förbättra träningen

Vi kom hem tre inatt, så ganska trött idag. Har bara tagit det lugnt, ridit Nigini, packat upp lite och kollat världscupen. Nästa vecka ska vi på en koll av några hästar, jag ska till Ullared och sen jobba. Känns bra att inte behöva tänka på att hästarna måste ridas varje dag, de kan ta det lite lugnt nu i dagarna.
 
Igår kändes som sagt Tantbrun inte riktigt lika spänstig som de två första dagarna. Hon hoppade bra men man ser skillnad i sprången. Jag vill lära mig mer om träning och försöka träna henne (och de andra) på ett bättre sätt. Nu tänker jag mest på Tantbrun eftersom det var så tydligt i helgen, nästa år vill jag att hon ska orka tre dagar och då gå stora klasser utan att bli trött...Kollade lite snabbt på tdb och ser att hon aldrig gjort ett meeting med klassupplägg som nu i helgen. Detta var oxå det största vi ridit och det tar såklart på orken. Förståeligt om hon var lite matt i sprången sista dagen.
Mitt mål är att till nästa år och under året lägga om träningen på ett bättre sätt så att hon ska orka ett meeting och behålla spänsen i sprången även sista dagen.
 
Gusti ska oxå avancera nästa år och då behöver han mer styrka och ork. Känner att min träning av hästarna verkligen behöver förbättras. Att träna hästar är verkligen svårt, man vet aldrig vart gränsen går till överträning - hästen kan ju inte prata. Man vet själv hur lätt det är att få ont någonstans när man tränar själv. Ursäkta för rörig text men är så trött...Så nu ska jag sova, om ni har tips på bra böcker eller sidor där man kan läsa om träning av hästen, skriv gärna! :)
Från sista dagen!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0