hoppövningarna idag! :D

Har ridit hästarna på förmiddagen, Dino trimmades igen då han inte har skor än. Tror allt han hade lite träningsvärk sen igår för det tog emot lite i traven där han vanligtvis tycker det är jobbigt. Gusti och TB hoppade. Jag gjorde tre olika övningar, fick alla på film. 
 
Övning 1: En bom/bock 20m till ett räcke 20m till en bom/bock (hade bara en bock kvar så fick bli en av varje). Ska rida fem normala språng mellan båda. Gäller att ha galoppen med sig in så man kan sitta upp lite sista språnget för att lättare behålla rytmen och få tillbaka hästen på fem jämna språng till räcket. Bra övning för mig som ryttare och checka av att man har koll på hästens galopp.
 
Övning 2: 3-studs på böjt spår, kan ha fler men har inte fler hinder..ca 3m emellan. Ha hästen med sig hela studsen igen, inte tappa bogen eller byta galopp som TB gör en gång. De ska heller inte tränga sig på innerskänkeln. Kort aktiv galopp in.
 
Övning 3: 3 oxrar med ett språng emellan, hade ca 6,5m där. Bara komma med en bra galopp in och sitta upp. Hade bommar emellan oxå för att bromsa upp lite. 
 
Nöjd med båda hästarna, Gusti var pigg, glad och verkade tycka det var skoj!! TB var lite seg, fick hela tiden tänka på att ha galoppen aktiv, aldrig bli långsam. Sen i vänstervarvet upplever jag henne lite rak och stel, då blir det lätt att jag drar i innertygeln vilket inte hjälper. Fick istället tag i yttersidan och red in bakdelen lite och då kändes det bättre. Tror oftast man sitter och försöker få igenom något med innertygeln och glömmer ytter. Mer yttertygel alltid, tror jag. :) Hoppade inte jättemycket då vi ska träna senare i veckan! :D

Kommentarer
Postat av: Anonym

Kul läsa och se hur långa avstånd och annat du kör👍

2018-07-03 @ 20:10:53

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0