hoppövning

Igår hoppade jag Chelsea och TB hemma. Det händer inte så ofta nu i tävlingssäsongen att jag hoppar hemma för antingen har tävlingarna legat tätt eller så har jag hoppat hos min tränare. Jag satte upp en övning som Henrik rekommenderade i ridsport special.
 
 
Jag tänkte på min egna sits mycket. När man hoppar serier kan man fokusera lite mer på sitsen i språnget som jag vill förbättra. Min skänkel glider bak så den vill jag ha stilla. Sen mina händer lägger jag gärna omkull så de tänkte jag på att vrida upp. Sen vill jag även få tillbaka skänkeln lite men det väntar jag med, tar en sak i taget. Har verkligen hittat en bättre position i sadeln sen jag rätade upp mig och det ''sitter nu''.
 
Chelsea - Hon blir lätt fast i handen och inte lösgjord, då börjar jag dra i munnen istället för att lösgöra. Så det la jag mycket arbete på i början. När vi hoppade sen ville hon gärna springa iväg och då kommer vi dit igen att hon blir fast i handen och tjafsig. Men tycker det funkade ganska bra igår, lite tjafs blev det men hon kom tillbaka bra. Glömde korta stiglädrena ett hål när jag började hoppa, så där fick jag sämre hoppsits.
 
TB - Hon var lite på tårna och ganska så stretig. Försökte jobba mycket tempoväxlingar och ha henne lösgjord. Gick sådär även om det ser bättre upp på filmen så gav hon en annan känsla från ryggen. Annars hoppade hon fint och det är en bra övning för henne som gärna vill hoppa iväg. Någon gång landade hon utanför sista bommen....
 
Jag bad pappa filma så jag kunde analysera min sits och ridning, viktigt!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0