måndag

Hej, måndag snart över och jag är tillbaka i Värnamo. Jag tävlade i lördags, sen åkte jag hem och var hemma under söndagen och tillbaka hit på kvällen. Tävlingen i lördags gick inte så bra, var ganska besviken och arg!! Tantbrun har bråkat från och till i svängarna, så vänder jag upp mot ett hinder och tar en förhållning kan hon helt plötsligt lägga av. Långt innan hindret. Detta hände då i 130-klassen så vi fick lägga en volt, annars felfri. Red 135 oxå bara för det hände och där började hon studsa i en sväng så vi fick ett nerslag, kom helt fel och hon hoppade av tidigt.
 
 
Hon känns så fin i sin hoppning, ännu bättre nu och gör det så enkelt, därför är det så frustrerande att det bara inte kan funka. Men jag får kämpa vidare och försöka hitta nya lösningar, vi tävlar i Linköping torsdag-lördag och då ska jag lägga mycket fokus på att hon ska lyssna framåt och sluta göra så. Det jobbiga är att hon aldrig gör så hemma, på träning eller pay'n jump utan bara på riktig tävling och bara inne på tävlingsbanan. Hon har väl kommit på de eller nåt? Men vi ska lösa det!! Vi har inte tävlat på ett tag och kanske blev det bara så den gången...
 
När jag var hemma igår passade jag på att rida Chelsea, hon har fått börja galoppera nu. Hon känns så fin!!! Är 99% säker på att hon är fräsch, det är en helt annan häst nu. Så roligt! Återbesök om 1,5 vecka, sen tror jag vi får börja hoppa om allt är okej. Nu har jag suttit och kollat lite tävlingar, har bara Linköping, Norrahammar och Värnamo planerat hittills. Dino måste tävla på en del nu innan Breeders-kvalet oxå. Men inte så många utomhustävlingar kvar, kanske 3-4 stycken? Snart höst...
Tantbrun!!!

Godmorgon

Var så trött igår så orkade inte skriva något här. Gusti var väldigt fin på tävlingen men jag hittade inget bra flyt eller lugn. Så vi hade ett ner i 120 och debuterade 130 med ett ner. Godkänt såklart men jag är inte nöjd med hur jag red. Aja nya tag idag när vi åker med Tantbrun och hoppar 130.😁

På eftermiddagen hoppade jag Dino och han var superfin, vårt bästa hopp-pass tillsammans. Har jobbat på galoppen nu dessa dagar och det gav resultat! Har velat rida han i en lite för dålig galopp men han är så balanserad så jag kan sätta upp den och bara rida på, det behöver han!
(null)
Dino😍

torsdag

Förmiddagen klar, hoppade Tantbrun, fortsatte att jobba på att hon skulle hoppa lite mer på styrka och lite rundare. Komma i en lite mer samlad galopp, kvick men kort. Hon hoppade fint och bra. Avslutade med en bana i en mer normal galopp och då kändes det okej, fick inte riktigt flytet men men. Det kommer säkert på lördag. Måste dock tänka på att själv vara lite mer aktiv, för att få henne mer vaken. Hon blir gärna lite bekväm och går i sitt tempo, då måste jag vara tvärt emot och inte hänga på i hennes takt.
 
Nu har jag ätit så ska snart gå ut igen, rida ut Gusti och en till, sen kanske hoppa Dino då. Skulle behöva klippa TB oxå.... Imorgon är det som sagt tävling på förmiddagen, har med mig Gusti som går en 120. Länge sen jag tävlade nu, så det ska bli skoj!
Sist vi tävlade var i Aneby, då var G duktig.:D

Varmt!!!

Riktigt varmt idag, puuuhhhh... Red två hästar på förmiddagen sen hopptränade jag Gusti efter lunch och då var det riktigt varmt! Men han var fin, behövde verkligen hoppa han, kände mig lite ringrostig i Grevagården. Red ut Dino och TB nu ikväll när det svalnat!
 Imorgon ska jag hoppa Tantbrun, hon tävlar bara lördag, sen även Dino igen tror jag. Dagarna bara flyger förbi här, det är så roligt att vara här och träna! Man lär sig mer än vad man tror.😊
(null)


dagarna och en fråga

Andra dagen över här, igår tränade jag med Gusti och Tantbrun. Fick mycket nytt att tänka på men främst att jag måste rida fram till handen. Ha igång bakbenen hela tiden. Exempelvis om TB biter sig fast i bettet så ska jag inte börja dra utan först driva på bakbenen. Detta vet jag sen innan men det är så svårt att veta när man ska göra det och vid vilket tillfälle. Sen när man sitter hemma själv och rider är det lätt att komma in på fel spår.
 
Idag har min tränare markarbetat TantBrun, så då kunde jag få ännu mer tips på hur jag ska fortsätta arbeta henne. Men markarbetet var ganska bra, så det kändes bra! Bara fortsätta jobba som jag gör men tänka på de jag skrev ovan. Dino fick hoppa lite och han var duktig. Ska rida han i en lite bättre galopp, ibland vill jag korta lite för mycket. Tycker han hoppade väldigt fint och var med på de jag ville. Tror vi ska hoppa mer senare i veckan, så han fick inte hoppa så mycket idag.
 
Som sagt ska vi tävla fredag och lördag i Gislaved. Kommer rida Gusti och Tantbrun. Bara låga klasser för nästa vecka åker vi till Linköping som är lite större och rider 3 dagar. Dino är även anmäld till sin debut och han ska hoppa 80,90 nästnästa helg.:) Kul att tävlingarna börjar nu igen!!!
 
Fick en fråga om vad som hänt med Chelsea samt hennes ålder. Hon är 10år och har opererats för lös benbit. Inget som påverkat henne tidigare men när vi red  större klasser i höstas började den göra ont. Så då fick vi plocka bort den nu för några veckor sen. Förhoppningsvis ska hon inte få några komplikationer efter det.
 
Oj sååå mycket text, nu måste jag sova. Upp imorgon vid 6, Gusti ska hoppas inför tävlingen under dagen. De andra rider jag nog ut.

Iväg och tränar

Hej! Helt glömt bort att uppdatera, haft en helt amazing helg i Halmstad med after beach i Tylösand (måste typ vara en av de bästa!!). Åkte hem igår och sen snabbt packa om för att åka vidare till min tränare, så där är jag nu någon vecka. Har med mig tre hästar och till helgen blir det lite tävling. Skriver mer imorgon då jag måste sova nu, ville bara logga in här och säga hej!
(null)
Mitt gäng 😍

snart!!

Tillbakablick till när jag och Chelsea vann en klass förra hösten. Saknar så mycket att tävla henne, hon tar nästan alltid en rosett när vi tävlar. Gör alltid sitt bästa och kan vara riktigt snabb. Jag hoppas verkligen allt ska vara okej på återbesöket (om ca 3 veckor), för isåfall är det inte långt kvar tills vi kan börja hoppa och tävla igen. :D 

skutt

Några språng från träningshoppningen i Grevagården. :)
 

chelsea ♥

Ridit Chelsea en stund idag, 10 minuters jogging är vi uppe i nu. Red henne på banan och trimmade lite lätt, hon kändes fin för dagen. Så det var roligt, snart är hon tillbaka. :) Sen har jag ridit ut på de andra och Dino får vila. 
Har fixat en massa, tvättat och städat då jag ska iväg imorgon till Liseberg sen vidare till vår sommarstuga i Falkenberg/Halmstad. Kommer hem i slutet av veckan och då ska jag till min tränare med ett par hästar. Vara där och rida/träna, ska bli superkul. Var där förra sommaren och det var väldigt motiverande. Ska förpublicera något/några inlägg så det inte är helt dött här tills jag är hemma från Halmstad.

duktiga hästar

Det gick bra idag, kom hem sent, halv tio, men så skönt att man vet att man är ledig imorgon. Dino skötte sig och hoppade felfritt i 80cm, red bara en klass för han har inte varit igång jättelänge. Annars föredrar jag att hoppa två klasser när man ändå är på plats. Lite problem med att rätta galoppen men det kommer. Han hoppade allt utan att titta och även en liten kombination dom hade med. Hans nästa start blir nog en tävlingsdebut!
 
Hade även med Gusti och Tantbrun eftersom de varit dåligt med tävlingar nu, bra träning att åka iväg och hoppa en bana. Gusti gick 110 med ett ner, kan dock bara skylla de på mig då jag la han förnära. Annars felfritt resten. Tantbrun gick 120 och hoppade felfritt, jättefin och hoppade lika språng från början till slut. Känns som sprången blivit lite bättre nu när jag tränat på att rida henne kort i galoppen mot hindret (hemma, inte på tävlingsbanan). De kan ha utvecklat hennes teknik lite, hoppas på att få fler bra övningar så jag kan utveckla hennes språng ännu mer. Nu sovaaa, upp och rida imorgonbitti.

Tisdag

Påväg mot lite träningshoppning i Grevagården med mina tre hästar.😍 Kul, inte varit iväg något sen midsommar. Tack och lov att de kommer lite regn, varit riktigt varmt under dagen.
(null)hemma

Hemma från Falsterbo nu, kom hem sent igår. Min vän har bott på gården och tagit hand om hästarna, så snällt! Har varit en roligt helg, många svenskar i toppen och avslutade med en spännande laghoppning där Sverige slutade 3a. Inspirerad och motiverad, semester och ledig!! Ska trimma alla tre idag, pay'n jump imorgon.
Peder vann derbyt! I GPn var det svenskt 2a, 3a, och 4a av Irma, Peder och Malin.
Framhoppningen.
Mycket cyklande.
och lite bad. :)
 
 

påväg till falsterbo

Igår var det fullt upp igen, jobbade min sista dagen på ett tag, aah så taggad på min semester. Var iväg och hoppade Dino och det gick bra, han kändes mycket bättre än i förrgår när jag red. Då var han väldigt vinglig....men igår jobbade han fint och hoppade bra. Inte tittig eller tveksam. Pay'n jump på tisdag där han går 80,90. :) Red de andra oxå så nu kan dom vila tre dagar med gott samvete. Nu är vi påväg ner till Falsterbo, kommer lagom till 5års-finalen börjar. Stannar till söndag. Skönt att komma iväg lite och såklart får man alltid med sig ny inspiration och motivation därifrån!
Dino!

onsdag

Ledig idag men har varit fullt med saker att göra ändå, har ridit mina tre hästar. Hoppade Gusti på hackamore, ville testa för jag tror det skulle passa och det kändes bra. Får se om jag fortsätter hoppa på det. Dino gick på tur samt trimmade en stund på banan när vi kom tillbaka, han känns svag och vinglig just nu men det släpper väl. Han har vilat i 2 månader och klart han tappar styrka. TB trimmades en stund, skuttade lite lågt och kändes fin. Jobbade mycket övergångar där jag tänkte på att använda yttertygeln mycket.
 
Imorgon efter jobbet ska jag iväg och hoppa Dino hos kusse sen rida de andra. Fixa lite inför Falsterbo för vi åker ner tidigt på fredagmorgon. :):) Efter imorgon har jag dessutom semester i 3,5 vecka vilket ska bli sååå skönt. Hoppas vädret håller i sig och att jag hinner med att göra en del roliga saker. 
Dino i måndags när han fick skutta lite.
 

Söndag

Ser fram emot nästa vecka, jobbar tre pass innan jag får lite semster. På fredag åker vi till Falsterbo och stannar till söndag! Hästarna får lite vila då så ska försöka rida på nu i veckan, planen är att åka på en pay'n jump om ca 1 vecka. Har inte tävlat på ett tag och det känns bra att hoppa igenom dom, samt Dino som behöver komma ut. 
(null)
Gussss

tillbakablick

Ett år sen Chelsea och jag var påväg ner till Falsterbo, vi lyckades kvala amatörtouren. En rolig men oxå jobbig resa fram dit. Väl där nere gick det bra och sen skit. Placerad första dagen och en blackout andra, rider mot en alldeles för stor distans och Chelsea tar av rakt igenom hinder. Trillade av. :(  Men Chelsea var felfri fram dit, så hon var super därnere. Ville inte rida amatörtouren i år då jag vill rida lite större klasser nu, däremot var planen att kvala Nigini man han kändes inte riktigt redo. Istället ska jag dit och kolla sista helgen vilket ska bli riktigt kul. Se både laghoppningen och GPn. Tagg!! Vädret ser ju ut att hålla sig på topp oxå. Får hoppas på att kunna ha någon häst dit nästa sommar, hade varit riktigt roligt. :)
 
 
Kollar på filmen och ser hur mycket jag utvecklats sen dess, sitsen, mitt sätt att rida på hinder, omhoppningen...erfarenhet är en viktig bit i ridsporten och första gången där kunde jag inte hålla nerverna i styr. Men nästa gång kommer det att gå lite bättre.

träningarna igår

Halloj! Var iväg och tränade igår, vilket var skoj. Inte tränat så mycket nu då det varit en del tävlingar, försökt välja samma som min tränare så har fått bra hjälp där. Tantbrun fick träna på att hoppa i en lite kortare galopp, träna på tekniken. Detta blev lite ovant för mig, jag är van vid att rida på framåtlägen och aldrig komma nära iprincip. Så det kändes helt annat än det såg ut, kändes som vi kom nära och att det blev alldeles för kort. Men inte, så får träna lite på det. För när jag sätter ihop henne så blir hon lite sur och tycker det är jobbigt vilket gör att hon slutar att ta skänkeln (det som hänt på tävlingarna nu i vår). Därför kan ju det vara en bra övning för oss. Men hon skötte sig och hoppade fint. Ett språng:
 
Gusti var med fin, vi hoppade bana och tränade tre-kombination. Hoppade lite större hinder och det kändes bra. Behöver egentligen bara lära känna han mer och stärka upp honom, han har bra inställning på hinder och hoppar fint.  :)
 
Nu ska jag snart ut och rida, två på tur blir det tillsammans med pappa. Imorgon börjar jag 6.00:( Dock sista helgdagen jag jobbar på x-antal veckor! Sen ska jag dundundun kolla fotboll, haha noll intresserad men mycket folk i stan som kollar så det blir skoj ändå. Tänk om det kunde vara samma när det är ridsportsVM i höst?!?!?

27 grader 💦

Första hästen riden i värmen, Dino! Han var fin och duktig, lite trög för skänkeln ibland så de måste vi jobba vidare på. Nu ska jag trimma Gusti en stund sen rida Tantbrun med, banan eller ut! Imorgon är det träning för dom två.😊
(null)


hoppövningarna idag! :D

Har ridit hästarna på förmiddagen, Dino trimmades igen då han inte har skor än. Tror allt han hade lite träningsvärk sen igår för det tog emot lite i traven där han vanligtvis tycker det är jobbigt. Gusti och TB hoppade. Jag gjorde tre olika övningar, fick alla på film. 
 
Övning 1: En bom/bock 20m till ett räcke 20m till en bom/bock (hade bara en bock kvar så fick bli en av varje). Ska rida fem normala språng mellan båda. Gäller att ha galoppen med sig in så man kan sitta upp lite sista språnget för att lättare behålla rytmen och få tillbaka hästen på fem jämna språng till räcket. Bra övning för mig som ryttare och checka av att man har koll på hästens galopp.
 
Övning 2: 3-studs på böjt spår, kan ha fler men har inte fler hinder..ca 3m emellan. Ha hästen med sig hela studsen igen, inte tappa bogen eller byta galopp som TB gör en gång. De ska heller inte tränga sig på innerskänkeln. Kort aktiv galopp in.
 
Övning 3: 3 oxrar med ett språng emellan, hade ca 6,5m där. Bara komma med en bra galopp in och sitta upp. Hade bommar emellan oxå för att bromsa upp lite. 
 
Nöjd med båda hästarna, Gusti var pigg, glad och verkade tycka det var skoj!! TB var lite seg, fick hela tiden tänka på att ha galoppen aktiv, aldrig bli långsam. Sen i vänstervarvet upplever jag henne lite rak och stel, då blir det lätt att jag drar i innertygeln vilket inte hjälper. Fick istället tag i yttersidan och red in bakdelen lite och då kändes det bättre. Tror oftast man sitter och försöker få igenom något med innertygeln och glömmer ytter. Mer yttertygel alltid, tror jag. :) Hoppade inte jättemycket då vi ska träna senare i veckan! :D

markarbete mycket viktigt

Söndag och denna vecka över, tack och lov, så himla mycket jobbbb... Red Dino på banan en stund nu ikväll, så kul att äntligen få rida han igen. Korta pass nu första två veckorna innan han är igång. Han har vilat 6veckor+ nu och sen sist jag satt på han har jag lärt mig lite nytt. Fått en helt annan syn på markarbetet sen jag började rida Gusti. Det är ett sätt att kommunera på och viktigt att hästarna då lyssnar på signalerna man ger. Ju bättre markarbete desto lättare blir det att hoppa en bana sen.
 
Tänkte på detta när jag hoppade en kort bana hemma förra helgen. Vad gör vi dåligt? I högersvängen tappar jag exempelvis ut bogen, ja då måste vi återgå till rakriktning i markarbetet och verkligen få med bogen med hjälp av ytterhjälperna. Så att fram-och-bakdel spårar. Man ska träna på sånt man har nytta av sen när man väl ska tävla och hoppa en bana, inte krångla till det med en massa konstiga övningar. Utan grunder och simpla övningar tror jag på.

Efteråt red jag Gusti tillsammans med pappa och TB. Vi red bort till skogen på andra sidan vägen och galopptränade i backar. Hästarna tycker verkligen det är roligt och springer på bra. :) Imorgon ska jag hoppa lite.
 

RSS 2.0