Linköping horse show🤩

(null)


hemma :)

Måndag och jag åkte direkt hem igår efter tävlingen. 2 veckor i Värnamo har gett mig ny inspiration, motivation och nya idéer om hästarna. 
 
Tävlingen igår, Gusti gick 130 och var felfri och blev 3a. Jätteroligt, han kändes fin. Har bytt från en vanlig martingal till en platta och det verkar funka väldigt bra. Ska fortsätta testa de nu i Linköping. Tantbrun gick 140 och fick två ner, det var en lång WR-bana. Tycker rundan var bra trots nedslagen. Måste lägga tid nu i markarbetet på henne att få henne kvickare i sin galopp, på så sätt få henne att bli kvickare i hoppet. Det är när vi kommer lite i väntaläge som nedslagen brukar komma. Blir svårare ju högre det blir.
 
Håller på att packa upp allt, tvätta och packa om inför Linköping. Pelle ska ridas, Chelsea ska visas och Gusti och Tantbrun ska klippas. 
 
Buffé till Gusti. :)
 

4-fels dag!!

Det kan man säga att det blev. Chelsea hade ett ner i 120 och 125. Fick ett omtramp i 120 då jag tog en tajt innanför-sväng. I 125 blev hon lite flack på en linje. Men fin och pigggg!

Gusti var felfri och 6a i 125. Ett ner i 135 och första utanför placering. Hoppade superfint! Tantbrun även hon ett ner i 135 men de räcke till att komma 6a då det inte var så många nollor. Hoppade oxå super!!

Imorgon rider jag 140, kanske på båda annars går Gusti 130. Det var bara 12 starter i 140 så det blir så tajt.... 
(null)


Varmt!!😎

Två riktigt varma dagar här, tufft att rida då men hästarna har ändå känts pigga och fina! Imorgon är det som sagt tävling, pappa kommer ner med Chelsea så hon kan gå två klasser oxå. Rider 120-135.😊
(null)


Tisdag, onsdag

Två dagar med fullt upp. Har hoppat både Gusti och Tantbrun inför helgen, båda kändes väldigt fina!! Inte tävlat på 4 veckor med dom och det känns som en lång tid när man är van vid att tävla varje helg!
Idag var vi iväg med Pelle och en 4åring till för att miljöträna lite, Pelle skötte sig jättebra. Väldigt cool!😊 Skönt!


måndag

Ännu en dag över här, tycker dagarna går så snabbt när man jobbar i stall. Hästarna jag har ridit har känts fina, fick trimhjälp på Gusti, tycker det är bra att se hästarna från marken med en annan ryttare på ryggen. :) Dels så kan man få mer hjälp, för det är inte alltid det ser ut som det känns. Sen lär man sig mycket av att bara kolla. Imorgon samt på onsdag ska jag hoppa igenom Gusti och Tantbrun som tävlar i helgen.
 
Satt och kollade lite tävlingar inför hösten, ska som sagt bli så kul att de är lite mer tävlingar igen. Ska rida ett par roliga, Youngster, Breeders, Elmia och kanske en internationell. Ser fram emot de!! :)
Gusti i Drammen!

Söndag

Varit hemma en natt i helgen, visat Chelsea bland annat. Nu är jag tillbaka för en vecka till med träning!😃 Roligt!! I helgen är det tävling i Gislaved, ser fram emot att tävlingarna drar igång lite mer nu igen! 👍🏻
(null)


Sista

Tantbrun sist ut idag, Gusti hoppades imorse o kändes fin🤩!! Mycket bra hjälp som jag kan ta med mig hem sen och jobba vidare på!
(null)


torsdag

Hemma är det inte mer än två hästar kvar, Tess är på seminstationen för pappa fick en idé om att seminera henne så här i slutet på sommaren... Blir nog bara ett försök, då det är så sent.
 
Jag har tränat med Gusti imorse då vi hoppade lite, han hoppade fint men lite seg nästan. Men så är det ju varmt. Tantbrun tränades nu i eftermiddags och hon var däremot pigg och hoppade fint! Tog bara ett par språng. Pelle har ridits en stund på banan och sen har jag ridit två andra hästar. Nyttigt att sitta på nya hästar. Jag är hos min tränare, tränar med mina egna hästar och rider lite andra. Är med i allt stalljobb osv... för dig som undrade hur det såg ut. :) 
 
Dino över första hindret i kval 2. :)

Onsdag

Iväg denna och nästa vecka i Värnamo med tre hästar (som sagt). Tycker det är bra att komma iväg för att få ny motivation/inspiration samt nya idéer. Jag rider mycket själv hemma vilket gör att man kan köra "fast" lite.
Ingen tävling i helgen men nästa helg åker vi till Gislaved och hoppar.😊
(null)


Laghoppning😃👌🏻

(null)


bara tar det lugnt

Håller knappt koll på dagarna, äntligen kan man bara vara lite och göra det man känner för. Men snabbt att man tröttnar och blir rastlös. Nästa vecka kommer 4åriga Pelle tillbaka efter betet. Nästa vecka åker han tillsammas med Gusti och Tantbrun med mig ner till Värnamo där jag ska träna 2 veckor, sen åker vi till Linköping den tredje veckan och tävlar. Precis som förra året. Ska bli skönt att komma iväg lite och få ny inspiration/motivation, det behöver jag.
 
När jag kommer hem väntas mycket tävlingar igen, Champion of the youngster bland annat. :) Jag kommer ha en plats ledig i mitt stall från och med mitten på augusti om någon vill lämna sin häst här på träning/utbildning/försäljning.

Ute på tur

Rena semestern med endast 3 hästar i träning😎
(null)


rundor från kval 1

Tänkte lägga ut rundorna från kval 1, hur fint hoppar dom inte? Dom är bara 5år, Standos gjorde sin fösta tävling i februari i år. Att gå in och hoppa så fint och avspänt på denna arena, det är därför jag inte kan känna mig besviken. :)
 

Ingen final

Även fast jag är besviken så har jag ändå svårt att vara de. För båda hästarna har varit helt fantastiska!!! Dock ville det sig inte idag... 

Lite luddiga bett-regler ställde till det för Standos. Kollade med ena överdomaren om bettet var okej vilket det var, men den andra överdomaren kom till mig precis innan start och sa att jag inte fick rida på de... Han är ganska känslig i munnen och det enda bettet jag hade i stallet var ett smalt som tyvärr blev för skarpt... Inne på banan hoppade han superfint men kommunikationen mellan oss på detta bett blev inte bra. Rev ettan och sprang förbi ett. Tråkigt!!!

Dino var fantastisk men hoppade så väl att jag åkte av efter en oxer, kom lite tajt på och han tryckte till. 

Men hästarna och jag har blivit väl uppmärksammade där nere vilket känns väldigt kul. Ett tecken på att jag gör ett fint jobb med hästarna.😃 Nu bete och semester för dom sen satsar vi på breeders och Elmia!!
(null)

(null)


Vilken start!!!!

Båda hästarna felfria i dagens 120 kval 1, kändes fina och hoppade super. Dock ganska "lätt" och inbjudande idag så imorgon blir det nog mycket tuffare samt högre.😅🐴
(null)

(null)


Dagen före start

Trimmat båda hästar på framridningen och dom var coola. De har även fått spana lite på banan🤩 Standos är först ut imorgon som nr. 10 och Dino går som 81.😃
(null)

(null)


Falsterbo 😃😃

På plats i Falsterbo, gick smidigt att köra ner. Hästarna har fått vara ute och se sig omkring och verkar lugna. Imorgon har jag tid att trimma dom på framridningen.😃
(null)

(null)


Imorgon åker vi!!!

Packning i ordning, hästarna ridna en sista gång hemma. Ska bara packa ihop mina egna grejer imorgonbitti sen åker vi neråt!🤩 Känner mig väldigt taggad nu, ska bli så kul!
(null)


tips på ett sommarprat

Var iväg i Värnamo på förmiddagen och hoppade hästarna på gräs. Båda kändes fina och hoppade bra, detta blev sista hoppningen innan Falsterbo. När vi kom hem klippte jag Dino så nu är det oxå klart. Jobbar både imorgon och på fredag så nu återstår bara packningen. :)
 
Jag lyssnar mycket på poddar, dels när jag ska sova men även när jag rider på dagarna. Kom över ett jättebra avsnitt, ett sommarprat av Anders Hansen. Inget som har med hästar att göra men tänkte dela detta här ändå. Blev så inspirerad efter att ha lyssnat och var ute och sprang idag. Ridning är träning men inte så att man får upp pulsen. Att träna handlar nästan överallt om att göra det för att bli smal eller vältränad...men vi missar den positiva effekten den ger oss på ''insidan''. Att må bra och ha tankarna i styr är mycket viktigt för att kunna prestera så bra som möjligt. Att må bra och leva ett bra liv är väl egentligen det viktigaste här i livet. 
 
 
Har ni lyssnat på detta? Blev ni lika inspirerad som jag eller inte påverkad alls?

Måndag

(null)
Måndag igen och en vecka med fullt upp. På lördag åker vi till Falsterbo, vill komma ner en dag innan för att ge hästarna bästa möjlighet att vänja sig vid miljön. Unghästarna trimmade idag och kändes fina, på onsdag hoppar vi på gräs. Standos blev klippt idag, Dino klipps senare i veckan och båda fick nya skor idag. 

Mina andra går lite på halvfart, hålls igång men lite lugnare.😃 Ser så mycket fram emot Falsterbo och försöker komma i ett bra "mood". Haft lite prestationsångest men nu har jag förberett båda på bästa sett och kan inte göra mer än så. Ska försöka att inte bli besviken om det inte går som planerat och att ta sig till finalen är oerhört svårt.. vi ska göra vårt bästa!

RSS 2.0