tacksam

Detta året har bara swishat förbi, imorgon är det redan juni. Året har gått i ett, inte riktigt funnits tid till att stanna upp utan det har bara varit ett kämpande efter att nå målen. Om jag ser tillbaka ett år så har allt förändrats så mycket, allting har verkligen gått i rätt riktning. Det känns mycket längre än ett år sedan...
 
Mina hästar har utvecklats över förväntan i år, allting jag tagit mig ann som inte känts självklart har vi klarat av. Falsterbo med Dino var inte en spikrak väg även om det kanske ser ut så utåtsätt. Gustis utveckling har gått fortare än jag trott, Chelsea och jag har aldrig placerat oss så bra i så många starter tidigare. Tantbrun känns stark och jämn i sina starter.
Jag som ryttare kan bli väldigt osäker på mig själv och vad jag tar mig ann, men detta året har jag gång på gång bevisat för mig själv att jag kan tillsammans med mina hästar. Jag blir hela tiden mer säker på min sak, att jag faktiskt kan. Misslyckas kommer jag göra många gånger till på vägen men då ser jag bara det som en lärdom.
 
Har sagt det så många gånger, men mitt stora mål är att hela tiden utvecklas. Man får stämma av varje halvår och se fall det gått framåt, annars gör man något fel. Det vill jag inte ska hända, jag vill hela tiden utveckla mig själv och hästarna. Man måste ha tålamod, det kommer ta tid, men det finns alltid mycket att lära på vägen.
 
Just nu känner jag mig så tacksam över hur fantastiskt fina hästar jag har.
 

trevlig tävling

Tillbakablick till en tävling i december då vi var i Vilhelmsborg, Danmark. En nationell tävling, jättetrevlig. Bra byggda banor, fin tävlingsbana (uppvärmd), bra prispengar, lite roliga bedömningar och väldigt ''showigt''. Ett plus var att det gick bra! Kommer nog åka dit i år igen om det passar. :)
 

hoppövning - styrka

Hoppat Gusti och Tantbrun idag, nu hade vi inga tävlingar i helgen som var och inte den kommande så passade på att hoppa lite. Hade ingen aning om vad jag skulle hoppa först så googlade runt lite och hittade en övning med 4 oxrar. Hade 6,5m imellan. Så de fick hoppa i intervall upp till 120. Båda blev flåsiga så det var nog bra för dom. Gusti drog lite till höger så då la jag en bom på marken mellan oxrarna för att rama in honom. Man kan även lägga en bom snett på hindret.
 
Båda hoppade fint, Tantbrun är ju lite långsam men Gusti var kvick. Tantbrun känns väldigt positiv och har mycket bjudning på banan just nu, ibland kan hon bli lite seg. Så jag hoppas det håller i sig!
 
Avslutade med ett högre räcke på 145, brukar inte hoppa högt hemma men ibland händer det. Sparar hellre på sprången till tävling. :)

träningen igår

Dino fick följa med på träning igår, han kändes lite seg när vi red fram men fin när vi började hoppa. Han kan vara lite ojämn i språng och lite ''lat'' när det är hemma träning/mindre tävling, då måste jag aktivera han. Men igår var han väldigt fin i sprången.
 
Hans styrka i sin teknik är att han är väldigt kvick fram men tappar bakbenen lite och går ner lite snabbt. Ibland öppnar han upp fint bak så han kan ju, men inte alltid. Då kan det vara lätt för nedslag på oxrar (bakbommen). Jag hoppas det kommer med mer styrka, sen när det är lite mer imponerande hinder/bana tror jag han skärper sig! :)
 
Nu ska jag ut och börja rida. Sen ska jag träna backning med transporten på ridbanan, mellan hinder. xD
 

❤️❤️

Fin på träningen idag❤️ Dino!

måndag

Ny vecka, en fullspäckad sådan. Alla hästar ska ridas och tränas på, har en träning imorgon med Dino. Provridningar... Sen måste jag plugga på BE-uppkörningen samt träna backning, har körlektion i slutet av veckan. Så skönt att snart förhoppningsvis vara klar med de. På söndag blir det en liten tävling i närheten.
 
Pappa och jag tog en tur på Pelle och Chelsea nu ikväll, på morgonen red jag fyra hästar, trimmade över låga hinder. Unghästarna fick vila! Imorgon är det som sagt träning.
Gusti och Pelle fick gå i gräshagen, resten av hästarna har fått beta ner gräs i små tillfälliga hagar jag satt upp åt dom. Väldigt nöjda hästar. :)

Nöjd Chelsea 🤩


piggare :)

Nu börjar jag känna mig frisk igen. Ridit ett par hästar idag, Moa tog två oxå. Sen har vi kört Hjärtat till bete där hon kommer gå så länge det finns gräs. Dino kommer åka dit direkt efter Falsterbo. Sen har vi en liten gräshage här hemma hästarna får samsat på. Försökt sätta upp små tillfälliga hagar där det finns gräs att beta ner, det uppskattas av hästarna.
 
Nu ska jag sova...ser fram emot en ny frisk vecka. :D
Standos över sista hindret igår. :)

Nolla o Falsterbo!🤩

Uppnådde målet på tävlingen idag och det var att ta sista kvalet till Falsterbo med Standos! Kul, nu har jag två fina 5åringar med till Falsterbo.🤩
(null)Sjuksjuk

Dålig uppdatering då jag fortfarande ligger sjuk, sov ingenting inatt. :( Men denna natt ska jag kunna sova, imorgon ska jag försöka komma iväg på tävling med Standos om jag inte är sämre.
 
Red han idag och sen hade jag en provridning. Hoppas att kunna rida lite mer imorgon!
(null)
Inatt vid fyra när jag gav upp och gick ut istället och började fixa i stallet!🤣
 

svar på era frågor

Kanske har missat detta, men undrar vad är det för supersöt vovve 🐕?! Ras, ålder och ja, vad du nu kan berätta! Även om det kanske inte just hör till ämnet häst 😊 Så charmig ser den ut iaf! 
 
Svar: Det är min systers hund som jag passar en hel del. Hon är en staffe, typ 9år kanske. Jätte social och sällskaplig. :)
Hon håller mig sällskap nu när jag är sjuk. :)
 
Vad är planen med Chelsea? Säljas?
 
Svar: Ja Chelsea är till salu. Ett beslut som växt fram under en lång tid, tråkigt att förlora en sån fantastiskt häst men samtidigt vill jag utveckla mig själv och företaget. Att sälja en gör att man kan köpa en ny, eller ta in något nytt. 
 
Bra böcker om ridsporten, kanske främst hoppning. Du skrev i ett inlägg att du brukar läsa en del :)
 
Svar: Peders bok tycker jag är inspirerande, roligt att läsa om hans resa. Läste faktiskt om den nu när jag är sjuk.
Pether Marknes bok ''Hästens grundarbete'', den är mer fakta i om ridning. 
''Träna hästen för framgång och hållbarhet'', jättebra med massor av inspiration till träningen av hästen. Mycket fakta från toppryttare och toppveterinärer.
 
Det är bra att läsa böcker tycker jag, dels för inspirationen men oxå faktan man får. Den kan man använda sig av när man rider och tränar för tränare sen. 
 
Då undrar jag hur du ser på framtiden inom hästsporten? Är tanken och målet att syssla med hästar och tävling på heltid? Skippa dagjobbet liksom 😏 Med dina tävlingsresultat borde det verkligen inte vara ouppnåeligt om det är det du vill? Hur många hästar har du plats för i ditt stall?
 
Svar: Ja målet är att kunna syssla med hästar på heltid, leva på mitt företag. Detta är något som växt fram under en lång tid, men nu känner jag att det är de jag vill. Sen har jag mål för mig själv som ryttare oxå, jag vill fortsätta utvecklas och bli så bra som möjligt. 

Vi har 4 boxar i stallet, men använder bara 3 av dom just nu. Alla mina egna hästar går på lösdrift och så har jag bara hästar som jag har i träning på box (om inget annat sägs). Just nu har vi 10 hästar hemma och det är väl max, vill kunna ha hyfsat stora hagar till alla hästar. Ska nog bygga ett par uteboxar i sommar då jag vill kunna ta in mina innan tävling exempelvis och det kan jag inte nu. 

bilder från drammen


frågor?? svarar i ett inlägg

Ja igår började jag bli sjuk och idag har jag faktiskt inte ridit en enda häst. Haft hjälp med tre av hästarna men det är ingen panik då det bara är en häst som tävlar i helgen. Hoppas på att vara frisk imorgon dock, för det är så tråkigt att bara ligga inne.
 
Har fått lite frågor så tänkte samla ihop alla och svara på dom i ett inlägg, har ni fler frågor så ställ dom här så svarar jag på dom oxå! :)
 
 

planering

Är så glad och nöjd över alla mina hästar som presterat på topp i helgen. De är alla olika hästar, unga, gamla men har lyckats göra bra resultat med samtliga. :)
 
Nästa helg tävlar bara Standos i Vaggeryd, han har satt 2 av 3 kval till Falsterbo och hoppas att han ska ta det sista nu till helgen. Sen är planen att bara välja ut ett par bra, förberedande  tävlingar inför Falsterbo med båda. 120-klasserna var maxade för avd. B i helgen då inget ändrades från avd. A, så det var bra att få rida det med båda och känna att de gör det lätt!
 
Mina äldre hästar har tävlat tre helger nu så de tävlar inte förrän v. 23 i Falbygdens. Då är som sagt planen att debutera 145 med Tantbrun. :) Sen rider vi i Göteborg på Åby v.25. Därefter är det lite tomt på tävlingar, så får se vad vi åker på. Jag kommer anmäla både Gusti och Tantbrun till Elmias 135-140 tour, man kvalar genom att samla placeringar i dom klasserna. Så får lägga in de i tävlingsplanen oxå.
 
Fick bli en snabb-knoppning på Chelsea innan start igår. :)
 

Noah felfri :)

Vi kom hem så sent igår, sen upp tidigt idag igen för att åka iväg på lokaltävling med Noah (D-ponnyn jag har på försäljning). Dock på hemmaklubben så bara 10 minuter dit. Noah var iallafall superfin och felfri hon med, 90cm och 1meter. 
 
Säger det igen, en fantastisk ponny. Har tappat bjudningen på tävlingsbanan tidigare så hon har lite tråkiga resultat. Men nu har hon gått ett par rundor med mig, senaste 4 rundorna felfritt och fått tillbaka bjudningen. Finns all kapacitet, mod och försiktighet för större klasser igen. Roligt att få ge denna fina ponny en chans för det är hon verkligen värd! Hoppas att kunna hitta rätt ryttare till henne.
 
 
12 rundor ridna denna helg, 10 felfritt!

vilken helg!!

Fantastisk verkligen, inte många tävlingshelger som går så bra. 8 rundor felfria av 10.
 
Idag började Standos dagen med att hoppa felfritt i 120 igen. Sen gick Chelsea 130, vi hade tre nedslag. Det var hennes första 130 i år så hon behöver nog några rundor för att komma igång.
 
Gusti gick 130 oxå och var felfri och placerad. Red ganska lugn då han skulle gå 140 med.
 
Tantbrun var först ut i 140, felfri och placerad. Red ganska lugnt på henne med, ville mest fokusera på att hitta bättre avsprångspunkter och inte komma för stort. Hellre ett nedslag än att jag gör så. Måste träna bort det...men idag funkade det bra! Planen är att debutera 145 (svårhoppning!!) nästa tävling!!! Wihoo!
 
Gusti avslutar helgen med en superfin runda i 140 (hans andra) men vi rev nästsista. Lite retligt men men. Han hoppade verkligen lätt, lyssnade fint på mig och vi gjorde en bra runda. Vi tar det nästa tävling!
 
Här har ni Gustis 140-runda. Han gör det så lätt....finns så mycket hopp i honom.

100% felfritt och Falsterbo!!!!

Mina hästar är ju fantastiska!!! Chelsea 2a i 120 efter snabba Jörgen Larsson. Dino och Standos felfria i 110 och 120. Dino är därmed klar för Falsterbo/Elmia/Breeders!!!!! 120 var ganska stor för unghästarna tycker jag, men de gjorde de bra!! Så roligt! Hem och förbereda Gusti och Tantbrun som oxå åker med imorgon.🤩

 

hoppat

Hoppat ett gäng hästar idag, Standos, Noah, Radisto och Pelle. Alla skötte sig tycker jag. :) Dino och Gusti fick gå på en lång tur och Tantbrun longerades. Chelsea vilade. Imorgon jobbar jag hela dagen fram till fyra, sen får jag rida så många jag hinner. På fredag åker vi ganska tidigt till Värnamo med unghästarna och Chelsea. :)
 
Fick film på Noah idag, en bana på 110. D-ponnyn jag har till försäljning. Så fin och hoppar så lätt. Men pga dåliga resultat tidigare säljs hon för ett lågt pris. Jag tror att med rätt ryttare kan hon komma igång igen och gå bra. Hon är kvick, snabb och modig! Löser det mesta själv, bara rida framåt! :)

mycket tävlingar

Tillbaka till vardagen, var riktigt trött efter helgen men nu är jag pigg igen. Det gick bra att köra dit och hem, hästarna har fått lite ledigt men rids idag.
Till helgen är det tävling igen, i Värnamo. Med samma gäng som i Drammen + unghästarna. På söndag åker jag till Bankeryd med Noah och Radisto, inte mycket starter samt nära så det går nog fort. Mycket tävlingar nu framöver, nästan varje helg fram till v. 25. Sen blir det lite lugnare några veckor fram till Falsterbo, därefter sätter det igång igen. 
 
Inne och äter lite nu, har två hästar kvar att rida.
En vattengrav i Drammen, inget vatten med i mina klasser..
 

Bruns 130-runda

En runda från helgen, Tantbruns 130 sista dagen. Hon rev bara en bom på helgen, första dagen i 135 fick jag ju lägga en volt till sista för jag höll på att åka av.. Andra dagen i 135 fick vi ett riktigt skit nerslag. Hade egentligen tänkt rida 140n som gick idag men då jag inte var helt nöjd med min ridning så valde jag att gå ner till 130. Problemet är att jag drar ut avsprångspunkten så mycket på henne när det blir större, speciellt på oxrar, för att jag är rädd att hon ska slå i fram-bommen. Hon har inga problem med att hoppa långt så hon klarar ju det men det blir ibland föööör mycket. Jag vill träna bort detta, vill våga komma närmre. Rida som jag gör i 130.
 
Denna runda kändes väldigt bra, lätt och enkelt. Vi är så samspelta nu. Kul att vi kan vara så snabba oxå. Hon har varit livrädd överallt på hela tävlingsplatsen (mötesskygg) förutom i boxen eller inne på tävlingsbanan. Så skönt att det släpper när man kommer in där...kunde knappt rida/hoppa fram till denna klass, fick gå ut från framhoppningen och bara vänta. Ingen bryr sig om man har röd rosett.

drammen

Kom hem från Drammen inatt, hästarna var glada att få vara hemma igen. :) Vädret har inte varit med oss där, regnat alla dagar utan sista och allt var genomblött och även underlaget på framhoppningen till stora banan var så dåligt att den fick flyttas in till ett pyttelitet ridhus. Till den lilla banan fanns det tak över så det klarade sig bra. På banorna var det oxå rätt blött. Det var långt mellan stallarna, lastbilen och banorna. Inte jätte-hjälpsamma med att köra upp grejerna från lastbilen till stallarna...så det blev ganska tungt att packa av/på. Riktigt dåligt med vatten till stallarna, så dåligt tryck och det tog lång tid. 
 
Men som jag skrev igår så var det ett stort plus för väldigt roliga, välbyggda banor. I 120-klasserna var det lätt, normala distanser, maxtiden väl tilltagen. Sista klassen Chelsea gick en tidshoppning var riktigt rolig. I 135-klasserna var det svårt, tekniskt, maxat, tiden var tajt...svårare än vad jag väntat mig. I 130-klasserna var det mer normalt, maxtiden normal. Banorna var rytmiska, väldigt trevliga. Jag tycker banorna är så viktiga, hatar när det är dåligt byggt. Så det väger upp tävlingsplatsen. Vi har bara 40 mil dit, i Sverige finns det inga internationella tävlingar jag kan rida så för att få rida internationellt utan att åka för långt är detta en bra tävlingsplats. 
 
Bästa Chelsea! <3 Andra färger på rosetterna här, röd rosett är andraplats!

Avslutar helgen bra!

Chelsea snabb och blev 2a, sååå nära vinst men plockade för mycket rundan runt... Tantbrun felfri och snabb i 130, 12a av 105 starter!!! Gusti gick samma klass och hade ett ner i omhoppningen, hoppade fint men lite springig. Så fick b hindret i kombinationen. 

Nu ska vi snart åka hemåt! Väldigt roliga byggda banor här, bra svårighetsgrad osv... ett stort plus!
(null)


En bättre dag!!

Tantbrun och Gusti gick 135 först, teknisk, maxad bana med tajt maxtid. Båda hoppade super men med ett ner och ett tidsfel. Mer som en 140, det största Gusti har gått. Så är ändå nöjd!

Sen gick Chelsea 120 och var felfri och 6a av 76 starter. Äntligen en felfri runda och en placering i toppen!🤩

Imorgon rider jag 120 på Chelsea och 130 på de andra två innan vi åker hem. Fanns inga andra klasser imorgon! Finns lite filmer på min instastory "iisabellaf" 🤩
(null)


Promenad🌨

(null)


Dag 1

Första dagen över här i Drammen, en regnig sådan.... Inte riktigt min dag idag. Chelsea rev två stycken i 120. Gusti var lite spänd och fick oxå två ner i 130. Tantbrun superfin i 135 meeeen hoppar mig ur sadeln på näst sista så fick lägga en volt då jag missade sista hindret..... suck! Men vi hade ett tidsfel i grunden (totalfel) så strunt samma. Nya tag imorgon!
(null)
 

Lång dag!!

Minst sagt! Resan gick bra, dock lång kö till att få lasta av.... sen har jag ridit hästarna och packat upp. Ska sova nu, Chelsea går först imorgon. Börjar inte förrän 10.😃
(null)

(null)

(null)

(null)


Drammen denna vecka!

Måndagen snart över, jag är så trött efter helgen (som vanligt när man tävlat). Jobbat på dagen och sen ridit nu ikväll. Imorgon ska jag rida och packa, vi åker tidigt på onsdagmorgon så allt måste vara klart. Ska även försöka klippa Gusti... Jag kommer att åka till Drammen med Wilma, hon som köpte Aqua av mig. Hon följer med och hjälper till. Så det blir första gången jag kör lastbilen och hästarna själv...Men det går nog bra. :)
 
Dino i gårdagens 120, så så fin. 

fina hästar

Gusti i sin 140 debut.
 
Dino i 110.
 

ett kval till, felfri 140

Hemma efter en lååång tävlingsdag. Det har gått väldigt bra idag med. :)

Tantbrun gick 140 och var felfri och placerad!! Wihooo. Med det är vi kvalade till 145.

Gusti gick 130 felfritt och gjorde en fin debut i 140, jag red dock dåligt där. Av någon anledning fick jag svårt att se distanser på framhoppningen som sen följde med inne på banan. Så han fick inte dom bästa förutsättningarna idag...vi fick två ner. Han gjorde det lätt och enkelt som jag väntat mig.
 
Standos gick 120 och hoppade riktigt fint, dock sprang han förbi vattnet. Han har inte tittat tidigare så vet inte om han bara inte såg det först och sen blev lite förvånad. Men han har aldrig hoppat så bra tidigare. :) Dino gick 120 oxå och gjorde det jättebra, felfritt och andra kvalet satt. Så kul! Han känns väldigt fin just nu.
 
Dino!
 

120-rundan

Dinos 120-debut. Inte den bästa rundan kanske men nöjd ändå att han hoppar runt så bra. Vi har haft det lite upp och ner i vår, han kan ibland hoppa lite väl högt och backa av för mycket. Viktigt att jag har honom riktigt framme för annars gör han så.
 
Nu ska jag sova, sjukt trött....Imorgon är det tävling med Gusti och Tantbrun. Standos och Dino följer oxå med, men klasserna ligger lite dumt, en hel lagklass mellan dom. Så får se lite... 

vinst igen!

Kom precis in från stallet, packat upp från tävlingen och mockat boxarna. Har varit i Värnamo idag och hoppat Chelsea, Dino och Standos. 
 
Dino och Standos gick 110 först, två bra rundor men en bom föll för båda. Sen debuterade båda 120 och det gjorde dom väldigt bra. Standos med ett nerslag och Dino var felfri. Han satte första kvalet till Falsterbo/Elmia/Breeders. Så roligt! 
 
Chelsea gick 120 och vann igen!!! Det blåste och snöade(!!) när vi red och det hatar hon så det blev lite stöktigt. Men men, hoppade super iallafall! 
 
På söndag åker jag dit igen, skönt med en ''vilodag'' hemma imorgon så har jag tid att rida hästarna här hemma.
Dino fick ställa upp på bild med priserna Chelsea tog. :)

1 maj

Redan maj, tiden går så fort!! Idag har alla hästar gått, hoppat Gusti och Tantbrun. Sen gick några på tur och några trimmades, alla fina! Gusti var lite stökig men har inte trimmat honom de senaste dagarna så kan bero på det. Ska trimma honom ordentligt nu innan tävlingen. Men han hoppade fint och enkelt, tog några större språng och han ger mig en enkel känsla! Tantbrun var med duktig, fin och inte lika stökig. Båda hoppade vattnet bra igen. :)
 
Har mycket hinder nu så jag kan bygga upp en hel bana med oxrar, räcken, kombination, linje, skyltar, vattenmatta, plank, grind samt vattengrav. Superbra!

RSS 2.0