hälsokoller

Hälsokoll idag med Chelsea, TB och Nigini vilket gick bra. Nu blir det lugnt året ut....kommer sakna att tävla men samtidigt skönt att slippa hålla igång så många hästar. Nigini blir det helvila för, de andra går lite kravlöst ett par dagar i veckan. Sen blir det alltid lite extra vilodagar kring jul och nyår. Men mina hästar går ute mycket, så om de vilar gör mig inget. Detta året har vi gjort hälsokoll två gånger, en gång i somras och en gång nu. Nästa år blir likadant, lägger upp en tävlingsplan för våren/början av sommaren och sen när det är ett kort uppehåll kan man passa på att checka dom. Det är svårt att träna ett djur.... För att stärka en häst måste man tänja på gränserna och det är inte alltid man känner när man går över gränsen. Inte alla hästar som visar någon större smärta heller.
 
Det är inte billigt att åka till veterinären men säg något som är billigt med hästar. Jag tycker ett veterinärbesök regelbundet borde ingå i hästens träning om man tävlar mycket. Vi betalar för mat, stallplats, träning, tävling, hovslagning, utrustning, kiropraktor, sadelutprovning osv... Varför borde då en vetcheck vara ett undantag? Jag tycker det är skönt att veta att hästarna man tränar är okej.
 
Jag har varit väldigt skonad från större skador de senaste åren vilket är skönt för både mig och hästarna. Hoppas det fortsätter så nästa år.

Kommentarer
Postat av: Marielle

Håller med! Brukar kolla mina i samband med vaccination.

2017-12-12 @ 19:24:19
URL: http://www.nouw.com/mariellefriman

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0