hopptorsdag

Torsdag och min enda lediga dag denna vecka, passade på att hoppa ett par hästar då mina föräldrar åker utomlands imorgon. Bra med hjälp från marken när man hoppar. Nigini, Citrus och TB fick hoppa. Chelsea fick gå på tur så jag hoppar henne i helgen. Hoppning är verkligen en ''färskvara'', när pappa höjde upp till 120 så såg det lite högt ut... hahah men när man väl hoppar så är det inget jag tänker på och det försvinner med tiden. Sen att rida ann på hinder tappar man oxå lite, även om jag försökt hålla igång det med bommar och låga hinder.
 
Fick film på TB och Nigini iallafall. TB var fin, lite stark och backade inte av mot räcket så la bommar innan och efter. Blev lite bättre. Annars hoppade hon väl och börjar kännas bättre i markarbetet. Nigini var duktig, han gör fina, noggranna språng och är väldigt arbetsvillig. Väldigt balanserad efter hindren nu och gör rena byten, något vi jobbat mycket på förra året. Lite svårt att rida ann hinder fortfarande då han tycker det är jobbigt att korta/länga sig men samtidigt vara kvar över bakbenen. Så där ligger arbetet nu, att stärka hans galopp och få han att hänga ihop, ha ett stadigt stöd i handen med nosen framme. Då kommer sprången bli ännu bättre. Citrus var pigg, superförsiktig och hoppade fint. Behöver egentligen bara hoppa på nu så hon lugnar sig lite. :)
 
Ett par språng. Har verkligen jobbat stenhårt med min sits nu, trampet och balansen i stigbygeln för att kunna vara oberoende av handen. Jag ser skillnad iallafall, och känner, man jobbar hästarna automatiskt mer med sitsen när man inte behöver hålla balansen i tygeln.
 
Har förberett med hjälp av pappa så mycket som möjligt på gården då jag ska ha alla sju hästar själv nu i en vecka. Nu jobbar jag även fredag-måndag och sen blir det lite lugnare nästa vecka samt en pay and jump på söndag som jag ser fram emot. :D

Kommentarer
Postat av: Vendela Asplund

Så fint!!!!

2018-01-25 @ 17:57:33
URL: http://vendelaasplund.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0