hoppträning med mig själv ;)

Igår hoppade jag hemma, inte ofta jag gör det nu när det är så mycket tävlingar. Blir mest små markarbetesövningar mellan tävlingarna. Hoppade en bana på runt 1-1,10. Hoppar aldrig högt hemma utan det gör jag bara på träning/tävling, ser ingen mening med att göra det hemma på mina hästar, vi känner oss säkra.
 
Chelsea kändes jättebra på marken, börjar bli mer riksidig nu och jag kan ha ett jämnare stöd i båda tyglarna. Hon sätter under sig bättre i traven nu istället för att älga iväg, samma med galoppen men det har hon haft lättare för sedan tidigare. Hoppningen var okej, hon sprang iväg lite och hindren kommer ganska fort på min ''lilla'' bana. Där måste jag bli bättre, räta upp mig fort efteråt och jobba galoppen och bli klar till nästa hinder. I dom klasserna jag hoppar nu kommer inte hindren så fort men när vi gå upp lite sen måste det sitta för då blir det svårare.
 
TB var duktig, lite samma problem med att jag måste komma tillbaka tidigare efter hindret för att få rätt på galoppen. Hon springer inte iväg men hon faller isär lite. Annars hoppade hon jättefint (Chelsea oxå!) och jag fick en bra känsla. Känns som jag kan börja använda hennes galopp lite mer nu, samla men ändå behålla trycket och rida på utan att hon faller isär. Det tar lite tid att rida ihop sig med en ny häst.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0