Brown Sugars år

Jag fick hem Tant Brun i början av detta år. Hon skulle vara lite på prov då hon är speciell. När jag skulle släppa ut henne i hagen på morgonen så hann man knappt knäppa loss grimskaftet innan hon vänt och galopperat iväg. På tävlingar kan hon vara riktigt mötesskygg, vissa tävlingar kan jag inte ens hoppa fram då hon skyggar för både människor och hästar. Hon är ett riktigt sto, har mestadels bara ridit ston men aldrig ridit ett så stogigt sto. Det går absolut inte att bli arg på henne för då kastar hon av en. Dagarna hon är på bra humör kan hon ta en ''tillsägelse'' ganska bra men man kan aldrig bli arg. Det har tagit tid att lära känna henne och det har tagit tid för henne att ''bo in sig'' hos oss. Men utevistelse dygnet runt för henne och sin bästis Tess har gjort henne väldigt lugn. I vissa situationer kan hon fortfarande stressa upp sig men för det mesta är hon som vilken häst som helst.....Så här har året sett ut för oss.
 
Vi red många 120-125 i våras då hon gick samma tävlingar som Chelsea. Till en början gick det bra, vi red många felfria rundor, hon hoppade väldigt fint och vi hade bra flyt i rundorna. Dock långsamma.. Slutet av våren kom vi in i en svacka, kanske att jag ridit på min tränares ridning (som red henne innan mig) fram tills nu och att hon nu började testa mig lite. Hon började gå emot skänkeln i vissa svängar och gick inte alls fram. Detta löste vi dock ganska direkt. Det andra problemet jag hade var att sitta kvar i henne språng, för ibland hoppar hon till månen känns det som haha... 
 
En bra runda på vår andra tävling
 
Sen kom sommaren och vi debuterade 130, vi tog äntligen lite rosetter i 120-1,25 klasser. Men under en hoppträning lyckades hon snubbla till rejält och vrickade knät. Så ett uppehåll från tävlingarna blev det ett tag, men vilan var nog bara positiv för henne. Tyckte hon lugnade ner sig ännu mer efter det.
 
 
Sen var hon igång igen i oktober och tävlade. Hösten har varit bra. Felfri i alla 1,15-1,25 klasser hon startat i höst. Sen red vi ett par 1,30-klasser och där samlade vi på oss 4-fel i alla förutom på sista tävlingen där det äntligen släppte. Det kändes lite tungt där ett tag men jag visste att det skulle släppa såsmåningom. Sista tävlingen kvalade vi då 1,35/140 där vi även debuterade 1,35. Felfri i båda 1,30-klasserna och en rosett med oss.
Har även haft svårt att hitta flytet inomhus i 1,30 men även de släppte på sista tävlingen. Jag tycker hon utvecklat sin språngkurva under hösten när vi ridit lite mer 1,30 klasser och nu hoppar hon mycket rundare. Jag hoppas den ska fortsätta utvecklas ännu mer under nästa år.
 
 
 
TB hoppar med lätthet stora hinder och detta är förhoppningsvis min framtida svårklasshäst. Hon är bara 9 nu iår och ligger lite efter. Så hon har mycket potential kvar. Ska bli ett spännande år med henne!

Kommentarer
Postat av: Marielle

Ska bli spännande att följa!

2018-01-04 @ 14:04:38
URL: http://www.nouw.com/mariellefriman

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0