Man lär sig när det går dåligt

Tänker tillbaka till Falsterbo och tävlandet hela våren för att ta oss dit. Hela våren gick väldigt bra tävlingsmässigt, men under sommaren började jag komma in i en svacka. Chelsea hoppade lite sämre på tävling, vi presterade inte som tänkt i Falsterbo och TB vilade. Följande tävlingar efter Falsterbo gick inte så bra och jag red inte som jag brukade. Misstaget i Falsterbo satt kvar och jag var rädd för att göra om det. I början hade jag en klump i magen så fort jag vände upp mot ett hinder. Så konstigt att det kan bli så? Men jag tävlade på och till slut släppte det. 
 
Tre månader har gått sen Falsterbo och om jag tänker tillbaka dit så har jag utvecklats så mycket sen dess. Dels så vill jag aldrig sätta så mycket press på mig själv som jag gjorde då. Det är så lätt att man gör det men ju mer erfarenhet man får desto lättare är det att förstå att det går upp och ner hela tiden. Att man inte ska deppa ihop för några nedslag. Jag vet att det kommer nedslag då och då och det är inget man bör lägga så mycket vikt på. Det är verkligen sant att när man kommer ur en svacka har man lärt sig väldigt mycket. Jag har aldrig varit så säker i att rida på hinder som nu tex. 
 
Man får också tid att analysera mycket när man får ett litet break från det där flytet man kan vara inne i ibland. Då allt bara faller på plats och man bara ''gör''. Iallafall jag, för jag tänker och analyserar väldigt mycket. Ett mål för iår var att bli snabbare och det tycker inte jag att jag uppnådde i våras. Visst jag tog mycket mer rosetter än tidigare men jag vågade aldrig riktigt satsa fullt ut. Det känner jag att jag börjar göra just nu och det vill jag fortsätta göra i höst. Börjar äntligen ta mig ur min lilla svacka med både mer kunskap och erfarenhet. Ser fram emot resten av året med mina fina hästar! :)
Detta var bara första gången jag red i Falsterbo, hoppas såklart att få rida där fler gånger!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0