hopptorsdag

Hoppat hästarna hemma idag, en kort bana. Nigini fick hoppa igenom den som vanligt och de andra två fick gå som en omhoppning oxå.
 
Nigini - Kändes helt okej, jag sätter lite för dålig galopp i honom då jag dels är lite rädd att han ska krulla ihop sig och inte ta mina halvhalter. Men han behöver komma igång mer i sin galopp och när han väl gjorde det så hoppade han superfint. Blev inte jättestark för det. Dock blir han lite obalanserad emellanåt, krävs mer markarbete. Men han är bara 4år och man kan inte lära allt nu, det tar sin tid och man får ha tålamod. Men han har verkligen tagit till sig allt arbete bra och utvecklats, för bara några månader sen hoppades han in.
 
Chelsea - Kändes bäst av alla tre. Markarbetet har blivit så mycket bättre och jag har fått en väldigt bra känsla, hon bär sig. Huvudet bara finns där och resten av kroppen är stadig. Hoppade jättefint och gick en jättebra runda med korta svängar. Hon blir dock väldigt pigg hemma, på tävling är hon lite mer fokuserad och lydig. Men tur att det inte är tvärtom och att hon alltid är så positiv. :)
 
TB - Hoppade fint men får inte riktigt till det på marken. Blir lång i kroppen och kan inte riktigt korta/länga som jag vill. Behöver som sagt komma iväg och träna markarbete, så löser det väl sig. :)
 
Överlag är allt okej, hästarna hoppar fint, bra anridningar och helt okej på marken. Men man strävar ju alltid efter bättre resultat. Jag känner verkligen hur jag lärt mig mycket hur man markarbetar. Det är så svårt att ta till sig instruktioner när man inte riktigt förstår och kan känna att det blir rätt. Men nu börjar vissa saker falla på plats och sånt som jag hört ett år tillbaka förstår jag nu. Att lära sig tar tid, hur mycket man än tränar så tar det sin tid. Man kan inte kunna allt på en gång och det handlar inte bara om att rida rida rida. Utan varje pass räknas. Något jag ändrat på är att jag hellre gör några färre pass per vecka som är riktigt bra där jag fokuserar fullt ut och är noggrann. Än att rida fler pass men halvdana. Rida kan väl alla men att faktiskt jobba på det man ska är svårare.
 
Man vill se resultat och helst gärna fort men man måste ha tålamod. Se de små framstegen som att idag gjorde ex. Chelsea väldigt fina övergångar där huvudet inte flög upp hela tiden. Hästarna behöver smälta de dom lär sig men så är det nog med oss oxå, att bara trycka in mer och mer kunskap funkar inte hur länge som helst. Man måste oxå förstå och börja göra det på känsla, automatik. Ibland känns det som jag varken vet ut eller in, vad som är rätt och fel, men idag var en bra dag. Jag vågar tro lite på att det jag gör faktiskt är på rätt väg.
 
Blev lång text men här är några klipp på varje häst. Så tacksam över alla tre som verkligen visar fin kapacitet och potential.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0