chelseas år

Tänkte sammanfatta året som gått med Chelsea och TB, börjar med Chelsea. Hon är verkligen en rosettplockare, pris på minst varannan tävling, i höst har vi varit i toppen på de flesta tävlingarna. Fantastiskt år med henne!
 
I början av året red vi många 120-125 klasser för att försöka kvala till Falsterbo. Det flöt på bra fram tills början av sommaren ungefär, vi fick många placeringar, mestadels vita rosetter men det gav poäng det med. Sen började vi komma in i en svacka, Chelsea hoppade lite sämre och vi fick lite nerslag. Men vi lyckades iallafall kvala till Falsterbo och där gick det både bra och dåligt.
 
Första rundan, där vi var felfria och placerade. Jättebra läge inför finalen.
 
Dagen efter red jag felfritt fram till nr. 6 där jag missbedömmer en distans och vi ligger för tok för stort. Chelsea lyssnar på mig och hoppar av, vi flyger rakt igen och jag flyger av. Minns fortfarande den sekunden jag sätter mig upp och inser att det är över. Ingen final för oss, ingen gräsbana. Det tycker jag var mest tråkigt, att vi inte fick rida på stora gräsbanan. Så här i efterhand bryr jag mig inte att jag trillade av, jag vet att jag kommer rida där igen och då göra det bättre. Men mina nerver spökade där och då, jag kunde inte hålla ihop det.
 
När jag kom hem var jag i en svacka, Chelsea skulle få tävlingspaus några veckor och jag hade ingen annan häst att tävla med. Som tur var detta i samband med att jag åkte till min tränare i ett par veckor, vi var ute på ett par tävlingar under den perioden och misstaget på distansen satt kvar i mig. Men jag fick hjälp med hur jag skulle tänka och tillslut släppte det helt. Efter denna period med lite tävlingsuppehåll, mycket hjälp med markarbetet och att vi senare gick upp till 130 gjorde att Chelsea började hoppa riktigt bra. Någonting där gjorde att hon utvecklade sin hoppning och hösten har bara varit fantastisk!!
 
Vi kvalade 1,35/1,40, vi debuterade 1,35 med ett nerslag. Vi vann 1,25, vi blev 2a, 3a och 6a i 1,30, så många medelsvår-placeringar trodde jag aldrig vi skulle ta. Den där vinsten jag tränat för länge kom äntligen. 
 
 
6a i Helsingborg med många startande och många duktiga!
 
Chelsea har inte största scoopet som Tantbrun har men hon har en sån jäkla vilja att hoppa och klara hindret felfritt. Har aldrig suttit på en häst med den viljan som hon har. Nästa år ska vi gå upp till 140 och jag vet att hon kommer klara det bra, tack vare hennes fantastiska inställning. Jag hoppas även på att utveckla henne ännu mer och göra henne ännu starkare i sin hoppning! :) Älskar henne. <3
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0