tantbruns jobb framöver :)

Två skutt från igår på Tantbrun. Hoppade henne och Gusti. De fick hoppa fram med en markbom före (både en oxer och ett räcke) ca 2,5-3,5m beroende på höjden. Sen hoppade jag en bana på ca 1,20. Båda skötte sig bra och hoppade okej!
 
Tantbrun jobbar jag som sagt med att få henne kvick i galoppen, både när jag kortar och länger. Hennes svaghet i hoppningen är att när hon kommer lite intill en oxer så blir hon lite långsam i sprången och hoppar gärna lite framåt vilket gör att vi slår i frambommen. Jag har då kompenserat detta genom att ge henne lite plats till oxern när vi tävlar. I många fall blir det lite väl mycket och jag drar ut avsprångspunkten för mycket vilket gör att vi istället kan få bakbommen för att hon inte räcker över.
 
Mitt mål är att få henne kvickare i galoppen och i hoppningen/frambenen och att jag inte ska vara rädd för att rida på en normal distans. Blir lätt ''rädd'' för att riva frambommen och tar då en för stor distans. Om vi ska rida felfritt i 145 och kanske 150 någongång i framtiden så måste detta bli bättre. 
 
Här kortar jag ihop henne lite innan hindret utan att hon blir långsam.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0