onsdag

Har som sagt varit iväg och tränat nu i eftermiddag/kväll. På Tant brun gick själva hoppningen bra, hon hoppade bra och det flöt på. Känns så enkelt på hennes rygg. Kommer nog kunna debutera 135 ganska snart... :) Själva markarbetet är sådär, jag får inte ihop henne och hon blir lite loj. Hade velat kunna sätta en mer aktiv galopp i henne men blir svårt när hon blir lång.. Men men, ska nog ner nästa vecka och markträna henne.
Chelsea var fin på marken och i hoppningen med men jag red dåligt. Red slarvigt, lite stressat och vet inte.. Svårt att ställa om ridningen från en storgalopperande, storhoppande häst till en liten. Men så går det ibland, känslan kan inte alltid vara på topp. Ska ner och träna henne med en gång till innan Falsterbo. Nu har jag lite ny inspiration igen och kan jobba vidare... :)

Tisdag

Hjärtat hamnade lite på fel sida ikväll.... hehe tror hon lyckats rulla ut. Dags att sova nu, jobb 6.45 imorgon och sen på eftermiddagen är det träning med hästarna!! Så kul😊


Måndag


söndag

Hästarna har fått ta det lugnt denna veckan, sen även nu över midsommarhelgen. Har inte haft så mycket motivation till att rida alls, så de har fått några extra dagar i hagen. Men det skadar inte... Nästa vecka blir det som vanligt igen men TB fortsätter i lite lugnare takt. Dock får hon följa med och träna om det blir något. Skönt med en liten ''paus'' då det vart så mycket men nu får jag börja tagga mot Falsterbo. Såklart är målet att ta sig till finaldagen där nere.
 

sötis

Hjärtat i sin fina rosa grimma😊😍


F&S

Här kommer lite svar på frågor jag fick, de större frågorna får ett eget inlägg istället.
 
Berätta om katterna! Var kommer de ifrån? Vad heter de? Hur gamla är de? 
 
Svar: Jag köpte dom av min kompis Emelie, hennes stallkatt fick ungar i våras. De är 3 månader gamla, en hona och en hane (ska kastrera hanen så fort det går). Min mamma tyckte dom skulle heta som våra gamla katter gjorde, Ida och Mulle haha. Så de får heta de... Vi hade katter för många år sedan så det blev en självklarhet att skaffa två när jag flyttade till gården. :)
 
Vem såldes Aqua till? Saknar du henne? På vilken nivå tävlas hon nu? 
 
Svar: Aqua såldes till en yngre tjej, hon går på ridgymnasium så Aqua står där under vinterhalvåret. Hon har varit ute på pay'n jumps vilket har gått bra och tanken i framtiden är att de ska ut och tävla ihop. På vilken nivå vet jag inte men tror hon vill rida på 120-130 på lång sikt. Klart jag saknar henne men eftersom det tog ett halvår att sälja henne så kände jag mig så pass klar med henne när hon väl skulle åka samt att hemmet var perfekt för henne!! :) Ska hälsa på henne så snart vi har vägarna förbi!
 
Hur går det med fölis? Skulle vara kul men fler updates och bilder!! Vad blev det slutgiltiga namnet?
 
Svar: Det går jättebra, hon är en riktigt kaxig liten tjej... men social och nyfiken. Hon ska heta Quins Heart och än så länge har jag inget smeknamn. Det blir väl ''hjärtat'' till slut om jag inte kommer på något annat, förslag? Ska fixa fler bilder men min kamera på mobilen har gått sönder så därför har det blivit dåligt med bilder....
 
Vad jobbar du med? 
 
Svar: Jag jobbar extra på konsum, dock blir det nästan alltid 75% i månaden. Har blivit erbjuden fast tjänst men tackade nej då jag isåfall skulle jobbat varannan helg. Nu kan jag välja själv och jag lämnar alltid in dom helgerna jag ska tävla så får jag ledigt då. Jag trivs väldigt bra där, tjänar bra och kan lägga mycket pengar på hästarna. 
 
Vad vill du göra i framtiden?
 
Svar: Just nu vill jag bara rida, tävla och utvecklas. Hade såklart varit en dröm att kunna leva på hästarna men just nu går det inte. Kanske i framtiden. Eller så tröttnar jag och pluggar till något, men det får framtiden utvisa. Känner verkligen ingen hets till att utbilda mig, kan göra det när jag är 30 eller 40, när jag känner mig klar med hästarna, om jag nu gör det någon gång. 
 
Nyfiken: vad skulle det kosta och under hur lång period? Funderar att lämna iväg min häst på försäljning.
 
Svar: Om du är intresserad kan du maila mig: isaabellla_@hotmail.com :)
 
Vad skulle du ta betalt eller skulle du se det som en möjlighet bara att ta en häst för tillridning/miljöträning/tävling?
 
Svar: Jag tar betalt (som sagt bättre att maila vid intresse), jag har så pass mycket erfarenhet och kunskap nu att jag inte gör något gratis. Jag känner att jag kan göra ett bra jobb med en häst tillsammans med min tränare och vill man ha hästen bra utbildad då får man betala för det. Jag tar betalt för Nigini även om det är en liten summa om man jämför med om han skulle stå hos en proffsryttare.
Jag ser det inte som en möjlighet på det sättet då jag kommit så pass långt, men om det skulle vara en möjlighet för mig handlar det om en riktigt bra häst. Men visst utvecklar det mig att ha en häst i träning, man lär sig alltid något att jobba med en ny häst. Plus att det är inspirerande med lite nya hästar.

måndag

Så himla skönt att vakna upp idag, kunna släppa kval-hetsen och bara veta att man är med! Dessutom har jag en lugnare period utan tävlingar framför mig. Chelsea startar bara en tävling på två månader och det blir något liknande med TB. Skönt för hästarna att få ta det lite lugnare med. Jag gillar att bara låta dom vara i hagen ett par dagar, rida ut i skogen lite kravlöst och låta dom få återhämta sig. Käka lite extra gräs med. ;) Jag upplever att mina hästar som går ute dygnet runt inte tappar så mycket på de, varken kondis, styrka eller att de blir stela. 
 
Det är nu man skulle haft fler hästar för nu är det inte så mycket att rida, iom att TB tar det lite lugnt. Men men...om någon vill lämna sin häst här för inridning/tillridning/tävling så har jag både plats och tid nu! :)
Från Älmhult, ser fram emot att åka på lite roliga tävlingar nu framöver!!! :)
 

falsterbo here we come!!!!

Sista tävlingen innan Falsterbo och en placering var ett måste för att komma med, annars hade vi fallit vid målsnöret rejält. Jag har gått hela veckan och laddat med bra tankar. Förra tävlingen gick det skit för jag red som en pajas men inför första klassen hade jag verkligen en bra känsla. Jag gick bara in för att sätta en säker nolla, svängde lite och det räckte till en femteplats. Sen velade jag över om jag skulle hoppa 125-klassen eller inte. Kände att all press släppte när jag visste att jag skulle komma med, red ganska så slarvigt på framhoppningen...gick in med inställningen att jag skulle utgå om jag rev, ville spara på henne. Ångrar i efterhand att jag ens gick in men om jag nu inte skulle klarat mig på mina poäng hade jag ångrat att jag inte red. Så ja haha... Rev iallafall och gick ut. På onsdag är det säkert om vi kommer med men just nu ser det bra ut och vi är med med god marginal. Jag kommer inte tävla något mer innan Falsterbo utan spara på henne och istället åka och träna. Hon har gått väldigt mycket i vår och efter Falsterbo blir det en liten tävlingspaus. 
 
Jag har lagt hela detta året på att göra en ''satsning'' mot Falsterbo och jag uppnådde mitt mål, förstår ni den känslan????!!!!! Så himla lärorikt det varit. Av över 300 stycken som anmält sig är vi en av dom 60 som kom med till slut. Riktigt roligt!!!! Hur det än går i Falsterbo kommer det vara så himla roligt att bara få rida och tävla där, är så jäkla taggad!!!!! Nu kör vi!!!!
Min bästa stjärna (bild från Älmhult). <3

5a

Sista poängen fixade till Falsterbo!!!!!! Nu hoppas jag det räcker!!!


Nap i skyddet


?

Känner mig motiverad till bloggen förtillfället, men har inget att skriva om...bra kombo. Tänkte därför att ni gärna får komma med antingen frågor, något ämne jag kan skriva om eller något annat ni vill veta? Så jag får lite idéer..Nu dags för jobb.....till 22...
En gammal bild på Cazzilla..:)

en gång är ingen gång

Det går verkligen upp och ner med hästar, något som är viktigt att lära sig tidigt. Ibland trillar bommar helt utan anledning, ibland saknas den där hundradelen från vinst och en dag kanske hästen har en dålig dag. Något som jag har fått lära mig och tänkt mycket på är att många (inklusive mig förut) gärna vill ändra så fort det går dåligt en tävling. Man ska byta bett, sadel, träns, träna på ett annat sätt osv... Men man ska inte ändra något, utan träna på precis som man brukar. Efter Gislaved när jag fick 4 fel i varje klass på Chelsea skrev jag här ''vi tar snart de färgade rosetterna, vi har varit nära nu ett par gånger''. Nästa tävling kom vi 2a. På TB gick det lite sådär i Vaggeryd, hittade inte flytet men skrev även här då att det var en sån dag, nästa tävling går det bättre. Och visst gjorde det. Felfri och bra flyt i båda klasser. Det kan inte alltid gå bra, det går upp och ner och det är viktigt att lära sig det. Släpp när det går dåligt, träna på som man brukar och försök igen, och igen, och igen.
 
Sen ska man såklart testa nya grejer för det är så man utvecklas, förändring leder till utveckling. Men jag tror man ska ta hjälp av någon kunnig då för att få en annan bild av det hela. Kanske så är ett bettbyte nödvändigt. Eller så är det bara mer träning som behövs. I många fall skylls det mycket på annat (sadel, bett, dåligt underlag, dålig bana) när det i själva verket är mer träning som behövs.
 
På förra tävlingen gick det inte bra på Chelsea, jag har analyserat varför och släppt det nu. Jag tror jag fick prestationsångest återigen. Fick en block i hjärnan när jag red mot första hindret och bara attack-red. Chelsea är väldigt känslig och klarar inte sånt, hon blir springig och tjafsig då. Förra gången fick jag det i 130-debuten och vi blev ute. Det är bara jag själv som sätter stor press på mig själv, ingen annan. Därför kan bara jag själv jobba med det. Har också tänkt efter att det inte ens, i slutändan, blir kul att tävla med den stora pressen på mig själv. Vare sig vi kommer tävla i Falsterbo eller inte. Jag glömmer bort varför jag rider och tävlar då. Så nu är det bara bra tankar och bra känsla i kroppen resten av veckan inför helgens tävling. 
 
Om något oväntat händer en gång, brukar jag tänka - en gång är ingen gång. Men händer det fler gång så är det förmodligen något man måste jobba med. Att hålla på att ändra hit och dit så fort det går dåligt gör nog både hästen och en själv väldigt förrvirrad. Man får inte glömma bort sitt grundsystem man har i sin träning...
 
Nu ska jag ut och rida, precis som jag brukar! :)

ledig slappdag....

Idag har jag äntligen vart ledig, har bara varit iväg på förmiddagen och köpt lite grejer till mina katter och lägenhet. Sen har jag inte gjort mycket mer... Det har varit en väldigt intensiv period med mycket tävlingar nu, fått endel bra resultat men mycket att jobba på. Nu ska det bli skönt med en lugnare period. Nigini på bete och jag tänker även ge TB en lugnare period, ev. att hon gör en start om ett par veckor men annars har jag ingen tävling planerad förrän om någon månad. Nu ligger allt fokus på Chelsea och de tävlingarna vi har kvar fram till Falsterbo, därefter ska hon också få det lite lugnt. Sen börja träna inför höstens tävlingar.
DMet vill jag hoppa med båda hästarna, sen åka på lite större inomhustävlingar där det finns passande klasser för mina hästar. Att komma iväg utomlands och göra en tävling är något jag också hoppas på.
 
Det som driver och inspirerar en är verkligen att se vad man har framöver. Vilka tävlingar och vilka mål man har satta. Något jag ser fram emot är nästa år när Dino blir fyra och Nigini fem. Även mina andra två kommer att vara snäppet högre. Inspiration leder till motivation och det är något man inte kan få för mycket av när man håller på med hästar....
 
Kom att tänka på vad fort tiden har gått detta år, känns som jag nyss gjorde debut på TB och Chelseas andra tävling för året, felfria i alla fyra starter! :)

bete

Igår efter tävlingen körde vi Nigini till betet, samma ställe där Dino går. Han verkade väldigt glad och nöjd över att komma dit! Han ska väl gå där 1,5-2 månader och Dino så länge som betet räcker. Sen hämtade jag även mina ''stallkatter'', de ska fånga möss men ändå få komma in hos mig när de vill. :) 
 
Dino. :)

125-rundan

Som sagt så var TB så fin igår, på de senaste två tävlingarna har hon varit väldigt möteskygg på framridningen/hoppningen men igår var hon jättelugn! Det gör också att jag kan få in en bra galopp och flyt på framhoppningen som jag har inne på banan sen. Det är så roligt att hoppa och tävla henne, man märker verkligen hur mycket hon tycker om att hoppa. Mycket är läskigt men aldrig ett hinder, det ska hon bara över!! Nu har vi tagit rosett på de tre senaste tävlingarna, roligt!
 
Man kan tro att hon har studsbollar under hovarna. xD

Tävlingsdag två

Hemma från tävlingen nu, har ridit dåligt på Chelsea...antagligen för jag inte kan släppa det där Falsterbo... felfri i 120 men dålig runda och dålig tid vilket gav ingen placering. 125 var bättre men hittade ändå inte riktigt flytet och det blev för mycket hand vilket gjorde att vi fick två ner...


På tant brun kändes det väldigt bra!! Felfri i 120 klassen men höll på att åka av i ett språng så tappade lite flyt och tid så utanför placering. I 125 var vi dock snabba felfria och kom 3a! Roligt😊🌟 Hon är så duktig och hoppade super!!!

Tack Moa för all hjälp idag!!😊👍


tävlingsdag ett av två

Nigini hoppade felfritt i 90cm och sin 1 meter debut!🌟 Hoppningen är det ingen fel på men det där emellan har vi lite att jobba på.

Nu får han en välförtjänt sommarvila på bete. Han har hoppat felfritt i 6 av 7 starter i vår.😊


hopptorsdag

Hoppat hästarna hemma idag, en kort bana. Nigini fick hoppa igenom den som vanligt och de andra två fick gå som en omhoppning oxå.
 
Nigini - Kändes helt okej, jag sätter lite för dålig galopp i honom då jag dels är lite rädd att han ska krulla ihop sig och inte ta mina halvhalter. Men han behöver komma igång mer i sin galopp och när han väl gjorde det så hoppade han superfint. Blev inte jättestark för det. Dock blir han lite obalanserad emellanåt, krävs mer markarbete. Men han är bara 4år och man kan inte lära allt nu, det tar sin tid och man får ha tålamod. Men han har verkligen tagit till sig allt arbete bra och utvecklats, för bara några månader sen hoppades han in.
 
Chelsea - Kändes bäst av alla tre. Markarbetet har blivit så mycket bättre och jag har fått en väldigt bra känsla, hon bär sig. Huvudet bara finns där och resten av kroppen är stadig. Hoppade jättefint och gick en jättebra runda med korta svängar. Hon blir dock väldigt pigg hemma, på tävling är hon lite mer fokuserad och lydig. Men tur att det inte är tvärtom och att hon alltid är så positiv. :)
 
TB - Hoppade fint men får inte riktigt till det på marken. Blir lång i kroppen och kan inte riktigt korta/länga som jag vill. Behöver som sagt komma iväg och träna markarbete, så löser det väl sig. :)
 
Överlag är allt okej, hästarna hoppar fint, bra anridningar och helt okej på marken. Men man strävar ju alltid efter bättre resultat. Jag känner verkligen hur jag lärt mig mycket hur man markarbetar. Det är så svårt att ta till sig instruktioner när man inte riktigt förstår och kan känna att det blir rätt. Men nu börjar vissa saker falla på plats och sånt som jag hört ett år tillbaka förstår jag nu. Att lära sig tar tid, hur mycket man än tränar så tar det sin tid. Man kan inte kunna allt på en gång och det handlar inte bara om att rida rida rida. Utan varje pass räknas. Något jag ändrat på är att jag hellre gör några färre pass per vecka som är riktigt bra där jag fokuserar fullt ut och är noggrann. Än att rida fler pass men halvdana. Rida kan väl alla men att faktiskt jobba på det man ska är svårare.
 
Man vill se resultat och helst gärna fort men man måste ha tålamod. Se de små framstegen som att idag gjorde ex. Chelsea väldigt fina övergångar där huvudet inte flög upp hela tiden. Hästarna behöver smälta de dom lär sig men så är det nog med oss oxå, att bara trycka in mer och mer kunskap funkar inte hur länge som helst. Man måste oxå förstå och börja göra det på känsla, automatik. Ibland känns det som jag varken vet ut eller in, vad som är rätt och fel, men idag var en bra dag. Jag vågar tro lite på att det jag gör faktiskt är på rätt väg.
 
Blev lång text men här är några klipp på varje häst. Så tacksam över alla tre som verkligen visar fin kapacitet och potential.

Onsdag

Blåsigt och regnigt idag.... hästarna blir oftast spända då och man får sänka kraven för dagen. Hoppas på finare väder resten av veckan...😊


Tisdag

Jobbat hela dagen och nu har jag precis trimmat Chelsea en stund! Blev ett bra pass där hon verkligen fick sätta sig på sina bakben! Kändes bra iallafall! Hon är den enda jag hade att rida idag.😊 Ska hoppa alla på torsdag och sen är det tävling för alla i helgen! Kul😁 


chelsea ♥

För lite mer än ett år sedan provred jag Chelsea första gången. Jag kommer ihåg hur allt stämde direkt när jag hoppade upp, hon var precis den hästen jag letade efter. Välhoppande med bra tryck i sprången, pigg och älskar att arbeta, tvekade inte när vi höjde upp. Otittig på hinder och olika tävlingsplatser vilket hon visat i efterhand. 
 
Jag vet att jag bara hade tur när jag hittade Chelsea på annons, det blir nog svårt att göra samma sak igen. Hon har absolut inte visat det hon kan, tror hon har mer hopp i sig än vad det ser ut. Så glad att vi fick köpa henne, hon är min lilla prinsessa som har en enorm vilja att hoppa felfritt.
 
 
Hon har gjort så mycket för mig och min utveckling under detta år. Utan henne hade jag aldrig kunnat åka till Odense och prestera så bra, ingen placering i msv, ingen chans att ta mig till Falsterbo. Hon är bäst och jag ser fram emot vad vi ska göra i framtiden ihop. :)

alla väder

En tillbakablick till i vintras när vi hoppade ute i snön, tränar i alla väder gör jag iallafall ha ha. Så nöjd över min ridbana som faktiskt funkat nu ett helt år i alla väder. Den står aldrig i vatten, fryser inte på vintern, dammar inte på sommaren osv... Sen är det inte fibersand men den funkar bra, hästarna verkar gilla den och den kräver inte mycket underhåll så som fiber gör. 
 
Glad att det inte ser ut såhär när man tittar ut nu...  

oinspirerad

Har känt mig lite oinspirerad till ridningen nu, inte omotiverad utan oinspirerad. Vet inte riktigt vad jag ska träna och jobba på. Det är väldigt mycket samma nu, samma 120-klasser, samma småtävlingar.. Fick ingen träningstid heller, träningar ger mig alltid massor av inspiration. Men när jag känner såhär återgår jag alltid till att träna min sits och på grundarbetet. Chelsea börjar känna väldigt fin på marken nu, tränat på att hon ska sätta sig, korta upp sina bakben, hon vill så gärna springa iväg och bli lång. Sen även att hon ska behålla stödet i övergångarna och att inte bli fast i handen. Blir lätt att hon hänger och jag hänger tillbaka utan att tänka på det själv. Men det känns som det går åt rätt håll. 
 
Med TB är det lite svårare på marken just nu, red igenom henne ordentligt i förrgår vilket gav resultat igår. Jag har nog henne för rak i sidorna, hon måste igenom för annars blir hon lätt stretig (o-lösgjord) när jag ska sätta ihop henne. Behöver verkligen markarbetes-träna henne nu.
Nigini känns så fin, efter bara en veckas vila så kändes det som att sitta på en ny häst. Har börjat lära han byten och det hade vi lite problem med men efter en veckas vila gjorde han det jättebra. Tror han behöver sin sommarvila nu, för att smälta allt. Men nästa helg är det tävling och sen efter det har jag planerat vila. Blev lite dumt när jag inte kom iväg till Grevagården som planerat...
 
Några språng på Tant brun från förra helgens tävlingar. Så fin!!!! Hon är verkligen speciell.

Fredag

Ridit på förmiddagen, nu dags för kvällsjobb idag och imorgon. Ingen tävling i helgen 😊


RSS 2.0