mål 2018 - ryttare

Året börjar gå mot sitt slut och jag har redan satt upp mål för nästa år. Tänkte dela med mig av dom här. I detta inlägg tänkte jag skriva vad jag har för mål som ryttare, sen i nästa inlägg dela med mig av vad jag har för mål med varje häst.
 
- Fortsätta jobba på min sits och få en bättre balans i stigbygeln. Min sits har blivit bättre under året men det går alltid att jobba på. Så att fortsätta utveckla den är ett mål.
 
- Rida mer med sätet och skänkeln, och mindre med handen. Ja, att få in detta mer i ett system. Inte börja dra i tygeln så fort det händer något, utan använda sätet. Aktivera bakbenen fram till handen, inte tvärtom.
 
- Rida med bättre galopp, rytm, flyt och bättre känsla för distanser innan hindret. Om man kollar på dom bästa i världen så rider dom i en väldigt bra galopp med bra flyt och tar inga onödiga förhållningar. Det vill jag bli bättre på. När det blir högre är man mer beroende av att ha en bra rytm, det finns inte mycket utrymme för onödiga förhållningar. Kommer du tokig på ett hinder straffar sig det oftast senare i banan då du tappat rytmen. Ska jag gå upp en klass nästa år måste jag utveckla detta.
 
Något att eftersträva!!
 
- Fortsätta träna på att bli snabbare i omhoppningar. 
 
Ja det var väl dom. Brukar kolla av varje halvår så jag inte står och stampar på samma ställe som för ett halvår sen. Då är det något jag gör fel eftersom jag inte tar mig framåt. Så jag uppdaterar väl detta i sommar någon gång. :) Dela gärna med er av era mål som ryttare och med era hästar, roligt att lära om. :)

Kommentarer
Postat av: Marielle

Jag ska knåpa ihop något och lägga upp på bloggen snart! Har ju fått tänka om helt och hållet i och med att min häst gick bort i höstas... 💔

2017-12-14 @ 10:16:12
URL: http://www.nouw.com/mariellefriman

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0