Standos till final🤩

5åringarnas andra kval är hoppat nu ikväll. Standos satte nollan och hoppade så fint!!!! Final på lördag!🌟🤩😃

Dino skyggade tyvärr för läktaren mot hinder nummer 2, så rev bakbommen på oxern. Sen blev han lite överförsiktigt och hoppade högt över vilket gjorde att vi drog på oss ett tidsfel oxå. Synd, ingen final för honom.

Tantbrun är trimmad idag, besiktigad på morgonen inne på Elmia. Känns fin!! Vilar imorgon som jag brukar göra och hoppas hon ska vara i form nu i helgen!!✊🏻😃

(null)
Dino❤️

Elmia första starterna

Då har jag gjort mina två första starter idag med Dino och Standos, båda två hade ett nedslag. Dino var först ut och rundan var sådär, lite orytmisk. Standos runda blev mycket bättre!
 
Sen har jag fått hjälp med sadelutprovning och även köpt en ny sadel. Dels behöver jag en till när jag rider så mycket och sen vill jag ha en lite bredare bom så jag kan passa in dom lite mer. Gusti behövde även korrigeras ganska mycket med en padd, inte tyckt sadeln legat bra alls så det kändes mycket bättre! 
 
Tantbrun har hoppats inför helgen. Fick nyss reda på att vi får starta en förklass imorgon bland seniorerna men nu hoppade jag ju idag så jag avstår den. Tycker även hon går bäst i början på meetinget så jag sparar på henne till helgen då det gäller. Vill ju rida final och där vara i topp!
 
Varit på ett mingel med Cellbes som sponsrar vår klass som Tantbrun går. Var även en av dom som blev intervjuad lite kort på scenen från min tour 140, så det var kul!
 
Dino!

Imorgonkväll går 5åringarna sitt andra kval!!
 

elmia-veckan :D

Hej, en ledig helg från tävlingar blev det och nu är det äntligen dags för Elmia denna vecka. Jag kommer tävla onsdag, torsdag, lördag och eventuellt söndag. Imorgonkväll ska jag åka dit och rida unghästarna lite på tävlingsbanan, de gör sin första start på onsdagmorgon. :)
 
Roligt att ha en så trevlig tävling på ''hemmaplan'' och att detta år ha 3 hästar till start. Utöver att tävla finns det ju både mässa och andra roliga saker att kolla på, bland annat clinic med Peder. :)
 
Chelsea och jag där förra året!

Torsdag

(null)
På promenad imorse, mina katter brukar följa med mig.🥰 Jobbar 10-18 idag så ska bara rida tantbrun när jag slutat. Imorgonbitti ska jag iväg och hoppa unghästarna i ridhus inför Elmia då de inte varit iväg sen breeders. Ska även börja klippa dom.🌟

Hjärtis hemma❤️❤️

Äntligen är hon hemma och hon har växt bra över sommaren!🤩❤️
(null)


Hemåt

Sitter på båten påväg hem nu, snart är vi i Göteborg sen ca 2 timmar hem. 

Tantbrun var jättefin i dagens sista klass 140 GP. Det var tekniskt, hindren kom fort och maxat. Tyvärr startade jag lite dåligt, rev 1an och 3an, var inte igång även fast jag galopperade länge innan start. Sen avslutade vi bra och sista hindret var en 3-kombination som vi klarade felfritt trots att den tog många.  Bra runda att ha i kroppen inför Elmia. Lite kluriga distanser idag men jag har lärt mig hennes galopp så bra nu så känner precis där jag måste sitta upp eller rida fram. 

(null)


150 GP

(null)
Ikväll har det varit 150 GP, rolig klass att se på men ingen svensk till omhoppning. Gusti var inte mycket bättre i dagens klass så vi får bara släppa detta och komma igen på nästa tävling. Imorgon rider jag sista klassen här innan vi åker hemåt! Ska bli skönt att komma hem efter en lång vecka här!

felfri igen

Tantbrun hoppade felfritt i 140 imorse, en helt okej runda men lite mesig omhoppning. Vi är vidare till söndagens final 140 GP, roligt!!! Gusti går 130 imorgon.
 
 

Felfri

Tantbrun gjorde sin första start imorse, felfri i 135, kändes väldigt bra! Red inte så fort, sparar på de tills final på söndag som jag hoppas komma med i! Hon går 140 imorgon.

Gusti återigen spänd och sprang hela rundan. Han går igen på lördag, hoppas det släpper då.
(null)


Spändnisse

Första dagen över här, Gusti gick 125 på stora banan. Spänd och hoppade spända språng, så två bommar föll. Nya tag imorgon i 130, Tantbrun går 135 som sagt!
(null)


danmark

Igår kom vi fram lite efter 22 på kvällen, resan gick bra och hästarna verkar ha tagit det bra. Nu på morgonen har vi besiktat båda och jag har ridit Gusti lite på den banan han ska starta på i eftermiddag. Klasserna ligger lite dåligt för hans del så han får starta med en lägre klass 1,25 idag. Men den går på största banan vilket blir skoj, resten av veckans klasser går på den mindre banan. Tantbrun gör sin första start imorgon, 1,35 klass i big tour. :)
 
Lite bilder.
 
På båten
 
Boxarna
 
På promenad när vi kom igår
 
Lilla banan

Godmorgon

Rider hästarna på tur innan vi åker vid lunch!🤩 (null)


Redo

Hästarna redo inför Danmark! Vi åker redan imorgon! Hästarna känns mycket fina😃 (och har blivit fina).

(null)

(null)


Lördag

När jag inte tävlar så jobbar jag istället, så denna helg jobbar jag. Har longerat Gusti och Tantbrun på förmiddagen och de andra fick vila. Imorgon blir det hoppning och ut på tur tror jag! På onsdag åker vi till Danmark 🇩🇰 Herning och tävlar. Gusti och Tantbrun åker med och går 1*-klasser. Bra förberedelse för Tantbrun inför Elmia. 

Bara 3 tävlingar kvar för iår vad jag planerat. Kanske blir någon mer då det kommer en ny häst ganska snart, roligt!
(null)

(null)


Torsdag

Trötta killar idag, de har fått gå i skogen denna veckan som lite paus efter Breeders. Gusti och Tantbrun har trimmats igenom idag. 

Nu ikväll har jag varit i Bankeryd på min klubb och kollat clinic med Victoria Almgren och Carl Hedin! Väldigt trevligt och inspirerande.😃
(null)


.

Tantbrun och jag med i ridsport samt ridersnew. :) 
 
 
Listan publicerad på kvalade ekipage till Scandinavium!

gårdagen

Hemma efter en lång vecka i Flyinge, tisdag till söndag på meeting är lite längsta laget. Kom hem vid tio igårkväll, jag valde att avstå sista klassen med Gusti som var en 130 för det hade blivit för sent annars. Var bara en låg klass så sparar på honom istället.
 
Dino gick som sagt 5-årsfinal med testryttare Jeroen Dubbeldam. Han såg fin ut och gjorde allt rätt. Inget att klaga på gällande ridbarheten eller hoppningen men tyvärr fick vi ganska låga poäng. Han hoppade ganska lågt och Dino gjorde inte mer än vad han behövde. Han supportade inte hästarna så mycket heller utan lät de sköta allt själv, Dino behöver att man verkligen aktiverar honom hela tiden. Men vi hoppade upp en placering och slutade 11. En rolig upplevelse såklart och det viktigaste är att vi är med till Scandinavium.
 
Sist ut var Tantbrun, lång väntan till hennes klass. Men hon var så fin när jag hoppade upp, pigg och framme. Banan var lång med 11 hinder och en 3-kombination som sista hinder. Vi var nolla i grunden och sen var omhoppningen efteråt (A1a). Där rev vi tyvärr sista och slutade 3a. Men jag är jättenöjd!!! Hon gjorde hela banan väldigt enkelt och det känns att honom blivit starkare då hon gör 140 på ett mycket lättare sätt nu. Att vi ens kvalade till finalen var kul för det var bara 12 stycken dit. 
 
Nu ska jag åka till jobbet, Gusti och Tantbrun fick vaccin igår innan vi åkte hem så de vilar idag. Unghästarna får med en dag i hagen efter en lång vecka.
Tantbrun på prisutdelning. :)

Hemåt!!!

Dino slutar totalt på en 11-plats efter dagens final!

Tantbrun och jag blir 3a i ungdoms-tourens final!!!! Nu är vi påväg hem så får uppdatera mer imorgon om allt!
(null)


Final imorgon

Kollat lite på auktionen här ikväll, nu ska jag sova och ladda inför imorgon! Håll tummarna för oss!!!✊🏻✊🏻😃
(null)


Gusti placerad 135 :)

Hoppat klart för idag, ändrade mig igår och satsar på ungdoms-touren med Tantbrun då hon redan var kvalad. Båda gick alltså 135 idag som är kval 2 till ungdomstouren. Tantbrun var först ut och jättefin, dock rev vi nästsista. Ett smalhinder, räcke, kom nära och fick den ner. Annars en väldigt bra runda.
Gusti var en helt annan häst idag, avspänd och superfin. Felfri och placerad som nr 12. Red inte snabbt utan ville bara göra en bra runda efter igår. Men han är snabb naturligt och var bara någon sekund efter Tantbrun.
 
Banorna här är väldigt tuffa, det är maxat med kluriga distanser och 3-kombination i dagens klass. Går inte att jämföra med Borås jag var sist i. Men det är så bra för mig och hästarna att vi får rutin på större banor, om 2 veckor väntar Herning och 4 veckor Elmia. :D Peter Lundström som är banbyggare här bygger dessutom väldigt bra!! 
 
Film från Gusti idag och Tantbrun igår. Färdigthoppat för mig idag och imorgon, på söndag väntas finalerna. Så taggad!!! 
 

till final!!!! och klar för Scandinavium!!!

En jättelång dag, 5åringarna gjorde sitt andra kval idag och Gusti och Tantbrun gick 130.
 
Först ut var Standos, igår var han väldigt fin idag var det inte vår dag. Fick inte alls till det inne på banan och det blev en dålig runda. Han fick fina ord av domaren men rundan i sig drog ner samt avdrag på poängen.
 
Näst ut var Dino och jag ville så gärna sätta det. Han var fantastiskt fin, hoppade väl och var inte i ett enda hinder. Felfri!!! Vi fick 16,4 poäng totalt och det räcke till en delad 11-plats (12 går till final). Därmed är vi vidare till final på söndag där Jeroen Dubbeldam ska rida och bedömma hästarna. Hur coolt??!!!! Dessutom är alla 12 klara för Scandinavium!!!! Wihoooo!!!! Kan inte bli bättre!
 
Ikväll gick Tantbrun först ut och var felfri och slutade 5a!!! Jättefin! Såg att vi kvalade till en final på söndag, en ungdomstour. Dock tror jag att jag rider ATG kval och ev. final på henne. Gusti var sist ut och var en ''spänd-nisse'' (som jag kallar han). Blev bara mer spänd ju längre rundan gick, så ett ner och en volt i omhoppningen. Nya tag imorgon!
 
Dino<3

bra start på veckan

Ja verkligen! Både Dino och Standos var felfria i kval 1 och är vidare till kval 2 imorgon. Där kommer de bedömmas. Båda var jättefina och hoppade noggrant! Standos har varit väldigt jämn och hoppat väldigt många felfria rundor, Dino har varit lite ojämn (under året). Men när det gäller så skärper han till sig, hoppas han är lika på hugget imorgon!
 
Tantbrun och Gusti gör sina första starter imorgon oxå! :)
 
Dino
Standos
 

Godmorgon

Dags för Gusti att trimmas lite!🤩💪🏻
(null)


i flyinge

På plats i Flyinge och breeders-veckan. Inte uppdaterat de senaste dagarna... men har hoppat hästarna en sista gång i dagarna. De fick hoppa en 3-kombination vilket säkert kommer förekomma och (för mig själv) hinder kort ur sväng. 
 
Idag red jag Tantbrun innan vi åkte, igår var hon lite stark och inte riktigt framme så ville köra igenom henne idag igen. Kändes mycket bättre. Hon vilar imorgon och startar första klassen på torsdag, har kommit fram till att hon går bäst om hon får vila en dag innan tävling. 5åringarna red jag inne på tävlingsbanan när vi kommit fram idag, de kommer starta imorgon en 120-klass. Gusti vilade idag och rids imorgon, förmodligen inne på tävlingsbanan på morgonen. Första klassen börjar inte förrän halv tre imorgon. Gusti gör oxå första starten på torsdag. Blir en lång vecka här nere, blir det final för någon av 5åringarna stannar vi till söndag. Ska försöka uppdatera lite bättre nu i dagarna och ta lite bilder. :)
 
 

RSS 2.0