❤️❤️❤️

(null)

Så fin hon blev, nu är alla klippta och fina inför nästa vecka. Chelsea kändes verkligen topp på träningen, Gusti lite stökig och pigg men hoppade ett par fina språng. Skriver mer imorgon och kanske lägger ut ett par klipp från träningen!😊😊


godmorgon

Vaknade halv 6 idag av halsont, usch usch... Hoppas inte det blir värre. Har gett hästarna frukost nu och ska snart gå ut och börja klippa. Tantbrun fick skutta en övning igår som jag satt upp. Har tre hinder längs med medellinjen, hoppar dom i följd så det blir på en åtta. Man kan både rida noggranna vägar och runda för innerskänkeln men även korta ner och rida snävare. Hon kändes iallafall väldigt fin och hoppade super trots att hindren bara var 90cm-1m. Har iprincip inte hoppat henne några högre språng hemma under hela hösten men ändå har hon hoppat så bra på tävling. Känns som hon inte behöver hoppas hemma för det gör varken till eller från, eller så kanske det blir till det bättre. Rider mest ut, jobbar på framåtbjudningen och trimmar emellanåt. Därför jag tränar henne sällan, mest markarbete om jag åker och tränar.
 
Något som jag hade velat lära mig mer om och sätta mig mer in i är hur man tränar hästar. Hur många pass behöver de egentligen gå per vecka? Mina går 5-6 pass, oftast 5 om vi inte tävlar. Hur många pass behöver de få upp flåset och verkligen jobba? Tävling är en typ av träning oxå. Det hade iallafall varit intressant att lära sig mer om, för att få hästarna i så bra form som möjligt och lägga fokus på rätt saker.
 

Torsdag

Lång vecka, äntligen lite ledig imorgon. Men blir upp tidigt för att klippa lurvtussen nedan samt rida en sväng. Sen träning med Gusti och Chelsea. Red hästarna i regn/blåst nu ikväll efter jobbet, hästarna var liteee stökiga så nya tag imorgon!
(null)


vinst-rundan

Har inte lagt ut Chelseas och min vinstrunda på JFK för några veckor sen. Så här är den. :)
 

v.48

Måndag morgon och ute är det 7 minus... Jag ska snart gå ut och rida, Chelsea ska trimmas och de andra får gå på tur... Hoppas ridbanan ska vara bra. Blir träning senare i veckan, jobbar varje dag nu så svårt att få in det. Ibland säger jag ja till lite för mycket jobb än vad som är lämpligt, speciellt nu innan vi åker till Danmark. Ledig en dag fram till vi åker på tisdag.. Men men. Gusti ska få nya skor på onsdag + snösulor, Chelsea och Tantbrun ska klippas. Sen försöka hålla igång alla i denna kyla.
 
En vecka kvar till vi åker till årets sista tävling sen blir det lite lugnare för hästarna...Vi ska på en koll hos vår veterinär veckan efter, eftersom det är lugnt med tävlingar nu fram till slutet av januari/början på februari så passar det bra att göra en koll. 
 
Dino, längar tills han ska igång igen! Snart är hans ''vintervila'' över. :)
 

nyklippt

Fick Gusti klipp igår, fin han blev! Jobbar hela helgen och sen fram till torsdag så blir inte mycket mer än att rida och jobba....hoppas på att komma iväg på en träning nästa vecka. Köpte nya vinterskor igår, välbehövligt...samt långa chaps. Nu är jag redo för vintern!

nigini är till salu

Nigini är nu till salu. Säljer han åt uppfödaren. Ridit han sen 3,5 års ålder då jag hoppade in honom, nu är han 5år och har gått felfritt 120. 
 
https://hastnet.se/sv/annons/snygg-5-arig-valack-e-nintender-1241262

kallt.....

Börjar bli kallare ute nu....brrrr.... Har min overall sen förra året men den är inte så bekväm att trimma/hoppa i. Så ska köpa mig ett par hellånga chaps imorgon.. Sen behöver jag varma vinterskor, någon som har tips på några bra? Vattentåliga och varma.
Snyggt! :):)
 
Imorgon är jag ledig så blir ridning av alla hästarna och klippning av Gusti. 

2018 - mina mål del 2

Gusti: Han kom till mig i april och då på prov så jag hade inga mål med honom alls. Det började dåligt för oss då han var lite tittig och spänd på banan, trodde aldrig det skulle lösa sig. Men efter lite mer träning och att jag hittade en bättre grundridning på honom så släppte det. Lärde mig jättemycket där och då. Han har gått väldigt bra i 120-klasser, lite upp och ner i 130-klasser. Saknar fortfarande styrka men har gjort en fin utveckling under året. Vi debuterade 135 på en maxad svår bana på ett bra sätt. Mer tid och mer styrka så tror jag han kommer att bli stadigare även i lite större klasser. Han har helt klart lätt för sig!
 
Dino: Målet för Dino var att kvala breeders. Under våren gjorde han inte så mycket, tränade mest hemma och gick en pay'n jump på ett bra sätt. Efter sommarvilan blev det lite mer allvar, hade med han till min tränare när jag var där i slutet av sommaren. Tävlingsdebuterade bra och felfritt. Vi fick ett bakslag under en tävling, han var inte riktigt framme och började överhoppa sig. Blev osäker på om jag skulle fortsätta mot målet....men då är det så bra att ha någon kunnig/tränare som man kan rådfråga. På nästa träning och tävling var han som vanligt igen. Vi red ett kval här hemma till breeders som gick över förväntan. Vann andra dagen och blev tvåa totalt. Nere i Flyinge gick det oxå över förväntan. Slutade totalt 9a och kvalade till Scandinavium. Han har inte rivit en bom i någon utav starterna, debuterade 110 i Flyinge. Helt fantastisk hittills. Ser såklart sååå mycket fram emot nästa år!
 
Ibland kan målsättning bli lite omotiverande, om man exempelvis inte uppnår ett mål. Något att tänka på är att när man vunnit eller uppnåt ett mål är den känslan ganska kortvarig. Jag tycker istället man bör fokusera mer på vägen till målet, försöka utveckla sig själv på alla plan. Ett mål är bara en riklinje på vilket håll man ska åt. 

2018 - mina mål del 1

2018 börjar gå mot sitt slut, ett väldigt utvecklande år för mig (igen!). Mitt stora mål är att hela tiden utveckla mig själv och hästarna vilket, om jag ser tillbaka, går framåt hela tiden. I början av året hade jag inte så många mål men jag kan dra lite ''snabbt'' hur året har sett ut för varje häst (blev visst jättelångt) och hur vi har utvecklats ihop.
 
Tantbrun: Stora målet var såklart att debutera 140, vilket vi gjorde. Dock senare än jag tänkt mig. Året började lite upp och ner för oss. Hon kan ibland bli lite bromsig i svängarna men detta blev bara värre och värre, tillslut vägrade hon gå fram om jag tog en större halvhalt. Därför fick vi gå ner lite i klasserna och försöka lösa detta. Så då red jag mest 120-130 på henne hela våren. Det släppte framåt början av sommaren så vi äntligen kunde debutera 140, vilket vi gjorde bra med 4 fel.
 
Sen hade vi ett tävlingsuppehåll på en månad och så skulle vi åka på en liten tävling i Gislaved och då kom problemet tillbaka. Minns att jag blev så besvikten och det kändes som det aldrig skulle lösa sig. Där och då kände jag att jag verkligen måste ta tag i det och försöka lösa det en gång för alla. Dock är det svårt när det bara visar sig på tävling men efter lite annan teknik på tävling känns det som det är borta nu. Och om det skulle komma tillbaka, kommer jag vara snabb med att korrigera henne. Som jag skrev i förra inlägget har vi haft en väldigt bra inomhussäsong, jag har hittat en helt annan galopp i henne (kanske för att jag löst problemet som beskrev ovan) och hon känns väldigt stark i sin hoppning. Försöker hela tiden hitta bästa sättet att träna henne för att få den där framåtbjudningen och spänsten i språnget inne på banan. Nu känns det som vi verkligen är ett team!
 
Chelsea: Målet var att debutera 140 på henne med men hon har varit borta större delen av året då hon opererats. I början av året gick det inte alls bra då hon inte kändes som vanligt. I höst har det varit lite upp och ner men nu (som jag skrivit) känns det som hon börjar komma tillbaka. Vi kvalade in till Elmia och fick rida där vilket var superkul, sen vann vi en klass förra helgen! Chelsea är den enklaste hästen att rida då hon alltid är positiv och vet hur man ska göra. Roligt att ha en sån häst i stallet som är snabb och plockar mycket placeringar.
 
Eftersom det blev så mycket text gör jag en del två med resten av hästarna....

v.47

Måndag och jag är ledig! Har pluggat teori på morgonen och ska snart ut och rida, hästarna får vila imorgon då jag jobbar då. 
 
Jag och Tantbrun har haft en väldigt bra inomhussäsong, felfri i alla 130-135-klasser förutom en där vi rev första hindret...tagit placering i de flesta. Roligt!! 
Från igår!

värnamo - resultat

Var iväg i Värnamo för att tävla idag, det har gått bra.
 
Nigini gick 110 med en felfri runda och hoppade bra.
Gusti gick 120 med 4+4fel (totalfel), vet inte riktigt varför, han var lite spänd och även lite springig. Vi brukar inte ha två nerslag i 120, men ibland så får man nerslag utan anledning. Han gick även 130 avd. B med en felfri runda, mycket bättre här! Ridhuset är väldigt litet så fick inte riktigt de flytet jag brukar ha men ändå en bra runda.
Chelsea var duktig som alltid men jag red henne dåligt. Fick in ett språng för mycket på en distans i både 120 och 130 vilket resulterade i ett ner i båda. 
Tantbrun gick 130, kände på framhoppningen att hon var väldigt pigg och glad. Hoppade med den fina spänsten hon brukar. Vi var felfria och slutade 5a, kändes lätt och enkelt.
 
Detta var sista tävlingen i Sverige för iår, om 2,5 veckor (knappt) åker vi till Danmark. Får försöka få in en träning innan dess sen är vi redo, ska bli riktigt kul! 

lördag

Tävling imorgon med fyra hästar, rider 110-130 klasser! :) 
 

framgångspodden

Har börjat lyssna på framgångspodden, en podd av Alexander Pärleros som intervjuar olika människor som nåt framgång på ett eller annat sätt. Mycket intressant att lyssna på och massor av tips som man kan ta med sig. Jag är väldigt öppen för ny kunskap, sen har jag på senare tid blivit väldigt intresserad av hur andra lyckats nå sina mål i livet och hur dom har gått tillväga.
 
En sak som jag har kommit fram till efter att ha lyssnat på ett par stycken avsnitt är att vad du än har för mål så ser vägen dit ganska lika ut. Vare sig man är idrottare, ska bygga upp ett företag, musikbranchen osv... Det är väldigt intressant, det betyder att de människor som lyckas uppnå sina mål har massa saker gemensamt. 
 
- Drivkraft och den måste komma inifrån.
- Ett bra team omkring sig.
- Uthållig, ha ett tålamod, det kommer att ta lång tid.
- Problem/misslyckande som uppstår måste man kunna möta på rätt sätt. Se problem som en lärdom.
 
En sak som sas i ett avsnitt som fick mig att tänka till....om jag ser en person vara på gymmet 4 timmar/dag så fattar inte jag hur den personen orkar, men han/hon skulle aldrig vara där om han/hon inte tycker det är kul (bortsett från psykiska sjukdomar då). Samma sak med mig, andra kanske inte förstår hur jag kan lägga så många timmar i stallet/på hästarna, men för mig finns det inget roligare än hästarna. Därför är det så viktigt att välja göra något som man tycker är kul, den där drivkraften, den måste komma gratis, annars blir det svårt att lyckas.
 
 
Igår släpptes de hittills bästa avsnittet tycker jag, intervju med en forskare kring mentalträning. Han tar upp så många bra saker att tänka på. 
 
Jag har tidigare skrivit hur jag gått igenom vilka negativa tankar som uppstår när jag ska hoppa en bana och hur dom förstör, sen att jag har försökt jobbat bort detta. Men han går in mer på djupet om det. Egentligen handlar det inte om den negativa tanken utan vilken känsla tanken ger. Man ska inte trycka bort den, för den kommer att komma tillbaka. Istället acceptera att den finns men inte regagera på den. Till slut kommer tanken inte ge en negativ känsla längre och kommer då att försvinna. Intressant och något jag ska testa!
 
En annan sak jag tycker var väldigt bra för mig att höra är att man inte ska se problem som något negativt. Om man får allt ''serverat på en silverfat'' så kommer aldrig några problem uppstå, så när man väl får problem vet man inte hur man ska hantera dom. Samma sak om man är en talang i ung ålder... Problem eller ''misslyckanden'' är bra, det är då man utvecklas. Jag har hört detta så många gånger tidigare men efter detta avsnitt fick de en annan innebörd för mig. Jag måste lära mig hantera problem bättre och sen lära mig lösa dom, för de kommer komma mängder av problem i framtiden.
 
Nu blir detta jättelångt!! Men om ni är som mig, väldigt intresserade av mentalträning eller hur andra personers resor har sett ut så lyssna, verkligen jättebra! Peder är bland annat med i ett avsnitt. 

vad vill ni läsa om?

Har blivit så dålig på att skriva här, har egentligen massa jag vill skriva om men det blir bara inte så. Om ni vill läsa om något speciellt så skriv gärna det! :)
Alla hästar har gått idag så imorgon kanske alla får vila pga att jag jobbar hela dagen och sen lär jag vara ganska trött, så skönt att inte känna att jag måste rida. Men sen är jag ledig hela helgen, så gött! Nu ska jag sova...ZzzzZZzz

v.46

Måndag och ny vecka! Har varit ute och ridit på förmiddagen, nu ska jag snart jobba kvällen igen. Till helgen blir det tävling i Värnamo på söndag med fyra hästar, valde bort Grevagården och tar alla i Värnamo istället. En sista tävling innan Danmark, sen var tävlingssäsongen slut för 2018.
Chelsea förra året i Värnamo, blev 2a i 130. :D

söndag

Chelsea var så fin igår, nu är hon verkligen tillbaka i den formen hon var i innan. Som jag skrivit så har hon känts lite matt och inte alls samma styrka i sprången som innan vilan, samt att jag ridit henne lite stressat. Men nu har jag hittat rätt ridning igen och hon har verkligen stärkt upp sig. Det kändes lite trögt där ett tag.....
 
Roligt att få vinna, det krävs lite tur oxå, men igår var vi snabba, kanske de snabbaste vi ridit ihop. Banan passade henne och hon var riktigt pigg så hängde bara med i hennes tempo haha!
 
Nu ska jag kolla SM-finalen innan jag börjar jobba....Zzzzz.

vinst!!!

Idag vann jag och Chelsea 120-klassen på 70 starter, sååå roligt!!!
 

tävling imorgon!

Tävling imorgon med Chelsea och Nigini här i Jönköping, blir senare på eftermiddagen så jag hinner rida Tantbrun och Gusti på förmiddagen. Satsar på bra rundor, noggrann med att Chelsea ska lyssna på mig även mot slutet....:)
 
Får bli en bild på Dino....snart ska han igång igen efter en lång vila, tränas inför Scandinavium och slipa lite på tekniken. :)

!!

Söker någon som kan hjälpa mig med hästarna, främst när jag är iväg och tävlar flera dagar. Men även lite annat oxå. Nästa år så kommer det säkert bli fler längre tävlingar och just nu hjälper Hanna mig som rider Tess men behöver någon mer. Hör av er isåfall till 0707224677.
 
Har bestämt mig för att ta C-kort i vinter, så jag får det gjort. Skulle även behöva ta E-kort..men C känns mer akut då vi kör mer med lastbil. Så idag ska jag skriva in mig på körskolan. Har övningskört lite med pappa och det är smidigt att kunna göra det, så hoppas att det ska gå smidigt att ta det.

tisdag

På tur med Chelsea idag, Nigini gick samma runda och de andra två vilade. De får några lugna dagar nu medan Chelsea och Nigini tränas på inför helgen. Skönt att få lite fler rundor på Chelsea innan Danmark medan de andra två känns fina och ska bara göra en liten tävling till innan.

inte min helg

Hästarna har hoppat fint men bommarna föll idag.... Chelsea hoppade verkligen superfint i 130 klassen, hittat bättre ridning och ett annan lugn i galoppen nu. Men vi rev nästsista i omhoppningen. Vi fick nedslag i slutet av banan igår med, hon blir lite för pigg i slutet och mina förhållningar går inte igenom. Så det ska jag tänka på/jobba med. Men annars väldigt pigg och stark, hon går bara bättre och bättre för varje tävling!
 
Gusti gick samma klass och var lite tittig men inte alls så spänd som i gårdagens sista klass. Fick en bra känsla, kändes lätt och enkelt. Dock fick vi c-hindret ner i kombinationen, jag var på han lite för mycket.... kändes som han tittade men skulle bara suttit still. Han fick inte plats ut....
 
Tantbrun gick 140 men två ner... Hon var inte alls så pigg som igår/förra helgen. Så då fick jag inte riktigt igång galoppen och hon hoppade inte så bra som hon kan. Kanske trött efter gårdagens långa dag eller bara en dålig dag. Jaja, nya tag nästa tävling!

50% felfritt idag

Guuuud vilken lång dag det blev på tävlingen, hade inte räknat med det..... Men men, inget att göra åt nu. Det är inte alltid roligt att vara på tävling och idag var en sån dag, kallt, segt och sen när jag skulle göra sista starten så hade Tantbrun vridit till skon precis innan vi ska in på framhoppningen....så bara att försöka lösa det lite snabbt. Fick tag i hovslagargrejer så pappa kunde fixa den, tur!
 
Iallafall har alla hästarna hoppat bra, alla rundor utan en var bra (Gustis 135). Nigini var ganska avspänd idag, mer ridbar och hoppade felfritt i första 105, ett ner i andra 115. Chelsea hade ett ner i 125 klassen, tog bakbommen på en oxer...låg vatten under så hon kanske hoppade lite för mycket uppåt. Tror inte ens man får ha vattenmatta under en oxer i en 125-klass...hmmm.....
 
Gusti gick felfritt i 125, första utanför placering och sen var han fin på framhoppningen till 135 men när jag kom in på banan blev han spänd....så var inte lätt att ratta runt han i den klassen. Han var ofokuserad och inte alls med. Rev ettan och sen åttan, han trodde nog vi var klara efter sjuan då han nästan missade åttan...men men, lååång dag på lastbilen kanske gjorde honom trött eller så såg han bara spöken i andra klassen.
 
Sist ut var Tantbrun, felfri och femma i 135-klassen. Hoppade super som vanligt!!!! Roligt, tredje raka felfria rundan + placering i 135 klasser nu. Hon är i fin form!
 
 
Imorgon går Gusti och Chelsea 130, Tantbrun går 140. 

dagen före tävling

Fredag, ledig från jobbet! Ska gå ut om en stund och börja rida, sen ska alla badas inför tävlingen imorgon och så får de stå inne. Åker ganska tidigt imorgon då Nigini går första klassen 1,05 sen blir det en lång dag då Tantbrun går sista klassen 1,35. 
 
Försökt lägga upp en plan för varje häst nu över vintern, lätt att bli omotiverad under denna tid samt att det bara är några få tävlingar kvar. Men det är inte slut för att sista tävlingen är gjord, några hästar kommer vila, några kommer hållas igång och sen börjar ju tävlingarna ganskas snart igen!
Förra året på tävlingen vi ska på imorgon, då blev Chelsea 3a i 130. :D (Tantbrun fick hämta priset).
 

RSS 2.0