namnförslag?

Så trött nu, sov bara lite på morgonen/förmiddagen sen jobbade jag 14-22 och pappa fick hålla koll. Ska hålla lite koll inatt med för säkerhetensskull.
Nu behöver hon ett namn. Dino heter Quins Diamond då mamma heter Quintess och pappa Diamantino, plus att hans stjärn ser ut som en diamant. 
Hon har ju samma mamma Quintess och pappan är Heartbeat. Det jag funderar på är det självklara Quins Heart. Kom gärna med andra namnförslag, tror någon läsare kom på Dinos namn när han föddes. :) Hon har inga tecken i ansiktet, bara en vit kota bak.
Innan idag, hon äter hela tiden! :)
 
 

fölisen här ♥

Inatt vid ett kom fölet, jag skulle bara kolla till henne en sista gång innan jag skulle sova en stund. När alla hästarna stod i skyddet lugna förutom Tess som var ute och ''vandrade'' så kändes det som det var på gång, hon hade även droppat mjölk hela dagen. Allt gick bra vid fölningen men fölis hade svårt att resa sig den första timmen så vi gav råmjölken i nappflaska. Men nu kan hon resa sig och äter själv utan problem vilket känns skönt!!
 
Det blev ett sto med!!! Ett brunt sto till i min ''bruna sto-samling''. Sååå söt. Dino har fått ett syskon. :)

söndag

Äntligen fick jag och Chelsea den där färgade rosetten, en andraplats! Vi har varit så nära topp-placering ett par gånger nu och jag har hela tiden bara försökt igen och igen, tillslut ger det med sig. Vår bästa placering i en 120 klass och det gav oss värdefulla poäng till Falsterbo. Nu är vi snart klara tror jag, tre helger kvar som man kan kvala och jag har två tävlingar kvar. Har gått hela veckan och tänkt ''det är bara en vanlig tävling'', ''ta klass för klass''. Lätt att man blir för övertaggad och vill förmycket, men det är lättare sagt än gjort att tänka bort Falsterbo.
 
TB har hoppat superfint men var väldigt mötesskygg på framhoppningen, det blir lite svårt då att hitta rätt galopp innan man går in på banan och det kan vara en anledning till att jag inte riktigt hittat flytet. Resultaten vi gjorde i helgen stämmer inte riktigt överens med rundorna men så blir det ibland.... bara träna på tills nästa tävling och förhoppningsvis göra en markarbetesträning. Även fast jag inte alls känner mig nöjd med mina rundor och resultat måste man försöka att bara släppa det och lära sig, nästa gång går det bättre!
 
 
Nu ska jag kika ut på Tess en sista gång och sen sova, jobbar hela dagen imorgon.... Tess juver har ändrat sig lite tills idag så fölet vill nog komma ut snart.

Tävlat klart!

TB gick 130, rundan var okej men har inte riktigt hittat flytet varken igår eller idag. Blev ett omtramp på 3an så då kom jag lite ur rytmen och la en volt efter det. Annars flöt resten på okej, ibland för man ta sånna rundor. Men det ger mig bara motivation till att träna ännu mer!! Nästa tävling sitter det.😊


2a i 120-klassen!!!!💕💕💕🌟🌟🌟


💪🏻💪🏻💪🏻💪🏻


En rosett

Lååång tävlingsdag idag, på väg hemåt nu. Har gått okej! Chelsea gjorde en bra runda i 120 men ett ner på 2an. TBs 120 var sådär, hittade inte riktigt rytmen och det blev lite av och på... men vi hade bara ett tidsfel o blev placerade på det! 

I 130 rev vi 3an, sen missade jag att det var 9 hinder i grunden så blev en volt med.... ehehhe. Jaja rundan var okej men missade lite med galoppen där vi rev. Annars hoppade hon super!!!


Godmorgon

Dricker kaffe och kollar från Norrköpings tävlingar! Helt otroligt att det varit sånt här väder nu ett bra tag, hoppas det håller i sig!


man blir bra på det man tränar

Har precis kommit in från två ridpass på Chelsea och TB. Red igenom dom på banan och det kändes okej. Imorgon tänkte jag bara jogga lite lätt för sen är det tävling både fredag och lördag i Vaggeryd. Det gnager lite i mig från förra tävlingen då jag inte gjorde så värst bra rundor och känslan var sådär. Resultaten var okej men känslan är det viktigaste. Jag struntar i vilken klass jag hoppar, var jag kommer, rundorna ska vara rytmiska, jag ska sitta i balans och hästarna ska hoppa bra. Min skänkel flyger runt och jag glömmer lätt bort att tänka på att ha den still.. Måste verkligen börja träna på det i varje minsta lilla språng.
Det är så lätt att glömma bort vad man ska jobba på, jag har skrivit på tavlan i stallet eller på min hand för att påminna mig själv. Typ ''räta upp dig'' - något som jag förbättrat under våren och det fick jag påminna mig själv om hela tiden för jag har ingen som står och skriker på mig varje dag om det. Det är svårt att lära in något nytt men vill man så kan man. Man blir bra på det man tränar.
 
Chelsea sista dagen i Älmhult där vi kom 6a. :)

tisdag

Fick ställa in tävlingen idag, Nigini hade satt foder/ensilage(?) i halsen, stackarn. :( Chelsea fick foderstrupsförstoppning en gång av kraftfoder men då var jag med när det hände och det släppte fort när jag masserade och rörde på henne. Fick hjälp av veterinär och nu är han bra igen vilket är det viktigaste! :)
Han får vila ett par dagar men ingen tävling förrän om minst 2 veckor då det är karenstid på lugnandet. Hade planerat 1meter debut idag men får skjuta på det tills nästa tävling då. Snart är det även dags för sommarvila. Körde Dino till betet igår då vi inte har tillräckligt med bete hemma. Så lämnar hellre bort dom på ordentligt bete där de bara kan få vila och växa. :) 
 
Tess har gått 320dygn med föl så tänkte börja vaka nu. Förra gången hon skulle föla visade hon inga tecken, hon hade ingen mjölk i spenorna... Så litar inte på att vänta tills hon får mjölk denna gången. Sist missade vi tom själva fölningen pga det. Hoppas allt går bra, alltid lite nervöst att något ska hända...
Vår lilla beteshage!

det finns ett liv efter falsterbo

Ja så måste jag faktiskt tänka. När jag bestämmer mig för något, när jag har mål, då går jag in 100%. Jag SKA ta mig till Falsterbo men ibland måste jag tänka att det faktiskt finns något därefter. Tar vi oss inte dit så har jag fått massa erfarenhet och lärdom påvägen, och Falsterbo finns ju faktiskt kvar nästa år oxå!
 
- Mycket stadigare rundor detta år då vi ridit på i ''låga'' klasser, 120-125 är lätt och lågt för oss. Detta gör att när jag går upp till 130-135 kommer allt sitta väldigt bra då jag blivit så pass stadig i mina rundor.
 
- Har börjat rida fortare och tagit mer placeringar än tidigare. Jag har aldrig varit en snabb ryttare utan ridit mer på säkerhet och bara velat göra bra rundor. Nu rider jag fort och gör bra rundor. Vill hela tiden förbättra mig och rida fortare.
 
- Har fått utmana mig själv och rida lite under press. Jag borde egentligen bara tänka bort Falsterbo men det är lättare sagt än gjort. Känner lite extra press när jag sitter på Chelsea och det kan väl vara bra att lära sig hantera det med. Inte rida annorlunda utan bara rida likadant.
 
- Det viktigaste av allt - jag utvecklas och blir bättre. Det är något jag vill hela tiden och faktiskt gör!! Har aldrig ridit så här bra rundor tävling efter tävling tidigare, allt börjar sitta väldigt bra och jag känner att jag faktiskt ''kan'' de klasser jag rider.
 
När det går bra är det extra kul men när det går dåligt och inte vill vägen, ja då tar det extra hårt. Men jag tänker på all erfarenhet och framtiden istället. Nu har vi samlat ihop 40 poäng och man behöver nog ca 60 för att vara säker, det är ju olika för varje år men brukar ligga där. Hoppas på att få en färgad rosett snart så jag kan vara lugn och släppa detta. Men jag tror vi snart tar det, för vi har varit nära ett par gånger nu.
Idag fick Chelsea hämta TB's pris, varit tvärtom hela våren. :)

Två rosetter

På väg hem från tävlingen nu! Det är bara ett jagande efter rosetter nu känns det som.... Chelsea ett ner i 120 men snabb tid dock föööörsta utanför placering... sista ryttaren petade ner oss. TB hade oxå ett ner där.

 

I 125 var TB felfri och kom 4a!! Vår första rosett sen jag fick hem henne. Roligt! Chelsea fick ett ner i omhoppningen annars vinst men denna gång hade vi turen på vår sida och knep sista placeringen!! Jaja bara kämpa vidare så är vi snart i mål med Falsterbo.😊🌟

 

lördag

Har jobbat måndag till fredag, då gäller det att planera ordentligt för att hinna göra allt som ska göras. Men idag är jag ledig och imorgon är det tävling. 120 och 125 fanns det bara så båda går det. Jag har tränat på kortare svängar hemma nu i veckan över låga hinder, en övning jag hittade på nätet. Det är konstigt att jag aldrig tränat på korta svängar hemma, om man inte behärskar det hemma hur ska man kunna göra det på tävling då? Jag rider ofta lite på säkerhet på tävling då jag inte vågar chansa att vända upp tajt, jag vet att jag kan korta ner vägarna ännu mer men jag måste träna mer för att känna mig säkrare. Ska träna denna övning nu varje vecka under en tid och se om jag förbättrar mig. Jag vet att Chelsea har en kort galopp som inte är vägvinnande därför tjänar vi mest på att korta ner svängarna. 
 
På tisdag är det tävling med Nigini på eftermiddagen i Grevagården och på fredag, lördag är det tävling med stona igen. Mycket tävlingar nu vilket är roligt!! 
 

morgon

Hästarna tycker om skydden när det är varmt och mycket flugor!


bra täcken inför våren och sommaren

Mina favorittäcken som jag till största delen använder på hästarna är horseware-täckena. Det har bra passform, är slitstarka och håller i många år. Dessutom har de mellanstorlekar som 130, 140, 145. Gillar att det inte är några bensnören och att man kan sätta på hals om man vill ha det.
Det finns några återförsäljare av horsewaretäcken, du kan bland annat köpa hästtäcken från Granngården.
 
På våren/hösten och även kallare sommardagar brukar jag använda dessa täcken. Ofodrat horseware amigo.
 
I transporten/efter ridning/i boxen brukar jag ha antingen ett tunnare stalltäcke eller ett svettäcke. Beställde nyligen hem detta svettäcke från Horseware.
 
På sommaren när det är mycket insekter och flugor kan många hästar bli väldigt irriterade. Jag har inte haft någon häst som haft större problem med flugor så jag har inte varit i behov av flugtäcken. Men om jag har det i framtiden så skulle jag välja Horseware-täcken.

att kunna rida rytmiskt och hitta bra distanser

Min bästa runda från helgen var nog TB 120 runda. Vi höll rytmen hela banan runt, inga onödiga förhållningar, hittade framåtlägen i omhoppningen och svängde lite. Jag har alltid fått höra att jag har bra känsla för hinder, har inte riktigt kunnat hålla med om det då jag inte känt mig hundra säker i anridningar. 
Men detta året har jag verkligen börjat känna mig säker, har en helt annan känsla när jag rider på hinder. Det är nog också därför jag inte haft några problem med att gå upp till 130 eftersom ridningen mellan hindren sitter så bra nu. Något jag kan känna mig irriterad över just nu när jag kvalar till Falsterbo är att någon som kommer fel på nästan varje hinder kan vinna klasser, medan jag som rider rytmiskt och gör en bra runda inte hamnar i toppen. Men sporten är sån och det är bara att lära sig! Men jag vet att jag tjänar på det längre fram. För när jag sen ska gå upp ännu ett snäpp då måste man vara säker på sin sak, man kan inte komma hur som helst när hindren ligger på 140. Mitt mål är både att rida bra och vara snabb!
 
Jag är ingen snabb ryttare än, men jag tränar på och försöker hela tiden rida bättre omhoppningar. Men det ska inte bli på bekostnad av min ridning. För mitt mål är att hela tiden utveckla min ridning och göra bra rundor. Jag vill inte rida 130 halvdant utan jag vill rida 140 och göra det bra.
Att rida bra på hinder handlar inte bara om att ha ett bra öga, man ska kunna känna att man har rätt galopp och hästen behöver vara bra arbetad på marken så den är lätt att korta och länga. Men jag har lagt många timmar på olika hästar att rida över låga hinder och bommar och det börjar jag faktiskt känna nu att det ger resultat!

en (vit)rosett

Har gått bra idag, Chelsea har hoppat superfint!
 
I 120 var vi felfria och kom 7a. Var många som red snabbt och jag fick till en bra omhoppning men tappade fokus till sista hindret så där fick jag inte ett framåtläge. Men Chelsea löste det! Blev arg när jag kom ut från banan för att jag inte fick en bättre tid, känns som jag aldrig kommer få de där färgade rosetterna.... men det kommer en dag...
 
I 125 var det en ackumulator och vi rev jokerhindret. Nästan varenda ryttare rev det, det stod lite skymt och låg nog på 135. Chelsea såg nog inte riktigt det och gjorde allt för att klara det. 
 
Jag är ändå nöjd med idag, har gjort bra rundor, med bra rytm, distanser osv... gjorde en bra omhoppning där jag verkligen la upp en plan, försökte andas mellan hindren och inte stressa!! Jag blir lätt stressad i omhoppningar (lite det som hände igår) och då börjar jag rida annorlunda. Det gjorde jag inte idag. Gjorde även två helt okej rundor på TB igår. :) Nu ska jag ut och rida Nigini.
 

🌟🌟

Chelsea har stått i "solariet" på morgonen och nu är vi på väg till tävlingsdag nummer 2💪🏻


TB 130-rundan

Roligt att vi hoppade felfritt i 130 idag, vår andra 130 bara och min andra felfria 130 någonsin!! Det är en härlig känsla att inte tycka 130 känns speciellt högt eller svårt, hon gör det så lätt och det ser inte ut som hon tar i så mycket. Det finns sååå mycket hopp i denna häst, häftigt att vara ägare till henne. Vårt första kval till 135/140 oxå, dock ''oviktigt'' då jag inte har några planer på att starta det än.
 
Rundan var okej, tappade galoppen i svängen till 7an så där kom vi ''ett för mycket'' i distansen. Annars kändes det bra. :) 

På väg hem

Har gått väldigt bra med TB idag, hon hoppade felfritt i både 120 och 130!! Dock utanför placering (som vanligt😆). Men jag red lite snabbare i 120 än men räckte ändå inte då det var många felfria! 

Chelsea hade två ner i omhoppningen, hmm ja. Jag fick hjärnsläpp o red på ett mindre språng på sista linjen så det får jag ta på mig. Sen fick vi ett räcke ner, hon blev lite flack. Men tror hon kommer hoppa bättre imorgon, hon brukar alltid hoppa lite spänt första dagen. Så bara nya tag imorgon!!!


tävling imorgon

Ska åka till Gäsene Ryttarna både imorgon och på söndag (aldrig varit där innan). Jag har lagt upp en plan fram till Falsterbo och då har jag valt mestadels lite mindre tävlingar där det är mindre starter för att lättare kunna samla poäng. Älmhult var en lite större tävling men de hade bra klasser med 120 varje dag vilket också gav oss 12 poäng under de meetinget. Det passar ganska bra att åka på lite mindre tävlingar nu med båda eftersom TB är ny för mig och vi behöver bara rutin tillsammans. 
Imorgon går Chelsea 120 och TB 120, 130. På söndag följer bara Chelsea med och går 120, 125. Chelsea går ganska mycket nu för att vi måste ha poäng och låter därför TB stanna hemma och ''sparar'' på henne.
 
Jag hoppas vi tar oss till Falsterbo, det skulle vara en bra erfarenhet och samtidigt så roligt att få tävla där. Under hösten ska vi ta steget upp till 1,30-1,35, hoppa lite större tävlingar och förhoppningsvis utvecklas! Det ser jag fram emot. :)
 
Får bli en bild på nyfödda Dino, om exakt 4 veckor är Tess beräknad att föla. :)

längtar

Mina två kattungar som kommer om ca en månad!😍 Så söta!! 


stor inspiration

Jag tycker Nick Skelton är en stor inspiration, han bröt nacken men tog sig tillbaka och förra året vann han OS på Big Star. Han påpekar i varje klipp hur viktigt det är att aldrig ge upp och han är ju verkligen ett bevis på det. Att ta sig från att kanske inte ens kunna rida igen till att vinna ett OS-guld...ofattbart!! Ett bevis på att aldrig ge upp hur tufft det än är eller hur länge man än är i en svacka, det kommer bättre tider!!
 
 

TBT: Legendaren Nick Skelton! 🥇 På söndag går den brittiske hoppryttaren Nick Skelton i pension vid en ceremoni på den stora hopptävlingen Royal Windsor Horse Show i London. 🇬🇧🏇🏻👴🏻 #hästar #horses #ridning #hoppning #hästhoppning #showjumping #stjärnhoppningen #TwoHearts #equestrian #equestriansofinstagram #älskahästar #nickskelton #windsorhorseshow

Ett inlägg delat av SVT Stjärnhoppningen (@svt_stjarnhoppningen) Maj 11, 2017 kl. 5:51 PDT


hoppövning

Igår hoppade jag Chelsea och TB hemma. Det händer inte så ofta nu i tävlingssäsongen att jag hoppar hemma för antingen har tävlingarna legat tätt eller så har jag hoppat hos min tränare. Jag satte upp en övning som Henrik rekommenderade i ridsport special.
 
 
Jag tänkte på min egna sits mycket. När man hoppar serier kan man fokusera lite mer på sitsen i språnget som jag vill förbättra. Min skänkel glider bak så den vill jag ha stilla. Sen mina händer lägger jag gärna omkull så de tänkte jag på att vrida upp. Sen vill jag även få tillbaka skänkeln lite men det väntar jag med, tar en sak i taget. Har verkligen hittat en bättre position i sadeln sen jag rätade upp mig och det ''sitter nu''.
 
Chelsea - Hon blir lätt fast i handen och inte lösgjord, då börjar jag dra i munnen istället för att lösgöra. Så det la jag mycket arbete på i början. När vi hoppade sen ville hon gärna springa iväg och då kommer vi dit igen att hon blir fast i handen och tjafsig. Men tycker det funkade ganska bra igår, lite tjafs blev det men hon kom tillbaka bra. Glömde korta stiglädrena ett hål när jag började hoppa, så där fick jag sämre hoppsits.
 
TB - Hon var lite på tårna och ganska så stretig. Försökte jobba mycket tempoväxlingar och ha henne lösgjord. Gick sådär även om det ser bättre upp på filmen så gav hon en annan känsla från ryggen. Annars hoppade hon fint och det är en bra övning för henne som gärna vill hoppa iväg. Någon gång landade hon utanför sista bommen....
 
Jag bad pappa filma så jag kunde analysera min sits och ridning, viktigt!!

Niginis utbildning

Mitt mål med Nigini är att göra en bra utbildning, att tävla är bara en avstämning för att se om vi är i fas och så tycker jag att ''problemen'' kommer fram tydligare när man är på tävling. Jag börjar känna mig lite ''klar'' med honom för våren då han har utvecklats enormt, han har blivit stark i kroppen, han har kommit mer på bakbenen/i jämnvikt, hans språng har utvecklats och han hoppar bara bättre och bättre för varje tävling som går. Jag tror inte på att köra på för mycket och lära för mycket på en gång, utan de måste få smälta allt i både huvud och kropp. Nu har jag 1-2 tävlingar kvar att starta, fortsätta jobba med markarbetet och sen ska han få en paus på bete innan vi börjar höstens träning. Under hösten blir det fortsatt arbete att stärka upp han, få han att lägga mer och mer vikt på bakbenen, kunna byta galopp och kanske kvala någon unghästtävling. 
 
När jag fick hem honom hade han ridits in på våren(?) och gått treårs-testet. Sen vilade han hela sommaren så när han kom hit fick jag sätta igång han. Ganska snart hoppade jag in honom vilket han gjorde enkelt. Jag hade skyltar och vattenmattor från dag 1 och jag tycker det är onödigt att förstora sånt. Även Dino hoppar vatten/skyltar utan att titta. Vissa intruducerar sånt lång tid efter inhoppningen och förstorar gärna det. Jag jobbade båda hästarna i longering över vattenmattor och skrittade även över dom varje ridpass innan inhoppning. Det blir en vardag och inget speciellt.
 
Nigini vill gärna krypa ihop i nacken och bli lång i kroppen. Jag är medveten om att jag inte kan utbilda en häst på egen hand på ett bra sätt därför tar jag hjälp och gärna lite extra, för jag kunde inte känna detta själv. På första träningen fick jag detta klart för mig men det var inte förrän andra gången efter han vilat som jag riktigt förstod hur jag skulle göra det ridmässigt och då blev det stor förändring (innan dess var jag ute på lite ''hal is'' haha). På bara tre ridpass var han en ny häst. Sen dess har jag fortsatt det arbetet och nu börjar han äntligen komma mer i jämvikt, ha ett stadigt stöd på bettet och framme med nosen. Nu är vi som sagt inne i en period där han gärna biter sig fast i bettet men för att utveckla en häst kommer det konflikter och när vi tagit oss ur det kommer han vara ännu starkare. Jag hoppas att kunna få igenom detta innan vilan. Man måste tänka logiskt när man utbildar hästar, han vet inte hur han ska använda sin kropp eller ha sitt huvud ännu, men han förstår mer och mer under varje ridpass.
 
Här är en film på hur han utvecklats under tiden hos mig. I början blev nästan hans problem att han vill krypa ihop i nacken värre (kunde knappt svänga) men när jag sen fick hjälp med det blev allt bättre på en gång. Mitt mål är som sagt att göra en bra utbildning och hittills tycker jag att jag lyckats väldigt bra med det. Sen är det en fantastiskt trevlig häst att hantera och rida, han tar tills sig arbetet bra, vill göra rätt och gillar att arbeta! Hans språng blir bara bättre och bättre ju starkare han blir!! :)
 
Jag tycker man ser väldigt tydligt hur han hamnat mer i jämnvikt, innan hade jag väldigt svårt att se om en häst jobbade bra eller inte. Men har tränat mitt öga för att se och förstå när hästen arbeta rätt och därför har det oxå hjälpt mig mycket att be någon filma när jag ridit, så jag själv sen kan analysera vad jag behöver träna mer på. Lite som att vara sin egna tränare. Kan skriva hur mycket som helst om honom och hans utbildning men avslutar här!! :)

Rosett idag igen😊🌟

Nigini var duktig idag som vanligt! 4 fel i 80cm där vi kom helt fel på en oxer, han blev stark och fick inte in mina 8 språng. I 90cm hoppade han felfritt och jag försökte att inte komma till det läget där han blir stark och tar bettet utan bara flyta på och hitta framåtläget. Innan var han så mjuk i nacken och jag hade inget stöd alls men nu börjar jag få ett stöd men istället vill han ta bettet ibland. Får jobba på med det och hoppas att det släpper.

 
Nästa tävling blir en unghästtävling i Grevagården. Då blir det 1 meter debut! Han hoppar verkligen så fint och ambitiöst utan att hoppa spända språng/överhoppa sig!
 

Lördag

Härlig förmiddag med sol och värme. Har ridit klart och ska bara ut och putsa inför tävlingen imorgon. Sen jobbar jag kvällen.. otaggad!!


Fin kväll i Älmhult förra helgen


att nå framgång

Detta året har börjat väldigt bra resultatmässigt för mig och det har också gjort att jag fått väldigt mycket beröm från många i min omgivning vilket är så kul. Tack, blir verkligen jätteglad för alla fina ord. När man kommer in i ett bra flow så är det inget man har lärt sig just då utan det är sånt man lärt sig under hela sin ''ridtid''. Förändringar leder till utveckling och ibland krävs det ganska små detaljer för att man ska nå framgång.
 
Förra året var ett riktigt lärorikt år för mig och det är mycket tack vare min tränare. Hon hjälpte mig inte bara med ridningen utan ex. val av tävlingar och hästar. Jag tog beslutet att sälja Aqua och lämna tillbaka Cazzilla för att de inte längre räckte för de målen jag hade. Att sluta med de två och istället börja rida TB och Nigini var en stor förändring men också något som gav resultat. Jag jobbade stenhårt förra året med min egna ridning, för att utveckla hästarna och jag lärde mig otroligt mycket, men det var inget som syntes utåtsätt. Istället är det sånt jag har nytta av här och nu. Med bättre val av hästar och andra viktiga detaljer i år syns det också på Equipe. 
 
När jag var yngre så tog jag lite för lätt på allt, jag trodde det var superenkelt att utbilda en häst eller ta sig till 130 (mycket pga okunskap från mitt håll och att jag inte var så gammal). Men det krävs så otroligt mycket mer. När man kollar på andra ser man bara det som sker på tävling eller vad resultatlistan visar, men där bakom ligger mycket mycket slit, i både med och motgångar. Jag tror att det är viktigt att vara ödmjuk inför andra och samtidigt ärlig mot sig själv för att kunna utvecklas. Se sina egna möjligheter och vad man har istället för det man inte har. Men också hela tiden suga åt sig all kunskap man kan få.
Jag tror att om man vill något tillräckligt mycket når man tillslut framgång, på ett eller annat sätt.
Min största framgång förra året var att jag gjorde bra resultat och tog placering på min internationella debut!
 
I denna sport blir du aldrig bättre än din bästa häst vilket gör att man inte hela tiden kan rida de klasser man vill. Detta är något man måste lära sig tidigt. Det går upp och ner och hästar kommer och går men man behöver inte sluta utvecklas för det - och det är något jag hela tiden vill, utvecklas och bli bättre.

nya hästen ♥

Måste bara lägga ut denna runda på TB från 120 klassen igår. Hon hoppade så fint och vi gjorde en bra runda. Jag skrev ju förra veckan att vi köpt en häst och såklart är det TB eller E. Brown Sugar som hon heter. TB är en förkortning på Tant Brun som hon kallas haha...  
 
Såklart har det varit många tankar kring köpet av denna häst, både för och nackdelar. Detta är ingen liten försiktig speedhäst som Chelsea men istället har hon en bra galopp och mycket scoop. Förhoppningarna är att vi ska kunna rida svår hoppning ihop i framtiden. Man kan inte få allt i en häst men hon har mycket positivt som passar mig och mina mål. Att ta sig från msv 130 till svår hoppning är ett stort kliv och för mig är det viktigt att sitta på en förlåtande och modig häst som kan ta att ridningen inte hela tiden är perfekt på hinder - och det kan hon. Även om hon inte gått dom klasserna än. Att fokusera på sin egna ridning samtidigt som man ska lotsa runt en känslig/försiktig häst i något man aldrig gjort tidigare kan bli väldigt svårt. Jag vill lära mig rida innan jag kan lära en häst hoppa större klasser. 
 
För att kunna utvecklas och ta sig fram i denna sport krävs rätt häst till rätt ryttare, det är något jag har lärt mig. Nu har jag två bra hästar som kan utveckla mig och passar för mina mål. De kompletterar också varandra bra då Chelsea är en försiktig speedhäst och TB är en mer scoopig häst. Båda är bra på sina sätt.

träningstisdag

Sååå trött nu. Igår när jag kom hem var jag iväg hos min syster och sen på kvällen var jag tvungen att rida Dino och Nigini då dom skulle på träning idag. Började jobba kvart i sju imorse då jag öppnade och slutade tre, direkt iväg till Värnamo för träning. Dino tränade jag inte utan han red jag bara själv innan träningen då han skulle få testa på att komma iväg och ridas på ett annat ställe. Han var coollugn och så duktig!! Det var väl det sista jag tänkte göra med honom innan sommarvilan så nu ska han vila till augusti/september typ. 
 
Nigini tränade jag och han var duktig. Mycket stadigare med huvudet och hoppade noggrant på alla hinder. Visade väldigt fina språng. På söndag ska vi tävla igen och han hoppar 80,90cm. :) Jag känner att jag nog var lite för trött för träning idag. Inget jag tänkte på under träningen men om jag tänker efter nu var jag inte pigg och alert i huvudet, tänkte inte mycket på hur jag satt och föll lite framåt. Som tur är jag ledig imorgon....
 
Nu är det mycket tävlingar hela maj/juni så det blir inte så mycket träningar tror jag. Har tränat mycket nu det senaste.. Som tur är jag på lite samma tävlingar som min tränare så får mycket hjälp även då. Hon hjälpte mig med TB i söndags vilket var tur, annars hade jag nog inte löst det.
Årets första träning ute, våren är här!!!

På väg hemåt!

Avslutar helgen med felfritt i 120. Chelsea kom 6a och TB utanför placering. Chelsea har hoppat felfritt o tagit rosett i 3/4 klasser. TB o jag hade olika åsikter i de två första klasserna men sen kom vi överens och gjorde en bra debut i 130 samt felfritt idag. Bra helg!! 


Något annat roligt var att banbyggaren kom fram till mig på prisutdelningen och berömde mig för fina rundor i helgen. Blev så glad för dom orden!! Kul!


RSS 2.0