gammalt tidningsutklipp om lösdrift

Måndag, denna vecka händer det lite skoj. Ska träna på onsdag, antingen med Dino eller Tantbrun, hinner bara ena då tandläkaren kommer senare på eftermiddagen. Men tar nog med båda och rider en själv innan. På söndag ska vi iväg på pay'n jump i Grevagården med ett gäng hästar. Jag måste klippa typ alla hästar, iallafall Dino innan träningen och Gusti i helgen då han behöver sedering. Sen ska jag plugga körkortsteori.
 
Hittade en gammal bild från tidningen ridsports förstasida. Min första häst Apolonia lyckades nämligen hamna där. När jag var uppstallad för ett par år sen innan vi flyttade till gården så var ridsport där och gjorde ett repotage om tävlingshästar på lösdrift. De flesta hästarna i de stallet gick på lösdrift och därför blev det väl uppmärksammat. Jag tävlade bara 1,00-110 då på min häst och vet inte om man kan kalla de ''tävlingshäst''. Beror väl på hur man tolkar det, hon tränades inte speciellt hårt om man jämför med mina hästar jag har idag. Nu har jag hästar (mina egna) från 2år till äldre som går 140 med sikte på debut i 145 i år. Alla mina egna hästar går två och två ute dygnet runt (väldigt noggrann att de som går ihop funkar med varann). Hjärtat som är 2år går med Gusti och dom har fri tillgång på ensilage, resten fodras 3-4 gånger per dag. Det går inte att ge hästarna fri tillgång bara för de går på lösdrift. I vindskydden har de halm som de gärna äter av mellan fodringarna.
 
Jag vet inte vad jag ville komma till, men min hästhållning som jag hade då när ridsport gjorde ett repotage för många år sedan har inte ändrats för att jag tävlar högre. Skillnaden är nu att vi förbättrat den på många plan enligt mig. Mina hästar trivs otroligt bra så här och jag är inte mer rädd för skador bara för de går ute på natten. De är väldigt lugna allihop och är vana vid rutinerna. Har inga problem att stå på box på meeting ex. Ibland får de komma in innan tävling om vi ska åka tidigt eller om de av någon anledning måste stå inne. Annars används bara boxarna till hästar som kommer hit för träning/tävling.
 
Fotar de riktigt tidningutklippet imorgon. Zzzzz...

Kommentarer
Postat av: Anonym

Skulle också vilja ha mina hästar så men vet inte hur det funkar då de är klippta och inte kan hålla sig varma genom fri tillgång på foder. Hur tänker du/gör du med det? Räcker det att bara täcka dem extra mycket de årstiderna? Tack för en trevlig blogg :)

2019-01-22 @ 19:57:01

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0