lördag

Träningen i torsdags gick bra, hästarna känns i fin form. Tränade bland annat på en kombination som stod intill sargen, de kommer säkert komma nästa vecka. Sen även att hoppa med lite kortare anridning, där känner jag mig lite ringrostig. Men det gör väl alla såhär tidigt på inomhussäsongen... Det släpper säkert.
 
 
En häst jag haft på inridning åkte hem igår för lite vila och kommer i november igen. Har klippt hästarna, bara Gusti kvar men vet inte om han behöver klippas.. Denna helg jobbar jag kväll så ska ut och rida nu, Moa kommer och hjälper mig. Sen imorgon får alla vila, skönt att få vara lite ledig från hästarna när man ska jobba.
 
Alla fina inför nästa vecka. :)

Träning idag

Härligt väder med sol idag, har 3 hästar att rida på förmiddagen och 1-2 att klippa. På eftermiddagen ska jag iväg på träning med 5åringarna!🤩 Kul med träning då det var ett tag sen! (null)


Morgontrim innan jobbet🐴

(null)


måndag

Sista dagen i Borås gick både bra och dåligt. Tantbrun fick ett ner i omhoppningen i 140, riktigt skitnedslag. Kändes mycket bättre än förra helgen när vi var i Ljungby, då var hon väldigt ofokuserad. Gusti var väldigt trött sista dagen och hoppade dåligt, rev två i 135. Inte hans helg. Släpper det och hoppas han känns bättre nästa vecka på breeders. :)
 
En helg kvar att kvala till Elmia på, jag kommer inte tävla i helgen så det betyder att Gusti inte kommer med. Tantbrun är klar som det ser ut nu. Mitt mål var att få med någon och eftersom Tantbrun är mer stabil var det bäst att hon kom med. Känns väldigt roligt att få med henne dit samt mina två 5åringar då det är på ''hemmaplan''. Riktigt taggad på de! Både att få tävla men oxå vara där och se allt runtomkring.
 
Denna vecka är det förberedelser inför nästa vecka då breeders är, hästarna ska klippas och trimmas för fullt inför de. :)
 

Borås dag 2

Påväg hem efter en sen kväll i Borås. 

Tantbrun blev 6a i 1,35. Upplevde henne lite tung i sprången så gasade inte jättemycket i omhoppningen, men räckte ändå till en bra plats. Hon går 140 imorgon!

Gusti rev ett i både 130 och 1,35. I 130 var jag på han rätt mycket iom att han sprang förbi ett förra helgen och då blir han lite flack, så att han rev där förstår jag. I 1,35 bedömde han nog bara fel på ett räcke för han rev de grovt när vi låg lite nära. Lite svåra färger på de med. Nya tag imorgon i 1,35💪🏻🌟😃
(null)


Borås dag 1

Igår var vi i Borås med 5åringarna. De gick 110 och 120. I första klassen rev Dino två hinder i början av banan, kändes lite loj men skärpte till sig i slutet. I 120 var han som han brukar och hoppade felfritt! Jättefin!
Standos var lite spänd i första klassen och rev ett när vi kom lite nära på en oxer. I 120 var han med felfri och avspänd.🤩

Idag blir det sen tävling där, Gusti går 1.30 och 1.35. Tantbrun går bara 1.35.😃
(null)
Dino igår!❤️

Tips om hästen hoppar snett

Gårdagens övning för dino. Han hoppar gärna lite snett till vänster i högergalopp vilket gör att han inte får full kraft i språnget. Så detta fick han träna på. Märkte stor skillnad i språnget när han hoppade rakt.

Imorgon är det tävling i Borås, dag ett av tre. Dino och standos åker med och går 110 och 120.🤩✊🏻
(null)


måndag

Måndag och ny vecka, i helgen tävlar jag i Borås fredag-söndag med alla fyra.
 
I lördags var det tävlingsfritt, var helt slut efter en lång dag i Ljungby och benen var lite trötta efter lite fler starter än var det varit de senaste. Igår var jag där och hoppade 135 med Gusti och 145 med Tantbrun. Gusti hoppade fantastiskt men tyvärr såg han ett stort spöke i hinder nr 5a och sprang förbi. Jag åkte då av så där slutade vår runda. Kändes lite surt men men.. Tyvärr har jag märkt att jag har svårt att ladda om om det går dåligt under en runda. Så kände mig lite osäker inför 145, typ att ''det här kommer aldrig gå'''. Vi har bara ridit en innan och det var utomhus, så detta var vår inomhus-debut i 145.
Resultat blev lite tråkigt men så farligt var det inte. Det var en lång WR-bana med två och tre-kombination. Vi fick ett omtramp på hinder nr 4, så rev de, sen in i 3-kombinationen la jag en volt för hon lyssnade ingenting. Upplevde henne lite ofokuserad och letade inte hinder som hon brukar. Kan vara för att det var första inomhus och hon var lite ''spänd''. Men hon hoppade väldigt bra, lätt och enkelt över vilket gjorde att det inte kändes så stort. Så ett nerslag och en volt blev resultatet + tidsfel.
 
Får bara släppa detta nu och satsa på helgens tävling. Det går upp och ner hela tiden, denna helg var det lite mer ner än upp. I helgen går det förhoppningsvis bättre, nu har vi gjort en tävling inomhus och fått lite rutin.
Två bilder från 145. :)

Resultat Ljungby 😃

Lång tävlingsdag för hästarna, försöker undvika de men ibland så går det inte! Dagen har gått rätt så bra, hästarna var lite spända när det var första inomhus samt ryttare lite orutinerad (haha).

Dino gjorde sin första tävling sen vilan, lite överförsiktig i 110 men de släppte i 120 då jag verkligen hade han framme. Rev första hindret i 110 och i 120 var jag inte riktigt med när nästsista hindret kom snabbt ur sväng så blev längdhopp över en oxer och vi tog bakbommen. Men fin!!! Standos var spänd i 110 och såg spöken på 3an. I 120 var han avspänd och superfin, felfri!!

Gusti var superfin och blev 6a i 130, inte alls spänd!! Tantbrun var lite "spänd" då hon klonkade i ett par hinder. Fick tyvärr sista ner, svängde tajt och hon var inte med, omtramp.... 

Finns filmer på min instastory "iisabellaf" om ni vill se. Imorgon blir det tävlingsledigt, ska på överraskningsfest på kvällen och det börjar tidigt. Satsar på söndagmorgon istället, 135.
(null)
Dino🤩

torsdag

Äntligen frisk och pigg idag, alla fem hästar är ridna på morgonen/förmiddagen. Trimmade allihopa då det är tävling imorgon med fyra av dom. Igår fick Standos och Dino hoppa lite inför tävlingen, gick rätt så bra. Dino känns mycket piggare nu efter sin vila, han var lite trött i kroppen mot slutet i våras. Gusti blev klippt och friserad, fin inför imorgon.
 
Imorgon är det som sagt första inomhustävlingen för hösten. Åker med Dino och Standos som går 110,120 samt Gusti och Tantbrun som går 130. På söndag går Gusti och Tantbrun 135, ev. rider jag 145 på Tantbrun. Men det beror på hur det känns imorgon. :)
 
Gusti! :)
 

behöver er hjälp

Jag ska fixa en egen logga, men vet inte vad den ska heta samt hur den ska se ut. Har ni tips får ni gärna skriva de här nedan. :D ''stall fransson'', ''stall isabellaf'' osv...?
 

tack! :)

Tack för alla grattis och fina ord. Jag är väldigt glad över att få ta en vinst med Tantbrun, hon har mycket scoop och mod men som jag skrivit många gånger tidigare får vi ofta nedslag på oxrarna. Kommer vi lite nära så hoppar hon lite mer framåt än runt. Det har funkat bra i 130-135 men i 140 kommer fortfarande nedslagen. Nu känns det dock som hon blivit starkare och orkar även i 140-klasser. Jag var ganska bekymrad under förra året, vi debuterade 140 under sommaren och red ett par stycken under hösten. De flesta 4-felsrundor. Även detta år har jag varit lite tveksam, tyckt hon varit svår. Senast i Linköping så blev jag lite osäker, Gusti kändes mycket lättare. Men nu har vi ridit ett par felfria rundor i 140, placerad i de två senaste. Kommer säkert vara bekymrad många gånger till men det känns ändå som jag hittat ett bra träningssätt för henne nu. Jag hoppas att vi ska kunna göra lika bra rundor i 145 som vi gör i 140 nu.
 
Att rida, utveckla, förvalta hästarna och sen (tyvärr) sälja är det jag vill hålla på med. För att kunna bygga upp företaget och leva på de måste hästarna säljas. Iår såldes Chelsea, jag kommer köpa en ny unghäst att börja om med. Nästa år måste jag sälja en till. Tidigare har jag inte haft detta tänk men när jag bestämde mig iår för att det är detta jag vill hålla på med så måste jag göra så. Att sälja är inte bara tråkigt, Chelsea hamnade helt rätt och det ska bli väldigt roligt att följa dom. I somras hade jag flera av Sveriges bästa ryttare som var intresserade av unghästarna jag tävlade i Falsterbo och att göra en sån försäljning i framtiden hade varit väldigt roligt. 
 
Vet inte riktigt vart jag ville komma med detta inlägg, bara att jag är glad över ett fint resultat på allt jobb jag lägger ner varje dag. Sen som svar på en kommentar, ja det är detta jag vill och delvis jobbar med. Men det tar tid att bygga upp och att helt kunna leva på det. Just nu trivs jag med min situation, jobbar med detta och har mitt extrajobb vid sidan om. :)
 

så kul att vinna

Vilken dag igår, VINST i 140. Att vinna är alltid kul men att göra det i en 140 WR är ännu roligare. Jag har ju som sagt varit sjuk så hästarna har vilat både fredag och lördag innan tävlingen, men det verkade bara göra Tantbrun gott.
 
Vi red felfritt över en lång bana med två och trekombination, gick ut som nr 3 och slutade som den enda felfria i klassen. Eftersom det var Winninground hoppar alltid 25% om, så det var jag och några 4-felare till. Jag gick ut sist, visste att jag var tvungen att vara felfri för att vinna. Jag red lugnt och satsade på en nolla, fick en dålig tid men lyckades vara felfri. Hade vi rivit hade jag blivit 4a med den tiden. Ett plus är att vi fick med oss många poäng till Elmia så förhoppningsvis är vi klara med dom.
 
 
 
Vilken fin hoppning hon visade igår, har jobbat stenhårt hemma med att få henne kvick i galoppen och hoppningen. Det har verkligen gett resultat. Jag själv har jobbat med att våga komma intill oxrarna. Igår var hon stark och framme, kvick och igång, där ska hon vara.
 
Gusti var med fin igår, men lite spänd för dagen. Rev första hindret i 130. I 140 fick vi c-hindret i kombinationen sen gasade jag på lite eftersom jag visste att 4-felare gick med till omhoppningen, men då blev det lite dumt in i andra kombinationen så vi rev ett där med. Men hoppade fint och gjorde det enkelt! :)

Overkligt!!!!!

Jag och tantbrun vann idag 140 Winning round som enda felfria i klassen, både grund och omhoppning!!! Hon är fantastisk!!!!!!!!!
(null)


lördagskväll i stallet

Sååå trött nu, varit iväg på dop hela dagen och sen fick jag ta stallet efteråt. Var trött eftersom jag är sjuk så var segt att ta sig ut. Hoppade Dino och han kändes bra. Klippte Tantbrun och badade henne och Gusti inför imorgon. Packat alla grejer så allt är klart inför imorgon. :) Taggad för tävling!
 
Ändå en härlig lördagskväll i stallet men mina fina hästar. :)

fredag

Blivit sjuk denna vecka och idag är jag rätt så dålig så får låta hästarna vila. Skulle egentligen bara klippt Tantbrun och ridit två hästar men kommer ju efter. Får ta det imorgon, hoppas på att vara bättre då! Nu börjar klipptiderna så blir väl en hel del klippande i veckorna... Stora tävlingar för hästarna framöver så då måste de se fina ut. :) På söndag är sista utomhustävlingen för säsongen!!!
 
Hoppade Gusti och Tantbrun igår och båda känns fina. Gusti känns så mycket lugnare nu än vad han varit tidigare. Men hoppar fint och enkelt! Tantbrun känns lite piggare när det börjar bli kallare, hoppas kylan ger henne mer energi, det behöver hon. :)
 
Känns så skönt att ha dragit ner på hästantalet, tog in för många i våras och hade för många egna. Kändes som det aldrig tog slut och att man inte kunde lägga tillräckligt med tid på varje häst. Nu har jag tre egna och två i träning, lagom, men finns tid för en egen till (unghäst). 
Gusti så stor att han räcker maten utanför haha, bakom är våra två nya (snart klara) uteboxar. Jättefina!

5 september

Redan september, nu börjar det bli mörkt på kvällarna och kallt ute...Brr... I veckan har Tantbrun och Gusti varit iväg på galoppbanan och tränat lite kondis. Trimmade igenom båda igår och ska ut och hoppa dom nu inför söndag då de tävlar i Växjö.
 
Standos tävlade som sagt igår, endast för att ta kvalen då han hade två kvar. Dino är klar sen tidigare. Nu ska de bara förberedas med två inomhustävlingar innan Breeders. Dino börjar komma igång och känns fin, ska hoppa han lite mer ordentligt imorgon.
 
Inte hitta någon ny intressant häst att kolla på, så segt. Man har mycket krav nu när man ridit lite mer och har mer erfarenhet. Får leta vidare...
 
På galoppbanan tidigare i veckan!

Färdigkvalad!!😃

Varit iväg på unghästtävling nu ikväll med standos! Han behövde ta kval till Breeders/Elmia. Han gick två 120 och var felfri i båda så nu är han klar vilket känns väldigt skönt. Jobbigt att behöva jaga kval. Tack Moa för hjälpen idag och fina knoppar.🤩
(null)
(null)RSS 2.0