tävlat

Har varit i Grevagården och tävlat idag, vår första nationella för året. Ingen bra dag resultatmässigt men helt okej rundor.
Chelsea började med att riva första hindret, kanske att jag inte hade henne riktigt igång. Sen flöt allt på bra men jag svängde i luften över ett räcke i omhoppningen (det var en totalfel) så hon hoppade dåligt och rev. Därefter fick vi även ett till ner då hon inte riktigt räckte fram på en distans och hon blev flaaaack.. Skulle tagit ut bågen och satt tillbaka på ett språng mer istället... Små missar som kostade nerslag.
TB hoppade superfint och banan passade henne. På 4a kom vi lite kort in och hon klippte till så att jag var nära på att flyga av, tappade stigbygeln och fick aldrig tag i den igen. Försökte ta mig runt ändå men till slut gick det inte, fick lägga en volt och ta stigbygeln vilket resulterade i en massa fel i omhoppningen... Men rundan kändes väldigt bra och hon hoppade super!!
 
Har tränat på att sitta mer upprätt själv vilket jag gjorde idag och det kändes mycket bättre. Hade bra flyt i ridningen, på hinder och allt kändes bra. Bara lite andra småmissar som resulterade i massa fel. Men det tar vi igen imorgon, då hoppar jag 120 igen på båda. Dags att sova nu då det börjar 8 imorgon så ska upp strax innan 5... ZzZzzzzzz.

min första egna storhäst

Jag började på ridskola när jag var 7år tror jag, red där en gång i veckan i 6 hela år!! Gud vad lång tid. Där lär man sig inte så mycket mer än att rida och när vi väl bestämde oss för att köpa häst var det ju väldigt svårt för oss (som verkligen inte hade någon kunnig att vända oss till) att veta vad man skulle köpa. Jag kommer ihåg att vi bestämde oss för en häst i Skåne först, en ganska stadig häst om jag minns rätt som gått 1,10 kanske 1,20 men den gick inte igenom besiktningen. Det hade nog varit en bra häst för mig där och då.
 
Istället köpte vi Appis som hade noll utbildning, inte startat en pay and jump, var pigg, känslig och svårrider. Det var ingen bra häst till mig som aldrig tävlat tidigare och jag ville ju träna och tävla. Vi hoppade alldeles för högt hemma i början och hon började stanna väldigt mycket på 1 meter och uppåt. Dock lyckades jag på något sätt bygga upp henne igen (vet inte hur då jag själv oxå blivit väldigt osäker) och vi hoppade felfritt 1 meter med placering. Sen gick vi omkull på en träning och där blev hon skadad. Efter de blev hon aldrig riktigt fräsch igen och det var ju bra så jag kunde gå vidare med andra hästar. Appis äger vi ju fortfarande men hon är utlånad som enbart sällskapshäst nu och jag hoppas hon får stanna där länge. Det känns ingen idé att sälja henne eftersom hon inte går att rida på mer än skogsridning och man vet aldrig vart hon kan hamna i slutändan.
 
Ibland får man lära sig genom den hårda vägen, jag kom ingen vart tävlingsmässigt med Appis men jag fick lära mig redan från början att det krävs hårt slit för att ta sig någonstans. Jag utvecklades både positivt i min ridning, när jag red henne men också väldigt mycket negativt. Blev osäker på hinder vilket gjorde att jag inte kunde rida an bra. Fick ingen trevlig upplevelse på tävling då jag inte kunde fokusera på mig själv och min ridning då jag var tvungen att lotsa runt både mig själv och henne. På Aqua tex kunde jag bara fokusera på min egna ridning då jag visste att hon galopperade runt och hoppade allt eftersom hon hade så mycket tävlingsrutin. En blind kan aldrig föra en blind, så att säga. Men vi hade en rolig tid ihop och man lär sig alltid något!!
 
Hittade en gammal film när vi hoppade lite hemma. Här såg det ganska stadigt ut men då hade jag ridit Aqua i 2-3 månader. Har värre filmer men dom sparar jag nog för mig själv. Hehe..
 
Detta inlägg var bara spontant skrivet men jag skulle kunna skriva vidare i ett nytt inlägg om mina tankar kring resten av hästarna jag har/har haft.

duktig!!

Nigini var jätteduktig på träningen, stor skillnad på bara en vecka och jag kunde idag rida bra på hinder. Förra veckan var han i två delar ungefär och det var inte balans i något. Tur vi fick rätt hjälp fort så det inte fortsatte att gå utför... Själva hoppningen gör han bra och okomplicerat, inte speciellt tittig och visar fin teknik och noggranhet. Så nu är det fokus på att stärka upp galoppen och ta ut han på tävlingar. Vi börjar med en pay&jump på söndag i närheten. :) Tror inte det kommer vara några problem för honom nu när vi varit iväg och tränat ett par gånger! Han är iallafall jätterolig att rida och jobba med. :)
 

det är vi som gör fel

Har nästan läst klart Pether Marknes bok och jag märker att det är bra att kombiniera teori med praktik. Något som jag tyckte var väldigt bra skrivet var detta nedan.
 
Att korrigera hästen när det gör ''fel''. Jag tycker aldrig en häst kan göra fel utan det är vi ryttare som lärt hästen fel eller så är det ''en oskriven bok'' - en unghäst/grön häst. Jag hatar uttrycket ''där var hästen dum'', en häst är aldrig dum enligt mig. Hästarna är vad VI gör dom till och om de inte gör som vi vill har vi missat något i deras utbildning. För att vi ska lära och utbilda hästar måste vi ta en konflikt och korrigera - men på rätt sätt. Ett gammalt uttryck jag kom att tänka på nu är ''där kunskapen tar slut tar våldet vid''. Så sant.
 
Att hålla på med hästar känns ibland som det svåraste man kan göra, ju mer man lär sig desto mer förstår man hur lite man kan. Men jag tror att om man vill tillräckligt mycket så lyckas man tillslut med sina mål, på ett eller annat sätt.

måndag

Härlig vårdag och man märker på hästarna hur mycket lugnare dom blir när det är varmt. Alla har stått/legat och solat hela dagen. :) Har även ridit Chelsea och TB på en tur och Nigini har fått vila. Imorgon ska jag träna med honom igen, när man väl gör ''rätt'' utvecklas unghästar fort vilket jag känt att han verkligen gjort förra veckan efter träningen. Därför känns det bra med ännu mer hjälp nu direkt så jag inte sitter och gör massa fel.

söndag

Så skönt väder det har varit idag, känns som våren äntligen är här. Chelsea och TB har fått vila och bara gå i hagen idag. Men Nigini fick gå ett pass, skrittade först ut och sen avslutade vi en stund på banan. Har bara ridit tre pass (med detta) efter att vi tränade i tisdag men det har blivit stor skillnad. Hittade verkligen känslan för hur jag skulle jobba han på träningen så tog med mig det och fortsatte hemma. Idag checkade jag även av med ett par språng och han hoppade fint!! 
 

Tess solar och äter för två😍


tävling i värnamo

Efteranmäld till Värnamo tidigare i veckan för att det gick sådär i Ljungby och jag ville bara ''rätta till'' det som gick fel. Idag gick det bättre. 
 
Chelsea hade ett ner i 1,15, jag hade henne ganska avslappnad och nästan lite loj så vi fick ett ner på ett räcke där hon blev lite flack. Men ville hitta bättre flyt och galoppera genom svängarna utan att börja bromsa och det lyckades vi med. Hjälpte inte henne så mycket på banan så ett nedslag var bara bra för då skulle hon vara försiktigare i nästa klass. I 120 väckte jag upp henne lite mer och vi red en felfri och snabb runda som räckte till en 4de plats. Vi fick med oss poäng till Falsterbo oxå vilket var planen. 
TB var felfri i 1,15 och det rundan var bra, hon hoppade fint och vi hade ett bra flyt. Dock utanför placering (många felfria). I 1,20 tappade jag lite galopp i en kort sväng så där blev det ett språng för mycket och vi fick ett ner. Hon har sån galopp och det är lätt att tappa drivet i korta svängar så det måste jag öva på. Rundan kan jag inte känna mig nöjd med, hon hoppar med sånt tryck och scoop och jag tappar balansen i nästan varje språng. Måste träna på det...
 Känns bra att plocka fler poäng till Falsterbo, vi ligger bra i fas och har många tävlingar framför oss där vi kan plocka mer poäng. Vi ska verkligen ta oss dit!!
 
Här är Chelseas runda och det ser lite flängigt ut men nu tar man sig inte till Falsterbo genom stilhoppning utan genom att vara snabb. Mitt mål är såklart att rida fort och snyggt! Blir lite för mycket hand genom dom korta svängarna vilket gör att hon blir hög i halsen och tappar ryggen. Det får vi träna på!
 
Ingen tävling imorgon då vi åker till Grevagården nästa helg, fredag och lördag, hoppar en klass per dag (120).

Chelsea RTG - såld

Chelsea är ett sto född 08 e. Careful - Ampere. Startat upp till 135, placeringar och vinster i 120-130 klasser. Flertalet internationella placeringar i 120-125.
 
Chelsea köpte jag 2016 och har sen utbildat henne upp till 135. En fantastisk häst på alla sätt och vis som älskar att tävla och är en riktig speedhäst i 120-130.
 
2016 debuterade vi internationellt i Danmark med placering i 125 finalen.
2017 red vi amatörtouren i Falsterbo.
2018 red vi amatörtouren på Elmia och gick till final.
2019 blev vi 2a i Norge, Drammen i en 120-klass.
 
Under hösten 2019 blev hon såld!
 
 
 
 
 
 

tack för allt Aqua <3

Nu har Aqua lämnat gården, det känns såklart jobbigt men också bra eftersom vi hittade ett bra hem till henne. Hon hamnar inte allt för långt bort heller. Ska bli kul att följa henne och nya ryttaren. :)
 
En av vår bästa runda ihop, nationell 1,30 felfria och vi kom 6a. Samma dag var vi även felfria i 1,20 och placerade. Sista året vi hade ihop var vårt bästa, kul att sluta på topp. <3 Kommer sakna henne massor!!! 
 
Vilken utveckling hon gjort med min ridning, från en osäker ryttare som knappt vågade hoppa 1 meter till detta. Ja fantastisk är hon!
 
Ett speciellt minne var när vi debuterade 1,20, jag hade aldrig hoppat 1,20 innan på tävling. Då var vi felfria och placerade, det glömmer jag aldrig. Det var stort för mig då. Detta är en bild från framhoppningen inför debuten. 

onsdag

Träningen igår var väldigt bra, Nigini fick träna på att hoppa titthinder/hoppa på ett annat ställe, träna med andra hästar (sist tränade vi själva) och jag fick hjälp med hur jag skulle fortsätta jobba han. Han tyckte det var lite konstigt att träna med andra och man märker att han har stor koll på allt. Så det var en bra miljöträning för honom. Vi har en pay'n jump om två helger, mest för att han ska få komma ut och se hur en tävling går till med framridning/hoppning och allt. :) 
 
Dåligt väder även idag, ser blåsigt och regnigt ut. Brukar inte bry mig om vädret men nu börjar jag tröttna på detta och idag hade det varit skönt att åka till ett ridhus för att trimma... Hästarna blir lätt lite på tårna när det blåser och det blir svårare att jobba dom då. Men men.. På förmiddagen ska jag fixa Aqua då hon åker vid lunch, känns jobbigt men vet att hon kommer få det så bra! Får även hälsa på henne när vi har vägarna förbi. :)
 
Efteranmälde till en tävling på lördag med Chelsea och TB. Går ner en klass och hoppar 115,120 så kan jag förbättra det som gick dåligt i helgen. Sen är det Grevagården helgen efter fre-sön men jag åker bara en eller två dagar. Jag tycker fortfarande det är svårt att välja tävlingar, hur mycket/lite man ska tävla. Nu hoppar jag så låga klasser så det är nog svårt att tävla för mycket men man vill kunna göra varje start bra oxå. Grevagården är sista inomhus, sen börjar äntligen utomshussäsongen. :)
Nigini och Dino. ♥
 
 

tisdag

Igår red jag tre hästar och tränade på min egna sits, att inte hålla balansen i tygeln och att rida mer med vikthjälper. Jag var slut i kroppen efteråt haha... Det är ofta jag tar stöd i tygeln för att hålla mig kvar i sadeln, gärna tar en halvhalt genom handen istället för att först sitta upp och använda sätet istället. Man måste verkligen påminna sig själv hela tiden när man ska ändra på något.
 
Idag är jag ledig så ska snart gå ut och rida, sen har jag en skoning och efter det åker jag och Nigini och tränar. Vi får åka själva då pappa är utomlands och jobbar. Vi har bara tränat en gång tidigare och då bara krullade han ihop huvudet så det har jag jobbat mycket på, stor skillnad nu men mycket kvar. Nej, dags att sätta igång...
 
 
 

hästnörd

Lånade två böcker för att hästnörda mig mer. Utbildning av den unga hästen har jag redan läst och jag fick med mig mycket bra där jag kan ha användning för nu. Läste klart den idag och sen gick jag ut och ''testade'' på Nigini. Tror även jag måste anteckna ner vad jag läst annars glömmer jag bort hälften... Mycket har med min egna sits att göra, jag måste använda vikthjälperna och skänklarna före handen. Så hästen lär sig att bära sig själv, inte hänga i handen för det blir som ett femte ben. Då måste jag bli stadigare och hitta en bättre balans..
Nu har jag precis börjat läsa Pether Marknes bok och där tror jag att jag kommer få mycket inspiration. Ska läsa några sidor nu sen sova. Upp imorgon vid 8 för att rida, måste träna på mina svagheter. Är så arg över tävlingen igår, hur dåligt jag red. Men nu ger jag mig istället fan på att jag ska rida bättre nästa tävling.

varför gör man det så svårt?

Har haft en provridning nr 2 på Aqua idag och hon är nu (förhoppningsvis) såld. Allt kan hända tills hon lämnar stallet i veckan men vi har en köpare iallafall. Förra helgen var den tjejen här och provred första gången, jag kan säga att det kändes verkligen rätt! Har haft ett antal provridningar nu men denna gången var det annorlunda, både pappa och jag kände det. Tjejen tyckte om Aqua och jag tycker Aqua är helt rätt häst för henne.
Jag tror allt har sin mening, iallafall i denna gången. Hon var såld i höstas men det blev aldrig att hon åkte, de köpte sen en annan häst och jag tycker den hästen passade den tjejen bättre än Aqua. Men nu får Aqua komma till ett hem där hon får ta fram sina starka sidor hon har och det är att vara den trygga säkra Aqua jag en gång behövde. Jag är så glad att de klickade så bra och nu kan någon annan få glädje av henne som jag haft under över 4år. 
Det tog längre tid än jag räknat med men det har varit skönt för jag har kunnat smälta allt och dessutom fick jag chansen att låna TB under tiden. Den möjligheten kanske aldrig hade kommit upp om vi sålt Aqua direkt i höstas och vi köpte en annan häst direkt efter?
 
Jag har haft endel provridningar och det har inte varit kul. Allt från dressyrryttare som klankat ner på min/hoppryttares ridning till en som inte ens provred klart. Många har nog tyckt att Aqua är lite seg och ''tråkig'' men det är en sån häst många behöver. Tyvärr är det så idag att alla vill ha en ferrari, men man kan inte köra en ferrari innan man kan köra en volvo. Är man en osäker ryttare som inte kan rida an ett hinder på ett bra sätt, då ska man inte köpa en känslig unghäst eller en känslig äldre häst för den delen heller. Det blir bara fel och den enda som far illa i slutändan är hästen och ryttaren tröttnar. Varför göra det svårt för sig när man kan göra det enkelt?!?!
Jag är så glad att jag för 4,5 år sen insåg att jag behövde en läromästare eller en ''volvo''. Nu står istället 3 ferraris i stallet för att Aqua lärt mig allt hon kan, det var hon som fick mig att fortsätta och jag vet inte ens om jag tävlat idag om Aqua inte kommit in i mitt liv. Det är hon som gjort att jag nu kan utbilda lite känsligare hästar då jag själv är så pass säker i att rida an hinder och kan föra över det till hästarna.
 
Om Aqua nu åker i veckan vill jag önska nya ryttaren lycka till och det känns bra att sälja en häst där jag vet att det kommer gå bra. Det skulle inte kännas bra att sälja en häst till någon som jag vet ryttaren inte skulle klara av...
 
Vår första 130 placering ihop.
Placering i 110, samma helg debuterade vi 120 felfritt med placering och vi tog nog även en placering i 110 till.
130 debuten med 0+4 fel.
Tredjeplats i 125.
Placerad på DMet ihop :)
Felfri i 1,10 och 1,20 i helsingborg!

Provridningen på Aqua för 4,5 år sedan. Hihi!
 
 
 

släppt det, gå vidare och träna på som man brukar

Det är alltid så jobbigt när det går dåligt, då känns allt så himla svårt! När det går bra, då är allt plättlätt. Något jag har lärt mig är att när det går dåligt då släpper man det dagen efter, visst analyserar vad som går dåligt men sen släpper man det. Det kommer gå dåligt så många gånger under detta året och då får man lära sig av det och gå vidare. Det är lätt att man börjar ändra en massa bara för man får lite nerslag men man måste bara fortsätta träna så som man brukar. Finns ingen anledning till att börja testa massa nya saker för man river, nedslag kommer då och då. 
 
Jag har väldigt svårt för att rida fort, jag blir lätt väldigt passiv. Förstår inte varför. Det var det som hände på Chelsea i 120, red mot första hindret och blev bara passiv istället för att hitta rätt distans. Sen galopperar jag inte genom svängarna på henne utan jag börjar bromsa, och då kommer vi mer intill med dålig galopp och då får hon ta i så mycket. Måste verkligen hitta flytet genom svängarna och bara galoppera på och lita på att jag hittar en distans. 
 
Det enda bra när det går dåligt är att man överanalyserar, allt ser dåligt ut typ hahaha... asså min sits, TB hoppade mig verkligen ur sadeln på framhoppningen till 125, fick hålla i mig hårt i knopparna. Då ser det förjävligt ut, måste sitsträna.... Jag har dålig sits, håller lätt balansen i tyglarna och det ska man inte göra. Blir att träna på den ordentligt nu i veckan.
 
Hästarna hoppade iallafall så fint och kämpade för att vara felfria!

Upp o ner

Inte riktigt min dag idag, men det kan ju inte alltid gå bra... Chelsea rev jag första hindret på i 120, så klantigt, kom helt fel... Annars red jag fort! I 125 fick vi två ner i omhoppningen, kom lite snett på en oxer och sen insprånget i kombinationen som många hoppade väldigt dåligt på (även Chelsea).

TB felfri i 120 och rundan var bra, i 125 fick vi två ner. Det var vår debut och rundan var okej, vet inte riktigt varför nedslagen kom då hon hoppade väldigt fint på framhoppningen och övriga hinder. Träna på och nya tag i Grevagården om 2 veckor...
 

 
 

tävling imorgon

Har varit ledig hela dagen så har ridit fem stycken, fixat stallet och putsat inför tävlingen. Imorgon åker vi till Ljungby och hoppar 1,20, 1,25 med Chelsea och TB. Min plan är att rida fort på Chelsea och inte fegrida. Jag vill satsa på en bra tid och om en bom faller så gör den, jag måste våga rida för vinst annars kommer vi aldrig ta den. På TB vill jag hitta en bra galopp och göra bra rundor, plus en bra debut i 1,25. :) Nu ska jag sova, vi åker inte jätte tidigt imorgon. Så ska upp och släppa ut TB på morgonen så hon får göra av med lite energi i sin hjärna, sen ska båda tvättas och knoppas. :)
 
I veckan beställde vi såna här ''grislampor'' som ger värme. En billig variant av solarium till häst. Idag fixade pappa klart det och det blev väldigt bra. Hästarna verkade tycka om att stå där och värma sig. 

första hoppningen

Hoppat min blivande GP-häst idag, haha. Kände för att rida Dino ett kort pass och då testade jag även några språng som han gjorde okomplicerat! Han har en väldigt bra balans vilket underlättar och jag tycker han ser ut som Tess i sitt språng men några storlekar större. :) Han är så snäll, han har vilat sen i december, bara ridit något pass efter det och nu bara hoppar jag upp och rider lite. Inga problem alls. Längtar tills nästa år då vi ska rida lite mer ordentligt. (Mening är att han ska hoppas in i höst men kunde inte hålla mig från att testa några språng).
 
3 små språng :)

Mamma och son😍


träningstisdag

Ledig idag, ska bara ta det lugnt nu på förmiddagen och kolla serie, innan vi dör som jag börjat kolla på. Tips, för den som tycker om svenska thrillers. Sen ska jag rida Nigini en sväng och i eftermiddag är det träning med Chelsea och TB. Roligt. :) 
 
Lite fler bilder från Lidköping. Har äntligen fått mina nya stövlar så nu slipper jag rida med silvertejp på nästa tävling haha... Foto: Rebecka Ekmark.

övning

Här är en kort film på Chelsea från igår. En bra, stärkande övning för både häst och ryttare som en av världens bästa ryttare visat på flera clinics. Han visar dock med upphöjda bommar/låga hinder men jag hade bara bommar. Väldigt viktigt att ha hästen igång genom svängen, rundad för innerskänkeln men på yttertygeln och sen hitta en bra distans över bommen där hästen får plats. Inte komma förnära för då åker huvudet upp och ryggen sänks. Syns tydligt på filmen när jag kommer lite mer intill bommen.
 
Chelsea börjar bli bättre i markarbetet, det är mycket jobb med tempoväxlingar där hon inte får tappa takten och bli långsam i bakbenen, övergångar där hon måste behålla formen. Rakriktning och lösgjordhet. Jag har bara under detta året fått mycket bättre koll på henne men det finns mycket att jobba på och för mig att lära. Men med bättre markarbete kommer bättre samspel och bättre rundor på tävlingar.
 

lördagstrim

Skönt med lite vårväder och det ska fortsätta så här oxå! Jag har ridit alla fyra hästar jag har igång nu, alla gick bra. Så roligt att Nigini är igång igen och jag har planerat en tävling om 4 veckor, får se om vi hinner förbereda oss inför den men det ska nog gå bra. Pappa filmade alla hästarna lite så jag kan se hur jag själv sitter och hur hästarna jobbar. Det är lätt att dra på sig ovanor och sånt när man inte ser sig själv. Hade velat ha speglar så man hade kunnat se lite iallafall.. Jobbar mycket med min sits att verkligen trampa ner hälen och ha tyngden där, blir lätt att jag håller balansen i tygeln istället. 
Satte upp roffes övning han visat på sina clinics, den är väldigt bra!! Ska köra den nu ett tag och stärka upp hästarna. Träna mitt egna öga. Som sagt filmade pappa så ska lägga upp något klipp här, men nu tog jag bara bilder från filmerna.
 
Nästa helg är det tävling, längtar! Ska ta igen hur dåligt jag red i Lidköping... Ska debutera 125 på TB och Chelsea går sin första 125 för året, på henne är det ingen fegridning utan satsa på en snabb tid och samla poäng. Är taggad!! 
Roffes övning:

Så söt😍

Idag är ridmotivationen på topp!! Hästarna går i hagen utan täcken o solar sig/rullar sig i leran. Det tycker dom om. 😄 


Vår!!

Den närmsta veckan ska det blir vår ser det ut som!! Behövs verkligen då hagarna är leriga... till nästa år måste vi fixa bättre. Men ridbanan den har verkligen hållit sig bra, inget vatten på den!! Nu ska jag rida på tur med TB och sen Chelsea innan kvällsjobb. 😊


På tur 😌


bilder från lidköping

Fick jättefina bilder av en tjej som fotade i Lidköping. Tycker det är kul med bilder från tävlingar, måste även få fina nya nu som jag kan skriva ut och sätta upp i min lägenhet. :) 
 
Foto: Rebecka Ekmark
 
 

tisdag

Har uppdaterat lite under ''mina hästar'', hade velat göra om min blogg så den ser ut lite mer som en hemsida. Var inne på de för ett tag sen men orkade aldrig ta tag i det. Får göra det snart!!
Chelsea och ''TB'' (den nya) fick vila igår och även idag. Jag är väldigt mycket för vila och återhämtning, jag låter hellre de vila en dag extra än köra på för mycket. Alla mina hästar går ändå ute väldigt mycket och rör på sig så då gör de inget som de vilar en dag extra. Igår red jag Nigini ett kort pass och det gick bra, lite spänd men de hade kommit massor av snö och blåste lite så inte så konstigt. Tror inte han tappat så mycket under sin lilla vila så han är nog igång ganska fort igen. Bara några korta pass nu första veckan sen kan vi nog köra på ''som vanligt''. Han ser väldigt fin ut i kroppen och har musklat på sig sen han kom, roligt!
 
Jobbar 13-22 passet idag vilket inte alls är kul. Släppte ut hästarna imorse och sen ska jag bara mocka, annars har jag ingen att rida idag vilket kanske är tur iom vädret. Massa snö och kallt.... Usch!
Så mysigt att titta ut och se hur bra hästarna har det. De går två och två ihop vilket funkar jättebra (har ston ihop och valacker ihop), de är bra kompisar. Har fyra på lösdrift och två kommer in på natten, de har fri tillgång till mat och lösdrifterna har vindskydd. 
 
En bild på min lägenhet, ska visa mer sen men det är endel småsaker innan allt är klart!

fina hästar ♥

Gud vad fina hästar jag sitter på i år. Det är så mycket roligare att tävla när jag känner att jag kan göra bra resultat också!! Jag har verkligen analyserat och ändrat lite på chelsea från förra säsongen. Först gett henne en rejäl vila där hon fått äta upp sig och stressa ner, sen lagt mycket arbete på markarbetet. Det är verkligen skillnad redan och så mycket lättare att rida på hinder nu. Hon har gått som en klocka på de tre första tävlingarna och det är så kul! Aldrig att vi varit felfria och placerade i alla tre klasser under en helg.
 
Jag har utvecklats väldigt mycket över hur jag tänker nu. Jag har en klar bild och en klar plan. Förra året var allt väldigt blurrigt och det var väldigt mycket nytt att ta in. Nu vet jag mycket mer hur och vad jag ska fokusera på. Vilka tävlingar jag ska välja, vad jag ska jobba på hemma, markarbetet som var en stor svaghet hos mig innan (och fortfarande är men jag jobbar på), hur jag gör på tävling.. Men såklart har jag mycket att lära. Har gjort småmissar i helgen som hade kunnat undvikas om jag fått hjälp av min tränare. Så man måste hela tiden vilja lära sig mer och mer för att undvika sånt!!! Aldrig bli nöjd.
 
Jag tror att det är bättre att ha två bra hästar än tre lite ''sämre'' (eller inte ämnade för mina mål) och lägga tiden och pengarna på dom. Det handlar inte alltid om språng i kroppen eller ridtimmar, utan det är så mycket mer. Sen har jag Nigini att utbilda och nästa år blir Dino 4år och då ska även han utbildas. Så jag har hästar och får jag någon till möjlighet eller att något intressant dyker upp till hösten/nästa år så hade det inte varit fel att ha en till bra eller ännu bättre häst i högre klasser. Men sen finns det vissa begränsningar i denna sporten och mycket handlar om pengar, så man får helt enkelt göra det bästa av situationen, fokusera på det man kan och ta alla möjligheter till utveckling. Men för att komma högre upp i klasserna så måste man hela tiden ha bättre hästar på gång. För man blir aldrig bättre än sin bästa häst!

lidköping dag 2

Båda felfria i 120 klassen idag, den nya fick jag inte alls till det på. För dålig grundgalopp och inget flyt. Chelseas runda var bättre men jag fegred lite igen. Räckte till placering dock!!
 
6 starter och bara en bom ner i lägsta klassen där jag missbedömde helt... men men! Året har börjat bra. :D
 

Lidköping dag 1

Börjar bra!! Chelsea återigen felfri i både 110, 120. 4a i 110 av 78 starter. I 120 hittade jag inte riktigt flytet så där tog jag det lite lugnt men kom på placering och fick några poäng till Falsterbo!! 


Den nya var duktig, lite mer på tårna idag. Hittade inte riktigt rytmen i 110, vilket resulterade till ett ner där vi låg lite stort och jag hjälpte henne inte. Så det blev omtramp och ett ner i omhoppningen. I 120 skärpte jag till mig och red en bra rytmisk felfri runda!! Faktiskt nöjd med den!!

Nu är vi på väg hem... jag steg upp 4.15 imorse. Lång dag men imorgon blir det lite sovmorgon för då hoppar jag bara en 120 på båda!


tips

För er som är väldigt hästnördiga som jag:
 
 
Har inte lyssnat på ridpodden ett tag men detta avsnitt var verkligen jättebra. Det var roligt att de sa att man inte behöver åka utomlands för att lyckas. Jag vill utvecklas och komma upp i klasserna men jag har inga planer på att flytta utomlands.. inte nu iallafall. Det var mycket bra tips och hur man ska tänka i olika situationer!! :) Plus massa inspiration och det är alltid bra!!
 
Sen hittade jag även ett annat bra avsnitt om träning:
 

hoppning

Chelsea i nya förbygeln. Hoppade serien med henne igår så hon oxå fick sig ett styrkepass, hon var duktig😊 Hoppade mina nya rosa vattenmattor oxå 👌🏻


RSS 2.0