heyyyy

Har jobbat mycket denna veckan och det har blivit endel sena kvällar i stallet. Hästarna har jobbat på bra och om en vecka är första tävlingen för året. Den enda som följer med då är Chelsea. Skönt att äntligen komma igång med lite tävlingar, har inte tävlat på över 2 månader så det ska bli kul!

Idag har kiropraktorn gått igenom henne och Aqua. Inga större "fel" men bra att gå igenom dom så ibland. Ska bli roligt att rida de imorgon  och känna hur de känns. Första gången vi går igenom Chelsea.😊


Träning

Varit och tränat med den nya idag, hoppat lite mer och hon är så rolig att hoppa. Väldigt "scoopig" och mkt hopp i. 😊 Längtar tills vi ska ut och tävla.. 


trim

Chelsea har fått jobba en stund på banan idag, mycket lydnad - hon ska vänta på mina signaler. Hon ska inte kasta sig iväg och göra ett galoppombyte utan det är jag som bestämmer när hon ska byta. Mycket rakriktning och tempoväxlingar, ja det vanliga. 
Hon vill gärna springa iväg efter hindren så när jag hoppat en långsida går jag in på volten och galopperar över bommen, så hon kommer in i ett system. Idag var hon lite väl taggad så det blev bara jobb över låga hinder, men imorgon ska jag ta några ''högre'' språng. Hoppas att arbetet idag ger lite resultat imorgon, hon lär springa iväg ännu mer när jag sätter upp galoppen lite och hoppar högre. Men ska fortsätta med samma övning bara att hindren blir lite högre.
 
Det är så roligt att rida, när man känner att hästen lyssnar och gör rätt. Får den att göra det man ber om. När man ser resultat och når målen, stora som små. :)
 

hästig helg

Har äntligen haft en ledig helg, har jobbat typ varenda helg nu ett tag.. passar på när jag inte tävlar. Har fått mycket gjort i stallet idag. Både igår och idag har jag ridit ut den nya vilket har gått bra, den är så trevlig. Har jobbat Chelsea ordentligt på banan, och idag har Nigini fått gå på banan och skuttat lite. Har även klippt både Nigini och Chelsea, det var behövligt då båda blivit väldigt svettiga...
 
 
Började inte så bra när jag skulle rida Nigini.... jag och tränset åkte av... haha
 
 
Han har varit lite busig de första dagarna när han precis kommit hit men sen har det släppt. Nu idag travade jag fram lite kravlöst med något glappande tyglar eftersom jag jobbar med att få upp huvudet. Då blev han rädd för något, vänder sig om och hoppar rakt upp och sköt rygg ett par gånger (han var redan lite spänd när när jag började rida). Haha, då flög jag av och eftersom jag aldrig släpper tyglarna när jag trillar av så åkte det med. Men sen var det bara upp igen och då skötte han sig. Nu vet jag vad han kan vara kababel till i vissa situationer fortfarande haha... 
 
Har bara ridit 2 pass sen träningen men det är redan stor skillnad, så fort han får upp huvudet lite så hittar han sin egna balans mycket bättre. Då gör han byten av sig själv och landar även i balans efter hindren. Det är så viktigt med rätt hjälp från början så man inte förstör hästens naturliga balans.. Han fick även skutta lite och det gjorde han bra, hoppade väldigt rena språng och inte ett enda dåligt. :)
 
Nästa vecka är det mycket jobb....men ska iväg och träna med den nya och sen rida på som vanligt!

chelsea mål 2017

Ser fram emot en rolig tävlingssäsong med Chelsea. Förra året handlade det mycket om att bygga upp henne, ge henne rutin och att lära känna varandra. Allt gick över förväntan. Jag tog det lugnt med klasserna och startade bara några 1,30 klasser i slutet av året, vilket hon gjorde bra. Har satt upp några mål för nästa år och så här ser det ut:
 
- Kvala till Falsterbo Amatören. Man kvalar i 1,20, 1,25 klasser. 
 
Falsterbo är i början på juli så kommer att lägga våren på att rida många 1,20-1,25 klasser för att försöka kvala dit. Sen såklart starta några 1,30 när det passar, men mest fokus på att kvala.
 
 
- Bli stadiga i 1,30, kvala 1,35/140 och debutera 1,35.
 
Beroende på hur det går under året i 1,30 klasserna så kanske vi kan under hösten debutera 1,35. Skynda långsamt är det viktigaste. Men det är ett mål iallafall.
 
 
- Starta en internationell tävling.
 
Vill starta iallafall en tävling utomlands under året när det passar. Det är utvecklande, kul och ger en massor av inspiration. Bra att komma iväg och se hur andra duktiga ryttare gör. Som när jag var i Odense, tävlade mot Roffe som är en av dom bästa i världen. Man måste ut och se för att utvecklas, det är lätt att hamna i sin egna bubbla.
 
 
- Bättre markarbete.
 
Ja det viktigaste. Jag har ridit henne väldigt öppen i formen jämfört när hon var hos Spetz, så vill kunna ha lite mer kontroll samt mer ihop.... Vill ha henne mer lydig, hon springer gärna iväg lite väl mycket nu, lägger sig i handen och krullar ihop sig. Så vill ha henne mer på bakbenen, mer ihop, lugnare i handen, lydig och liksidig. Lägger väldigt mycket jobb på detta nu. Har inte ''fått loss henne'' i vänstersidan än men tror det mer handlar om en oliksidighet.
 
- Mer muskler.
 
Tycker inte riktigt att hon musklade på sig under året så som jag förväntade mig. Hon hade svårt att lägga på sig hull oxå. Därför gav jag henne en riktig paus nu med att bara gå i hagen och äta. Stressa av... Hon är en ganska stressad häst och de blir lätt att de inte kan lägga på sig. Men nu har hon verkligen lagt på sig hull och jag tror hon kommer ha lättare att runda till sig i kroppen nu med mer muskler.
 
För att nå målen så måste man vara ''hungrig'' på att lära sig, våga fråga och kolla på dom som kan. Ska ta mycket hjälp av min tränare och träna mycket under året!! :) Ser fram emot detta!

Vår idag😄


onsdag

Träningen igår gick bra, fick många bra saker att jobba med. Viktigt att jag får hjälp nu i början så det inte går en för lång tid där jag gör fel. Men han har väldigt lätt för att krulla ihop nacken så det måste jag jobba med, rida i en öppen form och hitta ett stöd där. Sen rida rakt innan och efter hindren. Ska träna på nu och åka tillbaka snart igen. Sen ska han få en liten vila innan vi ska börja tävla lite i vår. :) Han är väldigt rolig att jobba med, han är positiv, vill göra rätt och hoppar hittills väldigt fint. Viktigt att jobba med hästar man själv tycker är roliga, annars tappar man lätt motivationen.
 
Jag red även den nya hästen och Chelsea igår. Roliga att rida dom med, så nu har jag tre hästar som jag vill arbeta med och kan utvecklas med. Aqua motionsrider pappa endel nu men jag trimmar henne ett par pass i veckan. Hoppas att hon blir såld snart så jag slipper lägga mer tid på henne. Jag har inga mål med henne och att rida henne tar bara energi känner jag. Bättre hon kommer till någon som kan får samma glädje och göra samma resa som jag gjort tack vare henne. Men jag är klar nu!
 
Ett språng från träningen, syns tydligt hur han vill knäppa av i nacken. Men det får vi jobba bort nu!

tisdag

Här var det ingen bra uppdatering, men livet utanför hästarna har varit lite struligt just nu och då har jag inte ens tänkt på bloggen. Men jag rider på som vanligt och kämpar på i de kalla vädret. Igår var jag och tränade med den nya hästen vilket var roligt, jag hoppas det ska bli bra för den är väldigt rolig att hoppa. Idag ska jag träna igen men denna gång är det Niginis tur att få följa med. Ska få lite hjälp med vad jag ska jobba/tänka på nu när jag precis hoppat in honom. 
 
Som det ser ut nu har jag två tävlingar i februari. Tänker nog byta klubb detta året då jag inte trivts med Jfk förra året/de senaste åren, blivit så dåligt bemött så fort man inte kan hjälpa till och det orkar jag inte. Men vet inte vad jag ska välja, måste göra det snart så jag kan lösa licens och anmäla.
 
Nu ska jag snart ta ut hästarna och sen börjar jag jobba kvart i sju.
Nigini i söndags.

måndag

Jobbade väldigt mycket förra veckan och så red jag tre hästar per dag, plus att jag är förkyld och hostig. Och jag undrar varför jag inte blir frisk...kanske för jag aldrig kan vila hahha... Idag är jag ledig iallafall, pappa släppte ut hästarna imorse så jag sov länge och har inte bestämt mig om jag ska rida idag eller inte. Isåfall blir det senare ikväll, ska bara bort och mocka/kolla till dom sen mäta lite i min lägenhet. Ska ner till stan för att kolla möbler till den. Förra veckan målade jag hela och pappa la även golvet. Det går fort när den är så ''liten''. Snart kan jag flytta in och det ska bli så skönt. Har alltid velat bo på en gård med hästarna utanför fönstret och snart får jag äntligen göra det!! Kommer trivas så bra.
 
Tog en bild igår, ska ha en fondvägg rakt fram. Detta är storarummet och till höger mitt sovrum. Det är nästan bara fönster i hela lägenheten för att den ska bli ljus. Bakom mig är stallet och det sitter ihop med lägenheten. :)

Vilodag

Jobbade kväll igår och 8-17 idag så hästarna har fått vila. När jag kom nu på kvällen hade Nigini somnat i maten och Dino stod bredvid.😍 Söta! De är alltid så sociala när man kommer! Imorgon blir det ridning igen😁


Fredag

Red hästarna på förmiddagen. De fick hoppa en studs och jobba rakriktning över bommarna. Chelsea har endel att jobba på gällande rakriktningen, så det är mycket fokus på det just nu. Nigini hoppade studs för första gången och var jätteduktig. Var i lite innan han förstod men sen rättade han sig bra och hoppade väl.😊 Sen joggade jag den nya.

Nu sitter jag på jobbet och slutar tio ikväll..Denna veckan har verkligen bara varit rida och jobba. Men så blir det ibland, bra med lite extra pengar inför tävlingarna och inköp till lägenheten!😁


kallt...

Ridit 3 hästar i -9 grader, inte så farligt ändå, när man väl kommer igång så blir man varm. Så länge det inte blåser så går det bra, igår blåste det så mycket så hästarna fick vila. 


Banan är det enda stället jag kan rida på nu, så alla fick gå där! 😁 De skötte sig bra! Nu ska jag jobba resten av dagen, skönt att slippa se mörkret ute...


Tisdag

Har spenderat morgonen och förmiddagen hos hästarna. Släppt ut, mockat och ridit två hästar. Jobbar mycket bommar nu för att träna ögat och hitta rätt galopp. Några minusgrader ute men har ändå varit ganska så skönt, bara det inte blåser så är det helt okej! Banan verkar hålla sig bra oxå.

En bra start på dagen och nu ska jag jobba resten av dagen/kvällen, värsta passet...13-22, hatar det!


Det är något med utsidan av en häst som är bra för insidan hos en människa. Vad hade jag gjort utan mina hästar? <3
 
 

bilder på stallet

Var någon som ville att jag skulle visa fler bilder från stallet/hur det går (för längesen dock), så tänkte göra det nu. :)
 
Kan börja med boxarna, har redan visat många bilder men det har hänt lite nya grejer. Jag är jättenöjd med murningen och tegelstenarna vi valde. Det var ganska svårt att få tag i just de färgerna vi ville ha men jag gav mig inte haha, skulle ha just de. Hästarna trivs jättebra med öppet upptill och jag tycker inte det känns så instängt då. Vi har fått in vattenkoppar men inga krubbor. Jag vill ha gjutna krubbor men det prioriteras inte direkt. Vi har öppningsbara fönster i varje box 1-2 stycken vilket är trevligt. Sen har vi äntligen fått upp gallret runt fölboxen, galler runt en box var ett måste ifall vi har en vild häst i framtiden. Ja det var väl det.
 
En bild från i somras när de står och kollar ut. :)
 
Fölboxen, hade tyvärr ingen bättre bild.
 
Vi har ett litet ''fönster'' så de kan prata med varandra även där.
 
Andra sidan.
 
Det som är kvar är att måla betongväggarna, börjat lite här men tror inte det är något vi kommer prioritera. Men jag får nog ta tag i det själv. :)
 
Kommer bli ännu snyggare sen när vi fått upp väggarna i stallet.
 
Sadelkammaren har fått prioriteras ner nu. Men nu ska vi väl försöka få ordning där. Tror inte jag visat den alls? Inte så mycket än, tanken är skåp till höger, sadlar/träns rakt fram och till vänster ska det hängas upp blöta täcken. Bakom mig har vi tvättmaskinen (Har jag visat den? Den har vi haft sen i höstas, så skönt!) och sen ska det är sättas in en diskho och en bänk! :) Ska väl ha något litet bord med stolar oxå.
 
Ja det är väl det som hänt med stallet. Spolspiltan ska kaklas någon gång men det är inget som prioriteras heller. Sen ska som sagt väggarna upp, sen är det väl klart tror jag? Kanske något i foderrummet som ska göras med.
 
Lägenheten börjar faktiskt bli klar!! :) Köket är beställt, badrummet håller på att kaklas och på onsdag ska jag försöka mig på att måla de väggar som ska målas. Snart kan jag faktiskt flytta in! Ska bli så roligt att köpa massa grejer dit, tur man jobbat mycket nu haha. Ska bli väldigt skönt att flytta dit, bara kunna gå ut/in, inte behöva ta bilen och dessutom vantrivs jag där vi bor nu.... Försöker va så mycket borta på gården tills dess iallafall. :)

2017

Började året igår med att rida den nya hästen (efter att ha vaknat extremt bakis men piggnade snabbt till haha), vilket gick bra. Jag håller den utanför bloggen så länge, för det är lite oklart hur länge den stannar osv... Sen måste jag kolla om det är okej att jag skriver om den här med. Men jag kan iallafall säga att jag fått en stor möjlighet och ett stort förtroende att ha denna häst hemma. Den är ganska ung fortfarande men har ändå gått vad den ska. Första hästen jag har som gått lite större klasser/tävlingar och har en bra utbildning.
Iallafall så jobbade jag hela kvällen igår och var rätt trött efteråt. Vaknade sjuk och trött men har ändå spenderat hela dagen borta på gården. Har ridit 3 stycken, mockat stallet/lösdrifterna och så började även pappa och jag montera skåp i sadelkammaren. Sadelkammaren har det inte hänt så mycket med då vi prioriterat lägenheten istället, men nu ska vi väl försöka få ordning där med så jag kan flytta in alla grejer. Det är tråkigt att ha de i stallgången. 
 
Har börjat sätta igång Chelsea efter en period där hon bara gått i hagen. Det var för att bara låta henne stressa ner och äta upp sig vilket hon verkligen gjort, känns så bra. Tror hon vilat en månad men gått något pass då och då, tror inte hon tappat så mycket då hon gått ute dygnet runt samt har en bra grundkondis/styrka. Hon har mycket energi så de första passen blir nog bara till att galoppera bort den haha.. Aqua ska med igång nu, sen har jag den nya och Nigini. Mycket hästar nu men det är roligt!
 
Inatt frös det på, jätteskönt för hagarna har varit väldigt blöta och leriga på sina ställen....Men vi jämnade till dom så gott de gick igår så nu ser de bra ut igen. :)
Hästarna ikväll, har två inne på natten nu. :) Den nya och Tess.

RSS 2.0