tillbakablick nr 7

Från en tävling i Falköping i juni när det släppte mellan mig och Gusti. Han är en spänd och tittig häst och när jag fick hem honom hade han knappt tävlat på ett år. Så de första starterna vi gjorde ihop var han spänd, tittig och tog då chansen att springa förbi. Då jag red han väldigt mesigt och hade honom inte alls ''på hjälperna'' kunde han göra det.
 
Så tävlingen innan denna sprang han förbi två hinder i en 115 avd. B och jag kände att han var för ''svår'' för mig. Min tränare tyckte ändå jag skulle starta ett par tävlingar till...och tur var väl det. Efter den tävlingen åkte jag hem och tränade på grundridningen, han skulle vara på mina hjälper och lyssna på mig. På nästa tävling (filmen nedan) sprang han inte förbi ett enda hinder och har inte gjort sen dess. Han är fortfarande spänd på filmen nedan, dagen innan hade vi ett och tre ner i 110-120. Men dagen efter hoppade han mycket bättre trots att han var spänd och det var tittigare.
 
Så kul att se tillbaka på detta då han utvecklats enormt sen dess. Kommunikationen oss emellan blev bara bättre och bättre samt att han slappnat av på tävling (bakslag har kommit). Tack vare honom har jag lärt mig väldigt mycket, att rida en annan typ av häst som kan vara tittig och spänd var lärorikt för mig då mina andra mest tuffar på.
 
Här får ni se en Gusti i sina lite sämre dagar. :P 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0