Måndag

Ny vecka igen, det går så fort!! Bara sex veckor kvar av året. Jag har en tävling kvar innan jag ger mina hästar ''vintervila'' (en lugnare period i december utan hoppning/tävling). Ett meeting i Södertälje om 2,5 vecka. TB har inte gått så mycket i höst och Chelsea är i så fin form så det känns rätt att göra en sista tävling. 
 
Är väldigt nöjd över helgen som var. Citrus har varit väldigt fin och bara gjort det hon ska. Vi börjar förstå varandra bättre och vi har gjort bra rundor. TB var oxå väldigt fin, 120-rundan var bra, en sväng jag tappade lite galoppen i då hon stod emot mot utgången men annars flöt allt på bra. Vi fick en bra tid oxå, knep en placering trots väldigt många nollor.
 
130-rundorna var nog sämst, på båda hästarna. Att hoppa 130 i ett litet ridhus är svårt, ännu svårare med TB som är mer en ''utomhushäst'' med sin galopp. På Chelsea började jag i dålig galopp, fick in ett språng för mycket men sen hittade jag bättre flyt och vi fick till en helt okej omhoppning. Vilken form hon är i, bara vill göra sitt bästa och vara felfri. Så kul!!! TB hade jag för dålig galopp på och för korta språng. Hon måste få galoppera genom svängarna i en normal galopp, inte korta språng!! Mot kombinationen där det var oxer in hade jag den korta galoppen och la henne för stort, då fick vi bakbommen. Men jag hänger inte upp mig på detta utan jag vet att det skulle bli svårt att rida 130 i Värnamo på TB. Tränar bara på som vanligt och så hoppas jag vi får till bättre rundor i Södertälje där ridhuset är betydligt större.
(null)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0