valborg

Har ridit ett gäng hästar på förmiddagen, trimmat alla som ska på payn jump imorgon och de andra två ut på tur. Så nu hoppas jag att de sköter sig fint imorgon (tantbrun....)... haha. Annars består denna vecka av lite jobb och mycket häst, så ska det vara! Hoppas ni får en trevlig valborg oavsett vad ni gör. :)
Värnamo som vi ska till imorgon.

bra rid-förmiddag

Har varit så seg och trött hela veckan, men idag vaknade jag pigg. Har ridit Dino och Chelsea nu på morgonen. Chelsea gick bra, kändes lite sisådär i veckan men idag fokuserade jag på korta kvicka bakben och att hon inte fick bli för låg i formen. Hon fick även hoppa igenom serien med oxrar och där försökte jag ha henne rak. Hon har velat hoppa lite åt vänster i vissa språng nu. Men det kändes bra.
Dino var oxå fin, fin på marken där det blev fokus på att ha honom loss i högersidan där han gärna fastnar lite. Sen fick han hoppa en liten bana vilket han gjorde okomplicerat. Han var ju ganska vinglig när vi var iväg och hoppade i veckan men det är väl bara för han är ovan att hoppa på ''bortaplan''. Dags för han att komma ut lite nu och bli stadig. :) Nu ska jag jobba 12-18 sen rida ut Gusti och Tantbrun.
 
Igår var vi iväg och galopptränade på andra sidan vägen. Vi kör dom dit då vägen är så stor så vill inte rida över. Bra träning för dom och de fick upp flåset! :)

nya stalltäcken

Shoppade nya stalltäcken till hästarna i Sundbyholm. Behöver ett par tunna som de kan ha nu på våren/hösten samt vid kallare väder på sommaren. Gusti fick inviga ett till träningen i onsdags, riktigt snygga och bra passform. Blir nog ett par fler sådana sen. Horseware är mitt favoritmärke på täcken.
Får fota när de ligger på oxå någon dag. :)

Fredag

Helgkänslan på topp här då jag är ledig från både jobb och tävlingar både idag och imorgon, (jobb på söndag). Händer inte ofta. Har ridit hästarna på förmiddagen, fick hjälp av min vän så det gick smidigt och mycket roligare att ha lite sällskap! Tantbrun fick hoppa en trekombination med oxrar, lite gymnastik/styrka. Nigini hoppade samma igår och Chelsea ska få göra det på söndag. Imorgon ska vi galoppträna dom tre. :) Försöker få in uppbyggande pass mellan tävlingarna, men sen är ju såklart tävlingar oxå uppbyggande för dom. Men är noggrann med återhämtning för att undvika överbelastning.
Kass bild från huset... Hoppade trekombinationen på långsidan, sen red jag över två bockar på andra långsidan med lite kontroll. Känna att de är kvar inom ramen även om man sätter upp galoppen lite.

tränat

Hej!
Onsdagen snart över, har varit iväg och tränat i eftermiddag. Med Gusti. Han var jättefin och det kändes bra. Har inte hoppat han så många gånger så fortfarande ny för mig. Vi hoppade bana och det kändes som sagt bra! Efteråt red jag Dino själv och hoppade lite. Gick helt okej. Han överhoppade sig lite i början och sen är han ganska vinglig på hinder fortfarande. Men det kommer väl med tiden. På tisdag nästa vecka ska vi på pay'n jump i Värnamo, Gusti, Dino och Tantbrun ska med. Ska tävla där på helgen sen så bra genrep för TB. 
 
Mycket hästar nu, vilket såklart är kul! Till helgen ska jag galoppträna Chelsea och TB igen, passar på mellan tävlingarna. Som sagt upplevde jag dom lite trötta sista dagen i helgen, så får försöka få in lite såna pass nu.
Dino.
 

snart hemma

Sitter i lastbilen på väg hemåt nu, avslutade helgen återigen med två nerslag på Nigini i hans 115 debut. Vi fick ingen bra start på ettan, han blev rädd för tidtagarna både före och en som stod efter. Det blev jättevingligt och jag stress-red lite hindren efter det. Rev tvåan då det som sagt var vingligt, tog bort ett språng på de två nästkommande distanserna så därför fick vi med oss en till bom. De sista 4 hindren gick bra då jag återfick lugnet igen. Han hoppade superfint, gjorde de lätt och enkelt. 
 
Har fått med mig lite många bommar i helgen men det är tidigt på säsongen och första stora utomhustävlingen. Inget jag hänger upp mig på som förr, utan det är bara att stiga upp imorgon och ut och rida igen. Finns varken tid eller ork till att haka upp sig på nerslag. De kommer alltid att komma med jämna mellanrum. Men alla tre tog varsin placering och igår fick alla felfria 5åringar i 110-klassen dela på 4000kr. Nigini var ju en av dom, roligt!
 
Sundbyholm har verkligen bjudit på fina tävlingsdagar, välordnat, fina stallar, fina banor, bra mat, väldigt hjälpsamma och så vidare. Kommer absolut åka tillbaka!
 
Nästa tävling blir i Värnamo v.18. Kommer rida där två dagar, 110-130 klasser. Roligt, bara träna på tills dess.

En klass kvar

Hoppat klart TantBrun och Chelsea nu, båda gick 130. Hade två nerslag på båda men det kändes bra ändå. Upplevde dom lite trötta idag. Tantbrun gick fram bättre men rev båda b hindren i kombinationerna. Hoppade lite dålig där men svårt när jag var tvungen att rida på så i svängarna. På Chelsea red jag lite orytmiskt in på en båge, så fick båda a och b i kombinationen. Men nästan den bästa rundan för helgen då vi hade ett bra flyt! Mycket fel i denna klass så ganska svår bana även om det kändes bra.

Nu får vi vänta till i eftermiddag då Nigini går 115. Sen åker vi hem, ska packa och fixa allt så vi bara kan åka direkt sen.
(null)


sundbyholm dag 2

Då var dag 2 slut. Kan börja med det som gick bra. Chelsea gick 125 på morgonen, bytte till peewee-bettet då hon var så stark och på igår. Hade svårt att få igenom en förhållning. Hon var superfin, fick inte riktigt flytet i början av banan men sista delen var bra. Felfritt och 8a av 100 starter!! Så roligt. :) 
Nigini hoppade 110 och var felfri. Skuttade runt avspänt och fint, dock ville han knäppa av lite i nacken så det gjorde allt lite svårt. Men fick göra så gott jag kunde.
 
TantBrun gick 135 vilket gick dåligt. Hon började bråka i en sväng så fick lägga en volt sen tappade vi rytmen och rev två därefter. Bara nya tag imorgon...sen blir det nog en pay'n jump för att ta oss igenom problemet.

dagen är inte slut...

...förrän den är slut. TantBrun gick 130 innan och vi var felfria och placerade! Så kul att avsluta dagen så. 24 av 108 kom vi. Fick igång den där utomhusgaloppen och bara körde, kändes bra! Hon hoppade fint och noggrant.
 
Imorgon är det en ny dag och det är bara att ta nya tag. Nigini går 110, ingen mesridning utan igång med galoppen. Chelsea går 125, bara försöka hitta flytet och rytmen, inte jaga. TB går 135, vår första utomhus och vår andra någonsin. Det blir skoj! Bara rida likadant som i dagens sista klass.
 
Ska sova snart, trött efter en lång dag i värmen. Blir lite lugnare imorgon, bara 3 starter och alla i olika klasser. 
 

dagen hittills

Halloj! Har det bra här i Sundbyholm, riktigt fint väder, fin anläggning, fin uppstallning. Vi fick ett eget stall med tre boxar och spolspilta, lyx!! Så ser det ut, hästarna verkar trivas.
 
Har hittills hoppat klart alla starter utan en. Chelsea har gått felfritt i 120 och två nerslag i 130. Fick båda på en linje, 5b och sen 6an. Stod längst staketet och blev kanske lite orytmiskt in. Nigini gick 1meter med ett nerslag på 2an, jag red lite mesigt och han var inte riktigt igång... Annars hoppade han fint och stadigt på hinder. TantBrun har gått 120 med ett nerslag, kom alldeles förnära... Hon ska gå 130 om ca 2 timmar, så jag vilar lite i lastbilen nu.
 
Har inte riktigt haft en bra känsla på stora banan, hade svårt att hitta galoppen/rytmen. Dock aldrig tävlat på en så stor bana tidigare. Men förhoppningsvis kommer jag in i det bättre imorgon! Sen är det ju inte som förra helgens tävling som var en liten regional, mycket större och svårare här. Lite bilder från film så länge.
TB.
Chelsea.
Nigini.

På väg

Snart framme i Sundbyholm, tog lite längre tid än räknat... ska försöka hinna rida iallafall Nigini, men hade vart bra att jogga alla tre så de får se området lite! Lite nytt för mig imorgon, Nigini hoppar på lilla banan, TB och Chelsea på stora så starterna får inte krocka. Men det löser väl sig! Ska bli kul iallafall, är taggad😁
(null)


onsdag

Kom hem från jobbet för en stund sen, sista passet gjort för denna vecka, skönt!! Träningen igår gick helt okej, det var en nyttig träning för både mig och hästarna. För Dino var det andra gången han var iväg och hoppade på ett annat ställe, lite ofokuserad och inte riktigt framme så fick jobba på med det. Efter varje hinder skulle han fram. Annars hoppade han allt utan att titta och gjorde fina språng. Behöver bara mer rutin på andra platser och lite bättre kommunikation oss emellan. G gick oxå fint, behöver bara lära känna honom. Bara skuttat små övningar hemma inget mer, men planen är att han oxå ska med på pay'n jump om 2 veckor. Så ska träna nästa tisdag igen med båda, det behövs!
 
Nu ska jag ut och rida, alla ska gå på tur men pappa hjälper mig så det går dubbelt så fort. Sen ska jag packa så mycket som möjligt, så jag bara har hästarna att fixa imorgon. Vi åker efter lunch!
Dino. :)

Dags för träning 😁

(null) (null)bilder från de senaste dagarna

Dino innan ridpasset idag, favoriten!
Hjärtat, Tess och TB chillar i vindskyddet på förmiddagen.
 
Tess och hjärtat i fredags, lika som bär!
På tur med Emma i lördags, hon kom hit och hjälpte mig med hästarna efter jobbet och sen hade vi myskväll!

fullt upp

Måndag och ny vecka, lite mer händelserik än de senaste. Ska ut och rida snart, Dino och G, kanske även TB, sen jobbar jag 14-22. Sååå trött idag men får bara bita ihop. Imorgon ska vi iväg på träning med Dino och G och på torsdag åker vi till Sundbyholm. Så fullt upp med ridning, tävling och jobb denna vecka. Men det blir skoj!
 

film

Ett par språng på varje häst från helgen. 130-klassen på tjejerna. Hade som sagt bra känsla för tempo, rytm och distanser idag, riktigt skönt när det är så, bara sätta upp galoppen och köra. Sen vet vi alla att markarbete är en del i det hela och hästarna har känts fina på marken de senaste, speciellt TB var riktigt lösgjord idag. :) Tackar serpentiner.
Nu är jag taggad på Sundbyholm! Någon mer som ska dit kanske?

dag 2 i aneby

Hemma från andra tävlingsdagen denna helg. Kallt idag.... Hästarna har hoppat fint och det var ett bra genrep inför Sundbyholm nästa helg. Jag har haft en bra känsla ridmässigt, hittat bra flyt och distanser.
 
Nigini hoppade felfritt även i dagens 110 klass, så duktig! Detta var även hans regionala debut så banan var lite klurigare. Han skötte sig bra på tävlingsplatsen, första gången han åker med Chelsea och TB. :) 
 
Chelsea gick bra i 120, felfri grund och sen först ett ner i omhoppningen samt ett missförstånd på sista hindret. Hon var inte riktigt med på vilket hinder vi skulle hoppa. I 130 hade jag bestämt redan innan att rida lugnt (det var en A0a) eftersom jag utgick på förra tävlingen i 130-klassen. Men hon var så fin och hoppade felfritt på hinder med ett tidsfel. Riktigt försiktig och med på vad jag ville.
 
TB kändes väldigt fin i 120-klassen, lösgjord och framme. Men ju längre in i banan vi kom desto mer kände jag att hon började gå emot skänkeln. Jag skulle då vart bestämt och bara drivit på henne men istället åkte jag bara med. Vände upp i omhoppningen på nästsista och då tjurade hon såklart ihop sig, så fick fel där. I 130 var jag jättebestämd och hon tjurade bara lite mot nästsista hindret annars duktig. Även hon felfri på hinder fast 2 tidsfel. Känns bra att tävla ett par dagar i rad nästa helg så att vi kan komma igenom detta problem.
Klipper ihop en film med ett par språng på varje häst sen! :)

felfri 110-debut :)

Dagen har gått bra, Nigini har hoppat super! I 1meter ser resultat katastrof ut men så farligt var det inte. Den senaste tiden har jag upplevt han lite stark på hans vanliga tjocka tränsbett, nu när vi kom utomhus blev det extremt! När jag hoppade fram så hade jag inte så mycket kontroll... Inne på banan blev jag lite försiktigt och hade inte riktigt benen om, låg lite framåt så han tog chansen att springa förbi ett hinder två gånger. Men sen hoppade han resten bra, dock stark!
 
Valde ändå att debutera 110 och byta till ett smalare tränsbett, blev stor skillnad och han hoppade felfritt i sin debut! Hade bra flyt, bra galopp, bytena satt. Kunde inte gått mycket bättre. Så är nöjd med den rundan. Gillar att han är försiktig men ändå så modig, aldrig att han stannat även om vi kommer nära eller stort.
 
Han har förändrats en del nu när han blivit 5år. Upplevde han inte riktigt så spänd förra året, men tror ändå det är positivt för han har vaknat till och börjat hoppa bättre/mer försiktigt. Sen att han är lite stark tror jag bara beror på att han själv blivit starkare i kroppen. Hästar förändras och utvecklas, då måste man själv testa nya grejer. Inte vara fast i samma. :)

Fredag den 13de

Igår när jag red TB var det så varmt, sol, vindstilla och jag red bara i tröja! Riktigt gött, våren är verkligen här. Hon var lite stel i sidorna vilket inte är så konstigt när jag inte trimmat ordentligt på hela veckan. Så jobbade mycket serpentiner och formade igenom. När vi hoppade sen kändes det dock riktigt bra, framme för skänkeln och hittade bra distanser. Saknat den känslan, försöka hitta samma på söndag!
(null)

Nu är vi på väg till tävling med Nigini, varmt även idag!! Härligt. Behövde inte åka så tidigt så de andra är ridna och jag har knoppat. Hoppas det går bra trots fredag den 13de...🤣
(null)


torsdag

Precis kommit in för att pausa och äta lunch, har ridit Nigini och Chelsea på förmiddagen. Mockat och fixat allt. Nigini var fin, känns som han börjar slappna av lite efter att ha varit ganska spänd ett tag och då är han ju såklart lättare att arbeta. Chelsea var lite stark i början i traven men galoppen kändes bra, så tog vi ett par språng med. Har precis fått slå på TB's sko själv, tog en gammal så jag iallafall kan rida henne. Så nu ska jag bara äta upp och ut och rida henne, hon går med på banan. Sen ska jag jobba vid 16. 
 
Har haft så sjukt mycket tappskor nu de senaste två veckorna?!?! Måste vara att hagarna är lite leriga just nu, hoppas det torkar upp snart...
 

travhoppning

Red Dino nu ikväll, markarbete och lite hoppning. Han har väldigt svårt för sig i traven och även för att travhoppa, så la lite arbete på det. Mycket rakriktning och avslutade med att göra några byten, han har så lätt för sig i galoppen och gjorde ett par bra. Hittat en lämlig pay'n jump för honom, 1 maj på hemmaklubben. Nära och bra. Hoppas på att kunna träna någon gång innan dess. Annars känns det som vila och betessäsongen börjar närma sig för honom. Har ju lite mer planer för han i höst, så han ''sparas'' till det!
 
Har även ridit G på banan, markarbetade vilket gick bra. Nigini gick på tur på förmiddagen sen klippte jag även han, så nu är han fin inför helgen. TB hade tappat en framsko, så hoppas det löser sig imorgon förmiddag för jag hade planerat att hoppa henne och Chelsea inför tävlingen.
Härlig kväll att rida i. Tycker det är så roligt att sitta och trimma, rida över olika övningar, träna sits, balans. Ja, underbart med ett snöfri bana, varmare väder och övningar uppsatta. :D

tävlingstagg

Känns som jag inte tävlat på jättelänge, men det är bara tre veckor sen...Den helgen var inte känslan den bästa så vill bara ut och tävla nu. Till helgen åker vi till Aneby fredag och söndag och veckan efter det ska vi till Sundbyholm. Aldrig varit där tidigare så det blir kul. De har väldigt bra klasser där med två olika banor, så alla tre (N, C och TB) kan följa med. Bra rutin för N inför Falsterbo och kan rida passande klasser på mina andra. Eventuellt om allt känns bra lite högre med TB, ska bli skoj! :D Ser fram emot utomhussäsongen nu, passar framförallt TB bättre.
 
Delar en film från Ljungby på TantBrun, felfri och placerad i 130-klassen. 

tre ridna en longerad

Då var denna dag över, red Chelsea och TB på förmiddagen, mycket lösgörande och jobbade på så gott jag kunde. Var ganska orkeslös i kroppen... Sen vilade jag hela dagen fram till nu ikväll, red Nigini på banan och longerade G. Nigini var fin, fick skutta lite och hade övningen med en bom 2,5 meter innan hindret. Får bättre och bättre känsla hela tiden när jag rider han på hinder, förra året kändes det väldigt svårt, nu är han starkare och lättare att reglera - lättare att rida på hinder. 
 
Jag var klar halv nio ute och det var fortfarande ljust!!!! Hur underbart? Imorgon ska det bli sol hela dagen och 10 plus, ser fram emot att rida. :) Hoppas att vara lite piggare oxå! Alla tycker säkert jag är dum som inte vilar när jag är sjuk, låg i sängen en hel dag förra veckan och började klättra på väggarna. Klarar inte av det, måste vara ute och rida!
Hjärtat, stod som ett ljus när hon verkades igår!! Duktig!

Måndag Zzzzz

Såklart vaknade jag sämre idag igen, men har varit på jobbet ändå fram till två. Nu har precis hovis vart här och skott/verkat ett par hästar. Är inne och dricker latte innan jag ska ut och aktivera hästarna samt laga staket... Har hästarna själv fram till fredag så hoppas de sköter sig hahha... 

De gick ganska hårt igår så blir lugnt idag, Nigini vilar, Chelsea och TB ska longeras och ev. rider jag G om jag inte är för trött. Vädret är iallafall på topp, 16 plusgrader ska man inte klaga över.😁
(null)


söndag

Så skönt att lämna denna vecka då jag mestadels legat sjuk... Idag har jag dock mått bättre och G red jag på banan på förmiddagen. Sen lastade vi Nigini, TB och Chelsea och åkte över stora vägen för att kunna galoppträna på bättre ridvägar. De jag saknar här är ju att kunna galoppera längre sträckor och få upp tempot. Nu börjar även utomhussäsongen nästa helg och då är det lite högre tempo och längre banor. Alla tre blev flåsiga då vi galopperade i en lång backe.. Får fortsätta leta efter bra ridvägar häromkring så man kan träna hästarna på bästa sätt!
 
Imorgon ska jag jobba till två, sen kommer hovis och skor. Jag ska rida ett par stycken så det blir en hel eftermiddag i stallet. 
 

Sjuk...

Ligger kvar i sängen så ingen tävling för mig idag, tråkigt men men... Känner att jag ändå inte orkat göra något bra av det pga dålig sömn och fortfarande feber. Men nästa helg är en ny chans och en ny tävling! Då ska jag vara frisk! Istället ska jag vila upp mig, kanske rida någon häst om jag orkar och sen åka till en kompis senare. Imorgon fyller jag år och det firar jag med jobb hahah, men sen på kvällen ska jag ut och äta med ett par vänner. På söndag ska jag ha kalas.😊 Så blir lite annat än hästar denna helg!
(null)
Söt G som är här på prov!😍

torsdag

Tävling imorgon, tror vi ska dit om jag inte är sämre. Mått sådär idag... Isåfall är det i Lidköping, var där även förra året. Har några bilder från det. :) 
Så får se imorgon, blir dock inga fina knoppar som på bilderna, det orkar jag inte... xD

onsdag

Ännu sämre idag och har legat i sängen precis hela dagen, det gör mig så uttråkad och rastlös.... Men men, vill verkligen bli frisk fort och inte vara halvsjuk i två veckor för att jag inte kunde vara still en dag. 
 
Kolla så söt bild på Tess och Hjärtat, vem är vem? Dom är så lika!! Hjärtat är en så gosig och social häst, tänk att hon snart är ett år. Tanken är att hon ska iväg på en unghäst-lösdrift någongång i år när jag kan skilja på dom. Vill att hon ska få gå med jämnåriga och busa. Nästa höst är det ju faktiskt redan inridning, det går så fort....
 

hästarna klara

Har ridit Chelsea och TB nu, gick fort då jag fick lite hjälp av pappa med byte av hästarna. Trimmade igenom båda och sen avslutade med att hoppa banan. Båda var fina, red det vanliga med mycket rakriktning, övergångar och sidvärts. Chelsea och jag tar små små framsteg hela tiden till ett bättre markarbete. Har verkligen börjat känna bättre hur hästarna jobbar, det är så svårt att arbeta hästarna om man inte kan känna detta. Det handlar inte om ett speciellt bett eller en speciell övning utan en känsla. En känsla av att hela tiden känna efter hur hästarna jobbar och vid rätt tillfälle göra rätt övning. Så upplever jag det iallafall, har kommit en bit men har mycket att lära...
 
Hoppade lite lågt först och red på ett språng mer på alla linjer, sen höjde till 1meter och tog bort ett språng. Båda var pigga och glada, bra känsla på båda. :)
 
Hoppas på att vara bättre imorgon så jag orkar rida lite mer....

tisdag

Vaknat sjuk idag, men ska nog ändå rida Chelsea och TB då dom ska tävla på fredag.. Får bli korta pass men måste trimma igenom dom. Som sagt är det tävling på fredag, åker till Lidköping och hoppar 120, bara TB i 130. Valt att ta någon 120 klass extra på Chelsea eftersom det inte kändes bra i Grevagården så därför får TB oxå ''gå ner i klass''. Passar ganska bra eftersom vi inte haft bästa flytet de senaste två tävlingarna.
 
Har inte så mycket att skriva när jag varken tävlat eller tränat den senaste veckan... Men dagens pass för hästarna blir lite markarbete med låga hinder, har fortfarande min bana uppställd. Så vila lite till innan jag går ut, sen ikväll ska jag jobba. Mmmm, kommer leva på ipren idag!

Morgontur😍

(null)


RSS 2.0