chelsea mål 2017

Ser fram emot en rolig tävlingssäsong med Chelsea. Förra året handlade det mycket om att bygga upp henne, ge henne rutin och att lära känna varandra. Allt gick över förväntan. Jag tog det lugnt med klasserna och startade bara några 1,30 klasser i slutet av året, vilket hon gjorde bra. Har satt upp några mål för nästa år och så här ser det ut:
 
- Kvala till Falsterbo Amatören. Man kvalar i 1,20, 1,25 klasser. 
 
Falsterbo är i början på juli så kommer att lägga våren på att rida många 1,20-1,25 klasser för att försöka kvala dit. Sen såklart starta några 1,30 när det passar, men mest fokus på att kvala.
 
 
- Bli stadiga i 1,30, kvala 1,35/140 och debutera 1,35.
 
Beroende på hur det går under året i 1,30 klasserna så kanske vi kan under hösten debutera 1,35. Skynda långsamt är det viktigaste. Men det är ett mål iallafall.
 
 
- Starta en internationell tävling.
 
Vill starta iallafall en tävling utomlands under året när det passar. Det är utvecklande, kul och ger en massor av inspiration. Bra att komma iväg och se hur andra duktiga ryttare gör. Som när jag var i Odense, tävlade mot Roffe som är en av dom bästa i världen. Man måste ut och se för att utvecklas, det är lätt att hamna i sin egna bubbla.
 
 
- Bättre markarbete.
 
Ja det viktigaste. Jag har ridit henne väldigt öppen i formen jämfört när hon var hos Spetz, så vill kunna ha lite mer kontroll samt mer ihop.... Vill ha henne mer lydig, hon springer gärna iväg lite väl mycket nu, lägger sig i handen och krullar ihop sig. Så vill ha henne mer på bakbenen, mer ihop, lugnare i handen, lydig och liksidig. Lägger väldigt mycket jobb på detta nu. Har inte ''fått loss henne'' i vänstersidan än men tror det mer handlar om en oliksidighet.
 
- Mer muskler.
 
Tycker inte riktigt att hon musklade på sig under året så som jag förväntade mig. Hon hade svårt att lägga på sig hull oxå. Därför gav jag henne en riktig paus nu med att bara gå i hagen och äta. Stressa av... Hon är en ganska stressad häst och de blir lätt att de inte kan lägga på sig. Men nu har hon verkligen lagt på sig hull och jag tror hon kommer ha lättare att runda till sig i kroppen nu med mer muskler.
 
För att nå målen så måste man vara ''hungrig'' på att lära sig, våga fråga och kolla på dom som kan. Ska ta mycket hjälp av min tränare och träna mycket under året!! :) Ser fram emot detta!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0