tisdag

Varit ledig idag och fått endel gjort. Ridit fyra hästar, skott TantBrun, klippt henne, tvättat inför tävlingen och sen var Moa här och tränade med sin ponny. Tycker det är kul att hålla lite träning och absolut något jag hade kunnat tänka mig att göra mer. :)
Har fått endel frågor om ''nya hästen''. Citrus heter hon, 10år, e. Tangelo - Lux. Hon är här på prov ett tag och vi ska se om jag vi passar ihop. För mig en ganska svår häst så vi får se vad som händer. Därför vill jag inte dela med mig för mycket av henne eftersom det är oklart om hon stannar. Men hon ska med till Helsingborg iallafall!
En bild från tävlingen. :)
 
Det är så kallt ute idag...brrrr. Tror jag får ta tjockare täcke på TB inatt som är ute. Vet inte om jag skrivit det tidigare men hon går ute tillsammans med Tess och Hjärtat. Tess och TB är bästa kompisar så hon blir som en extra mamma till Hjärtat. :)

resultat grevagården

Dagen har gått bra. Chelsea hade sista ner i 120, kom lite stort på oxern och fick bakbommen. Rundan var sådär, lite dåligt flyt. I 130 gick det bättre, felfria och 3a!! Jättekul, topp tre i 130 har vi aldrig varit innan och jag red inte superfort, kände att vi hade en växel till. :) Hon hoppade fantastiskt och var riktigt försiktig, rundan flöt på bra och vi känns redo för att ta steget till 135 nästa helg.
 
TB var felfri i 120, dock utanför placering. I 130 var hon jättefin och hoppade så bra. Tror detta är vår bästa runda hittills. Tyvärr nästsista hindret ner i omhoppningen. Hon gick ner lite tidigt med bakbenen så bakbommen föll på oxern. Ganska oturligt, annars hade vi kommit 4a efter Chelsea då vi fick till en bra omhoppning. Men hade henne verkligen framme för skänkeln idag, allt flöt på och jag fick en jättebra känsla. Var lite missnöjd med den biten på förra tävlingen men väldigt nöjd idag. Debuterade även den nya och jag klantade mig på 3an annars fin och felfri. Tre dagar hemma nu sen åker vi som sagt på torsdag igen och tävlar hela helgen i Helsingborg. Kul!!
 
Kolla så fina rosetter!! TantBrun fick som vanligt hämta Chelseas pris haha.. inga knoppar idag heller, kände att jag behövde kunna hålla i nåt. :D
 

lördag

Hästarna är badade och redo för tävling imorgon. Ganska lite starter så det börjar inte förrän 10 och så ställer man ju om klockan. Så lite sovmorgon. :) 
 

ny inspiration och tankar efter clinicen

Rolig eftermiddag/kväll på Elmia igår! Clinicen väckte lite tankar hos mig. De hade ganska kort om tid och ville prata om väldigt mycket vilket gjorde att det inte fördjupade sig i så mycket. Men ämnet var hur man tog sig upp till att bli bland dom bästa i världen.
 
Mycket handlar om vilken vilja man har, att man måste ha en vinnarskalle på rätt sätt och förstå att det går mycket upp och ner. Hur hanterar man när det går dåligt?.... Man måste vara nyfiken och öppen för ny kunskap, det är vårt egna ansvar att lära oss något. Kämpa hårt och göra rätt val på vägens gång.
Teamet kring sig själv och sin häst, superviktigt! Att allt inte handlar om att rida bra utan det är mycket på vägen man ska lära sig kring hästen. Att vara en bra ryttare handlar också om att hitta bra hästar!!
 
Det som jag tog med mig mest från clinicen var när det pratade om att rida hästen för skänkeln. Vi använder för mycket hand, när vi ska ta tillbaka hästen, många gånger direkt efter hindret börjar vi dra. Istället galoppera på mer och samtidigt när vi samlar hästen så måste det göras för skänkeln. Det såg så lätt ut när Henrik red runt och visade men det är inte lätt någonstans. Som Peder sa, hade det varit lätt hade alla gjort det!
Detta är något jag önskar att de hade pratat mer om men samtidigt är det svårt på bara en clinic för oss som tittar att lära sig hur man gör. Jag kollade faktiskt om clinicen på equisport för att fårstå mer och även få in de i bakhuvudet på hur Henrik red så har jag med mig det när jag ska ut och rida idag! Detta hänger oxå ihop med när man rider på ett hinder. Att man ska galoppera genom svängen med en bra galopp och sen bara räta upp sig innan hindret så hästen kommer på sina bakben. På så sätt får hästen bästa möjlighet att klara hindret. 
 
Något mer jag tog med mig var när Henrik berättade att vi oftast vill krångla till det, vi måste jobba mer på det som vi stöter på inne på banan. Han red mellan tre bommar där det var ca 13,5 meter. Han växlade språng, la in ett extra och tog bort ett. Men inte mer! För vad har vi för nytta inne på banan att vi kan lägga in extremt många språng mellan två bommar? Ingen!
 
Jag kan skriva massa mer om clinicen men det får räcka så. Jag går själv tillbaka i min blogg och läser mina egna tankar efter sådana här tillfällen och blir påmind om vissa saker jag kanske glömt bort. För när man får höra något på nytt då jobbar man oftast lite mer på det och sen glömmer man bort något annat. Iallafall.... Sen såg vi kvalet till söndagens GP vilket blev en väldigt rolig klass!! Tyvärr hinner vi nog inte se finalen imorgon då vi är iväg och tävlar som sagt. Men finns ju att se på datorn iallafall. :)
 
Riktigt roligt att vara på Elmia och se att det växt sen förra året. Nästa år hoppas jag att kvala in med en häst iallafall. :)

bra fredag

Halloj, halloj. Fredag idag och jag är ledig. Ska åka till Elmia om en stund för att gå lite på mässan innan vi ska se clinicen för Peder och Henrik vid sju. Sen är det även kval till GP. Kul! 
Igår fick Nigini hoppa, han var fin när jag red fram. Väldigt rak, ihop och på sina bakben, gjorde byterna bra. Dock måste jag bli noggrannare att ha han framme för skänkeln innan jag börjar sätta ihop honom. När vi hoppade en liten bana hade jag svårt att få fram han på linjen till en början. Han lyssnade lite sent, men det gjorde han fint sen. :)
En bild från filmen. Är ledig hela helgen så imorgon har jag gott om tid att rida och förbereda hästarna inför tävling på söndag. Ska bli skoj. :D Sen nästa vecka åker vi till Helsingborg och tävlar hela helgen. Där blir det 1,35 debut med Chelsea som jag ser väldigt mycket fram emot!

måndag och rakriktning

Trött efter jobbhelgen, men har varit ledig idag så har tagit det lugnt och sen ridit. I helgen är det som sagt tävling på söndag, yeey och på onsdag börjar även Elmia så ska dit och kolla lite. :) Roligt och förhoppningsvis inspirerande. 
Fick en liten påminnelse om rakriktningen på senaste träningen. Jag jobbar alltid på det men har nog svårt att känna när de är raka. Kommer ihåg att jag alltid fick mycket hjälp med det av min gamla tränare samt speglarna i ridhuset på förra stället jag stod på. Nu har jag ridit helt själv, inga speglar och nog tappat ''känslan'' för det. Därför har jag inlett varje ridpass sen i torsdags med rakriktning mot min spegel och försökt känna efter när de är raka. Måste träna upp känslan igen så jag kan känna om de är sneda även utan spegel. Godnatt!

Longera?

Trött idag, blev sent igår då jag åkte till en kompis efter jobbet.. Men det var bara gå upp och ut och rida, stallet är klart och jag ska snart till jobbet. TB longerades idag, jag brukar inte göra det så ofta men tror jag ska börja med det var/varannan vecka på varje häst. Vet att det är många av de duktiga ryttarna som gör det. Innan har jag hellre ridit igenom mina hästar än att longera, men har ändrat min syn på det nu. Bra att se sin häst röra sig fritt så man lättare kan märka små orenheter. Hästen får jobba utan ryttare och det är tidseffektiv, samt att jag kan få hjälp av longera av ex. pappa. :) Nu när jag har ganska många hästar är det bra om jag kan lägga in longering på varje häst någon dag i veckan.
 
Brukar ni longera?

målen jag hade iår

I början av året satte jag upp mål för varje häst och för mig själv. Tog fram dom igår och gick igenom vilka jag lyckats att uppnå och vilka jag inte har uppnåt. Kom fram till att jag uppnåt dom flesta och det är lite kvar av året så möjligheten att nå dom sista finns. 
Det är aldrig en stadig kurva uppåt utan det går upp och ner, vissa rundor är bra sen tar man ett steg tillbaka. 
 
Först och främst ville jag lära mig markarbeta mina hästar bättre och se en utveckling på dom. Tycker jag lyckats bra med alla, även om man aldrig är nöjd och det alltid går att lära sig mer/få dom bättre. Men det är stor skillnad sen i början av året.
 
Chelsea.
- Kvala amatören i Falsterbo, ja!
- Vinna minst en klass, ja!
- Stadiga i 1,30, ja!
- Sista målet är att debutera 1,35 och det är planerat att göra på nästnästa tävling.
 
TB.
- Debutera 1,30, ja!
- Bli stadiga 1,30, bara ridit ett par stycken och det har vi gjort bra.
- Kvar är även här att debutera 1,35 och det hoppas jag att vi kan göra snart.
- (Eventuellt) debutera 140. Eftersom hon fick vila lite så känns det lite långt borta just nu.
 
Nigini.
- Göra en bra utbildning på som 4-åring.
- Stärka upp honom. Stor skillnad sen januari.
- Hoppa felfritt 1 meter, hoppat en 1meter och där var han felfri.
- Ge bra rutin på tävling, ja han har gjort det väldigt bra.
- Kvala Elmia var ett frågetecken på. Struntade i det då kvaltävlingarna var långt borta och det kändes ganska oviktigt.
 
För mig själv var målen att få en bättre sits vilket jag känner att jag fått de senaste.
Bli snabbare i omhoppningar, ja det tycker jag verkligen. Innan ''satsade'' jag inte alls så som jag gör nu. 
Komma iväg och träna mer och under en ''längre'' tid. Jag var iväg i somras hos min tränare i 3 veckor och det var väldigt givande så är glad att jag verkligen kom iväg! 
Starta en internationell tävling, blev tyvärr aldrig att jag kom iväg på någon. Men nästa år ska jag åka!
 
Jag blev nästan lite förvånad över hur många mål jag och mina hästar uppnått iår. Efter Falsterbo var jag verkligen arg över att det kändes som jag alltid faller vid målsnöret, jag når aldrig riktigt fram. Jag fegrider. Det är något som verkligen släppt i höst, jag fegrider inte längre, jag känner mig säker. Jag är inte rädd för nerslag, det får alla, man kan inte vara 100% felfri. Istället fokuserar jag mer på ridningen och att våga chansa.
 
Hallå nu börjar detta inlägg bli väldigt låååångt... Avslutar med bilden från helgen! Dela gärna med er av era mål som ni hade iår. :)

torsdagsträning

Kul att träna idag, två bra träningar där jag fick bra saker med mig hem. Den nya var duktig och det känns bra efter så kort tid ihop. Tant Brun hoppade som vanligt fint och fick lite grejer med mig hem att jobba på. Måste ha henne mer framme för skänkeln så ska lägga mycket fokus på det nu och hoppas att jag får henne lite mer där jag vill.
 
Imorgon börjar min jobbhelg, jobbar kvällen fredag till söndag så kommer inte tävla. Men nästa helg åker vi till Grevagården och hoppar på söndag med tre hästar! Kul. :)

Godmorgon

Dimmigt och kallt ute idag. Ska snart gå ut och rida Nigini och Chelsea innan vi åker och tränar efter lunch.😁


höstväder

Tisdagen här och jag har varit ute och tagit ut/fodrat. Väldigt blåsigt här idag...men ska snart gå ut igen och rida en häst, sen jobba 13-22.
Igår red jag unghästarna, Dino fick hoppa lite igen. Kommer ''hoppa'' (bara låga hinder) han var 4-5 dag nu en period för att förhoppningsvis få han stadigare. Tycker att han hade mer bjudning igår och förstod lite mer, så han var duktig! Nigini fick hoppa lite efter tävlingen i söndags och det tyckte han var kul. Igår markarbetade vi och han var väldigt duktig. Han känns fin efter sin vila och redo att lära sig mer. Jag känner själv att jag utvecklats under hans vila och kan lättare känna hur hästen jobbar. Så hoppas att vi ska vara igång igen tills jag planerat en tävling för honom. :)
Tess och Hjärtat passade på att sova i skyddet när Tanten skulle iväg på tävling... xD
 

måndag

Måndag igen och ny vecka. Oklart om jag ska tävla i helgen eller nästa. Men hästarna ska iallafall få ta det lite lugnt idag och imorgon efter två dagars tävlande, det är dom värda! Tänkte dela med mig av tankar kring rundorna då jag bara skrivit resultat.
 
TB hoppade tre felfria rundor i 1,20,1,25 och 1,20. Första rundan var inte bra, istället för att galoppera genom svängen så bromsade jag och då fick jag rida på så mot hindret. Inte bra. Dessutom började hon bråka lite vid utgången en gång. 1,25 rundan var bättre och jag galopperade genom svängarna och hittade bättre distanser. Gårdagens 1,20 var okej men kände ändå inte att jag fick fram henne i svängarna som jag brukar. Vet inte om det beror på att det var första inomhus och hon stod emot lite.. Får träna på och se hur det går på nästa tävling.
 
Chelsea gick först 1,25 som var en A:0a. Vi fick till en bra runda och jag tog tajta svängar. Chelsea hade inte mycket luft i sprången men ändå stenkoll på var hon hade hovarna. Det var den rundan som vi vann. 130 dagen efter var helt okej, kanske lite dålig grundgalopp i början av banan men kom igång sen. Femte rundan felfritt för helgen, trodde verkligen inte det. Sen pausa lite och in för omhoppning. Som jag skrev igår blev jag lite ''övertaggad'' och stark i mina hjälper. Satte mer galopp och var även stark i handen. Hon tappade höjd på en linje och där fick vi två ner, resten okej. Det är så små marginaler....men är såklart jättenöjd!! Här får ni Chelseas vinst runda!!

Superhelg!

Hemma från andra tävlingsdagen på JFK nu. Tant brun hoppade felfritt i 120 klassen, helt okej tid men räckte inte till placering. Det var en akumulatorhoppning och hon var inte i ett enda hinder. 

Chelsea hoppade 130 A1a. Hoppade en grund först på 10 hinder, 12 språng. Vi hoppade felfritt och vidare till omhoppning. En kortare bana och där kunde jag inte hålla ihop det mer. Jag blev liteövertaggad och stark i mina hjälper så Chelsea tappade höjd. Två ner och första utanför placering. 
 
Men vilken helg, fem rundor felfritt, en vinst, två placeringar!! Jag är nöjd och lägger sista omhoppningen på rutinkontot.😊 Nu kollar pappa och jag världscupen från Oslo och har köpt mat. Tänker inte röra mig mycket mer idag, hahah så trött! Tack Moa för hjälpen idag!😁
 

vinst!!!!

Lyckad dag på JFK idag!!! Chelsea hoppade 125 och vi vann, med 3,5 sekund!!! Äntligen vår tur att få vinna!!! Tant Brun hoppade 120 och 1,25 var felfri och placerad i båda. Så ingen bom ner idag heller.
 
Riktigt roligt att äntligen få vinna och jag tänker vara så glad över detta nu. Just nu känns alla timmar varje dag värt och jag vet hur snabbt allt vänder. Det går upp och ner precis hela tiden. Imorgon hoppar TB 120 och Chelsea 130.
 

fredag

Ledig fredag för mig, yeey. Har ridit Chelsea och TB en stund på banan, båda kändes fina. Inte jättelänge då vi ska tävla imorgon. Chelsea går 1,25 och TB 1,20 och 1,25. Ska bli kul! Hoppade även den nya en låg bana vilket kändes bra. Okomplicerat och enkelt. Nu ska jag åka till en kompis och kolla idol ikväll. Sen imorgon åker vi inte förrän efter lunch så hinner nog rida unghästarna på förmiddagen då de vilade idag. :) Ha en bra fredag!!
Någon hade det chill idag... :)

plan för resten av året

Tänkte uppdatera med vilka hästar jag har hemma och vad jag har för plan med varje häst. Bara tre månader kvar av året och det är inte så många tävlingar kvar. Jag vill tävla på till december om hästarna känns i fin form (som jag känner nu), men man vet inte hur mycket motivation man har kvar där mot slutet. Tycker december är en seg månad, däremot när januari kommit och man har sina nya mål för året kommer motivationen tillbaka. Här är min plan/mål för varje häst resten av året. 
 
Chelsea - Målen jag hade i år var att kvala Falsterbo och bli snabbare i omhoppningar. Tycker jag uppnådde båda men att bli snabbare går alltid att förbättra. Så resten av året är att fortsätta träna på det, bli ännu stadigare i 130, debutera 135 och göra det bra.
 

TB - Hade inga direkta mål med henne i början av året då hon bara var här på prov först. Men hittills har vi ridit felfritt i 130. Så det är lite samma mål som med Chelsea, rida fler 130, debutera 135 och göra det bra, snabbare i omhoppningar. Sen hade jag även velat rida någon 140 men nu fick hon en vila där i somras/början av hösten så kanske inte ''hinner'' det iår. 

 

Nigini - Inga direkta tävlingsmål utan blir mest att träna på hemma. Fortsätta stärka upp honom. Sen starta någon tävling när det passar och hoppas på att han gör det lika bra som i våras. Förbereda han tills nästa år.
 
Dino - Stärka upp honom under denna perioden och fortsätta utveckla han på marken. Hoppa in och även åka på en träning. 
 
Ja det var väl det. :) I december blir det väldigt lugnt för alla hästarna, helvila för unghästarna och de ''äldre'' hålls igång men får tävlings/hoppvila och lite lugnare pass.

dino :)

Skuttade som sagt Dino idag. Han är väldigt okomplicerad hittills, inte speciellt tittig och gör det han ska. Upplever han lite vinglig och svag just nu men hoppas det ska förbättras under denna träningsperiod. Jag försöker alltid vara väldigt noggrann och konsekvent i arbetet med mina hästar, detta gäller även Dino. Han ska lära sig de simpla grejerna redan nu och det kommer underlätta i den fortsatta utbildningen. 
 
Det är speciellt med en egen uppfödning och roligt också att han är så trevlig. Skulle kunna rida han varje dag för det är så roligt men får ha tålamod....
 
Har ridit en häst på tur med och det var allt för idag. Just nu ligger jag och fryser i min säng, känner mig inte kry. Ska snart åka till jobbet och jobba 16-22, hoppas att jag inte blir sämre....

tisdag

Hästarna gick bra på förmiddagen, Nigini var fortfarande lite spänd men gick okej. Markarbete är ett enda strävande efter förbättring men man kommer aldrig i mål, som allt med hästar haha...
Även om jag bara har en liten spegel kommer den till stor användning. Har jobbat väldigt mycket i skritt och bara samlat hästarna och då kunnat se om den sätter under sig bra och så de behåller takten. Sen fortsatt i traven och galoppen. Lägger väldigt mycket fokus på tempoväxlingar nu då jag omedvetet slarvar med det. Jag måste komma ur ''komfortzonen'', är rädd att ex. tappa stödet eller att hästen börjar tjafsa i en minskning men det kanske är det som behövs. Blir lätt lite för försiktig i min ridning och därmed oeffektiv... Bara en tanke jag haft det senaste, får se om det visar resultat eller inte. 
 
Imorgon ska jag skutta Dino lite hade jag tänkt, kan se om jag kan få det filmat!
På tal om spegeln får det bli en bild i repris. Hoppas på lika fint väder imorgon.

måndag

Har varit ledig från jobbet idag och ridit alla fem hästar. Tycker alla gick bra förutom Nigini som var väldigt spänd och rädd för allt, ibland har hästarna såna dagar och då får man sänka kraven. Gör ett nytt försök imorgon istället. Hade ett bra flow i ridningen, kändes som jag hittade rätt ridning på alla och de kändes väldigt fina. Imorgon ska jag upp tidigt så jag hinner rida tre stycken i lugn och ro innan jag börjar jobba 13. Som sagt får Nigini gå igen, Chelsea ett pass till på banan och fortsätta jobba på det vi gjorde idag och TB på tur med mycket skritt på asfalt samt backar.
Haha.. :)

favorit-poddavsnitt

 Två poddavsnitt jag lyssnat många gånger på. Inspirerande och lärorika.
 
Malins sommarprat kom ut 2009. Har lyssnat på den många gånger sen dess och jag förstod inte mycket av den när den kom ut. Men varje gång jag lyssnar på den igen förstår jag lite mer om vad hon pratar om.

söndag

Tävlingsfri helg för mig och hästarna. Alla vilade som sagt i fredags sen hoppade jag alla igår förutom unghästarna, de gick på tur. Blev en kort bana och de var fina, känns bra. Idag har Moa vart här så vi har ridit alla utom TB, hon fick vila idag. Ska snart åka till jobbet och jobba kvällen. Sen är jag ledig imorgon och då ska jag nog rida alla. Nästa helg är det tävling på JFK två dagar vilket blir kul! Får verkligen planera upp veckorna nu när jag har så många hästar igång, tävlar mycket och jobbar. Men det ska nog gå bra. :)
Min favorit Dino <3
 

torsdag

Fint väder idag, var ute och red Dino på förmiddagen. Rider bara korta korta pass nu i början, han ska vara igång ett par veckor och jag hoppas att han ska stärka upp sig endel då. Tänker höja kraven lite och jobba mycket med framåtbjudningen. Sen ska han hoppas in (tog några språng i våras bara) och åka på en träning. Känns som han har ganska lätt för sig i sin galopp vilket är ett plus. :) Sen har en kompis varit här och vi har ridit ut resterande fyra hästar. Kul med lite sällskap och hjälp! Imorgon jobbar jag 10-19 och har därför lagt vilodag för alla hästar.
Finis <3

Man lär sig när det går dåligt

Tänker tillbaka till Falsterbo och tävlandet hela våren för att ta oss dit. Hela våren gick väldigt bra tävlingsmässigt, men under sommaren började jag komma in i en svacka. Chelsea hoppade lite sämre på tävling, vi presterade inte som tänkt i Falsterbo och TB vilade. Följande tävlingar efter Falsterbo gick inte så bra och jag red inte som jag brukade. Misstaget i Falsterbo satt kvar och jag var rädd för att göra om det. I början hade jag en klump i magen så fort jag vände upp mot ett hinder. Så konstigt att det kan bli så? Men jag tävlade på och till slut släppte det. 
 
Tre månader har gått sen Falsterbo och om jag tänker tillbaka dit så har jag utvecklats så mycket sen dess. Dels så vill jag aldrig sätta så mycket press på mig själv som jag gjorde då. Det är så lätt att man gör det men ju mer erfarenhet man får desto lättare är det att förstå att det går upp och ner hela tiden. Att man inte ska deppa ihop för några nedslag. Jag vet att det kommer nedslag då och då och det är inget man bör lägga så mycket vikt på. Det är verkligen sant att när man kommer ur en svacka har man lärt sig väldigt mycket. Jag har aldrig varit så säker i att rida på hinder som nu tex. 
 
Man får också tid att analysera mycket när man får ett litet break från det där flytet man kan vara inne i ibland. Då allt bara faller på plats och man bara ''gör''. Iallafall jag, för jag tänker och analyserar väldigt mycket. Ett mål för iår var att bli snabbare och det tycker inte jag att jag uppnådde i våras. Visst jag tog mycket mer rosetter än tidigare men jag vågade aldrig riktigt satsa fullt ut. Det känner jag att jag börjar göra just nu och det vill jag fortsätta göra i höst. Börjar äntligen ta mig ur min lilla svacka med både mer kunskap och erfarenhet. Ser fram emot resten av året med mina fina hästar! :)
Detta var bara första gången jag red i Falsterbo, hoppas såklart att få rida där fler gånger!

Härlig solig morgon :)

....och en skitig Tess. Har en ledig dag framför mig så ska bara ta det väldigt lugnt, kolla breeders och rida senare i eftermiddag.

klart

Hästarna ridna och det gick faktiskt väldigt bra. Chelsea och TB fick göra mycket tempoväxlingar, fokuserar väldigt mycket på att de inte bara ska springa på. Jag är lite slarvig med det, måste kunna sätta tillbaka dom på bakbenen utan att tappa energin. Båda var fina och det känns som det börjar släppa lite med TB nu. Den nya är det mest att lära känna, men det gick bra och hon är rolig att rida. :) Nu ska jag bara chilla innan jobbet, kolla lite på breeders. Imorgon är jag ledig igen och så skönt att jag har lite mindre pass framöver. Alla ska gå på tur förutom Dino som jag rider en kort stund på banan. 
 
Någon var trött imorse..... 
 

Godmorgon!

Onsdag här och jag är uppe tidigt för att hinna rida tre hästar innan jag börjar vid 13. Hästarna har fått frukost och jag är inne och äter. Igår red jag TB på banan vilket gick helt okej, allt går bättre nu efter träningen, men behöver nog komma iväg snart igen. Nigini joggades lite lätt och han var snäll. Den nya gick med på banan vilket gick bra. 
De som ska ridas idag är TB, Chelsea och den nya. Fortfarande mörkt ute men lär ha ljusnat innan jag har tagit mig ut... hehe.

måndag

På förmiddagen red jag Dino en kort stund på banan, det blåste storm och han var lite spänd till en början men slappnade sen av. :) Sen fick hästarna tänderna kollade och blev vaccinerade så det blir lite lugnt ett par dagar. Brukar kolla tänderna en gång om året. 
Sen kom nya hästen hit och den ska vara lite på prov, se om vi kommer bra överens. Väldigt lik Chelsea att rida men ännu känsligare. Kul! Tre hästar som är fullt igång och två unghästar, nu är det fullt, ha ha. Men för mig finns inget roligare än att rida, träna, tävla och att utvecklas tillsammas med mina hästar. :)
Så fin <3
 

Mina stjärnor!

Chelsea var så fin i denna klass. TB hoppade fint men vi har lite att jobba på i markarbetet. Känner att jag utvecklats sen sist jag startade henne. 
 
Hämtat hem unghästarna nu och imorgon kommer en till häst till stallet. Väldigt roligt och spännande. :)

tävlat, 100% felfritt

Fina hästar på dagens tävling, en liten (sista) utomhustävling på hemmaklubben. Tant Brun felfri i 1,15-klassen, men utanför placering. Kändes bra och hon var inte i närheten av en bom. Chelsea var fantastiskt fin, felfri och 4a i båda 120-klasserna. Roligt!!! Nöjd med ridningen, satsade i båda klasserna på Chelsea och lyckades hålla ihop det. :)
Tant Brun glänste fint i sitt nya pannband. :D

Tävlingsdags!

Hästarna verkade väldigt taggade.😁
 

RSS 2.0