vilhelmsborg

Planerat lite inför årets sista tävling som blir i Danmark, Danish Derby Horse Show i Vilhelmsborg. Aldrig varit där men ser jättefint ut. De har en ''Christmas show'' och är en nationell tävling. Kommer ha med mig Gusti, Tantbrun och Chelsea. Känner att jag vill komma iväg utanför Sverige och samla mer erfarenhet och rutin. Så det ska bli jätteroligt! :) Lite annan atmosfär där än hemma på våra nationella tävlingar, men det är bra erfarenhet både för mig och hästarna.

onsdag

Ledig från jobbet idag, så har fixat hästarna på förmiddagen och nu ska jag äntligen vara lite ledig. Ska kolla på clinicen med Roffe som visas på equisport nu vid 18. Henrik har även clinic på Flyinge idag, tänkte åka dit men kände att det var lite väl långt och tiden räckte inte till för de. Men får läsa artiklar i efterhand...:)
 
Var iväg imorse och red ''Marie'' som jag red in i höstas, vilket gick bra. Ska rida henne igen på fredag. Sen har jag hoppat Chelsea ett par språng, hon tävlade bara två klasser i helgen så hon kunde ta ett par språng idag. Tränade lite på att behålla lugnet i anridningen och att inte stressa henne. Sista klassen hon gjorde i Karlshamn kändes väldigt bra, hon hoppade fint och var väldigt pigg och på. Hon måste nästan vara så på och lite stark, det hjälper mig/oss att nå fram på linjerna. Hon är kortgalopperad och jag måste alltid tänka framåt. Nu när jag inte tävlat henne på hela sommaren och bara ridit storgalopperade hästar stressar det mig lite - att vi inte ska nå fram. Så det måste jag jobba bort, vi når fram utan problem speciellt när hon känns mycket piggare och starkare nu. Så det blir målet för helgen, att hitta ett bättre lugn.
 
Nigini gick på tur och Gusti longerades. Tantbrun longerades igår, båda såg fräscha ut. Väldigt bra att longera med jämna mellanrum för att upptäcka små förändringar i rörelsemönstret. 
 
Nu är vädret inte roligt, regn och blåst....men de sista tävlingarna för året motiverar mig, sen tar vi en liten paus.

v.44

Måndag och ny vecka, efter en sån här bra helg känner man sig motiverad. :) Tävling redan på lördag igen med 4 hästar. Så under veckan ska jag bara hålla igång dom som tävlat, trimma/rida ut, Nigini ska få hoppa inför helgen. Ska iväg och rida en häst och jobba ett par dagar, fullt upp!
Gusti i mitt nya ull-ländtäcke jag köpte på Elmia!

avslutar helgen på topp!!

Påväg hemåt nu, valde att stryka Chelsea, skulle hoppat sen eftermiddag och inte varit hemma förrän väldigt sent. Men Tantbrun och Gusti hoppade 135. En ganska tuff bana och det var en hel del nerslag. Gusti startade först och hoppade väldigt fint på framhoppningen. Inne på banan gjorde han det lätt, fick insprånget ner i andra kombinationen sen rev vi sista hindret där han tog bakbommen på oxern. Men en klart godkänd debut. Han är bara 7år och ligger mycket efter. Han hoppar bara bättre ju högre det blir, så för honom var det bättre att gå 135 än 125, för styrkan och utbildningensskull. :)
 
Sen gick Tantbrun samma klass och hon hoppade lika bra idag. Lite tröttare vilket märktes då hon inte riktigt hade samma bjudning och vi tappade flytet i vissa svängar. Men felfri igen(!!) och en bra tid, vi är ju inte jättesnabba men när jag nu har henne i en bättre galopp så hoppar hon både bättre och springer snabbare. Fick till en bra sväng in i kombinationen som inte många tog, vi slutade 6a av 70 starter. Så det är jag verkligen nöjd med, tog min första placering i 135 i fredags och nu igen och då topp 6!!!
 
En väldigt bra helg för mig och mina fina hästar, nu laddar vi om inför nästa helgs tävling i Grevagården. :)

Fina hästar!!

Andra dagen över och det har gått bra!!! :)
 
Gusti var först ut i 130-klassen. Igår upplevde jag han lite spänd men hade honom lite loj oxå, något jag inte tänkte på själv men som min tränare såg. Så idag var det bara att ha honom mer framme och i en bättre galopp. Vi gjorde en bra runda, han var i ett par hinder men felfritt och en placering! Roligt!! :D Vår första msv-placering!
 
Chelsea gick samma klass och idag kändes det äntligen som hon är påväg tillbaka. Hon hoppade bra och jag red henne lite bättre. Min ridning har blivit lite stressad på henne så måste hitta ett bättre lugn, för annars hinner hon inte hoppa. Vi rev ett räcke, vi låg stort så hon och hoppade lite från sargen, ett riktigt skitpet. Men men, nöjd ändå! Skönt att äntligen känna den känslan jag hade innan hennes vila.
 
Sist gick Tantbrun 140. Verkligen vår bästa 140-runda hittills, men.... ett retligt nerslag igen! Nu känns det nära, snart kommer nollan. Innan har jag inte haft denna galopp och flyt som jag har nu, men idag vågade jag äntligen hålla samma galopp som jag haft i 130, då hoppade hon super och det kändes väldigt bra. Så fortsätter jag så i kommande starter så kommer det släppa. Vi behöver bara fler 135-140 rundor i kroppen!
 
Imorgon går Tantbrun 135, Gusti debuterar 135 och Chelsea kommer nog inte starta alls. Hennes klass går sist av alla (125) och vi vill gärna hem...så får se. Hade inte räknat med att Gusti skulle debutera 135, för isåfall hade jag ridit en klass till på Chelsea i fredags. Men men, nästa helg är det en ny tävling igen! :)
 
Två rundor för er som vill se.
 
Tänk om jag suttit upp lite på linjen efter trippelbarren......men nästa gång.....

placerad i 135 :)

Vilken lång dag, regnat så mycket och in i boxarna tyvärr. Fått fylla på med grus och mer spån så hoppas att de håller sig bättre inatt.
Dagen har gått bra tycker jag. Chelsea gick en 120 klass och fick ett nerslag, låg lite nära och släppte allt istället för att hjälpa henne. Hmm, men hoppade bra annars. Gusti gick 120 felfritt, hoppade fint men lite svår/spänd. Han gick även 130 och resultatet var inte de bästa, tre nerslag...men rundan var ändå bra tycker jag. Han hoppade bra på de flesta sprången men fortfarande lite spänd så då föll bommarna. Rider likadant imorgon och hoppas han är mer avspänd.
 
Tantbrun avslutar dagen med en felfri runda i 135, väldigt fin och jag har verkligen hittat galoppen och flytet på henne. Hon hoppade super. Vi lyckades även ta en placering!! Min/vår första i 135-klass. Red ganska normala vägar i omhoppningen men fick bra framåtlågen och höll en bra galopp så fick ändå helt okej tid!
 
Nu sova och ladda inför imorgon!

Karlshamn

Framme i Karlshamn, väldigt hjälpsamma här, tog emot oss och hjälpte till att lasta av alla grejer! Det uppskattas, ibland har man kommit till en tävling och så är det inte ens någon på plats! 
Har ridit och fixat, föredrar att rida lite dagen innan så de får se sig omkring. 👍
Dags att sova, avd b går först imorgon så blir lite sovmorgon. Men hästarna vill ha frukost och komma ut och promenera!😊
(null)
hoppat

Hoppat Chelsea idag, en serie/tre-kombination och två enkelhinder snett igen. Tog ett par högre språng 1,25-1,30 inför helgen för att förhoppningsvis bättra formen lite. Kändes fin och hoppade bra! Igår när jag trimmade henne kändes det sådär, har jobbat mycket rakriktning på alla mina hästar de senaste och även tänkt mycket på att de ska ta lika mycket stöd i båda tyglar. Så där tycker jag att vi haft en del att jobba på, mest på Chelsea. Tragglat på och det har känts halvbra men idag kändes det äntligen bättre, tog ett jämnare stöd och var rakare i kroppen. Var väldigt fint inom ''ramen'', kunde lätt driva in bakbenen och då blir allt så mycket enklare.
Ibland känns det som allt man gör blir fel, men man får testa sig fram och tro på de man gör just då. Ibland ger det ett fint resultat och ibland inte. Då är det bara att försöka igen..
 
Tantbrun longerades, väljer att inte hoppa henne innan tävling denna gång. Jobbat över låga hinder/bommar istället, ridit ut mycket. Viktigaste är nog att hålla henne i fint trim samt pigg och glad! Gusti ska få ta några språng imorgon, samma som Chelsea. 
Nigini och jag tog en lugn tur... han får vara hemma och vila upp sig i helgen inför nästa helg istället.

Scandinavium

Kan fortfarande inte fatta att jag ska tävla på Göteborg Horse Show, varit där och kollat i många år och nu ska jag helt plötsligt tävla där själv. Kollade upp vilken dag vi ska tävla och det är onsdag morgon. Efteråt är det Warm up för de som ska rida världscupfinalen. Så jäkla häftigt!! 
(null)
Wihooo!

Ridit Chelsea och Tantbrun idag, trim på banan. Gusti och Nigini longerades. Ska hoppa Gusti, Chelsea och Tantbrun nu tisdag eller onsdag inför Karlshamn, vi åker på torsdag! Ska bli jättekul och jag är taggad.🤩 Nu ska jag sova, jobb imorgon igen.


ute på tur igår

 

lördag

Varit iväg på tävling idag, Nigini gjorde sin första tävling sen juni. Han fick klart godkänt med en felfri runda i 1m, och ett nerslag i 110. :) Nu är det bara ett par tävlingar kvar för året...
 
v. 43 Karlshamn
v. 44 Grevagården
v. 45 Jönköping
v. 46 Grevagården
v. 49 Ev. Danmark
 
Alla går inte alla tävlingar, hade blivit lite väl mycket. Ser fram emot de sista tävlingarna för året...sen vintervila och nya tag nästa år.

onsdag

Red fyra hästar idag, Tantbrun och Gusti trimmades. Tantbrun var lite seeg, långsam och entaktig. Så blev ett lättare pass. Gusti var helt okej, men ska trimma han imorgon igen då han var lite överallt. De andra två fick gå på tur eftersom de tränades igår. Sen har jag klippt Gusti och Tantbrun, förhoppningsvis sista klippningen för i år (önsketänkande)... Nigini fick nya skor och Dino fick av sig sina då han ska vila nu fram till jul.
 
Fick en fråga om vilken maskin jag köpt och det är denna (fick ta med selfie-kameran då den andra är sönder), en Lister Adagio. Jag har bara klippt 3 hästar med den nu (huvudet och lite på benen) och den funkar hittills bra. Däremot föredrar jag min stora maskin så mycket det går på benen/huvudet och sen bara ta det sista med den lilla. Det tar lite mer tid eftersom det är så liten.
 
Nu är dom redo inför Karlshamn!! :)

träningstisdag

Lång dag idag, red Gusti och Tantbrun på tur imorse, sen klippte jag Nigini. Han hade en rejäl björnpäls så skönt att ha det gjort! På eftermiddagen åkte vi på träning med Nigini och Chelsea.
 
Niginis första träning på väldigt längre. Han var duktig, hoppade fina, starka språng och jobbade bra på marken. I våras tycker jag inte han utvecklades som jag ville på marken, kändes lite trött....Nu efter vilan har han tagit till sig arbetet mycket bättre och utvecklas som jag vill. Vilor för unghästar är mycket viktigt, träna på, sen återhämta sig, smälta allt och köra på en ny träningsperiod. Det är något jag tror på! Så det var kul, på lördag startar han första tävlingen sen juni, 1m och 110.
 
Chelsea gjorde träningen bra, vet inte riktigt mer vad jag ska skriva. Vi hoppade inte högt men min tränare höll med om att hon inte riktigt ser lika stark ut i sprången som hon var innan vilan. Så jag hoppas det kommer med tiden, hon behöver bara komma i bättre form. :) Hon gjorde allt bra men inte riktigt med den spänsten hon brukar (som sagt!). Ska hoppa henne nästa vecka innan vi åker till Karlshamn, några större språng.
 
Imorgon ska jag fortsätta klippa hästar, Gusti och Tantbrun på tur....sen rida alla, hovslagare kommer oxå och skor.

måndag

Fick två bilder från Elmia av min syster. :) Ska åka till jobbet nu, bara ridit Chelsea idag och hämtat ut en liten klippmaskin som jag ska ha till benen/huvudet. Imorgon är jag ledig från jobbet så ska klippa, rida och åka iväg på träning!
 

-

Så fin i denna klass, känns riktigt stadiga i 130 nu och får ett lätt känsla!
 
Nästa helg är det Niginis tur att få tävla, han går två klasser i Falbygdens på lördag.
Helgen efter åker vi till Karlshamn på meeting med Chelsea, Tantbrun och Gusti, får ta revanch i 140 då! =)
 
Om det är träning nästa vecka ska jag åka med Nigini och Chelsea, sen komma iväg och galoppträna hästarna i backarna. Känns som dom behöver det!

Lidköping

Påväg hem från Lidköping nu. Dagen har gått bra och lite mindre bra. Gusti var lite spänd för dagen, men hoppade felfritt i 120 och gjorde 130-debut inomhus med ett nerslag. Klart godkänt! Även fast han är lite spänd och tittig så är han ändå med mig och klar på vad vi ska göra! Ser så mycket fram emot de sista inomhustävlingarna vi har kvar, tror han kommer fortsätta utvecklas så fint som han gjort de senaste.🤩

Tantbrun gjorde en superfin och felfri runda i 130. Jag red precis så som jag behöver rida henne. Bra galopp, tog inga större förhållningar. Hon hoppade magiskt och var inte i en bom.🤩
Sen hade jag även anmält 140 och den rundan blev allt annat än bra. Hon var trött, blev korsgalopp, hade inget flyt alls. Stryker bara ett sträck över den rundan. La en volt plus några nerslag resulterade i ute. Jag rider alltid bara en klass på henne för att hon går bäst då, så fick återigen klart för mig att fortsätta så! Laddar om till Karlshamn med min trio.🌟
(null)


Inte vår dag

Hemma och klar på Elmia för iår. Chelsea kändes trött idag, hoppade inte med samma höjd och noggrannhet.  Jag red inte med samma lugn som igår så pushade henne lite i anridningen. Resulterade i 3 nedslag. 
Men jag är väldigt nöjd hur hon hoppat de andra två dagarna och hon är saknar fortfarande styrka. Så det kommer! 😃 Tar med mig gårdagens runda och laddar inför Karlshamn med henne istället. Imorgon åker jag till Lidköping med Tantbrun och Gusti, red Gusti lite nu en stund och han kändes fin. Får ta nya tag imorgon, så kul att tävla även om det tar mycket ork!! 
(null)

Ganska trött nu men ska in till Elmia och kolla 150 hoppningen ikväll!!!🤩 Roligt och inspirerande!

felfri och vidare till final

Det går bra nu....Chelsea hoppade fint och felfritt i dagens klass. En mycket bättre runda, bra flyt, satte alla distanser på mina planerade galoppsprång, bra galopp... Skönt! Många som la in extra språng överallt, men jag hade stegat och hade min plan, visste jag skulle klara det om jag bara hade galoppen med mig.
Med det är vi iallafall vidare till finalen imorgon!! Då är det en 125-klass, med grund först och felfria får hoppa om efteråt.
 
Igår hoppade vi på en annan större bana, idag på den mindre, imorgon är det återigen den större banan!

felfri!

Chelsea hoppade felfritt i dagens klass, inte många felfria alls så det känns bra att ha satt en nolla. Men rundan var sådär, lite dåligt flyt som det varit de sista tävlingarna....men det kommer, bara köra på. Imorgon är det en tidshoppning i 120.
Gick en stund på mässan och hittade mig en kavaj med bling från Equiline. Den var nersatt med över 2000kr. Denna gång blev det en svart och det matchar min nya hjälm! 
 
Red Tantbrun på tur imorse, nu ikväll red jag Gusti och Nigini på banan, båda fick hoppa lite. Kändes fina och framförallt Nigini hoppade väldigt fina, jämna spänstiga språng, han börjar komma igång nu! Nu strax sova, imorgon börjar klassen 9 och jag hoppar i slutet!
Inga bilder från dagen, men en kass screenshot från Equisport.
 

onsdag

Godmorgon! Idag är det tävling på Elmia, ska snart gå ut och bada Chelsea sen försöka hinna rida en häst. Måste hålla igång hästarna här hemma oxå då de vilade hela helgen och på lördag är det tävling med två. Dino har nu fått sin tidiga vintervila och kommer vila fram till årsskiftet, sen är det dags att förbereda han inför kommande år som 5-åring!
 
Idag hoppar vi en 120 bed. A. Ska kanske rida på ett lite tjockare bett, testade att hoppa på de i måndags och det kändes bra. Är rädd att hon blir lite stark på tävling på de, men får isåfall byta på framhoppningen. :) Ska bli roligt att få tävla där!!
Som vanligt dåligt med bilder, får bli en får Sundbyholm i våras!
 

elmia-veckan

Då var det måndag igen, tävling om två dagar igen så måste klippa Chelsea idag och sen rida alla som varit hemma och vilat i helgen. Chelsea tävlar onsdag, torsdag och eventuellt fredag om hon går till final. På lördag tävlar Gusti och Tantbrun i Lidköping. Så fullt upp även denna vecka. Sen vill jag även titta lite andra klasser på Elmia under veckan..
 
Här är Dinos finalrunda från Breeders. En ganska bra runda, kommer lite fort in på linjen men annars är jag väl ganska nöjd. För rundan fick vi 8,0 på ridbarhet och 8,5 på kapacitet, nöjd med det! De som drog ner var hans teknik, den är lite ''valpig'' sa dom. Han hoppade med bättre teknik på pay'n jumpen på JFK och även ganska bra i semifinalen där. Nu känns det som han avdramatiserat de här med tävling och därför inte hoppar lika väl. Men det spelar ju ingen roll alls, vi fick ändå så pass bra att vi kom med till Scandinavium vilket var ett litet drömmål såklart. :)

supernöjd!!!!

Vilken helg och vilken 4-årssäsong för Dino. Idag debuterade vi 110, felfria i även denna start och vi lyckades höja poängen. Vi slutade 9a totalt och med så duktiga ryttare och väldigt fina hästar i startfältet kan jag inte vara annat än nöjd. Min debut på breeders, med en egen uppfödd häst, placerar oss så bra. Han är nu nionde bästa 4-åriga svenskfödda häst i Sverige. Känns som det inte kunde gått bättre! Det är svårt att beskriva hur det känns att ha en egen uppfödning, men ni som fött upp vet att det är speciellt. Att först komma med till breeders och sen gå till final och placera mig topp 10 känns som ett kvitto på att jag gjort ett bra jobb hittills. 
 
En annan väldigt, väldigt rolig sak är att dom 12 bästa 4-åringarna får chans att rida i Scandinavium, Göteborgs horse show i april, och det är något jag verkligen ser fram emot. Riktigt roligt!!! 

lördag

Red Dino en stund på eftermiddagen, red fram på deras ''agria naturbana'' och sen lite lösgörande i ridhuset. Fin och pigg! Sen fick han badas och bli fin inför imorgon.
 
Har gått runt och kollat på gården här och det är hur stort som helst. Jätte många stallar, lösdrifter, active stable, ridhus...en ridsportbutik. Det byggdes på 1600-talet så det är mycket gammal stil. Väldigt fint!
Ett active stable, de har halsband på sig som känner av hur mycket de får äta. Den ena hade ätit sitt för stunden..
 
Nu ska jag natta Dino sen duscha och sova, ladda inför imorgon! Jag kommer vara nöjd oavsett hur det går, att ta oss hit var målet men nu har det gått över förväntan.

fölauktion

Igårkväll var det fölauktion här, en hel del folk som kollade. Jag tycker inte det är så jättekul med auktioner men kollade ett par stycken då jag aldrig sett en fölauktion tidigare. Sen gick jag till lastbilen och kollade Idol istället. :)
Idag har jag inte gjort någonting ännu, ätit frukost borta i ridhuset då sponsorerna bjuder på det (väldigt bra) sen har Dino varit ute en sväng. Senare i eftermiddag ska jag rida han en stund så det är väl det som händer idag.... Tänkte gå bort och kolla lite på dressyren nu, det är 7-årsfinal strax. Om ni vill se några språng från igår så la jag ut på min instagram i story "iisabellaf". :)


bild från idag ♥

Foto: Roland Thunholm

felfritt och vidare till söndag ♥

Väldigt bra första dag här, detta är min debut på Breeders och även för Dino. Vi gjorde en bra runda, Dino var riktigt fin men jag red sådär. Skulle haft lite bättre galopp tror jag... Fick lite ''långa ögon'' på en distans så ett omtramp, blev lite störd innan då jag för någon sekund glömde vart nästa hinder var och sen drog han lite till utgången. Men men, han löste det och vi var felfria.
 
Var lite nervös inför detta men på framhoppningen gav han mig en fin känsla då han hoppade fint och hade bra bjudning på hindren. Vi fick fina poäng, 7,8 på ridbarhet och 8,2 på kapacitet, tror omtrampet gav lite avdrag dock... Slutade 11 av 38 starter, hälften går vidare till söndag och vi är alltså vidare!!!! Många duktiga ryttare med och många fina hästar, så jag är jättenöjd!! Domare var Harald Jönsson, han dömde på JFK, Jens Fredricsson och Leif Nilsson. 
 
Nu är det inte så mycket att kolla på, dressyr för 3åringar. Men ikväll är det föl-auktion. Sen imorgon är det bara dressyr-finaler, så blir en chill dag. På söndag hoppar vi på morgonen och det blir en 110-debut! Spännande.
♥♥♥♥♥♥♥♥

I Flyinge

Dino riden och redo inför imorgon, kändes fin och avspänd! Börjar redan 9 imorgon så dags att sova nu. Zzzzz...


kvalad till Elmia

Sitter i lastbilen påväg till Flyinge nu, skönt efter en intensiv vecka. Som jag skrev igår ska jag rida han på tävlingsbanan senare ikväll när sista klassen är slut. Detta är Dinos första meeting, men jag tror han kommer ta det bra, han är så lugn. :)
 
Idag fick jag reda på att jag och Chelsea kvalat in till Elmia nästa vecka. Jag anmälde henne lite på ''skoj'' då hon ändå skulle gå 120-130 nu ett par tävlingar när hon tävlades igång. Dock var det ont om tid, hade 4 tävlingar på mig och inget som prioriterades. Dino gick före då breeders var ett mål jag hade för honom. Men vi lyckades ändå! Elmia är väldigt nära för oss då vi bor i Jönköping så det ska bli kul att tävla där. Sen tycker jag det är väldigt roligt och inspirerande att åka på en sån tävling än en ''vanlig'', så det är bra för motivationen. Jag rider 120 touren och kommer tävla onsdag, torsdag och eventuellt fredag om vi kommer till final! Kul!
 
Förra året när vi kollade på en clinic med Henrik och Peder, väldigt bra. Detta året blir det med clinic, shopping och tävlande!

onsdag

Var uppe tidigt imorse, ute i stallet halv sju för att rida hästarna innan jobbet, började 11 till 18... Skönt att ha det gjort då jag alltid är så trött efter jobbet. Igår hoppade jag Dino och han känns pigg och fräsch, hoppade fint. Så det känns bra att han har mycket energi kvar!
Chelsea gick med ett hopp-pass och hon känns mycket starkare i sprången nu. Man får inte glömma bort att tävling är stärkande för hästen, så de tävlingarna vi gjort nu i 120-130 har varit en bra uppträning för henne även om vi fått ett par nedslag.
 
Imorgon måste jag jobba på morgonen till ett, sen åker vi ner vid två. Det är ingen förklass innan klassen på fredag som är en 1,05, så därför får vi träna inne på tävlingsbanan imorgonkväll. Jag är faktiskt lite nervös, men försöker se det som en erfarenhet och det ska bli kul att vara där för att se och lära!
 

2 oktober

Hej! Ny månad och fullt upp, på torsdag åker vi ner mot Flyinge och om det går bra stannar vi till söndag så därför måste jag rida alla hästar i början av veckan. Jobbar tre pass oxå så det blir långa dagar. Idag är jag iallafall ledig så ska rida, packa så mycket jag kan och klippa Dino. :)
 
Har byggt om på banan så hästarna får hoppa studs (tre-studs på böjt spår), en serie/tre-kombination och två enkelhinder snett igen med bom 2,5-3,5m före (beroende på höjd). Ska hoppa tre stycken idag och rida två på tur.

RSS 2.0