torsdag

Idag fick klippmaskinen åka fram, skjutit på det ett tag nu... Hatar ju att klippa men så mycket finare nyklippta. :) Ridit som vanligt idag, efter jobbet. Tantbrun försöker jag rida ut mycket på då hon är lite piggare där, känns lite seg av värmen. Imorgonbitti ska jag iväg och hoppa med Gusti och Nigini på ridklubben här. Bra träning för oss. Jobbar kvällen sen åker vi till Göteborg på lördag, wiiieee.
Tantbrun.

1 år

Hjärtat fyller ett år idag, så hon fick lite extra gott med morötter och äpplen. Sen gick vi en bit ifrån hagen och det gick bra, första gången jag tar iväg henne från Tess. Men de märks i hagen att de inte är lika bundna vid varandra längre, kan gå långt ifrån varann nu. :) Nu ska jag sova, börjar 6.30 imorgon... ZZzzzz

ny vecka nya träningsmöjligheter :)

Måndagen över och inne på en ny vecka, räknar ner dagarna till Chelseas återbesök. ''Bara'' fyra veckor kvar nu. Om tre dagar får hon börja promenera lite. Hästarna har fått vila idag, brukar de alltid få dagen efter tävling. Men imorgon blir det ridning igen, rida på nu i veckan då jag ska till Summerburst på lördag så blir väl någon vilodag i helgen med. Sen tävling tisdag och onsdag. 
 
Ser ni vem detta är? Hjärtat!! Hon har blivit så fin i sin sommarpäls, måste verkligen ta bättre bilder på henne snart!

avslutar bra iallafall :)

Ååh, asså Tantbrun, hon var fantastisk på banan idag! Även i fredags, men fick inte riktigt igång galoppen som idag. Vår första nolla i 135 även hennes och min första någonsin. Rundan flöt på riktigt bra och hon var inte i en bom, hoppade jämna språng banan runt, likadant första som sista språng. Vi har ju fått backa lite eftersom hon gick emot skänkeln i svängarna men nu verkar vi helt kommit ifrån det och hon går fram som jag vill. Jag hoppas det ska fortsätta såhär, isåfall är inte 140-debuten långt borta..:)
 
Nigini har varit jättespänd i helgen tyvärr, gått bra nu två tävlingar men återigen spänd. Hela tävlingsmomentet tycker han blir jobbigt. Han har även vart möteskygg och jag åkte av i fredags på framridningen. Så det tar mycket energi ifrån honom när han stressar upp sig så. Han tittar mycket på allt runtomkring, aldrig hindren som är problemet. Hade två ner i dagens 120, samma som i fredags. Sprången och ridbarheten har varit bättre denna helg men huvudet har inte varit med honom. Han behöver gå mer och få mer tid, slappna av och vänja sig. Startar några tävlingar till innan betet och ser om det släpper. Gusti har jag inte alls hittat ridningen på denna helgen så sämre resultat men vi tränar på och testar igen nästa tävling.
 
Rider två dagar i Falbygdens om 1,5 vecka. :) Här är dagens runda på TB. 

Felfri i 135😍

Tantbrun var felfri i 135 idag, så kul efter en motig period med henne samt en lite motig helg. Skriver mer när vi är hemma.
(null)


Hemåt!

Blandade resultat idag, lite spända hästar men har ändå skött sig! Nigini hoppade sin bästa 120 hittills, bra språng som utvecklas! Gusti och jag får mer rutin ihop och Tantbrun var så fin, dock rev vi sista hindret!! Men men, på söndag hoppar vi 135 igen då hon äntligen slutat stå emot i svängarna och går fram som jag vill!😊 de andra två följer oxå med, skönt med en vilodag emellan. 
(null)

(null)
Tre-kombination i 130-klassen!


Tävling!!!

Påväg till tävling nu, hoppar 110-130 klasser som vanligt! Tråkigt att behöva lämna Chelsea hemma, men men så är det... Ser fram emot att tävla henne frisk och fräsch. Vädret är på topp som vanligt och jag är taggad!!
(null)


Onsdag

Ännu en varm dag, var på gymmet imorse sen har jag solat/badat hela dagen. Red nu ikväll när det svalat lite, trimmade o tog ett par språng på Gusti o Nigini. 😊 Tantbrun gick på tur, sent, var hemma strax efter nio. Nu ska jag sova, öppnar imorgon...
(null)

(null)
Chelsea går i sjukhage utanför mitt köksfönster😍

tisdag

Allt gick bra med Chelsea igår, vi hämtade även hem henne då. Så nu väntas boxvila/liten hage i 5 veckor och sen återbesök hos vår veterinär, så får vi se hur planen blir efter det. Känns bra att detta är gjort för det har inte känts bra iår. Det har känts svårt och stort, jag har fått rida på henne mer än vanligt och så ska det inte vara. Vår veterinär kunde inte säga 100% att hon påverkades av benbiten även om lite tydde på de i undersökningen. Men när hon opererades kunde de se att benbiten skavt. Så därför har hon såklart inte varit i form för att tävla och hoppa.
 
Idag har jag trimmat mina tre hästar, imorgon ska jag skutta lite med Nigini och Gusti. TB får komma ut på en tur. Tävlar på fredag och sen antingen lördag eller söndag. Såg att Elmia kommer ha både en 120 och 130 ''tour'' i höst. Funderar på att anmäla TB till 130, man kan börja kvala redan 1 juni. :)
Chelsea!
 

helgen

I fredags hoppade jag alla tre som jag har igång nu, de skötte sig väldigt bra. Hoppade bana, samt hoppade fram med bom före över en oxer. Bra för att få dom kvicka. Nu till helgen är det tävling i Vaggeryd, ska bli skoj och jag hoppas det går bra! Idag har Chelsea åkt till kliniken, hon ska opereras imorgon och sen hämtar vi henne efter det. Fick en snabb tid så det var skönt. Även fast det är ett litet ingrepp ska hon sövas, men jag hoppas det ska gå bra!
 

motgångar

Har det väldigt lugnt med hästar just nu, Dino ska vi köra till betet imorgon, så får jag se när han får komma hem. Planen är breeders för han i höst så får lägga upp en plan för att hinna med det, han har ju inte startat någon tävling än. Chelsea, jaa... Det har inte känts helt 100 iår. Vi hade en fantastisk höst, gjorde bra rundor och resultat men iår har det inte känts bra. Hon har börjat hoppa väldigt mycket till vänster vilket hon aldrig gjort tidigare, vi har fått fler nedslag än vad vi brukar. Visst det är tidigt på säsongen men ändå, det är inte likt Chelsea.
 
En ''vetcheck'' är gjord och vi kom fram till att hon nog har ont av en lös benbit som hon haft sen hon föddes(?). Vi såg detta på besiktningen men såg inte det som någon stor grej då hon var frisk och inte hade ont av den. Om den skulle behöva plockas bort sitter den på ett bra ställe så det skulle gå smidigt. Hon har inte haft ont av den när vi red lägre klasser 120-125 men under hösten när vi tävlade mer och större 130-135 så började hon nog känna av den. Därför har vi valt att operera henne nu snarast och förhoppningsvis ska allt bli bra igen. Jag tror inte det är jättelång konvalescens om allt går bra men såklart missar vi hela sommaren. Dock är det såhär det är, skador kommer hela tiden men jag har haft väldigt tur med sånt de senaste åren. 
 
Året har inte börjat på topp om man säger så, efter hösten där allt gick så bra förväntade jag mig mer av våren. Men det är djur vi håller på med och allt går inte som man tänkt sig. Hade planerat att debutera 140 mycket tidigare på Tantbrun exempelvis (debuten inte ens gjord än) men istället har vi fått backa och hitta bättre kommunikation då hon tagit över för mig lite väl mycket. Allt sånt måste funka när man ska styra på större hinder. Men nu har det förhoppningsvis släppt och vi kan ta oss framåt istället. Det känns oxå bra att min magkänsla jag hade om Chelsea stämde och vi ska göra något åt det. Tur jag har fått hem Gusti som jag gillar väldigt mycket, ska bli roligt att lära känna han mer. Nu ska jag ta mig ur min svacka!

onsdag

Idag har det varit riktigt varmt här, red som tur var tidigt imorse innan det hunnit bli för varmt. Markarbetade Gusti och Nigini, sen longerade jag Tantbrun. Hon ser riktigt fin och biffig ut nu, kanske lite mage men annars fin i kroppen. :) Kul! Nu ska jag snart sova, upp och jobba imorgon, sen rida på eftermiddagen. Vädret ser ut att fortsätta vara bra, så skönt, allt känns så mycket lättare då.
Tantbrun <3

tisdag

Igår fick hästarna vila eftersom vi tävlade i söndags. Idag ska alla ut på tur, sen i veckan blir det trim samt lite hoppning. I helgen är det tävlingsfritt då jag tävlar nästa helg i Vaggeryd, 2-3 dagar. De har bra klasser där och schyssta banor, lagom svårt. Ser fram emot att rida in mig mer på Gusti och att kunna rida lite större på Tantbrun igen. :)

tävling i bankeryd

Tävlingen idag gick bra, dock en 4-felsdag. xD Gusti var fin, kändes väldigt bra. Han är ju ny för mig och vi behöver bara rida ihop oss och han behöver rutin. I 110 missbedömde jag distansen rejält på sista hindret så fick den bommen ner. I 120 gjorde vi en bra runda, skulle suttit upp lite bättre i kombinationen för där fick vi b-hindret ner. Nöjd annars!
 
Nigini var duktig, ett ner på andra hindret i 110. Skulle hjälpt han lite mer då han blev flack. Dock bara en felfri i klassen så vi blev ''placerade''. I 120 hoppade han runt bra och avspänt, mycket bättre än förra helgen där han frös i sprången. Fick nästsista ner då det var en distans efter en distans och vi fick lite trångt/blev vingligt.
 
Tantbrun var jättefin, gick på bra framåt och hoppade super. Dock fick vi inte riktigt flytet, så lite dåliga distanser... I omhoppningen fick vi avbryta då funktionärerna stod i hindret. Så vet inte riktigt hur det blev med tiden, men vi var iallafall utanför placering. Hon gick bara en 120-klass. Nu känns det dock som problemet är löst och förhoppningsvis kan vi gå upp lite i klasserna på nästa tävling. :)
Nigini!

lördag

Halloj! Inte skrivit mycket här denna vecka, men inte så mycket som hänt. Blev sjuk i början av veckan så kom aldrig iväg på meeting i Hammarö som planerat, tråkigt... Men är bättre nu så ska iväg till Bankeryd imorgon och hoppa med Gusti, TB och Nigini. Vi har nära dit och inte så mycket starter så blir en kort dag. :) Rider 110-120 klasser. Nu sovdags!
Sist vi var där!
 

Hjärtat❤️

(null)


värnamo två dagar

Två dagars tävlande över, hade med mig 4 hästar igår och idag. Gjort många starter och det var kort om tid mellan hästarna, ny erfarenhet. Har blivit lite blandade resultat.
Tantbrun har känts fin, felfri i 120 igår, fick ett litet bakslag i 130 därefter. Började gå emot skänkeln lite men det verkade dock släppa under banans gång. Men eftersom jag fick rida på henne så föll två bommar i början, det går inte att jaga, måste sitta lugnt och ha en bra rytm. Men felfri resten plus omhoppning (totalfel). Idag var hon som vanligt igen, red en bra runda i 120 och var felfri och placerad. Kul, det kändes riktigt bra! Så jag tror det är påväg att släppa. 
Nigini har varit duktig, hoppade fint och avspänt i 110 igår, felfritt. Debuterade 120, ganska så stor och lång bana. Rev ettan och tvån, sen blev han lite spänd och frös i sprången. Fick nästsista ner oxå. Men han gjorde det bra, valde dock att rida 110 idag då han som sagt frös lite i sprången. Hoppade den rundan bra med ett ner. Gusti och jag har tävlingsdebuterat, han har inte startat på ett år mer än någon tävling. Men vi har gjort bra rundor ihop och idag var vi felfria i 120. Chelsea har känts helt okej, hade ett ner i båda 120 och i 130 blev jag inte riktigt klar mot en oxer så vart ett missförstånd. 
 
Kändes iallafall bra att avsluta helgen med två felfria rundor. :) 

torsdagstrim

Ridit alla på morgonen, det regnade såklart hela tiden... Hatar när tyglarna glider ur fingrarna, känner hur hästarna ogillar regnet och man är dyngsur. Kändes iallafall helt okej när jag red och alla känns redo inför imorgon! Rider 110-130 klasser, så vi blir där hela dagen. Hoppas på bättre väder då! :)
Blöt ja :(
 
 

planering

Suttit och försökt göra en plan fram till augusti för varje häst. Dino kommer inte göra mycket mer nu, så snart gräset kommit ska han iväg på bete. Han går nog där ca 2 månader, har lite mer mål med han i höst därför ''sparar'' jag han tills dess. Nigini matchas mot Falsterbo så han kommer gå lite mer innan han får åka på bete. Mina andra kommer tävlas på men det blir alltid lite lugnare där runt Falsterbo, inte mycket tävlingar då. Sen ska jag vara hos min tränare igen som förra året, det ser jag fram emot. Ny motivation!!
 
Har ridit Chelsea och Nigini idag, de andra fick vila efter igår. Imorgon ska jag trimma alla som ska tävla på fredag. Vilket är alla utan Dino. Börjar jobba 16 så jag har gott om tid. :)
 

bra dag

Hemma från Värnamo nu, hästarna har hoppat fint och 100% felfritt. Guldstjärna till Dino som skötte sig jättebra, hans första ''tävling'' någonsin! :) Lite kort om varje häst.
 
Dino 70,80 - Båda rundorna gick bra och han hoppade runt avspänt.
Gusti 1m,110 - Gjorde oxå allt bra, jag red lite sämre i 110, blev lite av och på men han är ny för mig och jag kan inte riktigt hans galopp än.
TantBrun 110,120 - Hoppade snällt runt, bråkade inte i någon sväng...tanken var ju att hon skulle göra det så vi kunde lösa problemet men icke.... Hade dock ett annat bett på henne vilket kändes väldigt bra. Kanske att jag fick mer kontroll på henne då. Får se hur det går i helgen.
 
Laddade upp Dinos första runda!

RSS 2.0