tävlingsdag nr 1

Idag fick Nigini gå en 90cm. Han blir fortfarande lite spänd av hela tävlingsmiljön men är ändå duktig. Tänkte gå banan i sladdpausen eftersom jag hade start 59 så skulle han slippa stå på transporten så länge innan start. Men då fick man tydligen inte gå banan? Aldrig varit med om det tidigare och blev ganska irriterad över detta. Jag har mina rutiner, jag är lika noggran vare sig det är 80cm eller 130. Jag vill gå banan, stega distanser, se hindren, känna på underlaget osv.. men detta fick vi alltså inte. Fick bara svaret ''ja men det är ju en lätt bana, inga distanser''. Jo två distanser och som sagt spelar det ingen roll om banan är lätt eller svår, man måste hela tiden göra likadant för att få en trygghet i hela tävlingsmomentet.... Så ingen bangång idag.
 
Jag är inte helt nöjd med min egna ridning, lite mycket fipplande emellanåt. Han blev väldigt tittig på hinder nr 4 när jag kom in på banan, men när jag väl började hoppa var han ganska otittig. Därför skulle jag nog litat lite mer på honom och bara flutit på. Till 4an satte jag ihop han lite väl mycket även lite vinglig ridning till 6an och 8an. Men annars gjorde han det väldigt bra. Han är noggran i språnget men ändå modig.
Kul att komma ut och få ett kvitto på att jag hittills gjort ett bra jobb med honom. Kunde inte gå så mycket bättre på de två första tävlingarna. Kan se lätt ut när jag bara åker och hoppar felfritt sådär men det ligger mycket jobb bakom, just med markarbetet. Att kunna få han att jobba rätt och använda sin kropp på rätt sätt redan nu. Har åkt till min tränare, fått bra hjälp, analyserat, ridit hemma, vart där igen för att stämma av och se att vi är på rätt väg. Markarbetet är inte lätt, men det är så viktigt och jag lär mig hela tiden mer och mer. :)
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0