någon som behöver hjälp?

Kört hästarna i eftermiddag, det tog sin tid så hann inte rida efteråt. Men nu är det klart iallafall. Har nu fyra hästar hemma som är/ska igång. Om någon vill ha hjälp med sin häst, rida, träna eller tävla så har jag plats och tid. Vill försöka börja rida lite mer hästar åt andra nu så jag kan lägga mer tid på de och mindre tid på mitt ''vanliga'' jobb. Om någon är ny här så kan jag skriva lite kort om vad jag gjort. 
 
Tävlat upp till 140, ridit internationellt, utbildat ett flertal hästar till msv-nivå, unghästvana och har ridit in/hoppat in. Vart elev hos Lisen och Peder samt haft mycket praktik i olika stall. Noggrann med markarbetet, varierad träning och träningsupplägg. Är öppen för vad som, kort eller långsiktigt. 0707224677. :)
Chelsea i Falsterbo. :)

jobbjobbjobb

Fredag todayyy, känns inte som det då jag som sagt jobbar hela helgen. Har ridit Tantbrun på tur, joggade lite ute i skogen och Gusti trimmades. Börjar hitta bättre ridning på honom nu (markarbete), gick bra i början sen svackade det lite men nu är vi påväg tillbaka. Han känns pigg och glad.
 
Imorgon åker Nigini och Hjärtat på bete, istället kommer Dino hem. Så han ska igång nu och matchas mot breeders för 4åringar. Det ser jag fram emot! Hjärtat har jag dragit mig för att köra iväg från Tess och TantBrun men nu funkar det inte att hon går här längre, blir svårt med fodring osv...bättre att hon få gå och äta gräs hela dagarna, det behöver hon. :)
 
Dino! :)

torsdag

Första ridpasset på Chelsea idag sen jag tävlade henne i Värnamo i början på maj, en skritt-tur ute. Sen ska dock pappa hjälpa mig med igångsättningen, ville bara rida henne idag. :) Skritt två veckor nu sen upptrappning med trav, sen galopp. 
Trimmade TB på banan och skuttade lite, kändes helt okej. Inte trimmat henne sen Åby, hon tog det lite lugnt därefter med jogging i skogen samt longering. Men nu ska vi rida på som vanligt igen, ska bygga om på banan i dagarna och sätta upp lite mer styrke-övningar. De behöver hon hoppa! Fick några språng på film från idag men blev jättedålig kvalité när jag laddade upp såååå...får försöka fixa det imorgon. Nu ska jag sova, jobb imorgon med. Min enda lediga dag denna vecka var igår...:(

tisdag

Har åkt på en förkylning efter midsommar, trött och ont i halsen. Hästarna har därför fått vila idag, velat om jag ska jobba kvällen eller inte, men får väl göra det. Ledig imorgon iallafall. Hästarna har fått lunch och inte mycket mer häst än så blir det idag. Imorgon blir det förhoppningsvis mer.
Från helgen!

fråga

Hej! Har för mig att du har dina hästar ute dygnet runt? Tar du in dem på box natten innan tävling? Funderar på att ha ute på natten men är rädd att han blir trött innan tävling.
 
Svar: Ja dom går ute på natten. Innan tävling är det lite olika, ska vi åka tidigt får dom komma in dagen innan, samt om jag badar dom är det bättre om dom står inne såklart. Ska vi åka senare så har jag hellre dom ute. Aldrig upplevt trötthet pga det, det är ju inte så att de springa några race på natten, utan går nog mest och betar samt hänger i vindskydden.
 
En lite lerigare period än nu!

dags att rida igång

Fem veckor swishade förbi snabbt, idag har äntligen Chelsea varit på återbesök efter operationen. Allt såg fint ut och hon fick en behandling som man (vanligtvis) gör efter en sån operation och ska nu ridas igång. Om sex veckor är det dags för återbesök igen och om allt är okej då så är det övergång till normal träning. Så kul! Hoppas verkligen att vi ska kunna tävla en hel del i höst. Ska bli spännande att rida henne utan benbiten, då hon förmodligen redan började känna av den lite förra hösten.
 
Tantbrun fick åka med på en check nu när det är lite lugnare med tävlingar ett par veckor. Hon var frisk och fräsch så det känns bra. Vi hade ändå tävlat på endel nu samt hoppat större klasser.
Chelsea på vetcheck i vintras.

Felfritt

Gusti hoppade 110 och 120 felfritt idag, superfin och hoppade bra! Vi har verkligen hittat ett bra samspel nu. 😊 Ska hem och rida Tantbrun nu innan jag börjar jobba klocka 15.
(null)


lördag

Idag är man trött, vart iväg hela dagen och hjälpt en kompis på tävling och sen hem och rida. Gusti trimmade jag en kort stund, checkade så gas och broms funkar vilket de verkar göra. Gick bra igår när jag hoppade men kände att jag slarvat lite på rakriktningen, så de la vi lite jobb på idag.
 
Imorgon är det tävling, två unghästklasser med Gusti på morgonen innan jag ska jobba vid 15. Länge sen jag åkte med bara en häst men det blir chill! Förra helgen var han väldigt fin så hoppas det håller i sig. :) Nu ska jag snart sova, upp tidigt imorgon.
 

Glad Midsommar

Fredag och midsommar idag, det har väl ingen missat. Jag är ledig i två dagar nu men sen är det mycket jobb innan semstern. Ska snart gå ut och hoppa Gusti, blir övningen med bom före och efter på oxer samt räcke. Träna på språngkurvan. TB har fått ta det lite lugnt denna vecka. Nästkommande veckor utan tävlingar blir en träningsperiod, träna på våra svagheter och fortsätta stärka upp dom. När det är tävlingar så tätt är det svårt att hinna lägga in vissa pass i träningen. Då är det mer fokus på tävlingarna och att hålla dom i form.
 
Nej nu ska jag gå ut och rida, sen ska jag iväg! Glad Midsommar!

prinsessan

Chelsea lever livet! Saknar att rida och tävla henne så mycket. :(

gammal film

Hittade en gammal video här från 2010, påminns av hur det var att stå på en stor anläggning med ridskola och träningar/tävlingar. Inget jag skulle vilja göra igen. Ser så rörigt och stressigt ut, skulle aldrig kunna träna som jag kan nu. Behöva bygga fram och bort varje gång, nej nej! Trängas med andra, både hopp, dressyr och ''allroundryttare''. Glömmer lätt bort hur bra jag har det här hemma med eget stall, ridbana och allt. Ingen som lägger sig i eller är i vägen. Finns både för och nackdelar med eget, men fördelarna överväger nog! 
 
Hur har ni era hästar uppstallde? :) 
Detta är appis, min första egna häst!

18 juni

Måndag igen, jag har varit ledig tack och lov, var ganska så trött idag efter helgen. Alla hästarna har vilat och Chelsea har äntligen fått slippa sin sjukhage. Hon blev så glad att få gå ut i sin vanliga hage och röra sig fritt, hon hatar nämligen att stå still. Bara en vecka kvar till återbesök nu, så jag hoppas att jag kommer få börja rida henne ganska snart (dock lång igångsättning tror jag).
 
Nu blir det lite lugnt med hästar framöver, Nigini ska på sommarvila så just nu är det bara Gusti och TB som är igång. Lugnt med tävlingar oxå ett par veckor, Aneby på söndag men sen är det nog inget på 4 veckor kanske? Får väl åka iväg och hoppa, eller om det finns någon bra pay'n jump. Tänkte ta hem Dino ganska snart med, om 2 veckor har han vilat 6 veckor och det blir nog lagom. Vi satsar ju på breeders i höst. :)
<3

4 fel i 140 igen

Hemma från Åby nu, det är faktiskt riktigt roligt att vara på meeting, det enda man tänker på är hästarna och att prestera. Skönt!! Idag hoppade jag bara Tantbrun i 140, tycker Gusti hade gått så bra och jag var inte anmäld sen innan, så struntade i att hoppa han. Vi ska ändå till Aneby på söndag.
 
Tantbrun var så fin i 140-klassen. Hoppade ännu bättre än debuten. Tyvärr en missbedömning av mig på distansen till hinder nr 2, vi låg nog alldeles för stort men jag ville ta av. Omtramp! Så den bommen ner men resten felfritt och gud vad hon hoppade, mycket luft och riktigt kvick. Det var mycket fel i denna klass, 4 fel blev placerade. Jag red lugnt så blev utanför.
Men känner mig så glad över min fina häst, att sitta på henne och känna att detta inte är stort trots att vi båda är nya på denna höjd, fantastisk känsla! Vi behöver fler rundor och rutin, sen kommer nog nollorna snart!! Bild från sista hindret, efter en lång bana har hon fortfarande sån höjd i språnget!!!

dag 2

Dag 2 avklarad. Nigini hoppade bättre idag, lite tittig runt omkring fortfarande men bättre som sagt. Ett ner på en båge där det blev lite vingligt. Gusti hoppade oxå bättre idag och felfritt igen, roligt! Vi börjar verkligen hitta bättre kommunikation nu. Tantbrun gick 135, var fin och pigg på framhoppningen men fick typ ett ''stopp'' på 2an. Tror inte riktigt hon var med utan tittade på annat runomkring, hoppade bra och felfritt resten iallafall. Första starten för henne inne på banan och det ser ju annorlunda ut här. Men men, hon går 140 imorgon ändå eftersom hon gick bra efter det! Gusti går nog 120 igen och Nigini vilar.
Ser ni fågeln som kom flygandes när jag vände upp mot sista hindret?!!! Hahaha

åby dag 1

Är på Åby nu, bestämde mig igår eftermiddag att ta uppstallning ändå, tänkte först åkt emellan tävlingen. Tur vi stallade upp!! Har hoppat Gusti och Nigini idag, 110 och 120. Gusti var super, avspänd och fin. Ett ner i första klassen där jag missbedömde distansen helt på sista hindret, men så blir det ibland. Skärpte mig till 120 där vi var felfria. :) Skoj! Nigini var spänd, inte superspänd men spänd. Då blir han springig och tar bettet lite samt hoppar spänt. Fick två ner i båda klasser. Hoppas han är mer avspänd imorgon.
 
Tantbrun hoppade inget idag då det inte fanns några klasser för henne. Men imorgon går hon 135, de andra två 120. Hoppar inte förrän på eftermiddagen, så vi ska in till stan och äta lunch samt shoppa lite efter vi fixat hästarna på morgonen. :)
Knoppad och klar!
Stallet.

ledig onsdag

Varit ledig idag men har ändå gjort mycket. Red hästarna på morgonen, red ut på tur med Nigini och TB, sen trim för Gusti. Lyssnade på Malins sommarprat för 1000:e gången, de är från år 2009. Men jag tycker hon beskriver ridsporten bra och man får lite motivation av att lyssna på den (samt även andra ridpoddar). ''Ibland vinner han, ibland vinner jag, ibland vinner någon av dom andra''. Ja, så är det när man tävlar med hästar.
 
Sen var jag i stan och shoppade nya hörlurar som jag testade på gymmet efteråt. Sist åkte jag och käkade sushi hos en kompis, mys. Nu ska jag sova, upp imorgon och jobba klockan 7. Zzzzzz.
Nigini i tisdags. :)
 

tisdag

Var iväg på morgonen och hoppade på ridklubben. Gusti och Nigini fick följa med. Nigini var lite ''snurrig'' men hoppade bra, nu har han rastat huvudet lite så hoppas han ska vara avspänd i helgen. Gusti hade en bra dag och var riktigt avspänd och hoppade super, kul! När vi kom hem red jag TB på banan, trimmade ordentligt. Så nu blir det ett pass på tur och ett trim innan tävling på fredag.
Inte den mest optimala tävlingsplats för helgen, Åby travbana. Ser ganska annorlunda ut från vanliga tävlingsplatser, men vi får göra vårt bästa. Försöka hålla hästarna avspända... Sen är det inte så mycket fler tävlingar på ett tag, men en kort paus skadar inte!
Tess och Hjärtissss<3
 

sitsen

Ja, måndag igen och ny vecka. 2 veckor kvar till Chelseas återbesök, det går verkligen fort. Till något helt annat. En sak jag tänkt på gällande min sits är att den ser stadigare ut från högersida än vänster. Kom då och tänka på att jag kanske trampar ner högerbenet mer än vänster? Pga svaghet i vänstersidan. Inte bra då hästarna blir snett jobbade, eftersom de alltid måste bära upp lite mer vikt med högersidan. Vet inte om det är så, men har känt av när jag ridit nu att jag nog inte har lika mycket vikt i vänster stigbygel.
 
Iallafall tänkte jag träna mina ben lite när jag är på gymmet och köra övningar som är ''ben för sig'' för att stärka upp dom lika. Har ni tips på bra övningar så skriv gärna. :) Får se om det blir någon skillnad. Både träning på hästryggen och utan häst. Har hållt igång träningen bra nu, tränar två gånger i veckan vilket räcker gott. Att ställa orimliga krav gör lätt att man slutar istället. 
Denna övning gjorde jag idag! :D
 

söndag

Söndagkväll och veckan över... Idag red jag och Moa hästarna till skogen lite längre bort och backtränade Gusti och TB. De verkade pigga och glada trots värmen. Nigini longerades. Imorgon blir det trim för alla och sen på tisdag ska jag iväg och hoppa på ridklubben igen. De upplägget funkade ju bra till förra tävlingen så kör på de igen. Sen tävling på Åby i helgen, skoj! Är taggad! :D Nu är det sovdags, jobb imorgonbitti igen.
Chelsea <3

grundridning, mycket viktigt

Hästarna har fått vila idag, som vanligt dagen efter tävling. Promenerat med Chelsea och betat henne lite. Nu jobbar jag hela helgen och sen tävlar jag nästa helg på Åby i Göteborg. Åker nog 3 dagar dit. Så glad över att tävlingen denna gång gick bra, har verkligen varit lite tufft nu de senaste. Men skam den som ger sig. Har dock varit lärorikt, min tränare har hjälpt mig så mycket på tävlingarna och jag har lärt mig massor med nytt. Gusti och Nigini är lite annorlunda från mina andra hästar och dom kräver en annan ridning. Har verkligen försökt hitta ett lugn och inte stressa upp mig när de är spända. 
 
Med Gusti var det en stor skillnad sen förra tävlingen, på bara 1,5 vecka. Jobbat med grundridningen hemma, checkade av när vi var iväg och hoppade på ridklubben förra helgen och sen hoppades på att de skulle ge resultat på tävlingen. Vilket det gjorde, en härlig känsla det där. Återigen får jag en påminnelse på hur viktig grundridningen är, hästen ska vara ''på hjälperna'' annars blir det så mycket svårare. Så grundridning hemma, skola hästarna över låga hinder samtidigt som man tränar sitt eget öga för hinder, tror jag är mycket viktigt! Har gett resultat för mig iallafall.
 
Här är vår 140-debut. Fick som sagt trångt på första distansen där, fick framåtläge in så skulle vara snabbare tillbaka. Sen tänkte jag på att hålla ut på bågar och sitta upp på resten av distanserna för att få plats och då blev det bra. Fantastisk känsla att inte tycka det är stort, tantbrun har scoop och hopp, tacka de!

bra dag med 2/3 felfria rundor samt 140-debut

Hemma från Falbygdens nu, idag har det gått bra, väldigt bra. Nästan alla bommar har legat kvar. Hoppade Gusti och Nigini i 120 avd. B där båda hoppade felfritt. Lite tittigare idag men försökte bara rida bestämt men lugnt. Nigini har verkligen varit super i dessa två dagar, avspänd och hoppat bra! Roligt! 
 
Sen var det dags för 140-debut och det var en WR, lång bana, 12 hinder, 15 språng. Vi rev hinder nr 3 (distans mellan 2an och 3an) där jag fick trångt på mina 6 språng, skulle suttit upp tidigare. Men annars var vi felfria resten, så 4 fel i 140-debuten. Det är jag nöjd med, har aldrig ridit 140 innan så det var min första. Tantbrun har gått en tidigare för 1,5 år sen, så för henne var det nästan debut oxå. Jag känner att vi var väl förberedda och det kändes inte speciellt svårt eller högt, fick en bra känsla där allt flöt på. Sen är jag glad över att få sitta på en så trygg häst som TB, jag vet att hon tuffar på, tittar inte på något och hoppar hur vi än kommer. 
 
Men asså som jag har väntat på att få gå upp till 140, få göra något nytt som man aldrig gjort tidigare. Dock har jag fått vänta, i och med att vi hade lite problem på tävlingsbanan i början av året. Grunderna måste sitta, det är stora hinder och man har inte så mycket marginaler. Men nu är den äntligen gjord och med godkänt resultat!! Så nu vill jag såklart rida fler, och 145, svår hoppning känns inte allt för långt bort!
Nigini, fin!!

dag 1 i falbygdens

Hemma från första tävlingsdagen i Falbygdens, det har gått bra, nöjd med rundorna men bommarna har inte velat ligga kvar.
 
Nigini var mycket mer avspänd idag, felfri i 110 och rev första hindret i 120, annars felfri resten. Hoppar verkligen bättre och bättre för varje 120 han går och vår bästa runda hittills. Gusti och jag gjorde bättre rundor, dock föll bommarna ändå, får bara rida på och se fall det släpper. Tantbrun gick 130 och vi rev två oxrar, fick bakbommarna på båda vilket vi annars aldrig får. Kan vart för att jag inte hade bakskydd idag eller så ville det sig inte bara. Annars en bra runda, bra rytm och bra distanser. Imorgon ska vi äntligen debutera 140!! Så taggad på de. Nigini och Gusti går 120 avd. b igen.
Powernap före start. :p

tävling imorgon

Hästarna ridna på förmiddagen och nu ikväll har jag tagit in dom och fixat det mesta. Det börjar redan vid 8 imorgon av någon anledning så måste upp tidigt. Ska bara knoppa lite snabbt annars är allt klart. :) Hoppas det ska gå bra imorgon!!:D
Söt Gus:)
 

pikéer?

Någon som vet var man kan köpa bra t-shirts/pikéer att rida i? Ej märkes då jag behöver köpa mig ett par stycken och det blir väldigt dyrt då. Behöver ju inte vara någon ridsportsbutik heller. Kollat men hittar inga. 
 

summerburst

Vart på Summerburst igår vilket var skoj, aldrig varit där innan. Kom hem idag på eftermiddagen så då red jag Nigini och Tantbrun samt longerade Gusti. Imorgon är det dagen före tävling så ska trimma hästarna, tänkte även klippa Nigini. Sen tävling i två dagar, tagg på de.

åka iväg och hoppa

Var som sagt iväg och hoppade imorse/förmiddag. Behövde det mest med Gusti för att hitta lite bättre ridning men då kunde likaväl Nigini hänga på, han behöver ju träna på det.. Iallafall gick det bra med båda, Nigini lite på tårna men slappnade av sen. Kom och tänka på att jag borde göra detta oftare, blir ju så när man är iväg och tränar för tränare men inte annars. Speciellt nyttigt för de yngre hästarna samt när de går från utomhus till inomhussäsong eller tvärtom. Något jag ska tänka på när Dino kommer hem efter betet.
 
Viktigt dock att det är ett lugnt ställe så man kan träna bra, annars känns det meningslöst. Får bli mer turer till ridklubben, vi har så nära dit. Ett språng på Nigini. :) Biffen, han har verkligen utvecklats i kroppen denna vår.
 
När vi kom hem släppte jag Gusti i vår beteshage, han är den enda som kan gå där....de andra kommer bli feta. :( 

RSS 2.0