen fick jag lite känsla på vad vi behöver jobba mer på, så det var väldigt bra att komma iväg. Det är lite skillnad att sitta och jobba hästar på min ''lilla'' bana och sen komma ut på en gigantisk bana. Hästarna var lydiga och framme men om de är lite svaga märks det ganska tydligt. 
 
Idag och imorgon blev/blir det en vilodag och en ut på tur dag för de som hoppade igår. :)
 
Min fina Dino <3

öppen bana

Idag har vi varit iväg och hoppat på en stor utebana med fem hästar. Bana var uppställd, både en längre svårare bana och en lättare. Karla och QS fick hoppa den lättare banan och båda gjorde det duktigt, kändes bra. Dino, Gusti och Paddan (en häst jag hoppar/rider två gånger i veckan) fick hoppa den lite svårare. Kändes fina dom med och sista hindret var en vattengrav som dom hoppade utan problem. Alla hästar bjöd på många fina språng!
 
Bra att komma iväg och känna lite vad man behöver jobba vidare på. Ny motivation och får planera att komma iväg snart igen.
 
Filmer på Gusti och Dino:
 

Fredag

Idag har jag hoppat lite och förberett hästarna inför söndagen. Trimmade igenom dom jag hann igår och så hoppade jag ett par språng idag. Mest lite gymnastikhoppning på övningen nedan (bilden). Dino, Gusti, karla och QS gjorde detta. Alla kändes fina! 
My hoppade oxå lite då min vän och hästägare var här och kollade! Sen gick tantbrun på tur, så alla är ridna idag👍🏻

Finns filmer på min instastory "iisabellaf" från dagen 😃
(null)


skutt på tantbrun :)

Tantbrun börjar komma igång nu. Första skutten sen Elmia, sååå kul! Hon känns fin, precis som innan. Återbesök om en vecka igen, får se hur det ser ut då!
Resten av hästarna har oxå ridits i blåsten idag, gud vad det blåser!! Hoppas på lite mindre blåst imorgon, rider innan kvällsjobb och sen är jag ledig i helgen. :)
 

vilodag

Idag vilar alla hästar, det blåser storm ute så ganska passande. Jag ska även jobba. Imorgon hoppas jag på bättre väder då jag ska trimma en hel del.
 
Fem och halvan på My igår, så duktig. :) 

hopp

Hoppat Karla och My idag. Karla var lite väl laddad, men hon har ju haft en kort paus och har bara gått några pass än så länge. Hon hoppade iallafall väldigt bra, hoppar igenom sig fin och väl. My var jätteduktig, börjar komma in i mitt system nu och jobbar fint. Okomplicerad i hoppningen och hoppade titthinder utan problem idag.
 
Nu äter jag, skriver här och ska duscha samtidigt.... Börjar snart jobbet, några stressiga dagar nu fram till helgen. På tisdag är jag ledig så då blir det att sitta och trimma läääänge, känner att Karla, Dino och Gusti framför allt behöver det.
 
Film på Karla, börjar på en ''fem och halva'' där man ska trava in. Karla kunde inte trava idag förrän avslutat hopp-pass, så hon fick komma i galopp in. xD Ja hon behöver trimmas.

glad påsk

Blir mest jobb för mig denna påsk-helg. Bra pengar! Har ridit My och Karla idag, båda trimmades på banan. Rider nog 2-3 hästar per dag nu i helgen när jag jobbar mycket, har lite ridhjälp oxå så de flesta kommer gå. 
 
QS igår. Glad över att han gjorde allt så bra, hoppade bana på 1m-110 avspänt och bra. Han känns i fas även fast det inte är några tävlingar. 
 

Träning

Imorse red jag hästarna hemma tillsammans med Ylva. Vi tog två var, en runda ute och en på banan (Karla longerades). 

Sen har vi varit iväg på träning med Gusti och Quicksilver. QS får verkligen godkänt, hoppade fint och avspänt! Första träningen borta som är utomhus. Gusti var fin men lite ringrostig, märks att vi inte hoppat bana på ett tag!
(null)


lite motivation

Jaa kände så när jag bokade hästarna för öppen bana nästa helg, 5 hästar ska med som det ser ut nu. Roligt!! Imorgon är det dessutom träning med QS och Gusti, det blir första uteträningen för i år. :)
 
Hästarna har gått fint idag, trimmade igenom Gusti ordentligt inför imorgon! Han känns fin och det ska bli kul att träna han igen, det var ett tag sen nu.
 
Gusti förra våren. :)

hoppning

Idag hoppade jag Dino, Gusti och QS. Vi hoppade övningen nedan med bom före och efter på lite böjt spår. Hade även en likadan övning på andra kortsidan fast med räcke. Mycket bra övning tycker jag, får ha den uppställd nu så jag kan hoppa den ett par gånger nu framöver. Sen avslutade vi med en kort låg bana.
 
 
Dino känns väldigt fin. Har skrivit de innan men efter sin vila i vinter har han verkligen stärkt sig och blivit lite mer färdig. Hoppar fina spänstiga språng och känns fin på marken! Hoppade bara en låg bana men vi höjde upp oxern en gång till ca 130 (film). Superfin! 
 
 
Gusti kändes lika fin han, vill bara tävla när hästarna är i sån form!!! Hoppade första övningen väldigt fint och även banan bra. Hoppade lite till vänster på denna oxer (film) så la upp en bom på sidan som hjälper dom att hålla sig raka. Mycket bra!
 
 
Sist ut var QS. Vi har jobbat på kvickheten de senaste och ''bom-hinder-bom'' övningen verkar vara väldigt bra för honom. Idag kändes han fin och spänstig. Känns oxå väldigt fin på marken, bärig och enkel att trimma på! Lätt att glömma bort att han bara är 5år. Film från banan. 
 

vår!

Måndag och alla hästarna har blivit ridna under dagen. Väldigt varmt idag men blåsigt.... Gusti och Dino gick på långtur i skogen, QS trimmade igenom på banan. Tantbrun trimmade på banan hon med och denna vecka kan vi äntligen övergå till normalt arbete (ej hoppning än utan börjar om 2 veckor). Hon känns väldigt fin och upplever inte att hon tappat speciellt mycket. Skönt!
My fick skutta lite och gjorde det bra, väldigt okomplicerad i hoppningen för att bara vara 4år. Karla har en veckas vila till och Blazi åkte hem för ett par veckors vila innan han kommer hit igen. Så det var alla för dagen. 
 
QS sista hästen ut för dagen. Han kändes väldigt fin! Vi red serpentiner och så hade jag lagt ut bommar på medellinjen vi red över. Tänkte på att vända för yttertygeln ordentligt. Kändes fin i både trav och galopp! :)

Söndag

Då var veckan snart slut, jag har varit uppe tidigt och ridit hästarna då jag jobbar 12-18 idag. QS fick skutta lite, vi hoppade styrkeövning/kvickhet.  Bom före och efter som på en liten båge, hade en oxer och ett räcke. Upplever att han hoppar bättre när vi hoppar på båge. Så den övningen kommer jag jobba mycket över med honom. Sen har jag ridit my, blazi och Tantbrun. Har ridhjälp med Gusti och Dino.

Förhoppningsvis träning nästa vecka, till påsk jobbar jag nu när tävlingen blev inställd. Helgen efter det planerar jag att åka iväg med hästarna på en "öppen bana". 😃
(null)


1 år sedan idag

 

Onsdag

Red hästarna tidigt imorse då jag började jobba vid 12. Tantbrun, blazi och My gick. My fick skutta lite vilket gick bra. 
QS blev vaccinerad för några dagar sen så passade på att ge han en liten mini-vila fram till fredag. Även Karla får en mini-vila nu då hon gått i 3 månader och lärt sig massor! Passade bra nu då jag jobbar mycket denna vecka!😃
(null)
Nya hästen My som är här för träning.🤩

RSS 2.0