Gislaved

Nigini var jätteduktig idag, felfri i båda klasser. Till 80cm blev det lite ont om tid då det var många som inte kom men inte strukit sig. Så ingen bra förberedelse för honom innan start. Inne på banan blev han väldigt spänd vilket jag inte hade väntat mig så det blev mest trav banan runt.
Till 90cm var jag lite mer förberedd på att han kunde spänna sig så satte mer tryck i honom utan att han föll isär. På framhoppningen hoppade han superfint, likaså inne på banan. Han tyckte hindren var lite läskiga och var rädd om tassarna men visade ändå fint mod. Galoppen kändes mycket bättre sen förra helgen, då var han ganska svår men idag fick jag en mycket bättre känsla, kunde rida på lite och även sätta tillbaka. Därför kändes det säkert att hoppa 90cm med. :)
 
 
Redan på fredag åker vi på ännu en tävling, då är det utomhus. Det blir bara en 90cm då dom inte hade 80cm där. Blir lite mycket nu men samtidigt är det bra tävlingar och jag hoppar inget hemma. Nu går han i hagen 2 dagar, sen rider jag tisdag och torsdag, sen är tävlingen på fredag. Jag tycker att han kändes väldigt pigg hela dagen och hade lika mycket kraft i första språnget som i sista, det tycker jag är viktigt med unga hästar. Man ska hela tiden känna att de har kraft kvar efter ett avslutat ridpass. Men sen blir det tävlingsfritt i ca 1 månad, då blir det träning som gäller istället. :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0