semester

Två långa jobbdagar, har inte hunnit rida alls, så hästarna har fått en planerad vila. Imorgon åker jag iväg i 2,5 veckor på semester vilket ska bli så skönt. När jag kommer hem sen så har jag ett gäng hästar som ska igång, då kommer jag nog vara väldigt ridsugen...minns inte sist jag var utan ridningen så länge. 
 
Man känner sig lite omotiverad så här i slutet av året, inga tävlingar kvar, inga mål att jobba mot. Hästarna vilar eller går på halvfart... Men så snart det nya året kommer och man har tävlingar och mål att kämpa emot så kommer motivationen tillbaka. November är verkligen den tråkigaste månaden på året, december inte mycket roligare förutom jul och nyår. 
 
Detta året har verkligen var lärorikt för mig och jag har uppnåt iprincip alla mina mål jag satt. Att hela tiden utvecklas och ta mig framåt är oehört viktigt för mig. Hittills de senaste åren har jag aldrig riktigt känt att jag står still en längre period. Nästa år har jag nya mål och större, även fast det ofta finns en osäkerhet i mig så gör jag mig själv väldigt sällan besviken. Jag klarar av mer än vad jag tror och känner mig så mycket mer säker inne på banan.
Ett av årets roligaste minne, vinst i 140. :)

Gustis lillasyster har flyttat hit

Då kan jag presentera den nya hästen jag köpt som flyttat in i stallet idag.
 
Liljas Jinny-Karla, 5år, e. Boss - Rubert R. Jag köpte henne i närheten av där vi bor, bara några gårdar bort. Hon har gjort en start iår/i sitt liv men sen vilat i 10 månader. Så det blir ett projekt för mig, börja om lite på nytt.
Hon hoppar väldigt fint och det är faktiskt en lillasyster till Gusti, det känns extra kul! :) Tanken var inte att jag skulle köpa två unghästar, jag har en annan häst som jag håller på att köpa, men det blir kul med fler nya hästar i stallet.
 
Ska bli spännande och se vad hon kan göra nästa år. :)
 

v.48

Dålig uppdatering här från mig... Ny vecka och det är ganska fullt upp, ska besikta en häst, jobba tre dagar, packa och sen åker jag iväg i helgen i 2,5 veckor. Längtar! Om hästen går igenom kan jag presentera den här senare i veckan. 

Då jag är iväg halva december kommer jag inte ha något "hästigt" att skriva om. Men om ni har frågor eller förslag på inlägg så kan jag skriva detta innan jag åker och tidsinställa! 

(null)


vetcheck

Igår var vi på ''vetcheck'' med Dino och Gusti, jag vill göra det iallafall en gång om året och då passar det bäst när det är vinteruppehåll från tävlingarna. Efter en lång tävlingssäsong är det inte konstigt om de har någon överansträngning. Men båda var friska och fräscha, så det var kul! Att hålla hästarna fräscha är oxå en konst, en svår balansgång när man tävlar lite mer/tränar lite hårdare.
 
Idag har hovslagare varit här och skott ett par hästar, Dino fick skorna av inför hans viloperiod nu som kommer vara fram till jul. Sen har jag ridit Blazi och påbörjat galoppen denna vecka. Det går framåt och jag tänker på vilken utveckling han gjort sen första gången jag hängde på honom. Så roligt att utbilda hästar på alla nivåer. :)
 
Nu ska jag sova..
 
Nån vill ha godis....

en plats ledig i mitt stall

Måndag och ny vecka. Imorgon ska vi iväg på vetcheck men annars händer det inte så mycket. Hästarna går lite på halvfart eftersom de har sin vinterpaus nu, hålls igång men inte så hårt (Dino vilar helt). Jag lägger mycket tid på Blazie och hoppas att kunna befästa ännu lite till innan han ska hem nästa vecka. Hjärtat blev som sagt sjuk förra veckan så hon fick en paus från inridningen, men får fortsätta den korta tiden som är kvar innan jag åker utomlands.
 
Royale (Standos) såldes till Royne Zetterman efter Elmia vilket var väldigt kul. Så därför har jag en plats ledig för utbildning/tävling/försäljning/inriding. Både kortsiktigt och långsiktigt! :)
 
Blazie idag! 

fredag

Spenderat nästan hela dagen ute och fixat vidare med mina staket, kanske inte jätteroligt att läsa om men det är de jag gör nu. Tråkig tid nu med leran i hagarna...som tur är har jag ett ganska ''litet'' antal hästar hemma nu och det är nog bra. Spara på hagarna när det blir så lätt lerigt. 
 
Ridit Gusti ett pass som har stått några dagar då han haft en infekterat sår. Han var stel som en pinne men blev lite bättre mot slutet. Även Blazi (inridningshästen) gick ett pass på banan. Imorgon blir det jobb hela dagen sen på söndag ska jag åka och kolla på en häst. Kul! :)
 
Bild från Flyinge. :)

Hjärtis❤️

När man inte får ut tovorna och måste klippa av hela manen. Vet inte vad hjärtat lyckats göra på betet i somras.😅
(null)
(null)
Söta lilla hjärtat som tyvärr blev sjuk igår men allt slutade bra❤️

fix på gården

Nu när det är lite lugnare med hästarna passar jag på att fixa lite grejer på gården. Först vill jag fräscha upp staketen och byta lite trådar/stolpar. Gjort klart ena hagen idag och det tog sin tid, har flyttat ut hagen 2 meter (innan tänkte jag att jag skulle ha en galoppslinga där men använder aldrig den) så vi använder marken till max. Sen bytt till en tunnare tråd då jag tycker denna är lite tråkigt, tagit bort den översta tråden och spänt allt ordentligt.
 
Före:
 
Efter:
 
Och hästarna är glada att få mer gräs att beta av. :)
 
Ska fortsätta med andra hagen i dagarna. Passa på att flytta stolpar nu när det är så mjukt i marken, går smidigt då!
 

vinterpaus

Tävlingarna är slut för iår, nu är det lite lugnare för hästarna innan vi sätter igång och tränar för nästa säsong.
 
Håller som sagt på med inridningen med Hjärtat vilket hittills går bra. En häst som jag red in tidigare i höstas är tillbaka här ett par veckor för att befästa allt lite mer. Den var väldigt rädd när den kom första gången så har fått ta det ganska lugnt. Men vilan gjorde nog gått för nu känns den mycket mer avspänd. :)
 
Sen har jag förhoppningsvis en ny stjärna snart i stallet...hoppas allt ska gå vägen, behöver fylla på med nya stjärnor nu. :)
Dino på Elmia. :)
 

Inridning

Premiär uppe på ryggen idag, på hjärtat, känner redan att det är en stjärna🤩!!! Målet är att kunna rida henne i alla gångarter innan jag åker utomlands i december.
(null)


5års-final

Fin runda i finalen med Standos som avslutar sin 5års-säsong på topp!

4a i finalen!!!!

Tantbrun var fantastisk idag, felfri i grunden 140 och vidare till omhoppning. 6 av 10 starter var felfria i grunden så det blev att rida fort i omhoppningen. Vi är inte så snabba men vi har fått rida ett par omhoppningar nu iår och idag satte vi vår bästa, felfria, snabba och slutade som nr 4!!! Hade kunnat ta bort ett språng till sista hindret men det kom jag på efteråt.... 
 
Jag är jättenöjd med veckan, så roligt att få tävla på ''hemmaplan'' på denna fina tävling. Hästarna har gått så fint och vi har gjort bra rundor! :) 
 
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
 
Omhoppningen:

felfritt idag!!

Precis kommit hem och lagt mig i soffan. En lång intensiv dag, upp tidigt imorse för att vara på Elmia med Tantbrun klockan 8. Hon gick kvalet i 135 till finalen imorgon. Vi var felfria och slutade 8a (10 går till final) så vi ska rida final imorgon i 140. Så kul!!! Jag red ganska lugnt idag, vill ha kvar höjden i sprången imorgon. Hon var precis så jag ville ha henne, spänstig och känslig.
 
Sen hem och byta häst, knoppa och fixa Standos inför hans final. Han går in och gör sin bästa runda någonsin. Han var helt fantastisk. Allt vi tragglat med de senaste bara satt, vet inte vad som hände. Han hoppade ännu en felfri runda plättlätt. Så fin! Eftersom vi hade ett nerslag i första kvalet så fick vi inte rida omhoppning men slutade på delad 11-plats tror jag. Var lite oklart hur reglerna var.
 
Sen hem och lämna honom, duscha, byta om och tillbaka för att kolla lite. Nu är jag helt slut... Imorgon är det sista dagen på Elmia och hittills har det varit en riktigt rolig vecka!
 

hjärtat med sadel och träns :)

Ledig dag från tävlande för mig idag. Igår var det en väldigt rolig kväll på Elmia, även fast jag var rätt så besviken över det som hände med Dino så får jag inte glömma bort Standos. Vi gjorde en bra runda och han hoppade superfint på alla hinder. Så kul när det är på hemmaplan med och det är många där man känner. :)
 
Eftersom Dino inte gick till final är det färdigtävlat för hans del för iår. Han kommer trappas ner, fram till vi ska vetchecka hästarna och sen blir det vila. Det behöver han efter ett långt år. Ska bli ett spännande nästa år med honom som 6åring!
 
Nu när det blir lugnare med tävlingar och hästar har jag påbörjat Hjärtats inridning. Idag fick hon sadel och träns på sig för första gången och det var inga problem. :)
 
 

RSS 2.0