Lååång dag

Ja vi åkte hemifrån klockan 6 och kom hem nu vid 23...Zzzzzz! Åkte upp med första gänget som skulle hoppa på morgonen/dagen sen kom pappa upp och bytte hästar till de som skulle gå på kvällen.

Unghästarna var fina, genrep inför Falsterbo. Dino gick bara 120 och var fin, rev sista. Standos var felfri i 110 och rev oxå sista i 120. 

Gusti har känts som vanligt i veckan och blodprovet visade inga konstigheter så han fick åka med. Lite spänd för dagen, rev ett i 130, helt mitt fel, red dåligt den rundan. I 135 rev vi två men rundan var bättre. Han tappade ena framskon  efter nr 3...

Tantbrun gick bara 135 och var inte alls fokuserad i början. Skulle haft henne mycket mer igång. Fick omtramp på 1an så rev det sen ett konstigt stopp på 3an. Hon bjöd inte alls på hindret utan kollade på något annat... sen kom vi igång efter det och var felfria resten.
 
Inga toppresultat idag men är nöjd ändå, går upp och ner så det är bara att ta nya tag till Falsterbo! För de äldre hästarna blir det lite lugnare nu sen åker vi på "träningsläger" och så blir nästa tävling v.30 tror jag!
(null)


Tävling på mantorpstravet hela dagen!😃

(null)🤩

Superfina hästar på träningen igår.🤩 Sista träningen för dom igår (5åringarna) innan Falsterbo, nu återstår en tävling och sen träning på gräs!
(null)

(null)


chelseas runda igår

 

måla stallet invändigt

Lugn dag med hästarna idag, så passade på att börja måla stallet. På torsdag åker Radisto och då har jag bara 5 hästar i träning, det känns bra efter en period med mycket hästar.
 
På fredag åker vi till Mantorp och hoppar en sista tävling med unghästarna (innan Falsterbo), sen åker nog Chelsea och Tantbrun med oxå. Får se, inte bestämt än. Imorgon är det träning med unghästarna.
 
Blev jättestor skillnad på stallet, känns mer rymligt. Ska måla runt boxarna och på boxarna senare i veckan. Tror jag ska sätta upp lite bilder på hästarna på väggarna och snyggare krokar, tips???? Vet inte om jag ska sätta upp plaketterna dock!

Felfritt

Chelsea felfri i dagens 130 avd. B.😍 Känns bra efter en tråkig helg. 
(null)


Härligt

Två nöjda 5åringar laddar inför Falsterbo i gräshagen!🤩 (syns knappt).
(null)


Åkte hem!

Igår strök jag mig och åkte hem lite oplanerat. Tantbrun var helt knäpp på framhoppningen och det följde tyvärr med in på banan... så hon hoppade dåligt och spänt. Därför kändes det ingen idé att stanna kvar för att starta Chelsea i 125 dagen efter. På Chelsea satsade jag lite väl mkt på i början så två bommar föll tidigt, sen stod en funktionär ivägen i kombinationen så blev inte bra in där. Skulle gjort halt och lagt en volt men svårt att ta ett sånt beslut inne på banan. Tråkiga 16fel blev det därför.

Kommer istället åka till Aneby imorgon och starta Chelsea i en 130 och rida en skolrunda.😊 Kändes bra att jag åkte hem igår så man kunde fira midsommar här hemma vilket blev trevligt! Får tagga om till Aneby imorgon.💪🏻
(null)


Dag 1

Hoppat första dagen här på Åby. Både Chelsea och Tantbrun hade två nerslag. Chelseas runda okej, tantbrun var bara knäpp på framhoppningen som tyvärr följde med in på banan. Brukar släppa annars. Gusti har inte alls varit sig själv varken igår eller idag så har strykit han och pappa har hämtat hem honom.

Imorgon rider jag 130 och 140!😃

Mot Göteborg 😃

(null)


Mittbena och vattenträning

(null)


Shopping på mässan

På mässan i Stockholm var det riktigt varmt så blev inte många varv där, men hittade två par ridleggins från kingsland för halva priset. Skönt att ha nu på sommaren.
(null)

Hästarna förbereds för Fjärås där Gusti, Tantbrun och Chelsea ska gå. Blir 130-140 klasser, 7-star så säkert lite tuffare banor då många duktiga ska dit. Blir kul.😃

GCT STOCKHOLM

Peder 1a och Malin 2a. Så häftigt att vara på plats igår.🇸🇪🇸🇪🇸🇪
(null)


Göteborg igår, Stockholm idag

Igår var vi på Åby Travbana i Göteborg och hoppade med Dino och Chelsea. Dino gick 110 och 120, felfri i första och två ner i andra. Jag red inte alls bra i andra, blev för passiv och aktiverade inte honom. Vi behöver tävla en gång till innan Falsterbo!!

Chelsea var superfin men rev tvåan.. På onsdag åker vi dit igen fast med Chelsea, Gusti och Tantbrun. Då stallar vi upp och rider hela helgen. Kul🤩😃

Påväg till Stockholm och GCT nu, ska kolla över dagen. Riktigt kul!
(null)
Har massa bilder då jag åkte med kusse och hon fotade en massa!😅

Tävling imorgon!

(null)


❤️❤️

Vilodag för hästarna idag!
(null)


debut i svår-hoppning

Hemma från sista tävlingsdagen i Falbygdens. Inte bästa resultaten idag men är ändå nöjd!
 
Gusti gick först 140, lång WR-bana, 12 hinder, 15 språng. Han hoppar bara bättre och bättre, helt fantastisk hoppning. Men in i 3-kombinationen kommer jag lite slavrigt, både korsgalopp och lite nära så vi får ner alla tre bommar där. Annars felfritt och super över resten. Det var inte lätt bana, maxat och tuffa distanser.

Tantbrun gick samma bana fast 145 bed. A. Vi fick tre ner oxå, men kan inte vara annat än nöjd. Ingen av oss har gjort detta förut och 145 är ändå svår-hoppning. Tuff bana att debutera på. 
 
Då var debuten gjord i 145 och det kändes inte alls högt. Nu är nästa mål att debutera 150.... Jag är så glad över mina två hästar som har scoop i dessa klasser och jag tror Gusti kommer gå snäppet längre. Han ger en sån otrolig lätt känsla. Delar hans runda från idag trots krash, pang, bom i kombinationen. xD
 

Dag 2 i falköping

Påväg hem från Falköping nu, hästarna har hoppa superfint i 135.🤩 Tantbrun var först ut, felfri och slutade 8a. Fick ett språng för mycket mellan 1an och 2an så tappade säkert lite tid där. Försökte gasa på lite men men, hon gjorde det lätt och känns väldigt redo för 145 imorgon!

Gusti hoppade superfint men tyckte muren var lite läskig och stannade på den. Alltid en balansgång med hur mycket ben jag kan ha på honom. Han hoppar bäst när jag inte pushar på han, men mot den borde jag (såhär i efterhand) varit mer bestämd. Jaja, han hoppade den sen och felfri på allt annat. Aldrig hoppat så här bra tror jag!🤩 Rider nog 140 på honom imorgon.
(null)


Fredag😎💦

Uppgraderat vattengraven. Gusti och Tantbrun fick skutta över den idag, dom tyckte den var lite läskig! Jag vet att de kommer vara vatten på Åby om två veckor, dock kanske bara är valfritt men vill vara förberedd!😃 Båda känns superfina inför imorgon då vi åker till Falbygdens och hoppar 135.🐴🐴
(null)


Tävlingsdebut

Jobbade sent igår till 22 och sen upp vid 6 imorse för att åka till Falköping med 4åriga Pelle. Han tävlingsdebuterade idag i 80,90 och var jätteduktig. I 80cm tappade han sin ryttare efter hinder nr 6🤣 Men i 90cm hoppade han runt fint med ett ner på sista. Nu har han åkt vidare på bete och kommer igen efter Falsterbo då vi ska fortsätta träningen! 
Jätteroligt att jag fått denna möjlighet att rida en så fin och välstammad häst, tacksam!😃 Nu ska jag ut och rida ett par hästar till!
(null)
härlig dag!

Varit ute och ridit hela dagen, sen ikväll grillade vi för första gången iår. Kan det inte vara sommar året runt???? 
 
Hästarna har gått lite blandat idag. Gusti och Tantbrun fick hoppa övningen med fyra oxrar idag igen. Tantbrun kändes fin, fick henne väldigt kvick i galoppen innan och hon hoppade väldigt bra igenom. Gusti gjorde den bra men var lite springig igenom. Fick en film på honom! Har 6,5m imellan.
 
Sen har jag trimmat Pelle och Standos, Chelsea gick på tur med Dino och Radisto trimmades. Imorgon kommer hovslagaren och skor ett gäng hästar. Chelsea ska få hoppa oxer-serien innan jag bygger om. Hon fick mask för ett par veckor sedan vilket gjorde att hon föll ur i kroppen och blev ful i pälsen. Så hon har fått en kur antibiotika för magen och kan inte starta i helgen pga karenstid. Så får träna på hemma istället fram till v. 25 då vi åker till Åby. :)
 

tips på rid-tshirts

Förra sommaren fick jag tips av någon av er på rid-tshirts då jag var ute efter ett par. De var då från Bonprix och jag beställde ett par. Nu behöver jag köpa fler, har ni tips på några bra ridtröjor/t-shirts/linnen man kan ha i sommar att rida i? Behöver inte vara från en ridsportsbutik och helst inte för dyra. Ska bara ha dom hemma att rida i.
 
Här är en av dom jag beställde från Bonprix förra året.

BE-kort :)

Blev några dagars blogguppehåll. Inte hänt så mycket i helgen då jag jobbade båda dagarna och sen red ett par hästar per dag. Imorse hade jag min uppkörning för BE vilket jag klarade så nu har jag äntligen avklarat båda korten (C och BE). Usch det är inte kul med uppkörningar....man oroar sig i onödan före och tänker bara på vad som kan gå fel... Men nu kan jag släppa de!
 
Har varit iväg och tränat i eftermiddag med 4åriga Pelle vilket gick bra, sen fick jag även trimhjälp på Dino. Förra året upplevde jag han rätt lätt på backen, han gick på tjockt tränsbett.. Efter vilan när han växt och lagt på sig muskler blev han lite starkare att rida. Men hästarna ändrar väl sig, han känns fin och hoppar bra så det är väl bara att köra vidare. Så fin ut idag iallafall. :)
 
Nu är jag så trött efter denna dag så dags att sova....:)

RSS 2.0