tidningen ridsport

Dino och jag i ridsport, listan med ekipage som ska vara med i Göteborg SWB trophy publicerades igår. :)

drammen spring tour

Har anmält mig till Drammen, i Norge med Chelsea, Gusti och Tantbrun. Ska dit i maj! De har två banor och bra klasser att välja mellan. Så Chelsea kommer kunna gå lite lägre speedklasser och de andra två lite större. De har även klasser för unghästar. Har varit med där en gång tidigare som hästskötare så vet lite hur det ser ut och var allt ligger.
Ska bli jättekul att komma iväg ännu en gång....:) En bild från sist jag var där, kommer ihåg att det regnade konstant sista dagen, hoppas på bättre väder denna gång....
Stora banan!

hjärtis

Fick en fråga om hur det går med ''fölis''. Hjärtat mår bra och är inte någon fölis längre utan fyller 2 år i slutet av maj. :) Passade på att fota henne i hagen innan, smutsig och dan....så snart gräset har kommit igång ska hon iväg på bete, sen gå där så länge som möjligt. Förra året blev det ingen lång betesperiod för henne....får hoppas på bättre iår. I höst är planen att rida in henne. Dino var så okomplicerad när jag red in han, jag upplever att hon har mer attityd men finner sig i nya situationer. Så tror hon kommer vara ganska okomplicerad med. Spännande. 
 
I eftermiddag kommer veterinären och ska vaccinera Gusti, Tantbrun, Chelsea och Tess, så de får ta det lugnt i helgen. Passar bra då jag jobbar...:)

film på dino

Zzzzz....trött nu. Var iväg och hoppade Dino i ridhus, en sista hoppning innan Scandinavium. Han kändes fin, hoppade bana med en kombination, linjer och en båge. Idag var han ordentligt framme! Blev lite konstigt in på vattnet men jag glömde först vägen...hehe.
 
Hoppade Standos idag med, han var oxå fiiiin! Fick hoppa fram på en oxer med bom före och efter, sen avsluta på en kort bana. Förhoppningsvis ska han debutera 110 på nästa tävling så vi testade på höjden lite idag. De andra har oxå gått bra, Gusti mycket finare idag...:) Imorgon ska jag jobba, jobbar fram till måndag sen åker vi tisdag eftermiddag till Göteborg. 

rider och rider....

Igår fick ett par hästar trimmas/hoppas och några gick på tur. Jag trimmade över låga hinder på Gusti och Tantbrun. Vände upp tajt och svängde tajt efteråt bara för att träna på det och att Gusti ska få träna på det. Han är inte van när hindren kommer snabbt... Tantbrun var fin, Gusti kändes lite ''oriden'' (inte trimmat på några dagar) så ska trimma han idag igen. Radisto fick hoppa hinder med bom före och efter. Han behöver bli starkare/kvickare och det är en bra övning. Gjorde det endel med Standos när han kom och det gav resultat.
 
Ska snart gå ut nu, härligt väder idag igen. Dino ska iväg och hoppa bana i ridhus vid lunch, så ska rida två innan. Så härligt att se att gräset börjar komma och hästarna är mer ute i hagen än att stå och hänga i skyddet.....Snart är våren här!!!
 
Dino <3

tiden går fort

Ett år sen Gusti flyttade hem till oss! :)

tisdag

Återigen en lååång dag, klev upp vid 5 för att lasta Dino och åka på en vetcheck. Han har under de senaste veckorna känts lite ''tung'' i markarbetet och jag började tro att det kanske var något med honom. Men han var fräsch, så det var skönt att veta. I och med att jag trott att han kanske dragit på sig något har jag inte vågat träna han fullt ut. Vilket då resulterade i det som hände i söndags på tävlingen. Det är så viktigt att han är framme för skänkeln och är han inte det så blir han lätt lite för försiktig. Så nu ska jag köra på som vanligt, träna på grunderna och ha han riktigt framme så vi slipper landa i oxrarna nästa onsdag....hehe. Ibland börjar jag överanalysera hästarna och tro att dom har ont överallt. Det är en bra egenskap att jag lyssna på hästarna, men samtidigt får det inte gå för långt.....som nu då.
 
När vi var hemma red jag Dino och körde på som jag brukar. Skuttade ett par språng och det kändes bra. Red sen fyra hästar till, tre på tur och Chelsea fick trimmas lite. Hon känns fin nu, varit väldigt pigg en period men har lugnat sig lite nu. Hon gör sin första start för året i Aneby. Har valt att träna på hemma ett tag för att bygga upp henne ordentligt. Hon gick inte jättebra i 130-klasserna i höstas. Så ser fram emot att starta henne nu i vår. :)
 
Ska bygga om på banan imorgon, vet bara inte till vad än.... Hmmm!

lite ledig

Lugn dag idag, har bara ridit Chelsea och packat upp/putsat allt efter tävlingen. Denna vecka är det tävlingsfritt, så passar på att jobba i helgen. Hästarna får träna på hemma! 

trött efter en lång dag

Låååång dag på tävlingen idag. Var jättemycket starter så det tog sin tid. Hade med ett lite mer orutinerat gäng idag. Radisto som står hos mig för träning gjorde sin tävlingsdebut, felfri i första och ett ner i andra. Noah som inte tävlat på ett par månader gjorde två bra rundor. Standos var jättefin och gjorde två felfria rundor. Känns som han bara hoppar bara bättre och bättre. Väldigt roligt! Dino blev tyvärr överförsiktig i sista klassen och hoppade inte ut över oxrarna. 
 
Nu är jag så trött, imorgon tror jag att jag ska ta en ''ridfri'' dag, rider Chelsea men de andra kan vila. Både jag och hästarna behöver nog det. Puuuhhh... :)
 
 

ATG-Riders League

Två dagars tävlande i Borås, nu är man trött. Fick hjälp av Moa att rida de andra nu i eftermiddag/kväll, imorgon ska vi vidare till Gislaved istället för en liten lokal tävling. Jättefina tävlingar i Borås, de hade en VIP-läktare med massa gott tilltugg, kaffe, frallor. Fina rosetter, bra banor. Igår var det ganska så ''lätt'', idag var det mycket mer maxat. Mycket fel i båda mina klasser, blev som sagt placerad på 4-fel i omhoppningen på Gusti. Men nu lämnar vi inomhus och går till utomhus-säsongen. Både Gusti och Tantbrun är så storgalopperade så de passar mycket bättre ute, ser fram emot utomshussäsongen med dom!!
 
ATG-Riders League är ju nytt för i år då man kan spela på hoppsporten. Såg några som kommenterade på facebook typ ''nej inte mer spel på hästar''. Jag tycker det är jättebra för hoppsporten att man kan spela, vi behöver mer prispengar och det kan även intressera mer hästägare. Efter att ha ridit denna klass igår och idag kan jag säga att det inte går ut över hästarna. På förmiddagen var det en liten träff där de förklarade tanken bakom det hela och vi ryttare fick komma med nya idéer. Där togs bland annat upp hur vi kan förbättra upplägget för att inte låta det gå ut över hästarna. Exempelvis var man ju tvungen att starta finalen idag om man kvalat på en häst, annars skulle man få gult kort. Därför avstod jag på Gusti. Det är så pass nytt och man måste ju testa ett system, men de var väldigt öppna till att ändra systemet för att få det så bra som möjligt. Roligt! Hoppas det fortsätter i höst. :)
 
 

Placerad i 3/4 klasser🤩👍🏻

Påväg hem nu! Gusti hade ett ner i omhoppningen men en snabb tid, räckte till en 11 placering. Hade vi varit felfria så hade tiden räckt till en 4 plats. Jag vände upp ganska tajt på vattnet och då spände han till och rev. Men annars hoppade han fint!! Placerad i båda klasser denna helg!💫

Tantbrun gick 140 och det var en ganska tuff bana med två och tre kombination. Hon kändes inte riktigt så spänstig som hon brukar. Fick två nerslag som kom på oxrarna. Rundan var ganska bra ändå. Analyserar lite över varför hon inte riktigt vart så spänstig som i Herning, då var hon på topp i alla klasser. Denna helg har hon varit lite "mattare". Dagarna blev ganska långa både idag och igår....hmmm! Eller så var hon bara lite trött just denna helg. Om jag upplever henne så här mer under våren så kanske jag måste ändra något! 
(null)jättebra dag!!

Hästarna har hoppat super och varit felfria i sina klasser. Planen var att båda skulle kvala till sina finaler imorgon och det gjorde dom med marginal.
 
Gusti gick 125 och blev 14 av 81. Tog ''innanför-svängar'' men borde galopperat på mer för att få en bättre tid, tagit bort ett språng på linjerna. Men men, vi har precis börjar rida på lite i omhoppningarna. Han går 130-final imorgon.
 
Tantbrun gick 135 ATG Riders League, blev 9a av 61. Nöjd med det eftersom det var många duktiga ryttare och vi tränar på att bli snabbare. Blev en helt okej omhoppning, gled ut lite till sista annars nöjd! Imorgon går hon 140 winning round som rids i heat då man kan spela på oss ryttare. Vi rider i andra heatet och går ut nästsist tack vare en bra placering idag!
Tanken var att Gusti skulle starta kvalet idag med men om han skulle gå till final (och inte Tantbrun) så var jag tvungen att starta honom pga spelet. Kanske inte bästa att debutera 140 i en sån klass, så det fick räcka med en klass. 
 
Resten av klasserna här är elit-status på vilket gör att jag inte kan vara med i dom. Krävs två felfria 145 för det.

tävling imorgon

Gusti redo inför imorgon, Tantbrun gör honom sällskap i Borås. Rider 125 och 135, så dags att sova nu...ZzzZZzz

onsdag

Igår blev det en hel dag ute i stallet, ett par hästar fick nya skor och alla sju hästar reds. Jag trimmade/hoppade fem stycken. Resterande två gick på tur, pappa följde med på en! Tantbrun tränade jag omhoppning på, bara låga hinder. Att hoppa dom snett, vända direkt efter och vända tajt upp. 
 
Ridning av ett gäng hästar idag på morgonen, ska snart iväg till jobbet... Imorgon blir det ridning och fix inför helgens tävlingar! Kul!

Tisdag

Rider och lyssnar P3 dokumentär-podden!😁
(null)


bra start på veckan!!!

Jaa mycket bra start på veckan, hade uppkörning för C-kort idag och fick godkänt! Så skönt att kunna släppa det, vart nervös i typ en vecka...hehehe. Så nu kan jag köra hästlastbilen själv. Dags att ta tag i BE nu!
 
Denna vecka är det tävling i Borås med Gusti och Tantbrun, Chelsea står över den och börjar direkt på utomhussäsongen som blir tävlingen efter. Har aldrig tävlat under Borås GP så det ska bli kul. Kommer hoppa där fredag och ev. lördag och hästarna går till final. På söndag startar jag i Gislaved med tre hästar. Så en fullspäckad helg med tävlingar.
 
I helgen blir det sista tävlingarna inomhus förutom för Dino som går i Scandinavium oxå. Sen börjar utomhussäsongen v. 15 i Aneby. Har valt att inte tävla något mer inomhus utan mer fokusera på att bygga upp fysiken ett par veckor. Har gott om tid på mig då första större tävlingen för de äldre hästarna inte är förrän v.17 eller v.18. Så ska köra hästarna till en galoppbana och intervallträna ett par gånger fram tills dess. :)
 
Gusti innan start i Herning.
 
En linje i sista klassen 140, oxer, fyra språng till kraftoxer.

Felfria💫

Har varit i Mariestad och tävlat idag, aldrig varit där innan men det var en trevlig tävlingsplats! Standos och Dino var med och båda skötte sig super! 100% felfritt leverar dom igen!! Standos andra tävling, gick 90cm och debuterade 1meter. Dino gick bara 1meter. Ska jobba nu vid 15 så hann inte starta mer. Dom var schyssta och lät mig starta bland avd. A hästarna annars hade jag blivit väldigt sen. 😃 

Tävling för dom nästa helg igen så då går Dino 110 oxå och det blir även sista tävlingen innan Scandinavium. Där går han 110 så känns bra att ha gjort en 110-klass innan dess.
(null)

(null)
Duktiga!! 

Nu är vi snart hemma och då ska jag åka direkt till jobbet. Tack för hjälpen idag Moa!😃

friyay

Fredag, jag är klar ute i stallet och nu sitter jag och pluggar... Hästarna har gått okej idag, ridit ett par pass ute och några på banan. Hoppat både Dino och Standos inför tävlingen på söndag, båda hoppade fint. Har dock inte klippt Dino än så får ta det imorgon. Några bilder från dagen/gårdagen...
Gusti har börjat få fin sommarpäls, är det ett vårtecken?
Igår tömkörde jag Chelsea, gick sådär, både hon och jag har typ aldrig gjort det. Men ska nog börja göra det lite då och då. Måste dock köpa ny utrustning till det! 
Spegeln flyttad! Blev så bra. Nu ska bara en till upp på andra långsidan. Sen finns det inga ursäkter för om hästarna inte är raka, hehehe!

trött efter helgen

Seg början på veckan, trött efter helgen, massa att packa upp när man kom hem, hästarna som varit hemma måste ridas eftersom dom har vilat, pluggat på säkerhetskontrollen inför C-kortet samt övningskört hemma och på körskolan. ZZzzzz.... i helgen ska jag jobba samt tävla Dino och Standos. Nu ska jag sova så jag vaknar pigg imorgon, ett gäng hästar ska ridas, jag ska plugga och sen övningsköra på körskolan....Vill bara ha körkortet klart nu...!
 
I väntan på omhoppning i lördags. :)

finisar ♥


omhoppningar

Sista dagen i Herning red jag som sagt en A:1a, grund först och är du felfri går du till en omhoppning som går efter alla har hoppat. Jag har inte ridit alls många sånna hoppningar och det märks. När jag startade hade jag inte henne igång och allt blev bara bromsigt genom svängarna. Men en klass mer i bagaget och nästa gång så kommer det gå bättre. Det är inte som att rida en A:0a eller A:0/A:0....Först rider man en ganska lång grund, sen vänta en viss tid (beroende på hur många starter det är efter en) och sen hoppa fram ett par språng igen. In på banan och hoppa ett par hinder fast så snabbt som möjligt. För att träna mer på detta kan jag ha lite baktanke med val av klasser om det finns sånna bedömningar...
 
Men sen måste jag såklart oxå bli snabbare. Det är något jag tränar på hela tiden men efter sista omhoppningen fick jag återigen en påminnelse om att jag måste bli bättre på detta.
 
Såg denna video när den lades ut, men var tvungen att se den igen för att få tips och inspiration till att träna på att bli snabbare. Finns flera delar ute men i just denna pratar han om omhoppningar. Superbra.  

tävla internationellt - bra rutin och erfarenhet

Tillbaks till vardagen nu efter några dagar fyllda med bara hästar och bra ridning. Att vara på en så bra tävling med många av de bästa ryttarna i världen är så lärorikt. Se bra ridning, rida internationella banor, tävla mot duktiga ryttare! Man lär sig mer än vad man tror.
 
Skillnaden mellan nationella banor och internationella är främst maxtiden som är mycket kortare satt. Nu hade inte jag några tidsfel men det var något man fick tänka. Sen byggdes det mycket bågar/S-bågar, det har jag egentligen ganska svårt för men av någon anledning så hade jag inte det nu. Banorna var väldigt rytmiska. Det fanns lite mer valmöjligheter på distanserna, en bana jag red startade med 6 språng lite fram och sen direkt efter kom en distans med 7 lite tillbaka. Men annars ganska mycket normala distanser. Banorna passade mina hästar bra då dom är storgalopperade och har inga problem med att räcka fram, men inte heller att sätta tillbaka.
 
I och med att jag aldrig startat 2* internationellt (och inte heller på 140-nivå) visste jag inte vad som väntade och jag var lite nervös. Sen hade jag prestationsångest på främst Tantbrun och därför red jag väldigt dåligt på henne de två första starterna men sen kom jag över det till sista starten. Vill ju såklart prestera bra när jag väl är iväg på en större tävling för att bevisa lite att jag kan, men sen får man oxå se det som att man åker dit för att lära sig. Nästa internationella tävling jag startar vet jag lite mer vad som väntar.
 
Så glad över mina fina hästar som verkligen hoppat riktigt bra. Vinterpausen och vinterträningen har gett bra resultat. Båda två känns mycket starkare och gör 135-140 klasser på ett enkelt sätt. En 145 debut för Tantbrun i år och en 140-debut för Gusti känns inte som ett allt för stort mål.
Hemma hos Dino igen, han fick gå på en tur i mörkret nu ikväll. Klippmaskinen får åka fram innan söndag då det är tävling! :)

felfri 140!!!!!

Väntat hela dagen på att få hoppa Medium tour final 140. Den gick som en A1a, grund först och är man felfri så går man vidare till omhoppning. Banan innehöll 11 hinder med trekombination. Vi satte äntligen nollan i 140!!! Ni som följt mig ett tag vet att vi gjort bra rundor men haft ett nedslag här och var, men äntligen var vi felfria. Satte första kvalet till svår hoppning 145!! Som jag skrev tidigare känns Tantbrun verkligen starkare i sprången nu än i höstas, nu känns hon mycket lättare i sin hoppning. Kul att vinterpaus samt vinterträning gjort resultat. Detta var även sista tävlings-dagen, i Vilhelmsborg kändes hon något trött i sprången sista dagen, men inte idag. I omhoppningen tog jag en innanför-sväng till 2an som vi rev och hela omhoppningen blev lite bromsig i svängarna....med det slutade vi första utanför placering men det gör inget. Bara hem och träna vidare!
 
Vilken vecka jag haft här i Herning, det trodde jag aldrig! Hästarna har hoppat över förväntan. Nu är vi påväg hemåt....kommer vara hemma någongång inatt/morgon. Men vi hade bestämt oss för att åka sen innan, omhoppningen drog ut på tiden. 
 
Filmen från 140, blev liteee flängigt mot slutet men ville såå gärna vara felfri!!

bilder

Har inte varit jättebra på att ta bilder här, men men... Efter min klass idag hann vi se lite av 150 som gick på största arenan här. Roffe blev tvåa, kul! 
 
Framhoppningen.
 
Vädret här är det sämre med, regnat eller blåst konstant. Glad att vi står i riktiga stallar, annars hade nog hästarna badat i boxarna.
 
Imorgon återstår då som sagt en klass 140 final. Den går inte förrän sju på kvällen så blir en seg dag att bara gå och vänta på klassen....men ska nog trimma lite på förmiddagen och packa så vi snabbt kan åka efteråt!

Placerad igen!🤩

Gusti felfri idag igen i 130 klassen och slutade 12a av 75!!! Han var lite spänd och då blir han svårare att svänga och reglera. Fick bli några extra förhållningar i omhoppningen men vi fick ändå en bra tid! Planen var att rida lite snabbare. Nu har han hoppat klart! Tantbrun går 140 imorgon😃
(null)


film på gusti

Laddat upp Gustis runda från idag, så fin och duktig han var. Stor vattenmatta i bakkant på sista hindret, inte hans favorit men han är så med mig nu och litar på mig. Imorgon går han 130.
 
Jag har kvalat till Medium tour final 140 på lördagkväll. Kommer nog stanna kvar och rida den, sen köra hem direkt efter. Rider Tantbrun i den. Inte alls nöjd med min ridning på henne idag....så får ta revanch då. :)
 

Gusti felfri och pris i 135🤩

Äntligen satt nollan här!!! Stolt över Gusti som gör det så bra, noll rutin på såna här tävlingsplatser och har bara gått två stycken 135 innan. Även fast jag inte red för placering så räckte tiden ändå, han är snabb naturligt!! Kändes väldigt bra och han gav mig en lätt känsla.🤩
(null)


Ett ner igen

Ridit en 140 klass på tantbrun idag, resulterade i 0+4 fel även idag!! Inte vår bästa runda då jag blev lite för noggrann i början av banan, men Tantbrun har nog aldrig hoppat så lätt som hon gör nu. Känns fantastisk!!!🤩 senare är det dags för Gusti!
(null)bra start på veckan

Ja hästarna har varit fina idag, men jag rev både första och sista hindret... Grrr....
 
Gusti gick 125-klassen och vi rev första hindret, han var nog inte riktigt igång bara. Annars var rundan bra och han var avspänd vilket är det viktigaste. Han har ingen rutin från lite mer spektakulära arenor så jag var förberedd på att han kunde bli spänd. Fick en bra känsla och är nöjd ändå.
 
Tantbrun gick 135-klassen nu ikväll, jag startade strax innan 22.. Hon var fantastisk verkligen, meeeeen jag klantar till det till sista hindret i omhoppningen där jag tvekar till på min distans och lägger in ett extra lite för kort språng. Vi rev såklart. Retligt...Men släpper det nu och tar nya tag tills imorgon. Hon går 140 och Gusti 135. :)
 
 
Finns några korta klipp på min instastory iisabellaf....Kommer lägga upp rundorna här senare i veckan. Till dig som frågade om det sänds live, jag vet faktiskt inte om det sänds någonstans tyvärr.

resan - bilder

Idag har jag varit flitig med kameran igen, hehe.. Vi började tidigt inatt, gick upp halv fyra för att vara ute i stallet och röra på hästarna en halvtimme innan vi skulle åka. Då vi skulle med båten 9 i Göteborg och behövde ha lite marginal så åkte vi strax efter 5.
 
Strax efter 4 inatt på ridbanan i snöblåsten haha..
 
På båten, första gången vi tar båten med hästarna... Men det gick bra.
 
Frukostbuffé, okej hade redan ätit klart...
 
Framme, hästarna kollas och tempas innan vi fick gå in i stallarna. Dessutom fick vi lämna papper på att vi tempat dom 3 dagar innan avfärd samt samma dag. De kommer nog även tempas en gång till under veckan om jag fattat det rätt.
 
Kollat runt och det är så stort här. Hur många ridhallar som helst....Här är den största tror jag, den hoppar Tantbrun på imorgon.
 
Imorgon är det vetcheck mellan 8-11.
 
Har ridit hästarna nu ikväll på en uppvärmningsbana. Båda kändes bra, men Gusti var lite spänd i början. Ska rida han inne på arenan imorgon då dom har den öppen innan de bygger banan. Jättebra tycker jag, det behöver han!! Han hoppar 125 efter lunch och Tantbrun går 135 på kvällen. Spännande!

dagen i bilder

Lång dag och mycket fixande... Egentligen borde jag sova nu, ska upp inatt för vi ska åka härifrån ca 5 men ändå sitter jag här...måste nog sova nu! Det mesta är packat, hästarna är badade och fina. Hoppas dom är lika laddade som jag!
 
Tog en del bilder idag....började med att rida på morgonen. Här ska spegeln upp när vi kommer hem!!
 
Skåpet packat och klart, packlista nedan för det jag har i skåpet....:)
Tävlingsträns
Sadel
Förbyglar
Magplatta
Sadeljord
Schabrak
Paddar
Skydd
Luvor
Extra bett
Ledträns
Ländtäcke
Krokar
Pass
Grejer till knoppning, borstar, nummerlappar, putsgrejer
Hjälm, stövlar, chaps, sporrar, spö
 
Tantbrun klippt och dags för att badas.
 
Solarium efter badet!
 
Lastbilen redo.
 
Godnatt!!! 

fullt upp

Jobbat ikväll igen och på förmiddagen red jag tillsammans med Moa ett gäng hästar. Alla hästar kommer vila under nästa vecka när jag är borta...men det kan vara skönt med en kort paus för dom. 
 
Imorgon är det fullt upp med ridning, packning och massa fix. Hästarna ska badas och Tantbrun ska klippas. Allt måste vara helt klart då vi åker supertidigt på tisdag morgon. Jag tänkte även röra på hästarna innan avfärd då de kommer stå stilla under många timmar. Det är skärpta regler inför Herning, antagligen efter incidenten i Norge. Vi måste tempa hästarna tre dagar innan avfärd samt samma dag som vi åker. Detta måste uppvisas innan avlastning så kan tänka mig att det kommer ta en del tid på plats. När vi kommer fram ska jag även rida hästarna på arenan. :) Ska bli spännande att göra denna tävling, men lite nervös då det blir debuten för mig och hästarna på en 2* internationell tävling.
 

Zzzzzz lördag

Idag är man inte pigg, hade kul igår iallafall. Vi firade en kompis som fyllde 25år och vi alla har hängt ihop sen vi var jättesmå. Kul ändå! Hade planerat vila för hästarna idag förutom Dino som fick gå ett pass på banan. Nu väntar jag på veterinären som ska komma sen jobbar jag kvällen.
(null)


Fredag

Haft en ganska lugn dag i stallet, har ridit ut ett gäng och longerat en. Skönt att bara rida ut lite kravlöst ibland. 
Nu ska jag till en kompis och senare ikväll ska vi ut och äta sen vidare någonstans. Så det blir nog trevligt!🤗
(null)


RSS 2.0