tråkigt...

Spenderat nästan hela dagen i bilen, åkte tidigt imorse ner till Skåne för att vara med när en häst jag tänkt köpa besiktigades. Tyvärr gick den inte igenom så det var bara att åka hem igen med tom transport. Så tråkigt, gillade den verkligen.
Var hemma vid fyra och då var det bara att börja rida. Även fast jag var rätt trött i huvudet då jag kört så långt gick hästarna bra ändå. Trimmade över låga hinder. :) 
 
Nu ska jag sova, i helgen blir det ingen tävling utan en mer ''ohästig'' helg. Bra uppladdning inför kommande helger med mycket mycket tävlingar.
Saknad<3

Inställd tävling

Skulle tävlat nu ikväll men den blev inställd pga regn och åska. Så får åka dit nästa onsdag istället och hoppas på bättre väder. Har sluppit undan regnet rätt så bra, ridit mitt på dagen då det var riktigt varmt istället. 

I helgen är det ingen tävling för mig så vi tränar på istället!
(null)
Dino❤️

tantbruns jobb framöver :)

Två skutt från igår på Tantbrun. Hoppade henne och Gusti. De fick hoppa fram med en markbom före (både en oxer och ett räcke) ca 2,5-3,5m beroende på höjden. Sen hoppade jag en bana på ca 1,20. Båda skötte sig bra och hoppade okej!
 
Tantbrun jobbar jag som sagt med att få henne kvick i galoppen, både när jag kortar och länger. Hennes svaghet i hoppningen är att när hon kommer lite intill en oxer så blir hon lite långsam i sprången och hoppar gärna lite framåt vilket gör att vi slår i frambommen. Jag har då kompenserat detta genom att ge henne lite plats till oxern när vi tävlar. I många fall blir det lite väl mycket och jag drar ut avsprångspunkten för mycket vilket gör att vi istället kan få bakbommen för att hon inte räcker över.
 
Mitt mål är att få henne kvickare i galoppen och i hoppningen/frambenen och att jag inte ska vara rädd för att rida på en normal distans. Blir lätt ''rädd'' för att riva frambommen och tar då en för stor distans. Om vi ska rida felfritt i 145 och kanske 150 någongång i framtiden så måste detta bli bättre. 
 
Här kortar jag ihop henne lite innan hindret utan att hon blir långsam.

Lördag

Trimmat igen tantbrun och Gusti över låga hinder nu på förmiddagen. Båda kändes bra, framförallt Gusti. Tantbrun blir lite seg och långsam men bättre mot slutet. Imorgon ska jag hoppa lite mer ordentligt och då är det bra att trimma igenom dagen innan.

Blir nog någon teknikövning imorgon där vi tränar snabbhet.😃💪🏻
(null)


Laghoppning✊🏻✊🏻

(null)


tävlingar i höst

Sitter och kollar på tävlingsplaneringen för hösten, planerat fram till Elmia v.44. 5åringarna ska förberedas för Breeders v.40 och Elmia v.44. Gusti och Tantbrun ska samla poäng i 135-140-klasser fram till v.39 (sista kvalveckan). Det skulle vara så roligt att få med en eller båda dit, när vi har så nära och väldigt fint/roligt att få tävla där. Under Breeders kommer jag kunna ta med mig Tantbrun och Gusti då de kommer ha kringklasser i ''vanliga'' klasser. Sen hoppas jag att kunna åka till Herning igen. Taggad inför höstens tävlingar då hästarna känns i väldigt fin form! :)
 
Hade en svacka på tävlingar nu i sommar, gick jättebra i våras men sen ett par tävlingar under sommaren så gick det bara inte bra. Det går verkligen upp och ner hela tiden, men nu känns det som det går bra igen. När det går dåligt så känns det omöjligt, vilket är konstigt för helgen innan var man felfri och placerad. Men det är bara att komma igen så släpper det. Man får aldrig ge upp!

Grabbarna

(null)
(null)
Dino hemma igen, dags att komma igång!😃

prova häst igen

Tisdag idag, ska snart gå ut och ta hästarna som ska gå innan vi ska iväg och prova en häst igen. Har en bra känsla så hoppas den stämmer. 
 
Igår skuttade jag Standos lite, första gången efter vilan och han känns väldigt fin. Imorgon hämtar jag hem Dino. Tycker det är bra att låta de få en vila när man tragglat hela våren, blir som en nystart mot nya mål nu i höst.
 
Nej nu måste jag ut.
Tantbrun i Linköping.
 

Bra dag👍🏻

Gusti var stjärnan idag och tog 6a platsen i 135. Tantbrun kändes lite matt i sprången och två bommar föll i omhoppningen. Men är nöjd med båda efter denna helg, båda känns fina och stabila i 135–140 klasser!
Endast en tävling återstår utomhus för de två i Växjö om 3 veckor. 😃 Hade velat rida någon tävling nästa vecka men finns ingenting i närheten.
(null)Placerad i 140🤩

Bra tävlingsdag, hästarna har varit fina🤩 Gusti gick 130 och 140, felfri i 130 och rev 3an i 140. Blev lite orytmiskt mellan 2-3 då jag kom lite nära på 2an och fick ett dåligt språng! Men annars kändes det bra. 

Tantbrun var felfri och 9a av 77 starter i 140!!! Jättekul. Vår bästa runda. Jobbat hela veckan med att få henne kvick i galoppen och det gav bra resultat idag. Fick henne kvickare i hoppet och vågade komma intill oxrarna lite mer utan att vara rädd för ett nedslag.😃

Båda går 135 imorgon!
(null)
(null)
Gusti ❤️

lite lugnare

Från att ha haft 8 hästar i träning, tävling varje helg med olika hästar till att ha 4 hästar och mindre tävlingshelger känns som semester. Har även varit ledig 5 veckor från mitt andra jobb så har haft det väldigt lugnt.
 
Men det fylls snabbt på med hästar, nästa vecka kommer Dino hem och jag hoppas på att köpa en häst nu i höst. :) Så snart är det fullt upp igen!
 
Hoppade Gusti och Tantbrun i onsdags och båda känns fina inför helgens tävling i Värnamo. :)
 
Ska bli kul när Dino kommer hem nästa vecka! Börja träna mot Breeders och Elmia. :D

Morgonridning 😃

(null)


v.33

Hemma efter en helg i sommarstugan, härligt att komma iväg lite utan hästar. Men nu är det tillbaka till vardagen. I helgen är det tävling i Värnamo med Gusti och Tantbrun, kommer rida 135-140, ev. 145. Just nu försöker jag samla poäng till Elmia med båda vilket ligger i fokus men vill gärna rida någon 145 snart igen.
 
I veckan ska jag iväg och prova en häst, först var jag osäker på om jag skulle köpa en ny häst men nu är det självklart. Att köpa, utbilda långsiktigt och förhoppningsvis kunna sälja lite dyrare gör att jag kan bygga upp företaget på sikt. :)
 
Har mängder med bilder från Linköping, ska gå igenom dom och publicera några här!

Fredag

Trimmar hästarna nu på morgonen innan jag ska iväg i helgen (utan häst).😃
(null)


:'(

Chelsea gick idag igenom besiktningen och flyttade till sitt nya hem. Dock inte så långt härifrån och kommer säkert träffa henne på tävlingar. :) Jättejobbigt att sälja en sån fantastisk häst, hon har aldrig gjort mig besviken efter en tävling. Vi har gjort en riktigt rolig resa med Falsterbo, Elmia, internationella placeringar, debuter, vinster och många placeringar. Tack Chelsea för allt du gjort för mig och lycka till hos din nya ryttare. ♥

Tisdag

Trimmat Gusti och Tantbrun idag, har fått "nya" tips när jag varit iväg som jag kan använda mig av (egentligen mest påminnelse om vad jag ska jobba med men det behövdes). Främst vill jag få tantbrun snabbare i galoppen (takten) för att få henne kvickare i hoppningen. Så måste verkligen jobba med de nu!!

Nu ikväll har pappa och jag ridit ut ihop på Pelle och Chelsea. Imorgon ska jag till grevagården och hoppa med Pellis, kul😃!!
(null)gustis fina runda

Vilken fantastisk fin hoppning han visat denna helg, både på framhoppningen och på banan. Vet inte vad som hänt, allt bara börjar falla på plats. Han ger mig en fantastisk känsla, han är min drömhäst, han passar mig verkligen.

5a i 135!!!

Jaa Gusti avslutar helgen så!!! Så fin i dagens klass, varit fantastisk hela helgen!!! Tantbrun lite seg i dagens final, svår bana, fick med oss två nerslag. Men hem och träna markarbete, har massa ny inspiration att jobba vidare med henne och Gusti nu.
(null)


Bra dag!!

Gusti fick gå 130 idag, han var felfri och placerad. Hoppade jättefint men jag tog långa vägar... Tantbrun hoppade 140 väldigt bra men la henne för stort på två oxrar så fick bakbommarna där. Men rundan kändes bra! Nya tag imorgon när det är sista dagen, tantbrun går 140 final och Gusti 135.🤩 (null)


Dag 1

En bra/dålig start på helgen. Tantbrun fantastisk i 135 och 9a, klar för final på lördag. Gusti såg spöken i första hindret och tvärvände, jag trillade av. Nya tag imorgon!!
(null)


RSS 2.0