torsdag

Imorgon är det redan 1 september, månaderna går så fort, nu är hösten här! September kommer bli en ganska lugn månad med hästarna, kommer bara ha Chelsea och TB igång. TB kommer kunna följa med på en tävling i slutet av månaden och hoppa en liten klass, längtar!! Om två veckor kan vi börja hoppa låga hinder. 
I helgen är det tävling igen med Chelsea, 1,20, 1,30. De klasser vi kommer rida i höst, bli stadiga och förhoppningsvis debutera 1,35. 
 
Inatt skulle det regna så mycket så hästarna fick komma in, faktiskt lite mysigt när de är inne. Även om jag föredrar att ha dom ute när vädret tillåter. :)

hjärtat

Köpte en lite förstor grimma... men tänker att hon växer i den fort!😊😍 fölgrimman växte hon ur fort!!


säljes!

Har lite jackor, en väst och en kavaj att sälja. Är lite trött på det och vill köpa nytt istället. Kan inte samla på mig för mycket så hade varit skönt om jag kunde sälja det så det kommer till användning istället. Om ni är intresserade av något så kommentera här eller maila: isabellaf.blogg@hotmail.com.
 
Kingslandväst, inte jättemycket använd. Storlek S. Nypris 2000kr, säljer den för 600kr.
 
Gersemijacka, lite fodrad. Storlek M. 600kr.
 
Kinglandjacka, tunn, storlek M. 600kr.
 
Kingslandjacka, endast använd till vardags så inte i stallet. Storlek M. 600kr.
 
Spookskavaj storlek L (liten i storleken), 1000kr.

ett köp på mässan

Hittade inget mer på mässan men ett pannband blev det i fredags. Det är till Tant bruns tävlingsträns! 399kr kostade det, lite väl mycket kanske för ett pannband men det var så fint!! :)
 

EM-guld för Peder och All in!!!!

På hemmaplan!!! Så roligt att se detta!!!🌟🌟🌟


misstag och att inte gräva ner sig

Efter att ha suttit och kollat på EM under dessa dagar har jag tänkt på hur många misstag som gjorts av de bästa ryttarna i världen. Hur jäkla svårt det är och hur allt måste stämma för att man ska kunna vinna. Henriks första runda där han kom helt ur rytmen efter ett fel till vattnet, så han sen fick lägga en volt på sista linjen. Han har haft såna framgångar under detta året men just i onsdags så stämde inte allt. Det är så lätt att det blir fel. Malins häst som blev spänd igår och hon fick utgå efter några hinder, Douglas som inte nådde fram på en linje och fick ett omtramp. Batram Allen som till och med fick stryka sig under sista hoppningen igår då hästen blev osäker dagen innan och det blev helt fel. Jag tycker det är bra att se att även de bästa gör fel, att alla har upp och nergångar och hur lätt det är att en bom faller. 
 
Jag har tittat på många intervjuer som svtplay visat i pauserna samt efter hoppningarna och något som jag tog med mig därifrån är att ingen verkar gräva ner sig för det som hänt. Det är redan historia för dom, det kommer en ny dag och det är bara att ta nya tag. Nu handlar det också om ett stort mästerskap, det är ingen vanlig tävling men ändå blickar dom framåt. Detta är något som jag måste bli bättre på och jag tror även många är som mig. Man gräver ner sig för mycket efter ett misstag men det är så onödigt. Det är bara att lära sig att man kommer förlora minst 90% av tävlingarna man ställer upp på (om inte mer) och ska man ta sig framåt gäller det att bara släppa det som hänt.
 
Jag har äntligen släppt det som hände i Falsterbo men det var tufft för mig, det var inte det jag hade väntat mig. Jag har tänkt över varför det hände och försöker istället lära mig av det. Blickar framåt och nästa år rider jag förhoppningsvis där igen. Istället för att gräva ner mig i det dåliga, så måste jag se det positiva istället. Av alla anridningar jag gjorde där nere var det en som blev fel. Första dagen var vi felfria och placerade, andra dagen var allt bra och felfritt fram till de misstaget. I ridsporten och säkert andra sporter handlar det mest om att försöka igen, igen och igen. Aldrig ge upp och bara blicka framåt. Skillnaden med ridsporten är att vi tävlar med levande djur och de är inga maskiner som alltid betér sig likadant. Det är därför allt blir så jäkla svårt. Det finns inte alltid en förklaring till att man förlorar.
 
Delar Luciana Diniz instagram-inlägg som jag tyckte var väldigt bra skrivet. Hon låg trea inför gårdagens hoppning men fick två nerslag i 3-kombinationen, den var väldigt lättriven och det handlar om små små marginaler. Turen var inte på hennes sida.
 
 

Sometimes you win, sometimes you also win. Just see the positive side in every experience. That's the way I see these European championships. We started with great results in the first two days. Last night after an unexpected 8p round with two very light faults, we dropped from the 3rd position to the 15th, getting far away from the goal to be in the podium on Sunday. So we decided to not continue our journey and save Fit for Fun, this amazing mare, for the future goals. Thank you for my whole team that makes part of this journey! #fitforfun #fitty #euro2017 #showjumping #equestrian #horse #wellbeing #goals #future #saturday

Ett inlägg delat av Luciana Diniz (@luciana_diniz11) Aug 26, 2017 kl. 11:15 PDT


Lördag

Kom hem sent inatt, hoppningen var slut halv tolv igår men det var bara upp och rida på förmiddagen. Fick hjälp av Moa med en häst som är och rider hos mig någon gång i veckan vilket underlättar! 😊 Nu jobbar jag kvällen, sen upp imorgonbitti för att åka till Göteborg igen och se finalen!!!😊 Ser ut som inget kan gå fel för Peder.... men två rundor ska ridas. Håller alla tummar iallafall. 

Ska även gå lite till på mässan, hittade bara ett pannband (som var jättefint ska visa sen!!). Vill köpa nya västar/jackor till vintern och sälja mina gamla. Alltid kul med lite nytt. 😊


EM-silver i lag!!!

Så roligt att få se detta på plats!!🌟🌟🌟


Spännande!!!!!


bilder på sadelkammaren

Plockade iordning i sadelkammaren på morgonen då sista bänken är insatt nu. Egentligen hade allt kunnat vara klart för längesen. Men jag har varit seg på att bestämma mig hur allt ska bli, vill att det ska bli fint! Så här ser det ut hittills.
 
Skåp där jag har schabrak, täcken, klippmaskiner och även lite andra grejer. På hyllan ovan har jag massa täcken. I lådan har jag skydd och ska även köpa en till där jag kan förvara andra saker. 
 
Bänken med diskho, putskrok och en massa lådor med bra förvaring av allt smått. En tvättmaskin som verkligen är så bra, rymlig så även de tjockaste täckena går att tvätta. Jämte tvättmaskinen ska jag köpa lite krokar till jackor och även ett skoställ.
 
Tränshängare/sadelhängare är något som vi gjort själva. Ville inte bara ha vanliga krokar på väggen. Tycker detta blev så snyggt och det är samma färg som skåpen. I mitten hänger jag upp allt som är blött.
 
Det som är kvar är att köpa något litet bord med stolar, vet inte riktigt vad jag vill ha än dock... På väggarna ska jag sätta upp lite rosetter och även bilder från tävlingar. Lovar att visa där med sen! (En mopp skulle behövas oxå, golvet såg väldigt skitigt ut på bilderna hehe...).

Första hoppningen i EM👌🏻


nya sadeln

Lovade att visa min nya sadel. Har tänkt på att köpa mig en till lite nyare då jag köpte en begagnad, gammal CWD för ett par år sedan. Vi tillbringar många timmar i sadeln och den är ju faktiskt ganska viktig. Min CWD var ganska hal och den passade inte riktigt mig då min skänkel åkte fram och jag fick inte en optimal sits. Nu gör inte sadeln hela jobbet utan jag har fått jobba mycket med den själv (och gör fortfarande!), men den är till en hjälp. Jag köpte en Equipe som jag fick chansen att rida i ett tag när jag var hos min tränare och tyckte om den väldigt mycket. Den passade även mina långa ben bra.
 
Eftersom jag har flera hästar kan jag inte prova ut den till en speciell häst men jag fick hjälp att prova den på Nigini och Chelsea som jag hade med mig. Köpte en normal bom och Chelsea är lite smalare i manken och därför får hon ha en tjockare padd. Nigini och Tant brun är mer normala i manken och det räcker med en vanlig padd/eller utan. Nigini kommer säkert ändras lite i ryggen då han är så pass ung med. I framtiden när jag köper mig en till sadel kan jag välja en annan storlek på bommen så jag har två att välja på, men just nu funkar detta bra. Ex hade jag aldrig kunnat köpa en vid bom i nuläget då den inte hade passat Chelsea.
 
Nyligen köpte jag även nya lädergrimmor och bakskydd i brunt. :) Ska nog shoppa lite mer grejer i helgen på mässan, hihi!!

måndag

Vi hästmänniskor verkar aldrig kunna vila, även fast jag jobbat i 8 timmar och var sjukt trött när jag kom hem då jag som sagt är lite halv-sjuk var jag tvungen att gå ut och rida. Hästarna kan ju inte vila. ;) Tant brun gick på banan och Nigini fick hoppa. Hoppade med bom före och efter hindret för att få han kvickare i språnget. Han var jätteduktig och kämpade på. Det är så svårt när jag måste hålla ihop honom utan att plocka bort galoppen och sen pricka bommen utan att komma förnära. Men det går bättre och bättre.
Jag tycker verkligen han stärkt upp sin galopp under dessa veckor han varit igång och det gör honom mer ridbar. Att kunna reglera galoppen innan hindret är något som måste funka, speciellt när det blir högre nästa år. Han knäpper heller inte av i nacken längre och är mycket stadigare. Tanken är att han ska vara igång lite lätt i två veckor till sen väntar en vila där han ska få smälta allt han lärt sig. 
 
Visst är han fin? Det är så roligt att kunna utbilda en häst från start och faktiskt göra det bra.  

EM-vecka :)

Ny vecka och denna veckan är det EM i Göteborg. Ska såklart dit och kolla, fredagkväll på laghoppningen och söndagen på en U-25 klass och den individuella finalen. Har aldrig varit och kollat live på ett så stort mästerskap så det ska bli jätteroligt!! Utöver det jobbar jag fem dagar, ska rida hästarna och försöka bli frisk då jag lyckades bli sjuk i helgen... Inte så jättemycket att rida, alla tre går lite på halvfart då Chelsea tar det lugnt denna veckan och TB inte är helt igång. :)
 
Köpte två bilder jag ska skriva ut och sätta upp i sadelkammaren. En från Falsterbo och en från helgen. Så fina!
 

dag 2

Var som sagt och tävlade idag igen, hoppade en 125-klass totalfel. Gjorde en bra runda och red som vanligt, ingen fegridning. Ett ner i grunden, ett räcke där jag nog tappade lite galopp till och blev för stark i min förhållning. ''Samma'' nerslag som vi fick i gårdagens 130. Är ändå nöjd med helgen, Chelsea har hoppat jättefint och vi har gjort bra rundor. :)
Tant brun fick tyvärr stanna hemma denna tävling och även ett par till innan hon kan följa med. Vrickade sig på en träning för ett par veckor sen. Inget allvarligt men blev lite extra vila då klinken hade sommarstängt just då, samt svårt att få tid hos någon annan så fort. Maximal otur. Men men. Lite tråkigt att åka med bara en häst, men får hålla ut, snart är hon tillbaka!

resultat dag 1

Har kommit hem från en lång tävlingsdag i Värnamo, deras nya bana var väldigt fin. Underlaget var bra och Chelsea har hoppat fantastiskt!!
 
I 120 gjorde vi en väldigt bra runda, en av våra bättre. Hon var inte speciellt stark, jag satt i balans, hittade rätt till alla hinder och gjorde en bra omhoppning. Vi blev placerade 12 av 75 tror jag. Så är väldigt nöjd med den rundan.
130 var både bra och dålig, jag tror att jag är mer missnöjd med den för att 120n var så bra.. I en sväng la jag in ett extra men annars flöt allt på ganska okej, stor skillnad från förra helgen. Dock fick jag inte alls samma känsla, men jag vet vad jag ska sträva efter nu. Vi fick ett ner in i första kombinationen, många som rev den så vi var inte ensamma. 
 
Imorgon hoppar hon bara 125. :)

Fredag

Ser ut som hjärtat börjar få en liten liten stjärn😍 Imorgon är det dags för tävling igen, tidigt uppstigning så dags att sova nu... Zzzzzz


hoppning+film

Ridit alla tre idag, Tant brun på banan, Nigini på tur och nu ikväll hoppade jag Chelsea. Brukar inte hoppa när jag har tävling två helger på raken men nu kände jag att jag behövde det. Eftersom jag ''fegred'' (vågade inte ta framåtlägen) i fredags på tävlingen så tränade jag på det idag. Det kändes väldigt bra och jag försökte bara hitta flytet igen och inte lägga in extra-språng. Chelsea hoppade fint och väl. Så nu ska jag rida likadant i helgen!!!
 
Min skänkel har blivit bättre, fortfarande lite innan vissa hinder men annars är den ganska bra. På Chelsea har det ju varit värst med. Nu när jag hittat mer tyngd i stigbygeln ligger även skänkeln bättre på plats i språnget.
 

tisdag

Var uppe tidigt imorse och red hästarna, när man gått upp vid 6 varje dag i tre veckor är det rätt skönt att fortsätta så. Chelsea fick gå på tur och Nigini trimmade jag och sen fick han gå en stund i skogen. Han var väldigt fin!! Hade kvar en liten hoppövning jag gjorde innan jag åkte iväg och då kände jag ännu större skillnad. Hans ridbarhet är så mycket bättre och han hoppade jämna språng passet igenom, även om det bara var låga hinder. Han byter galopp bra och hela han är så mycket stadigare. Alla halvhalter jag gjort i anridningarna verkar gett resultat nu. Innan föll han bara framåt innan hindret men nu är han kvar över bakbenen mycket bättre, men det går såklart utveckla ännu mer. Det roliga med unghästar är att det kan hända väldigt mycket på kort tid. :) Tant brun fick vila då hon dragit av sig en sko och trasslat upp hoven lite.. Hovis kommer ikväll iallafall. Nu ska jag snart iväg och jobba eftermiddagen/kvällen, tur att jag är ledig redan imorgon igen. :)

måndag

Har spenderat hela dagen på stan för att köpa lite grejer till min lägenhet plus stallet. Hade varit skönt att få klart det sista nu och få iordning allt. Har också fått önskemål att visa upp min lägenhet och stallet men jag väntar tills det är helt klart. Kan visa lite delar isåfall som är klart! :)
 
Har bara ridit Chelsea nu ikväll, de andra två fick vila. Red ett ganska så bra pass, Chelsea var lugn, lydig och jobbade på bra. Märker att hösten är på gång nu då det börjar bli kallare på kvällarna och mörkret kommer tidigare... Vart tog sommaren vägen?!? Jag ser inte fram emot vintern...
 
En liten del av sadelkammaren, denna smidiga upphängning för att torka sånt som tvättats och även om hästarna kommer in blöta/blir svettiga efter ett ridpass. :)

full av inspiration

Nu är jag hemma efter tre veckor hos min tränare och jag är så glad att jag kom iväg dit och spenderade min semester där. Börjar jobba på tisdag så blir inte mycket ledigt i sommar men det roligaste jag vet är att rida, träna och utvecklas så de är det värt. Jag är full med inspiration, motivation och massa nya idéer. Samtidigt som jag känner mig lite förvirrad av allt nytt. Måste få smälta allt, rida hemma och försöka själv, sen får jag åka ner och träna igen ett par dagar för att lära mig mer. Jag har ridit mina egna men även lite andra hästar, har ridit tillsammans med min tränare nästan varje dag vilket har varit så givande. Jag rider ju tyvärr ensam nästan varje dag och då drar man lätt på sig ovanor, inte alltid allt som visar sig under en träning ex. Men att bara rida med andra, va i ett tävlingsstall och i en sån miljö gör att man lär sig väldigt mycket. Man tänker inte ens på allt man lär sig utan det blir att man gör vissa saker automatiskt.
 
Nigini har utvecklas en hel del under dessa tre veckor. Denna veckan gjorde han som sagt ett jättebra hopp-pass där han visade många fina språng. Jag har dock inte fått en så bra känsla när jag ridit honom då det har känts väldigt svårt att rida ihop honom som jag måste, det har nästan känts omöjligt. Men igår när jag red honom innan jag åkte hem så fick jag faktiskt en väldigt bra känsla och det känns som vi tog oss ett steg framåt. Han var ihop i kroppen, eftergiven i handen och snabb i sina bakben. Så efter de passet känns inte allt helt omöjligt längre!! 
 
Chelsea har jag också fått massa nytt att jobba på, hon kan bli lite hängig i handen och inte riktigt bära sig själv och det är något jag måste jobba på. På tävlingen var hon väldigt stark efter hindren och sprang iväg, inget jag riktigt reflekterat över tidigare. Men nu ville jag ha lite mer kontroll på henne, började nog bråka med henne lite väl mycket och då blev hon nästan ännu starkare. Jag tror inte jag kan ändra helt på henne utan hon är en sån häst som måste få vara lite stark och jag får kämpa med henne, inte emot! Inte ta bort allt utan kanske hälften. För tidigare har jag bara kört på och hängt med, tagit tillbaka henne lagom och det har funkat. Men såklart måste hon bära sig och jobba rätt i markarbetet men jag får nog leva med att hon är lite stark och framme i hoppningen. Hon behöver det för hon har inte den största galoppen och hoppet!
 
Min sits har också förbättrats väldigt mycket, har hittat balansen/vikten i stigbyglarna mycket mer även om det är en lång bit kvar. Detta måste jag fortsätta jobba med nu även när jag rider själv och ingen tjatar på mig. En ny sadel fick jag också köpt under tiden och det var välbehövligt. Hade en gammal CWD som jag inte alls satt bra i, men nu fick jag en utprovad efter mina långa ben och efter vad jag har för hästar. Hade även chansen att rida i den ett tag innan jag bestämde mig och kände att jag verkligen ville ha den. Det blev en Equipe och kan visa den i ett inlägg.
 
Som ni kanske märker är jag full med ny inspiration och idéer. Allt jag lär mig måste jag samla ihop och skapa mitt eget tänk, man kan inte göra exakt som någon annan utan man plockar av allt och skapar sitt eget. För alla är olika och tänker olika. Därför är det viktigt att man tror på sig själv och det man gör. Man kommer ta sig framåt både på att göra rätt och fel. Under våren har allt gått väldigt bra mestadels men nu är jag i en svacka, lite tunt med hästar och inga toppenresultat. Men jag kommer ta mig upp igen och vara tillbaka där jag var och förhoppningsvis ännu bättre. Bara för man inte är på topp prestationsmässigt betyder inte det att man slutar lära sig, snarare tvärtom. Nej nu ska jag ut och rida!! :)

resultat

Var som sagt iväg och tävlade i fredags. Det gick sådär. 120 var okej men i omhoppningen stod en kombination nära staketet och ibland kan Chelsea skygga lite när det står nära och jag var inte beredd på det så det fick bli en volt. Annars var rundan okej men hon var väldigt stark. Till 130 bytte jag till ett smalare bett för att få lite mer koll på henne men istället började jag plocka bort galoppsprång i anridningen så rundan blev bara kaos. Men Chelsea kämpade runt med ett nerslag och hoppade super. Känns kul att äntligen kunnat gå upp till 130 och vill bara ut och få rutin i dom klasserna nu. 
Nästa helg åker vi två dagar till Värnamo och hoppar på deras nya utebana. 120,130,1,25 ska vi hoppa då. :) Bara göra om och göra rätt.
 

torsdag

Imorse hoppade jag Nigini, det var ett bra pass och det har hänt lite med honom under dessa tre veckor jag varit här. Han hoppade många fina språng och jag fick till ridningen ganska bra. Måste hela tiden rida han så han är på sina bakben och inte blir lång. Det blev stor skillnad på sprången då och jag tror aldrig han hoppat så här bra tidigare. Roligt!
Chelsea markarbetade jag och det gick inte alls bra. Hon var bara stark och sprang på, vi motarbetade mest varandra. Inte kul att göra ett sånt pass idag då vi ska iväg och tävla i Älmhult imorgon. Men den senaste veckan har hon varit väldigt fin så får tänka på det. Imorgon hoppar vi både 120 och 130 om allt känns bra. :)
Sist vi var i Älmhult, då gick det väldigt bra! :)

Quins Heart ♥


Hemma

Åkte hem i eftermiddag och ska tillbaka imorgon. Myst med hjärtat (som växt!!) och ridit tant brun.😊😍


plan för hästarna

Redan augusti, sommaren har bara swishat förbi som vanligt. Jag är inne på min tredje och sista vecka här sen åker jag hem och börjar jobba. Ska bli roligt att komma hem och ta med sig allt härifrån även fast jag gärna hade stannat längre... Såklart blir jag sugen på att jobba med hästar för att utvecklas och komma ännu längre via en annan väg men detta är också ett sätt. 
 
Dags att lägga upp en plan för varje häst inför hösten. Kan börja med Nigini. Under våren har han varit ute på ett par tävlingar vilket han gjort bra så jag känner inte att han behöver träna på det. Jag har heller inga unghästtävlingar jag vill försöka kvala till så därför kommer jag inte tävla honom så mycket. Någon tävling för att stämma av men annars blir det ganska lugnt för honom. Kommer fortsätta rida ett par veckor nu, sen får han vila, eventuellt åka tillbaka till betet innan den perioden är slut. Sen några veckor träning igen och därefter är det nog dags för vintervila.
 
Jag kommer fortsätta arbetet hemma med att stärka upp honom, redan nu efter vilan har galoppombyterna satt sig bättre. Vill få han starkare i sin galopp där han kan växla tempo bättre och få han lite kvickare i sitt språng. Under hösten blir det mer som en förberedelse inför nästa år då han blir fem. Därför ''spar'' jag istället på honom nu när vi ändå inte har några speciella mål. Att tävla bara för att känns onödigt, han är bara 4år och har förhoppningsvis många år framöver på tävlingsbanan.
 
Ett språng från en träning häromdagen. Han landar (oftast) i en fin balans nu.
 
De andra hästarna kommer i ett annat inlägg.

dagens start

Var längesen jag la ut en tävlingsfilm så här har ni dagens runda. Ofta får vi såna nedslag, en linje med oxer ''in'' och sen ett räcke ''ut''. Så faller räcket. Måste bli noggrannare på såna distanser, sitta upp mer och få ett rundare språng. Inte bara åka med på linjen utan verkligen rida varje språng. Nästa helg ska vi eventuellt till Älmhult, hoppa både 120 och 130. :) Kul med 130 igen om allt känns bra.

Tävlat!

På väg hem från tävlingen nu, fick ett ner i dagens 120-klass. Rundan kändes bra och Chelsea hoppade bra. Nedslag är lätt att få, skulle nog suttit upp lite mer bara. Men nästa helg är en ny tävling och en ny chans.😊 Är glad att jag inte red med bromsen i som förra helgen, så snart är vi tillbaka där vi var i våras.


Torsdag

Idag har jag hoppat Chelsea vilket gick bra. Har fått mycket nytt att jobba på med henne just på marken, plus min sits som blir sämst på henne av någon anledning. Det är så svårt att ändra på något men ju mer vi tränar desto lättare blir det! Fick iallafall en väldigt bra känsla i hoppningen och jag har redan bestämt mig för att rida precis som jag brukar på lördag när vi tävlar. Inga tveksamheter!! Nigini fick hoppa en övning för att bli kvickare i sina ben, ska hoppa mycket sånt nu.😊

Imorgon ska vi på tävling och på lördag tävlar jag som sagt själv.😊

Regnade massa idag och Chelsea hittade sin plats i hagen.😋


tisdag

Lärorika dagar men mycket att ta in. Min tränare har suttit upp på båda hästarna och kunnat ge bättre tips/hjälp. Nigini var ganska så bra, bara att jobba vidare och försöka få han växla tempo lite bättre/snabbare. Chelsea och jag har mest haft en dragkamp det senaste och jag visste inte alls hur jag skulle lösa det. Men nu har jag massa nytt att jobba på och det ska nog lösa sig. Jag tycker markarbete är så svårt, det är så olika mellan hästarna. Vissa behöver ridas korta, vissa långa, vissa snabba, vissa långsamma, vissa i låg form, vissa i högform osv.. Det är så svårt att känna exakt vad man behöver jobba på med just den hästen, svårt att veta när hästen jobbar rätt... 
Jag är glad att jag kom iväg hit ner och att rida mina hästar här nere tillsammans med min tränare ger tusen gånger mer än att rida hemma. Har möjligheten att stanna även en tredje vecka vilket jag kommer att göra. Många saker jag försöker lära mig just nu känns helt omöjligt men jag vet att jag kommer lära mig om jag bara tränar.

RSS 2.0