Nyårsafton

Började dagen med att gå ut och rida. Karla gick en stund på banan, väldigt pigg efter att ha blivit klippt samt att hon vilade igår. Så tog ett tag innan jag kunde komma till arbete, men då är hon oftast helt slut. Men några varv i bra arbete blev det. Sen red vi ut en sväng med Ylva som red Gusti! Hon skötte sig jättebra! Skönt för henne att få se något annat än banan.
 
Sen red jag Dino som kändes väldigt fin. Så kul att vara igång med honom igen, efter en välbehövlig vila. Hela året som 5åring har han känts rätt trött, så hoppas att han ska vara lite piggare och starkare iår som 6åring. :) Kan nog bli ett bra år då! Sen klippte jag även hans hals. Kommer halvklippa hästarna nu fram tills de ska tävla för att slippa täcka dom så mycket.
 
Sista ridpassen för 2019 gjorda, ett bra år med hästarna minst sagt. Kanske gör någon liten resumé av året i dagarna. Gott nytt år!
 
Härligt väder idag!
Karla!
 
 

blåsig dag

Kallt och blåsigt idag, inte bästa ridvädret. Har ridit Dino, Gusti och Karla. Alla duktiga idag. Karla ''mycket'' bättre idag och vi hade lite mer lika åsikter. :) Nu har hon stått inne och torkat ett tag så ska gå ut och halv-klippa henne. Hon har mycket päls så skönt för henne att bli av med lite iallafall! :)
Gusti!
Dino! 

lördag

Äntligen en ledig helg, var uppe imorse och red hästarna. Karla var först ut och gick på banan igen (hon måste bli mer ridbar innan hon kan ridas ut). De första passen red jag mest bara framåt utan krav, igår började jag ställa lite krav och då försökte hon mest komma undan. Få henne loss i handen och kunna ställa utåt/inåt funkar inte just nu utan hon bara trycker sig mot skänkeln och studsar. Så en hel del skritt idag, sen lite trav och galopp. Bara massa konflikter oss emellan, men avslutade med att trava ett par steg bra i ena varvet. Nya tag imorgon!
 
Hjärtat longerades med sadel i alla gångarter och gjorde det så bra! Skuttade även över en liten bock. Kul att få se något språng från henne, vi har aldrig löshoppat henne. Sen avslutade jag med att skritta på henne och hon var duktig. 
 
Sist red jag ut Dino tillsammans med två tjejer i stallet, (Gusti var med). Även om det var kallare idag så var det vindstilla och ganska härligt. Jag hade min overall för första gången i år, den funkar bra till uteritter och värmer bra!
 
Så dålig på att ta bilder så får bli en från Breeders! :)
 

snö och kallt

Idag kom det en massa snö här, kallt och blåsigt. En lite kämpigare dag utomhus. Gusti och Dino gick på tur, med lite trav och galopp. Båda duktiga och pigga!
Karla gick på banan. Har ridit henne ett par pass nu och hon är lite svagare än vad jag väntat mig. Inte fått henne alls bra i arbete nu, utan hon bara försöker komma undan. Men jag tror det släpper snart!
Hjärtat longerades med sadel och gjorde det bra. Nu har hon lärt sig ganska så bra att bli longerad. Hoppas på att kunna rida henne lite på banan snart... :)
 
Nu ska jag jobba kvällen fram till stänging 22.00. :)
Utanför just nu,..

juldagen

Nu är jag igång med hästarna igen, har varit ganska lugnt ett bra tag nu. Fyra hästar har jobbats idag.
Gusti gick på banan, han ska igång lite mer nu efter att ha haft några veckor med en lugnare period. Tror verkligen han behövde det, kändes lite trött mot slutet på de sista tävlingarna.
Dino gick första passet efter vilan, kändes pigg och glad. Karla gick på banan, hon har skött sig bra så kan bara köra på med henne nu. Hon ska komma in i mitt system och få upp sin kondition.
Hjärtat longerades och gjorde det jättebra!
 
Tror jag kommer ha träningsvärk imorgon, var ett tag sen jag red tre hästar på en dag. Men kul att vara igång!
Hjärtat idag. :)

Julafton

God jul till er som läser min blogg 😃🎅🏻
(null)

Har jobbat idag och hela dagen igår, så vilodagar för hästarna....🤗 21 december

Vaknade pigg klockan 6 imorse (glad så länge det varar xD), så har varit ute och jobbat Karla och Hjärtat! Karla longerades och sen skrittade jag lite på henne i stallet. Hon verkar obrydd så imorgon ska jag testa rida lite på banan.
Hjärtat fick börja lära sig longeras. Busig och inte så mycket respekt när vi skrittade fram, så blir mycket lydnadsträning från marken på henne. När vi väl började longera fattade hon snabbt, travade i båda varven utan problem. :)
 
Nu ska jag iväg och jobba till 16, sen ska jag nog ut och rida lite till.
Karla!

köpt en till häst :)

En ledig dag här hemma. Har börjat med min nya häst Karla idag, hon är inriden/inhoppad och även startad en tävling, men har vilat i 10 månader. Så börjar om lite med inridningen.. Kommer nog vara igång som vanligt snart igen. Skrittade lite på henne idag vilket gick bra. Hjärtat satt jag oxå på och skrittade i stallgången, inga problem. Vill ha inridningen klar på henne så snart som möjligt, för efter jul/nyår blir det fler hästar att rida och då är det skönt att ha henne klar så hon kan få vila fram till våren.
 
Var iväg på förmiddagen och hämtade hem min nya häst jag köpt. En valack, 4år e. Quintus - Camaro M. Han är starta ett par tävlingar nu i höst. Jag har provat han två gånger och jag gillar honom verkligen. Fin balanserad galopp, scoopig men försiktig. Verkar väldigt klok. Nu står han på lite vintervila men ska sättas igång efter nyår, ska bli ett väldigt spännande år med honom nästa år! Jag har köpt honom av Victoria men hon står kvar som delägare, så vi äger ihop. Vilket känns roligt med ett sådant samarbete! :)
 
Två sålda iår, två köpta nu i slutet av året. Så nu är det fullt i stallet igen!
 

Hemma

Efter över ett dygns resande är man ganska trött men skönt att vara hemma igen. Måste ställa tillbaka dygnet med, klockan är bara 19 men är sååå trött. Tur det är på de hållet då jag inte är så morgonpigg av mig.

Imorgon ska jag rida igen, wiii😃 Dagarna innan jul är fulla med jobb men hoppas att kunna rida så mycket jag tänkt mig ändå. Vill komma igång med Karla och rida in Hjärtis❤️

(null)
Någon har saknat mig!!


Åker hem idag

Solat och badat på morgonen/förmiddagen och nu ska vi snart ta bussen till Bangkok för att flyga hem! Resan tar ca ett dygn med buss/flyg/tåg så kommer vara trött när vi är hemma. Men landar på morgonen svensk tid imorgon så har hela dagen hemma sen att vila ut mig!😃
(null)

Härlig semester med mycket god mat och fint väder precis varje dag! Längtar inte hem till kylan precis....

Koh talu

Några bilder från Thailand, just nu är vi på en jättefin liten ö över natten! Varit sååå varmt idag så har badat nästan hela tiden.😎 jättefin strand här!!
(null)

(null)


(null)

(null)
Sista bilden från Ban Krut!😍

Söndag

Fått bilder på mina hästar skickat till mig, saknar dom och börjar bli väldigt ridsugen!🙈

Dino tar vilan på största allvar😎 (null)

(null)
Karla och Hjärtat❤️

Thailand - Hua Hin

Hej! Tänkte uppdatera lite så bloggen inte står helt tom. Jag är som sagt i Thailand på semester, min farfar har en lägenhet här som vi får låna. Den ligger i Hua Hin. Har varit här en gång tidigare när jag var mindre, så det var kul att komma tillbaka. 🤗 Lite trött efter resan och tidsomställningen men det börjar bli bättre, ligger 6 timmar före här! 

Maten är väldigt billig och framför allt god. Hittills har jag ätit stekt ris varje dag, 20kr för denna portion!
(null)

Idag har vi solat och badat på ett ställe som har pool, imorgon ska vi åka till en strand. Skönt att få bada lite i havet!
(null)

Väldigt varmt och behagligt men inte för varmt, runt 25-30 grader på dagen och nu vid 21 är det fortfarande 25 grader. Härligt att ha varmt på kvällarna, det är det ju sällan i Sverige! Hörs vidare någon dag...👍🏻

Thailand😎

(null)


RSS 2.0