en tankeställare

Har som sagt börjat läsa en sitsbok och har bara kommit några sidor men i början tar de upp om tyngdpunkten (äntligen har jag lite nytta av fysiken jag läste i skolan;). Tyngdpunkten är mitt i ryttaren när man sitter mitt över hästen. Men så fort man sträcker ut en arm åt ett håll förflyttas tyngdpunkten. Då försöker ryttaren jämna ut detta (sker ju automatiskt) men också även hästen.
 
Om tyngdpunkten förflyttas av att vi sträcker ut en arm tänk då hur mycket den förflyttas när det sitter en vinglig ryttare på som åker till höger och vänster, fram och bak. Man kan likna det med att man har ett litet barn på axlarna som inte hänger med i rörelserna, då förstår man hur svårt det är för hästen att vara I BALANS när vi inte är det.
 
Lägg också till att vi gärna sitter i mer obalans när vi gör lite mer avancerade övningar. Exempelvis lägger jag mig gärna lite inåt om hästen inte byter galopp. Tänk vad mycket enklare vi skulle göra det för hästarna om vi satt mitt över, i balans. Det är ju ofta när vi gör något svårare som vi tappar balansen, därför är det så viktigt med sitsträning och grunder!! Jag har faktiskt aldrig tänkt på detta sätt men nu fick jag mig en riktigt tankeställare och detta är något jag kommer jobba mycket på. Min sits, balans och följsamhet! 75% dig själv och 25% hästen.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0