😍

Nigini är översocial, tror han vill komma igång och träna nu igen😄


kul dag i scandinavium

Var en rolig dag igår i Göteborg. Bra klasser att kolla på och Henrik som redan haft en bra helg avslutar med att vinna värdscupdeltävlingen. Kul avslut. :) Inspirerande att se så duktiga ryttare rida.
Jag shoppade en hel del, mycket som jag tänkt köpa under en tid. Nya stövlar var välbehövligt då mina gick sönder återigen på träningen sist. Dom fanns dock inte kvar i rätt modell så får dom hemskickade i veckan förhoppningsvis. :D
 
Här kommer det jag shoppade, brukar ju vara uppskattat att visa de.
KL tröja.
John Whitaker ridbyxor (har bara ett par jag använder).
John Whitaker Graman.
CWD förbygel. Har alltid haft vanligt martingal men det sitter inte bra och det glider lätt ner så det finns risk att hästarna kan fastna med frambenen i språnget i den. Nu köpte jag mig en snygg, ordentlig och bra kvalité.
Veredus Skydd.
Animo Schabrak.
 
Två stycken Amigo regntäcken.
 
Två rosa runda vattenmattor. :D
 
Får leva på nudlar tills lönen kommer den 15.... hahaha. Nu ska jag mocka och sen åka till jobbet, fick ett extrapass idag och det tackar man ju inte nej till när man shoppat lite väl mycket.

lördag

Idag har det varit ännu en solig och skön dag, men fortfarande lite kallt. Har varit ledig så har hunnit rida på tur, fixa med lägenheten och sen varit på kalas. Kollat lite från scandinavium oxå... :) Imorgon ska vi åka dit för att kolla lite hoppning och shoppa! Så dags att sova nu, ska släppa ut hästarna och mocka innan vi åker. Så är det klart när vi kommer hem på kvällen. Men hästarna får en vilodag imorgon, bara gå i hagen och ha det skönt. :) Längtar tills nästa helg då det är tävling igen.
 
Mysbyxor och varma gummistövlar, skönaste outfiten. haha!

Fint väder idag!

Aqua och den nya fick jobba över den här serien på förmiddagen! 😃 Bra träning för dom!! Chelsea gick på tur o hade mycket vårkänslor i kroppen. 😍 Nu är det kvällsjobb resten av kvällen...


jag blir aldrig nöjd

Mitt mål med min ridning är att hela tiden utvecklas och lära mig nya saker. Jag vill se resultat och ta mig framåt, då måste man hela tiden göra små små förändringar i det man gör. Jag har som långsiktigt mål att någon gång rida 150, jag vet att den dagen jag debuterar 140 och senare svår hoppning 145 kommer jag inte vara nöjd med det. Jag har viljan att ta mig dit och även hjälp till att ta mig dit så det är möjligt. Att jag aldrig blir nöjd ser jag både som något positivt och negativt. Positivt att jag hela tiden är hungrig för mer utveckling men negativt för att jag har svårt att känna mig nöjd med en prestation. Som i helgen när jag gjorde bra resultat så tänkte jag ''fast det var ju bara en liten regional tävling''.......
Jag vill lära mig utbilda hästar och ta de upp i klasserna, något jag redan gjort med både Cazzilla och Chelsea men för varje gång blir det en bättre utbildning. Nu har jag Dino och Nigini att utbilda och ta upp i klasserna i framtiden. 
Den här lilla räven ska snart igång för att börja träna inför tävlingsdebut! Roligt!!
 
För att se så jag hela tiden utvecklas brukar jag tänka tillbaka på vart jag var för ett år sen. För ett år sen hade jag Aqua som var min första häst, Cazzilla som var på väg att gå lite större och Tess som jag efter en lång rehabilitering startat igen. Idag satsar jag inte på någon av dom tre utan har tre nya som jag lägger min tid på. Ett bra men jobbigt beslut jag tog förra året var att sluta med både Aqua och Cazzilla (Tess slutade jag med långt innan då hon inte höll för hoppningen). Jag hade utvecklats så mycket att hästarna inte räcker till för mina ambitioner. Har alltid trott att jag inte kunnat göra mig av med en häst och därför kommer det sätta stopp för min utveckling. Men det är bättre att hästen får komma till någon som har lite mer passande mål än vad jag har. Och jag vet att de kan få de lika bra hos någon annan som hos mig.
 
För att se så jag inte står och stampar på samma ställe förlänge så kollar jag tillbaka ett halvår. Chelsea har gjort en stor utveckling sen dess. Dels att jag fått henne att äta upp sig under vintern och bli rund över rumpan. Jag har fått en stadigare mun på henne och vi har blivit snabbare i omhoppningen. Nu vill jag utveckla henne så att hon kommer mer på bakbenen, bli stadigare i 130 klasser och ännu snabbare i omhoppningen. Får se vart vi är i augusti månad iår och om vi utvecklats något. Men det tvivlar jag inte på! 
 
 
Vilka är ni som läser? Tävlar ni? Tränar? Bara rider i skogen? Hade varit kul att veta. :)

scandinavium

Idag börjar Göteborgs horse show, svt sänder lite att se på under veckan och på söndag ska vi dit och kolla. Gå på mässan och se ifall vi hittar lite grejer till sadelkammaren och sen har jag endel att köpa. Bland annat nya stövlar, martingal/förbygel, schabrak, skydd, täcken... Gillar inte att shoppa på mässor för det finns så mycket och man vet inte riktigt var man ska börja, men denna gången är jag faktiskt taggad. :D
 
Förra året var vi nog inte där utan satt hemma och kollade på svt! :)

träningstisdag

Har varit och tränat med Chelsea under eftermiddagen, själva hoppningen gick bra men jag känner att jag står fast i markarbetet och inte kommer längre. Har svårt att få henne komma mer på bakbenen, jag är sån som tänker väldigt mycket och analyserar. Har suttit och kollat filmer på när Spetz red henne och då hade han henne mer på bakbenen och mer ihop. Dit vill jag komma... Dock hade vi jobbat på bra med rakrikningen så det nästan blivit för mycket haha. Får be pappa stå och kolla när jag rider nästa gång så hon går rakt. Något annat positivt är att hon känns väldigt fin i munnen nu, fortfarande lite tjafsig men det är stor skillnad sen innan vintervilan. Det blir så mycket lättare att rida på hinder nu när hon är stadigare framtill. Men måste fortfarande få henne mer på bakbenen och det känner jag att jag inte kan lösa själv så min tränare få rida henne och visa mig. Då brukar jag ändå förstå ganska bra. 
 
Fortfarande så glad över att det gick bra med den nya hästen på tävlingen i söndags. Det är en häst jag fått låna av min tränare som hon äger ihop med sin hästägare. Stort förtroende att få låna och tävla denna häst, verkligen! Hon är 8år, e. Contender - Quidam de revel. Toppstam, och då ska hon ju kunna hoppa, vilket hon verkligen visade på tävlingen. Längtar tills nästa tävling i Lidköping som är inte nu till helgen men nästa, då åker vi lördag och söndag. Blir samma klasser, 1,10,1,20 och 1,20. :)
På tävlingen. :)
 
Igår var det så varmt under kvällen så kunde ha fönstren öppna i boxarna under natten, det tyckte hon om och stod och kollade ut hela tiden. Längtar tills våren då det alltid kan vara öppet.

lilla aqua ♥

Om 2,5 vecka har jag en tävling med Aqua, hon har inte tävlat sen i höstas. Mycket pga försäljningen, sen kom vintern med lite vila och nu har jag velat fokusera på de andra. Aqua kommer tyvärr lite i andra hand men det blir så när jag inte har några mål med henne mer än att hitta ett gott hem. Jag har aldrig sålt en häst tidigare men det verkar som hon är ganska svårsåld? Jag kan inte riktigt förstå varför, jag känner nästan lite irrititation över det hela. Detta är en superbra häst för någon som är där jag var när jag köpte Aqua. När man är osäker (eller livrädd) på hinder, rädd att hoppa högt men vill ändå få rutin på tävling upp till 1,30-1,35. Aqua störs inte ett dugg av att ryttaren är osäker, hon hoppar ändå!
Det är en väldigt lugn häst, ganska långsam och hon kräver ridning. Man får inget gratis mer än ett gott självförtroende på hinder av henne. Man kan inte sitta och åka, man måste rida varje steg. Hon är svår på marken innan man kommit på henne, jag tror det är de många drar sig ifrån?
 
Jag är så glad att jag haft Aqua, tänk vilken utveckling hon gjort för mig som ryttare. Jag var en osäker ryttare som inte ens vågade hoppa 1 meter till att nu styra på nästan vad som helst. Skulle aldrig vågat debutera en ny häst på tävling i en 1,20 klass annars. Jag skulle aldrig klarat av att rida Chelsea om jag inte varit så säker på hinder och orädd. Chelsea är modig på hinder men extremt känslig och jag tror inte att hon tar att man gör fel för många gånger. Då blir hon nog lätt osäker. När jag fick total blackout i 1.30 debuten vägrade vi ut oss till exempel. Jag tror inte man riktigt förstår att det är en sån här häst (säger inte att det behöver vara Aqua, finns många bra läromästare!) man behöver när man ska lära sig hoppa och tävla. Vi har gjort exakt det misstaget, vi köpte Tess som var superrädd om sig, noll tävlingsrutin och osäker på hinder. Jag var redan då osäker och hade oxå noll rutin på tävling, Tess var den sämsta tänkbara hästen för mig just då. Det var när jag fick Aqua som jag kunde börja utvecklas och lära mig rida. 
 
Jag är glad att Aqua aldrig gett mig något gratis, jag har fått kämpa, men hon har ändå alltid gjort sitt för mig, att ta mig runt varenda(!) bana i 4 år, hur många misstag jag än har gjort. Hon har alltid tagit mig i mål. Det är inte många hästar som hoppar hur fel man än kommer, eller hur hårt i bommarna den en slår sig. Aqua tar bara i ännu mer nästa gång. Hon har tagit mig hit till den ryttaren jag är idag och det är jag så tacksam över. Utan henne kanske jag hade slutat tävla, för varken Appis eller Tess kunde ta mig runt en bana. 
 
Det känns bra att Aqua fortfarande är kvar, jag har kunnat smälta allting, men nu känner jag att tiden för henne inte räcker till. Jag vill kunna fokusera fullt ut på mina andra hästar och jag hoppas snart att jag hittar ett bra hem till henne. 

chelseas runda

Chelseas 120 runda, tränar på att rida fort nu så vi kan plocka poäng till Falsterbo sen från och med mars när man kan börja kvala. Tycker vi fick till en bra omhoppning, kanske vår bästa hittills? Grunden var okej, hittade inte riktigt flytet och hade nog lite dåligt grundtempo.
 

Lyckad dag

Och debut!! Debuterade den nya på tävling, 1,10 och 1,20, felfri i båda klasserna och en bra känsla! 😃 Chelsea var felfri i samma klasser och kom 9a i 1,10 och 4a i 1,20!!😃 så helt felfritt idag, kul när man har såna dagar!!😃


Flyttat

Har flyttat in i min lilla lägenhet på gården nu, äntligen!!😀 Tänk hur länge jag drömt om att bo på en gård med hästarna utanför och nu gör jag äntligen det. 😍

Är mycket att fixa med innan allt är iordning här men lovar att visa lite bilder sen hur det ser ut, det är väldigt fint! 

Precis ätit frukost och ska gå ut och rida alla tre nu. Sen blir det massa fix i lägenheten resten av dagen!

Tess utanför fönstret.😊


☀️

Idag har det varit väldigt varmt för att vara februari, hästarna har kunnat gå lite utan täcken o solat sig😊 Har ridit ut på tur och hästarna verkade nöjda i vårvädret! Hoppas snart på att våren är här på riktigt!!!


Vår😍


Snart...

Snart kan jag se hästarna från köksfönstret!!😍


måndag

Räknade ut att jag varit på jobbet över 45 timmar förra veckan, lite väl mycket när man har hästarna oxå. Igår fick jag träningstid på eftermiddagen med den nya hästen så det var bara att åka ner och träna. Det gick jättebra, börjar lära känna den mer och mer och lite hur jag ska rida den. Den hoppade superfint! På söndag är det tävlingsdebut med den och så följer Chelsea med oxå!! Ska bli så kul!
 
Nu är lägenheten iprincip klar med, så det ska bara besiktas och om det är okej ska jag flytta in i veckan!!! Ska bli så skönt... Jobbar kvällen idag sen bara två pass till denna veckan, blir mycket att vara på gården istället. :) 
Förra gången vi var i Falbygdens gick det väldigt bra. Alla tre hästarna felfria i samtliga klasser och Aqua och jag tog vår första placering i 1,30. :)

Galoppjobb på fältet igår

Jobbar ett långt pass idag sen ska jag nog rida 1-2 stycken ikväll...tagga nästa vecka när det är lite lugnare 😅


Torsdag

Tredje o sista hästen för idag, sen blir det kvällsjobb!😄


tisdag

Ridit Aqua nu på förmiddagen, hon börjar bli ganska fin. Har inte lagt så mycket jobb på henne nu det senaste, mest pappa som ridit henne. Tog en ''paus'' i försäljningen av henne i december då hon skulle få lite vintervila och sen har jag velat sätta igång henne i januari. Nu känns hon dock i bra skick för att kunna visas på ett bra sätt. Har inte tänkt tävla henne mer eftersom jag är så pass klar och har de andra att fokusera på, men har ändå planerat in en liten tävling för henne. Men då åker jag bara med henne för när jag tävlar de andra vill jag fokusera fullt ut på dom. :) Kul att ha något att träna mot igen. Nu ska jag snart till jobbet, 13-22 pass, yeeey not. Imorgon är min enda lediga dag denna vecka så då ska jag rida ''alla'' tre. :)
 
 

måndag

Har hoppat den ''nya'' hästen idag, (hon är ju inte så ny längre, haft henne över en månad nu!) och det gick jättebra. Red först ut, galopperade på fältet bredvid för att få igång henne lite. Sen tog vi några språng på banan i följd, testade linjer för att känna hur galoppen är. Hon hoppade jättefint och jag fick hålla i mig haha. Längtar tills Falbygden nu, ska bli spännande att starta henne.
 
De andra hästarna har kollats i munnen, Dino och Nigini fick vargtänderna utdragna och Chelsea fick några hakar nerraspade. Eftersom Nigini måste gå utan bett i två veckor ger jag honom en vila nu på ca en månad innan vi sätter igång igen till våren och förbereder oss inför att tävlingsdebutera. Spännande. :)
 
Är fortfarande så glad över hur fin Chelsea var igår, kändes så så bra! Nu vill jag bara ha vår, värme och massa roliga tävlingar!!! Har aldrig haft så här bra hästar och möjligheter i stallet tidigare, ser fram emot ett utvecklande tävlingsår.
Min tiger, hon gör mig aaaaaldrig besviken.
 

Otur

Chelsea var superfin även i 1,15, hade en bra tid på gång men sen släppte underlaget till nästsista i omhoppningen... så fick lägga en volt där och sen felfritt resten! Känns verkligen att jag fått bättre markarbete på henne samt lugnare i handen, då känns allt stadigare och lättare. Hon har hoppat väldigt fina och spänstiga språng, ser fram emot säsongen med hennne!!🌟🌟


Nu hem och rida de andra tre!😄


5a i 1,10

Fick en superkänsla i första klassen, lite ringrostig såklart men bra känsla. Mycket lugnare i munnen som vi tränat mycket på! Kändes lätt och enkelt. Ska hoppa en 1,15 oxå.Taggad Chelsea


Tävling imorgon!!

Jobbar 8-17 idag och sen ska jag hem för att fixa inför tävlingen. Chelsea ska badas och allt ska putsas. Mysigt med en kväll i stallet och det ska bli så kul att tävla igen!! Nästa tävling kan kanske den nya få följa med oxå. :DHopp-onsdag

Igår hoppade jag alla fyra hästarna och alla skötte sig fint! Tog några större språng på Chelsea för att känna att självförtroendet fanns där. De andra fick bara skutta låga hinder. 


RSS 2.0