igångsättning

Skulle inte du kunna du skriva om hur du skulle lägga upp en igångsättning efter en vila?
 
Svar: Absolut, kan skriva hur jag gör men alla gör ju olika. Detta funkar iallafall för mig. Igångsättning efter vila skiljer sig om det är efter en skada eller bara en paus i arbetet. Är det efter en skada får man rådgöra med sin veterinär hur igångsättningen ska se ut eftersom den kan se väldigt olika ut beroende på vad det är för skada.
 
När jag sätter igång mina hästar efter en paus i arbetet (2-4 veckor, ibland lite längre) brukar jag rida ett par korta pass den första veckan (i alla gångarter) och sen lägga in bommar/låga hinder efter bara någon vecka. Variera som vanligt med pass på banan och att rida ut på tur. Efter kanske två veckor är de ganska så igång igen för fullt arbete. 
 
Om jag sätter igång en häst som vilat lite längre, (exempelvis så vilade Dino från maj till oktober i år) så kollar jag främst på hur den ser ut i kroppen. Tjock? Omusklad? Lagom i hull? Fin muskulatur? Om den ser väldigt fin ut så kör jag samma upplägg, kortare pass i början, kollar av hur mycket hästen orkar, blir den flåsig? Trött i musklerna? Eller känns den ganska så ''pigg'' i kroppen? Därefter avgör jag hur jag kan trappa upp träningen. Om hästen är väldigt tjock och har tappat lite muskler brukar jag ta det lite lugnare.
 
Inte krångligare än så. :)

Kommentarer
Postat av: Linnea

Hej, är du intresserad av en ny header eller bilder till sidomenyn så gör jag de tjänsterna för en ytterst liten summa. (10kr-30kr). Förr gjorde jag headers till bl.a caroline Bågfeldt m.fl.
Kontakta mig på min mejl vid intresse.

Ha en fortsatt bra dag!
Med vänlig hälsning Linnea :)

2018-01-09 @ 10:42:40
Postat av: Astrid

Kul läsning!

2018-01-10 @ 22:11:22
URL: http://finest.se/aastriid/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0