tränat i kylan

Varit iväg och tränat i eftermiddag/kväll, det var svinkallt -10... 
Nigini kändes okej, lite loj faktiskt, brukar han inte vara. Hoppade bra men hade svårt att få honom att arbeta bra på marken, han blev långsam och framtung. Chelsea kändes bra på marken och hoppade okej. Det märks att vi inte hoppat så mycket, hon är i och klonkar lite vilket hon inte brukar annars. Välbehövd träning. Hon går bara 120 i helgen och det känns som ett bra val. 
Nu sova, skönt att ha ännu en ledig dag imorgon.

att inspireras och inte jämföra

Tycker det är så kul att se alla yngre hoppryttare utvecklas och göra bra resultat i större tävlingar. Nu i Göteborg var det många yngre ryttare som fick chansen att rida där och det var väldigt inspirerande att se. Samtidigt kan det vara väldigt omotiverande om man börjar jämföra sig med dom. Evelina som nu bor i Tyskland hos Henrik, eller Steffi som varit på Grevlunda i många år nu. De har fantastiska möjligheter där, alla möjligheter för att utvecklas.
 
Ställer mig själv ofta frågan, varför åker jag inte iväg och jobbar? Försöka hitta ett bra ställe att jobba mig uppåt på och utvecklas. Det som tar emot är att jag trivs väldigt bra som det ser ut nu, jag prioriterar bort mycket - men inte allt. Min situation ser ut som den gör och då måste jag vara realistisk och ärlig mot mig själv. Det finns en begränsning i min utveckling när jag rider så mycket själv som jag gör. Däremot håller jag mig motiverad då jag trivs med min situation. Att jobba i stall vet jag sen tidigare inte riktigt är min grej och därför tar det emot. Om jag inte skulle trivas skulle jag inte ha samma motivation för att utvecklas.
 
Jag vill rida SM i framtiden, det känns som ett realistiskt mål för mig, men just nu känns det väldigt långt bort - mycket som krävs för att ta sig dit. Inte bara ridsmässigt utan ekonomiskt och något av det viktigaste, en häst som kan ta en dit. Men att försöka ha mindre delmål som man uppnår påvägen gör att man någonstans där faktiskt tar sig framåt. När jag känner mig omotiverad försöker jag påminna mig själv, varför håller jag på med hästar och denna sport? För mig är detta det roligaste som finns, det är mitt egna lyckopiller, mitt liv. När man ser en utveckling i en häst, eller sig själv så blir man återigen påmind om hur fantastiskt roligt det är. Så mycket man får tillbaka av dessa underbara djur och av ridsporten. Inget kan ersätta det, inget!
 
Ibland kan vägen kännas lång, vem vill inte vara bäst? Men man behöver inte rida på högsta nivå, man kan vara bäst på sin nivå. Egentligen är inte målet det viktigaste utan vägen dit och vägen efter. Nya mål, nya möjligheter att utvecklas. Jag vill lära mig rida bra, med känsla, i samspel med hästen och en bra balans. Kunna vinna och vara bäst på min nivå. Det kan jag lyckas med här hemma, om jag bara vill och är motiverad till att lära mig. Så varför ska jag egentligen fokusera på vad jag inte har? Oavsett vilken nivå jag tävlar på så tycker jag det är roligt och det är viktigast!
 
 

v. 9

Måndag, ny vecka och på torsdag är det redan första mars, hur gött? Vårmånad!! Ska snart ut och rida, alla får nog ut och trimmas i skogen, tror inte det är något vidare på banan. Imorgon är det träning med Chelsea och Nigini, sen i helgen tävlar Chelsea och TB i Ljungby. Hade tänkt sätta igång Dino i mars, men väntar nog lite tills det blivit bättre väder. Han är väl framme och kan gott vila två veckor till. Nu: ut i -10 grader och rida....:)

3 svenska vinster

Tre klasser var det vi såg idag, svenskt i topp i samtliga, så det blev en bra dag. Henrik vann sista världscupkvalet, precis som han gjorde förra året, så grym! Roligt att se!! Efter clinicen han hade på Elmia i höstas så är han verkligen en favorit hos mig. Fick inte med mig någon shopping hem, men istället massa inspiration. Nästa vecka jobbar jag bara en dag vad jag vet än så länge, så blir lite semester från de och kan lägga mer tid på hästarna. :)
 

Snart...

Väntar på världscupen, det man kom hit för!
(null)


tillbakablick nr 6

Aquas och min tävlingsdebut, början av 2013 var detta. 1meter och vi var felfria. Jag var hopprädd när jag köpte henne, men efter några hopp-pass försvann det ganska fort. Hon gav mig massor av självförtroende. Vi red upp till 130 tillsammans och sen hade jag högre amitioner, för att komma vidare var en försäljning ett måste. Aqua såldes för snart ett år sedan och jag kunde då köpa en ny häst med mer kapacitet, TB. Att köpa/sälja hästar i sporten är ett måste och man får hela tiden leta efter nya stjärnor!

sol

Lördag idag och det är jättefint väder men kallt. Blev ingen tävling då unghästklasserna var fulla, men känns skönt, sista helgen innan tävlingarna drar igång och jag får tid till lite annat. Hästarna har fått komma ut och galoppera samt backträna lite. Chelsea avslutade ett par varv på ridbanan, kändes fin - det går framåt! Sen har jag varit och gymmat och nu ska jag fixa mig lite. Ska iväg och fika och gå på bio med en vän, trevligt! Imorgon åker vi till Göteborg och kollar världscupen. Åker säkert därifrån med massor av motivation/inspiration! :D Förhoppningsvis lite shopping oxå. 

tillbakablick nr 5

Till en nyfödd Dino. <3 Slutet av juli 2014 föddes han, vår första egna avkomma. Rätt som det var stod han i hagen en natt, men som tur hade allt gått bra. Nu är han redan 4 år (i år) och tiden går fortare än vad man tror. Att få tävla han lite ska bli så kul, det är verkligen något speciellt med en egen uppfödning.
 
Han är verkligen en lugn och snäll häst, tar allt med ro. Så mysig och trevlig, verkar tycka det är lite tråkigt med vila nu. Gott tecken, hoppas han piggar på sig lite tills nästa träningsperiod. :)

hoppning

Hoppningen idag, satte upp en smidig bana där man kan rida både bågar och linjer lite hur som helst. 24m mellan allt.
 
Nigini - Han kändes fin på marken, haft en liten svacka där de senaste passen. Tänkte mycket på att ha han på yttertygeln och då kom han upp väldigt bra på bakbenen. Hoppade fina språng hela passet och gjorde det han skulle. Hoppade bana på 1m-1,10 som han inte gjort tidigare.
 
Chelsea - Hade mitt vanliga bett idag, tre-delat och vilken skillnad. Hade inte förväntat mig en så stor skillnad på bara två trimpass med det andra. Bra i handen och inte hängig, nu kan vi fortsätta arbeta mot mer bärighet på bakbenen. Hennes första riktiga hopp-pass med en hel bana sen vilan och det gjorde hon bra!
 
Tant Brun - Red igenom henne ordentligt igår vilket kändes idag, hon var fin! Hoppade väldigt väl och bra, avslutade med ett högre räcke på 140 och det tog hon lätt och enkelt. 
 
Väldigt nöjd med alla tre som sagt, ibland har både hästarna och jag en bra dag. Det är så kul att se en utveckling på alla och det känns som vi arbetar åt rätt håll. Vinterträning suger på ett sätt när man inte har några tävlingar på nära håll men jag känner att jag verkligen fick stanna upp, analysera, se vad som behövs förbättras och sen arbeta med dom grejerna. Som min sits eller bättre markarbete. Känns som vi tar vid där vi slutade, eller till och med ännu bättre! :)
Ett par språng på varje häst!

Fina hästar😍

Alla tre hoppade fantastiskt idag, riktigt roligt!! Skriver mer sen och visar lite språng!🌟
(null)


tillbakablick nr 4

Nu kommer en riktigt gammal tb, 2009 var året. Någon som läst min blogg sen ''appis-tiden''? Appis var min första egna storhäst, vi köpte en häst för vi ville ha en häst. Spelade ingen roll vad det var för något, bara att priset inte fick vara för högt och den skulle kunna hoppa lite. Hade inga tävlingsplaner, bara att jag ville tävla.
 
Tänker tillbaka på tiden, vilken resa och vad mycket ''läropengar'' man lagt ut. Men någonstans ska man börja, allt har lett mig hit där jag är idag. Minns att det var mycket ''hästen måste bli kvickare, hästen måste hoppa mer med ryggen, hästen måste bättra frambenen'' men jag då, vad ska jag bättra?...men sen upptäckte man att det finns bra hopphästar så man kan fokusera mer på sig själv.
 
Något jag redan hade där var en känsla för ridning och en vilja/envishet till att lära mig. Jag skulle ta mig framåt, på något sätt. När hon var skadad började jag trickträna, för jag ville hela tiden lära mig nya saker.
 
Tb till när man red i shorts och hoppade studs med 2,5m för att hästen skulle bli kvickare... xD

sträva efter mer och bättre resultat

Lite trimmande på TB idag, skrev för ett tag sen att vi behövde lite nytt att jobba på då allt kändes väldigt bra. Men kom fram till att vi egentligen bara behöver sträva efter mer och bättre. Vill få ihop henne mer, samtidigt som hon är lösgjord. Så idag jobbade vi mycket med tempoväxlingar, kände verkligen hur framdelen kom upp riktigt mycket, speciellt i traven. I galoppen är det lite jobbigare men stundtals väldigt fin. Ibland glömmer jag skänkeln där och börjar dra i handen, men fick ändå ett par bra samlingar där hon verkligen satte sig. Dock måste jag vara försiktig med samlingar på henne, aldrig tappa bjudningen framåt för då hamnar hon lätt ''bakom skänkeln''.
 
Chelsea och Nigini gick på tur, lite galopp i snön och backträning. Imorgon ska vi iväg på morgonen och hoppa alla tre i ridhus. Blir nog något banliknande. Bra för Nigini att komma iväg.
Hon vet var godiset finns....ska bli 10-12 minus inatt/morgon så på med extra täcken och kläder.brrrrrr...
 

Tillbakablick nr 3

En tävling i Åby med Chelsea, Aqua och Cazzilla. Kom över Cazzillas runda, här hoppade hon bra och var försiktig. Hon har scoop i sin hoppning, aldrig något som kändes stort på hennes rygg. Cazzi är ju mamma till Nigini och jag hoppas han ärvt det. 2016 var vårt sista år ihop, det var oxå då jag bytte tränare och fick någon som sa, detta är hästens starka sidor och detta är hästens svaga. Jag hade inte sett det själv och oj vad jag har lärt mig mycket sen dess. Jag la tid på de svaga sidorna och stärkte hennes starka sidor, vi debuterade 130 ihop och red ett par. Sen var det dock dags att inse att vi inte kommer längre ihop och det var passande för då var Nigini 3år. Cazzi lärde mig massor och jag kunde ta med mig den kunskapen till Nigini. 

kvällsridning

Red bara Chelsea nu ikväll, trimmade henne en stund på banan. Funkar att rida på fyrkantsspåret där vi har skottat. Hon gick helt okej, kunde äntligen sätta lite skänkel på henne igen och stundtals väldigt fin. Pappa red Nigini samtidigt och TB longerades. Ska skotta hela banan nu och se hur det blir, för nu är den värdelös. Måste åka och hoppa i ridhus på torsdag (om den inte blir bra) och därefter bestämmer jag mig om jag ska tävla på lördag eller inte. 
 
Klarade vintern väldigt bra förra året när det inte kom någon snö. Värre nu när det snöat en hel del...det värsta är att det ska bli kallare framöver? Men förhoppningsvis sista kylan och sen går det mot vår. Har en del tävlingar nu framöver, så hästarna måste hållas igång och försöka tränas på ett bra sätt ändå.

tillbakablick nr 2

Vi hade precis flyttat hästarna till vår blivande gård. Hade bara två uteboxar och hagar. Ridbanan var inte färdig så jag red på gräset som senare skulle bli en hage. Aqua får stå för denna film med. Hade precis fått hjälp med markarbetet på henne, fått lite nya tips och idéer. Hon vill gärna gå långsamt i sin takt så jag var tvungen att rida henne väldigt kvick och aktiv. Detta gjorde även stor skillnad i hoppningen då hon blev mer kvick i sitt språng och då mer försiktig på hinder.  
 
Detta är nästa två år sedan. Nu har vi stall, lägenhet, ridbana, hus, fler hagar och vindskydd här. Fort det gått!
 
Åhhh sommar asså....nu ska jag snart jobba, 10-18 sen rida ikväll.

tillbakablick

Kom in på en massa gamla filmer igår, roligt att se tillbaka till hur det var då och hur det är nu. Jag ser stor skillnad på hela min ridning och så som jag ser det nu såg jag det inte då. Undra hur jag ser min ridning nu, om 2år? Jag får ju ''panik'' om jag står still och inte utvecklas. Jag vill hela tiden ta mig framåt!
 
Här är en tb till en fin tävlingsdag för 1,5 år sen. Chelsea och Cazzilla var felfria i 120. Aqua felfri i 120 och 130, kunde inte gått bättre. Aqua och jag hade vår topp i vår tid ihop.
 
Ska försöka skriva en tb varje dag denna vecka!

v. 8

Vaknar upp av att det kommit ännu mera snö, ska det aldrig sluta snöa? Om det inte blir någon träning i veckan måste jag nästan köra till ridhus och hoppa hästarna. Så man kan hoppa lite mer ordentligt.
Har lite roligt planerat denna vecka. På lördag kanske det är tävling med Chelsea och Nigini, har inte bestämt mig än då den är i Skåne. På söndag ska vi till Göteborg och kolla världscupdeltävlingen!! Sen kanske träning i veckan då. Skojjjj!!!
 
Hittade en film från förra våren, vill bara att ridbanan och vädret ska vara så här. :( Ska ut och rida nu, men vet inte riktigt hur/var/vad, hehe. 
Hänt lite med min ridning och sits sen dess, roligt!!

kallt nästa vecka..

Imorse gick jag upp 6, en timme tidigare för att hinna se sista avsnittet av bron innan jag började jobba. Haha.... När jag slutat trimmade jag Chelsea på ett nytt bett, fick en helt annan känsla i handen och kunde påverka henne bättre. Byter bett nu men ska återgå till det normala sen och inte byta i hoppningen. Detta är bara för vi ska komma framåt och då kan det vara bra att testa lite nytt. I somras när jag fick ändra ridningen på henne på marken funkade det väldigt bra men sen känns det som hon kommit på nya undanflyter och har då fallit tillbaka. Jag tror hela tiden jag måste hitta nya sätt att arbeta henne på för att hon inte ska kunna ''fly'' arbetet. Men nu finns det hopp iallafall känner jag, det var ett helt okej pass! Hon fick avsluta med studsen ett par gånger.
 
Sen gick Nigini och TB på tur. Det snöade såklart. Nästa vecka ska det bli kallare...kan. våren. snälla. komma. nu.
Så söööööt, hjärtis <3
 

studs idag igen

Lördag och jag har jobbat till fem, sen red jag Nigini. Han fick hoppa studsen och gjorde det bra. Vi har tappat lite efter hindren, han lyssnar inte riktigt utan springer på. Så saktade av till trav/skritt efter varje gång. Är mycket noggrann med sånt, de ska vänta och sen runda sig för nya innerskänkeln innan vi svänger. Han gjorde det ok! Chelsea ska nog få hoppa studsen imorgon, då ska vi även testa ett nytt bett! Kul!
Citrus åkte idag och jag kommer sakna henne. :( Men måste tänka smart när vi har en begränsad budget, vill jag ta mig framåt måste jag ta vissa beslut. Tänka med hjärnan och inte hjärtat... Gillade verkligen henne, så det blir tomt. Men kanske att det kommer hem en annan häst snart, vi får se. Just nu är det väldigt lugnt, har ''bara'' tre stycken. Ganska lagom nu när det är kallt...
Lilla hoppkanonen! 

fredag, träning och snögubbar

Gick upp imorse för att gå ut och rida, snöade lite men ändå okej väder. När jag ridit fram började det snöa mer och såklart blåsa...så såg ingenting. Men härdade ändå ut passet och hoppade studs med TB. Nigini fick vila då det inte gick att rida, han får hoppa imorgon istället. Verkar aldrig sluta snöa? Rider i nästan alla väder men inte när det blåser och snöar/regnar samtidigt. Då blir det vilodag eller i värsta fall åka till ridhus.
 
Iallafall, sen åkte jag på träning med Chelsea. Vi har verkligen kört fast. Så min tränare red henne (markarbete) och sen hoppade jag upp och red lite. Gick sådär, har jobbat rätt fast vi har ändå inte kommit framåt. Så nu ska jag variera lite bett och se fall det släpper. Annars får vi träna lite mer intensivt ett par dagar, det löser vi i vilket fall. Men hon är inte lätt för hon skjuter på och lägger sig i handen. Går inte driva på bakbenen riktigt, i detta läge, utan hon måste bära sig själv först. Kan vara så att hon tappat lite styrka under vintervilan och då blir det ännu svårare. Men vi förhoppningsvis går det framåt nu! Hoppningen funkar iallafall men ska vi hoppa högre behöver bättre markarbete!
 
Film från dagens styrka i detta underbara väder. :) Två snögubbar hoppar omkring.

Torsdag

Jobbat 10-18 idag, inte mitt favoritpass.. sen var det bara att ge sig ut och rida. Nigini och Chelsea trimmades lite lätt, båda gick okej. Nigini lite spänd och Chelsea stark i handen. TB longerades och hon var pigg, men lugnade sig sen. Imorgon ska jag hoppa med TB och Nigini, tror det blir studs, banan är inte i bästa skick just nu. Chelsea ska som sagt på träning! 😊 fruktansvärt skönt att ha hästarna utanför dörren när det blir sena kvällar, var inne halv tio. Känns bra med en ledig dag från jobb imorgon!!🙏🏻
(null)
Lite solning innan hon fick gå ut igen😍


Onsdag

Hästarna klara för dagen. TB och Nigini gick på tur, ganska dåligt underlag ute nu så mest skritt. Chelsea longerades och gick faktiskt väldigt bra. Hon brukar springa på väldigt mycket men idag bar hon sig bättre och "vilade" på steget! Nu ska jag snart ut igen då hovis kommer och sen blir det jobb 14-22.😊 
(null)
Sötis <3

Tisdag

Hästarna klara för idag, har det ganska lugnt nu. Nigini longerades och Chelsea gick på tur samt tog några språng när vi kom tillbaka. Hon var pigg!! Jobbade morgonen och nu ska jag iväg och...gymma med en kompis. Köpte äntligen gymkort igår och får väl se hur länge det håller i sig. Ser inget negativt i att träna förutom att det kan vara tråkigt i vissa perioder. Bra för ridningen oxå!
(null)


monday

Ny vecka och jag har varit ledig idag, tagit det lugnt och ska snart iväg. Hästarna har fått vilodag vilket är passande då det blåser och snöar på tvären och vi har tävlat! :) Denna veckan är det förhoppningsvis träning med Chelsea, markarbete. Det går jättedåligt där och jag kommer verkligen inte framåt. Känns som vi stått stilla länge nu och behöver verkligen komma över ''tröskeln''. Går lite bättre men sen tillbaka till ruta ett igen. Så det ser jag fram emot. Annars jobbar jag hela helgen och ganska mycket i veckan, yeey!

några språng

Hemma nu och har precis tagit en dusch, det var kallt och blåste/snöade i Laholm...snälla, våren kom innan nästa tävling...haha! Här är några språng från helgens tävlingar. Så fina, båda två. Ser så, så mycket fram emot detta år då det är mycket nytt för mig. Har aldrig tagit fram unghästar tidigare och heller aldrig matchat dom mot Falsterbo/Breeders/Elmia. Kommer även kunna debutera en högre klass än jag ridit tidigare. Tagg!
 

resultat laholm

Påväg hem från Laholm nu, lite mer än 2 timmar hem. Det har gått bra idag, dock inte bästa tävlingsplatsen för TB, hon är väldigt möteskygg. De hade framhoppningen i samma ridhus som banan vilket gjorde att man mötte de som var inne på banan och tvärtom. I 120 var vi felfria och placerade men ingen bra runda, hon gick emot min skänkel i nästan varje sväng.. då tappade vi en massa tid oxå. 130 rundan var väldigt bra, inget tjaffs i svängarna. Dock skulle jag ta bort ett språng i omhoppningen på en båge och då blev det lite för bra så kom nära istället hehe. Så ett ner. Men hon hoppade fantastiskt och det kändes så lätt!!! Hon har verkligen stärkt sina språng nu och hon gör det väldigt enkelt. Ska bli ett riktigt spännande år med henne. :D
 
Första tävlingshelgen för säsongen börjar bra, 3 felfria rundor av 4 möjliga! Nu är det 3 veckor kvar tills nästa..

klar

Stallet och hästarna klara, TB redo för tävling imorgon. Det blir kvällshoppning i Laholm och kommer vara hemma sent...tur att jag är ledig på måndag. Så roligt att vara igång!!
 
Nigini hoppade väldigt bra idag, spänd på banan men ändå med mig. Alltid svårt när de är lite spända men vi gjorde två ok rundor, det kommer släppa efter ett par starter. Roligt att se en utveckling i hans språng. Har gett han tid, vila och arbetat på med markarbetet! Bra resultat hittills. :)
 
Nu ska jag bara chilla, var sent hos en kompis igår men vi hade trevligt. Ska kolla lite från Borås tänkte jag, kul med många duktiga ryttare där!

Bra start på året

Nigini hoppade 95 och 1meter på JFK idag, felfri i båda klasser. Duktig! Nu ska jag rida TB tillsammans med pappa och Chelsea!
(null)


torsdag

Ridit på förmiddagen, precis käkat lite lunch och ska ta mig ett bad innan kvällsjobb. Imorgon är jag ledig men har en del att göra, ska bland annat plocka fram kavajen och förbereda inför en tävlingshelg!! Äntligen, min hjärna behöver verkligen rastas med att analysera en tävlingshelg och fokusera framåt på nästa (haha).
Hästarna för en stund sen.

ut på tur

Ledig onsdag framför mig, solen är framme och jag ska snart ut och rida. Ska fylla på mina fransar vid två och sen till en vän efter det. Inte jättemycket att rida för dagen, Chelsea och Nigini ska ut på tur bara. Behöver en chill dag efter fem jobbdagar och en del ridning. Tävlingarna i helgen är:
 
Lördag på JFK med Nigini, 95 och 1m.
Söndag i Laholm med TB, 1,20 och 1,30. 
 
Sen har jag faktiskt ingen mer tävling i februari, lite dåligt med tävlingar.. i mars kommer det igång mer. Får träna och ev. hoppa någon pay'n jump om det är något passande. 

hoppträning :D

Hemma från träningen nu, det var behövligt, är så ringrostig på hinder.... Jobbade ganska mycket samlande övningar i början och då fick jag TB lite ''bakom'' skänkeln vilket jag märkte sen när jag växlade upp till banhoppnings-tempo. Men vi kom ändå igång bra när vi hoppade en bana som fick avsluta träningen. TB hoppade som en stjärna och jag var som sagt väldigt ringrostig.. Men det släpper väl så snart jag vart ute och tävlat/tränat lite mer.
Fick lite att jobba på men annars går det framåt precis som jag känt själv. Mycket mer framme till bettet och arbetar bra. Nu ser jag fram emot tävling med henne på söndag! Sen förhoppningsvis träning nästa vecka igen.
 
Fick några språng på film! :)

kall måndag

Kallt hos oss nu....brrrrr, våren kom nu snälla! Har jobbat till tre och sen ridit TB samt longerat Nigini. Ska upp och jobba imorgonbitti igen och sen åka på träning på eftermiddagen. TB får följa med, endast en häst då jag kör själv. Ska försöka hinna klippa henne innan med, skjuter ju alltid upp det med hade varit bra att få det gjort.
 
Taggad på träning imorgon, ska bli roligt!!
Längtar tills våren när jag ser tillbaka på dessa svinkalla bilder....
 

skutt skutt

Varit iväg och hoppat i ett ridhus idag, på det gamla stället vi stod på innan. Kände att Nigini behövde komma iväg och miljöträna lite innan nästa helgs tävling. Är osäker på fall jag kan träna han på tisdag iom väglaget och jag kör själv...så valde att göra så idag. Han var faktiskt ganska avspänd och skötte sig, hoppade fina språng. Lite svår att reglera och lite ostadig fram till handen, men det kommer, han är bara i början av sitt ''femårs-år''.
 
Nästa helg blir det tävling lördag och söndag! :)

Trim

Gick bra att rida på banan, kommit lite snö och jag ser det som bra träning. Blev dock lite kortare pass eftersom de inte är vana vid "snöträning". 
TB var fin och jag känner att vi kommit till en punkt där vi behöver nytt att jobba på. Vi har tagit oss över tröskeln och hon är fin, framme till handen, lyssnar bra fram och tillbaka, lösgjord osv... hoppas på att få nytt att jobba på på nästa träning!😊
Nigini har vart lite bakom handen de senaste passen men idag var han fin! Fick en väldigt fin känsla i galoppen där stödet och nosen var framme, i både den lite kortare galopp och den lite större! Roligt.😊 Ska träna nu i dagarna så det ska bli kul att stämma av om vi är på rätt väg eller inte..
(null)


f-r-e-d-a-g

Har kommit ännu mer snö här idag och jag som tänkte trimma över låga hinder på ridbanan, får se hur jag löser det. :P Vill bara ha vår NU! Känner att jag inte har så mycket att skriva om nu när det inte är några tävlingar och när jag knappt tränat i januari, men snart så! Kom med tips eller frågor så kanske jag kommer med roliga inlägg... :)
 
Ser alla som är i Hbg och tävlar, kör en lite tb istället. Debut i 135 med Chelsea och 6a i 130, så fin!
TB oxå duktig med en 4-fels helg.
 
Nu ut och rida, sen jobb vid 16.

1 februari

Hur bra känns det inte att vi går in i februari idag? En månad närmre våren. Har precis suttit och kollat tävlingsplaneringen med jobbet så allt går ihop. Har en plan fram till april ungefär, taggad!
Fortfarande sjuk så ska bara ta det lugnt idag, men såklart rida lite...hehe. Just nu snöar det på sidan utanför så jag tror jag väntar en stund...TB och Nigini ska gå, blir nog en tur för de båda, galopp i snön!! :)
Sötis Dino för några dagar sen <3
 

RSS 2.0